هدایت شده از KHAMENEI.IR
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #کلیپ_نوشت | نوجوان خردمند امروز را هدف گرفتهاند
👈🏻 حضرت آیتالله خامنهای: «جوانِ امروز، بر خلاف نوجوان قدیم، یک عنصر بالغ و عاقل است، یک عنصر خردمند است. زمان ما این جوری نبود؛ من به شما عرض میکنم. من خودم را میگویم؛ قضیّهی بیستوهشتم مرداد وقتی اتّفاق افتاد، ما به سنّ بعضی از شماها مثلاً فرض کنید چهارده پانزده سالمان بود؛ یک شبحی از قضایا جلوی چشممان بود، [امّا اینکه] دقّت کنیم که چه کسانی هستند، چه عناصری هستند، این طرف چه کسی است، آن طرف چه کسی است، هدف چیست، چرا میکنند، نه، اینها را ملتفت نبودیم. نوجوان امروزی این جوری نیست؛ نوجوان امروزی فکر میکند، تحلیل میکند، تحلیل را درست میفهمد، نکاتی به نظرش میرسد، جوان امروزی اهل تحلیل است؛ این خیلی نکتهی مهمّی است، این خیلی قابل توجّه است. بچّههای ما و جوانهای ما حرف دارند و این خاصیّت انقلاب اسلامی است.» ۱۴۰۱/۰۸/۱۱
🔹 رسانه KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، «نوجوان خردمند امروز را هدف گرفتهاند» را منتشر میکند.
📥 سایر کیفیتها👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=51460
گزارش✍🏻
🎙با ارائه دانشجویان محترم در ۵ بخش:
1⃣🔸خانم سعیده سعیدی: کارشناسی علوم قرآن و حدیث_دانشکده آمل
🔴 آموزش و پرورش و آموزش عالی
2⃣💠آقای برومند نسب: دکتری علوم و معارف نهج البلاغه_ دانشگاه میبد
🔴 دانشجو و کرسی آزاد اندیشی
3⃣🔸خانم مبینا اسمعیلی: کارشناسی علوم قرآن و حدیث_دانشکده آمل
🔴 مطالبات رهبری از دانشجویان
4⃣💠خانم راضیه حیدری: دکتری علوم و معارف نهج البلاغه_ دانشگاه میبد
🔴 تبیین مفهوم آزادی و شجاعت
5⃣🔸آقای مهدی شاهی: کارشناسی علوم قرآن و حدیث_دانشکده آمل
🔴 ۱ دیدگاه اسلام و معصومین در رابطه با طلب علم و آگاهی
۲ دیدگاه بنیانگذاران انقلاب (امام خمینی ، شهید بهشتی ، مطهری و ...)
در رابطه با دانشجو ، مسؤلیت ها و وظایف آن
1⃣ بسم الله الرحمن الرحیم
فقدان آموزش و نهادینه سازی مبانی و ارزشهای اسلامی و قرآنی در مدارس و دانشگاه ها
نادیده گرفتن و نپرداختن به هویت پر افتخار ایرانی اسلامی که نتیجه آن بی هویتی و خودباختگی به فرهنگ غرب است
نبود عدالت آموزشی و توزیع ناعادلانه امکانات تحصیلی
اهمیت ندادن به علوم اسلامی بر خلاف جوامع غربی
لزوم بازنگری مجدد به کتب درسی
لزوم دقت و حساسیت بیشتر در گزینش معلمان و اساتید معتقد و متعهد .
2⃣ بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت امام (ره) می فرمایند: اگر دانشگاه اصلاح شود مملکت اصلاح می شود.
این فرمایش امام به عنوان یک شاه کلیدی است برای حل مسائل و مشکلات جامعه، و متاسفانه دشمن این مطلب را خوب فهمیده و روی آن سرمایه گذذاری نموده است.
یکی از مسائل مهمی که سالهاست در دانشگاه های ما مورد کم توجهی و بی مهری قرار گرفته کرسی های آزاد اندیشی است که یکی از راه های بیان دغدغه های دانشجویان در زمینه های مختلف است و متاسفانه یک نگاه حد اقلی و رفع تکلیفانه به این مساله شده و هدف اصلی از برگزاری آن محقق نشده است شاهد برآن همین اتفاقات اخیر در سطح جامعه و برخی دانشگاه های مهم کشور است.
یکی از دغدغه های ما در دانشگاه ، به عنوان یک مرکز علمی ، نگاه علمی و عالمانه به مسائل است.در برخی مواقع دانشجویان ما و اساتید ما جایگاهشان را در دانشگاه به فراموشی می سپارند و در پازل دشمن بازی میکنند که این ضربه به جایگاه علم و علم آموزی در دانشگاه ها می زند و چهره دانشجو و دانشگاه را در جامعه مخدوش می شازد.
بطور مثال یکی از مباحثی که در دانشگاهها مورد بحث و انتقاد قرار می گیرد مسائل سیاسی روز است که گاهی مسائل علمی را هم مستقیم یا غیر مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد. اما آنچه که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که دانشگاه و دانشجو سیاست زده نشوند همانطور که رهبر عزیزمان این حکیم و عالم فرزانه انقلاب، نهی فرمودند دانشجویان را از سیاست زدگی در مسائل سیاسی.
متاسفانه این سیاست زدگی را ما در برخی از دانشگاههای بزرگ کشور شاهدیم که این امر گاهی ایجاد شبهه می کند و اگر بصیرت کافی نباشد مرز حق وباطل گاها جابجا می شوند و اینجاست که جایگاه کرسی های آزاد اندیشی خودش را نشان می دهد و این سنگر در دانشگاهای ما به درستی حفظ نشده است
نکته دیگری که قابل ذکر است نوع ادبیات ما در این کرسی هاست در این گفتگوهاست که در برخی موارد از عالمانه بودن به سمت مجادله بودن می رود و باعث می شود طرف مقابل ما موضع لجوجانه به خود بگیرد و این کار را برای اثبات حق سختر می کند. گاهی بجای اثبات حق، در پی اثبات خودمانیم اینجاست که کار خراب میشود چرا که طیف بسیاری که در مقابل حق جبهه می گیرند نسبت به حق جهل دارند و دشمن از این مسال سوء استفاده کرده و آنها را مقابل حق قرار می دهد. از آن طرف برخورد نامناسب ادبیات نامناسب جاهل را تبدیل به معاند می کند و وقتی پای عناد در میان باشد سخن ولی خدا هم اثرگذار نخواهد بود.
درمقابل افراد جاهل به حق چه خوب است از دید آنها به مسائل نگاه کنیم تا بهتر بتوانیم دستگیری کنیم و حق را بهتر معرفی کنیم همانگونه که حضرت ابراهیم علیه السلام در برخورد با ستاره پرستان و ماه و خورشید پرستان عمل نمود حضرت ابتدا آنها را همراهی کرد و بعد بابیان اشکالات عقیده آنها، راه هدایت را بر آنها گشود. این شیوه قرآنی خیلی می تواند ما را در تبین حق کمک کند و منحرفان از حق را به راه راست هدایت نماید. ان شاءالله
3⃣ بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از نیروهای تاثیرگذار در تحولات سیاسی و اجتماعی در نقاط جهان دانشجویان هستند که در کشور اسلامی ما نیز دانشجویان نقش بسزایی در پیشبرد اهداف انقلاب و نقاط عطف آن داشتهاند به واسطه چنین جایگاه مهمی امامین انقلاب به این قشر توجه ویژهای داشتند و از تعابیری چون جوانان روشنفکر، فرزندان انقلاب،قشر برگزیده جامعه ،یاد کردند و مقام معظم رهبری توصیهها و مطالباتی از دانشجویان دارند که دراین نشست بیان شد و به مباحثی ازجمله: خودسازی فردی و اجتماعی،تقویت مبانی معرفتی،آرمان خواهی و مطالبه گری،گفتمان سازی،پیشرفت علمی ، افزایش سطح اگاهی سیاسی ،اهتمام به تخاطب واقعی.... اشاره شده است به امیدانکه دانشجوی تراز انقلاب و یک روشنفکر تمام عیار مسلمان باشیم.
4⃣ بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از دغدغه های دانشجویان باید بررسی دقیق و عمیق نظریه ها و اعتقاداتی است که به آن ها عرضه می شود. با دلیل پذیرفتن و یا رد کردن نظریات.
به عنوان نمونه آنچه اخیرا از مفاهیم شجاعت و آزادی بیان می شود باید مورد بررسی قرار بگیرد. شجاعت حد وسط دو رذیلت اخلاقی جبن و تهور است و با عقل و اخلاق پیوستگی دارد.آزادی نیز در فرهنگ دینی ما می تواند به معنای آزاد شدن از زنجیر خواسته های نفسانی و جهل و تقلید باشد.
5⃣ بسم الله الرحمن الرحیم
از نظر قرآن و روایات علم وسیله است نه هدف ؛ آنهم وسیله ای است که انسان را به کمال می رساند و دنیا آخرت او را آباد می کند.
ارزش هر علم به موضوع آن است و در این جهت ، علوم الهی و دینی با توجه به موضوع آن ، از سایر علوم برتر است اما این قضیه بدین معنا نیست که سایر علوم فاقد اهمیت باشند یا علم به حساب نیایند.
در نگاه کلی قرآن ، هر علمی که انسان را به دنیا پرستی سوق دهد و به چنگال مادیات بسپارد و فهم و شعور آن را به خواب و عیش و نوش بکشاند ، چیزی جز ضلالت و گمراهی به همراه نمی آورد.
علوم بشری میتوانند نقشآفرین باشد و موجبات سعادت انسان را فراهم کنند اما به این شرط که هدف تلقی نشود بلکه وسیله پیشرفت و رسیدن به کمال باشد .
از طرفی دیگر در علوم دینی نیز اگر طالب آن قصد رسیدن به دنیا را داشته باشد ، موجبات بدبختی خویش را فراهم می کند.
در روایات و آیات آن علمی که بر آن تأکید شده و به عنوان اشرف علوم یاد می شود ، علم خداشناسی است.
روشن است که کسب معرفت و جهانبینی و خداشناسی منحصر به یک رشته نیست.
چه بسا ممکن است شخصی از علم شیمی به آن چنان شناختی از خدا برسد که از مطالعات کتب دینی نرسد .
آنچه مهم است ، شناخت کیمیای هستی است و بعضی از علوم و رشته ها به این هدف نزدیک تر هستند و در غیر این صورت از علوم مختلف به عنوان فضل نام برده می شود نه کمال.
جامعیت و خاتمیت اسلام اقتضا میکند که هر علمی را که برای جامعه اسلامی ضروری است را علوم دینی بخوانیم.
در دنیای امروز تحولی به وجود آمده که همه کارها بر پاشنه علم می چرخد (العلم سلطان)
زندگی بر محور علم قرار گرفته است و شئونات حیاتی بشر به آن وابستگی پیدا کرده؛ به طوری که هیچ کار و هیچ شأنی از شئون حیاتی بشر را جز با کلید علم نمی توان انجام داد.
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌼
اطلاعیه📣
✅️ انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل در نظر دارد برای دانشجویان محترم دانشکده، "کارگاه های آشنایی با #نشریات و #انجمن_علمی" برگزار کند، لطفا جهت ثبت نام اقدام فرمایید.
♦️چنانچه تعداد شرکت کنندگان گرامی به حد نصاب برسد، ان شاءالله این کارگاه برگزار میگردد.
با تشکر
⚘️آیدی جهت ثبت نام:
🆔 @monji_1
🔍از دانشجو #حرکت
از قرآن #برکت🌾
🔸🔶🔸🔸🔸🔸🔸🔶🔸🔸🔸🔸🔸🔶
🌿انجمن علمی دانشجویی🌿
دانشکده علوم قرآنی آمل
🆔@quran_amol
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۲۵ آذر ۱۴۰۱
میلادی: Friday - 16 December 2022
قمری: الجمعة، 21 جماد أول 1444
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️12 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
▪️22 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️29 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️39 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️40 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
🔸🔶🔸🔸🔸🔸🔸🔶🔸🔸🔸🔸🔸🔶
🌿انجمن علمی دانشجویی🌿
دانشکده علوم قرآنی آمل
🆔@quran_amol
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⭐ #سخن_نگاشت | چشمِ دل باز کن که جان بینی
🔻 رهبر انقلاب: اینکه شما میبینید و میشنوید بعضی از این شهدای ما عاشقانه آرزوی شهادت میکردند، خدای متعال یک نوری به دل آنها انداخته بود؛ با این نور یک حقیقتی را میدیدند، این بود که عاشق شهادت بودند. ۱۴۰۱/۸/۸
🌷 #فرهنگ_شهادت
💻 Farsi.Khamenei.ir