📅 امروز یکشنبه
☀️ 17 اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 16 شوال 1444 قمری
❄️ 07 مه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
🔸صدور دستورالعمل اجرايي تحريم اقتصادي ايران توسط دولت آمريكا (1376 ش)
🔸 درگذشت " مهرداد اوستا " شاعر و قصيده سرا (1370 ش)
🔸 درگذشت استاد " بديع الزمان فروزانفر " نويسنده، شاعر و اديب برجسته معاصر (1349 ش)
🔸 روز اسناد ملي
🌙 #قمری
🔸 وفات علامه مامقانى، از علمای بزرگ اماميه (1351ق)
🔸مهاجرت علمای تهران به ری،معروف به مهاجرت صغری (1323ق)
❄️ #میلادی
🔸تسليم كامل آلمان در برابر متفقين و پايان جنگ جهاني دوم در اروپا (1945م)
🔸 آغاز تجاوز استعماري انگليس به زيمبابوه در افريقا (1888م)
🔸پايان جنگ معروف "دين بين فو" در هندوچين ميان ويتنام و فرانسه (1954م)
🔸اشغال تونس توسط متفقين در جريان جنگ جهاني دوم (1943م)
🔸آغاز قيام مردم اسپانيا عليه "ناپلئون بُناپارت" امپراتور فرانسه (1808م)
@quran_amol
روز اسناد ملي
در دوران قاجار به خصوص از زمان فتحعلی شاه، اسناد به صورت آرشیو اداره بیوتات در دربار، نگهداری و در زمان 'ناصرالدین شاه'، اسناد سیاسی در وزارت امور خارجه و اسناد مالی در دفتر 'میرزا یوسف خان مستوفی الممالک' گردآوری میشد،
🔸وزارت خارجه ایران در سال ۱۲۷۸ توانست با پیروی از روش بایگانی کشورهای اروپایی، بایگانی خود را با رعایت اصول صحیح حفظ و نگهداری اسناد انسجام بخشد. در سال ۱۳۴۵، لایحه تاسیس 'سازمان اسناد ملی ایران' ارائه شد، در روز هفدهم اردیبهشت ماه، سال ۱۳۴۹، مجلس شورای ملی، قانون تاسیس این سازمان را تصویب کرد.
🔸 اسناد ملی عبارت است از: "کلیه اوراق، مراسلات، دفاتر، پروندهها، عکسها، نقشهها، کلیشهها، نمودارها، فیلمها، نوارهای ضبط صوت و سایر اسنادی که در دستگاه دولت تهیه شده و یا به دستگاه دولت رسیدهاست و بطور مداوم در تصرف دولت بوده از لحاظ اداری، مالی، اقتصادی، قضایی، سیاسی، فرهنگی، علمی، فنی و تاریخی به تشخیص سازمان اسناد ملی ایران ارزش نگهداری داشته باشد.
آغاز غزوه حمراء الاسد (3 ق
🔸يك روز پس از بازگشت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) و يارانش از جنگ «احد» به مدينه منوره، رسول خدا صلی الله علیه و آله به يارانش دستور داد، آنهايي كه در غزوه احد حاضر بودند، لباس رزم بپوشند و آماده حركت براي غزوه ديگر باشند.
🔸با شكست سنگين مسلمانان در جنگ احد، بدست كفار و مشركان قريش، احتمال جرئت و جسارت ساير دشمنان اسلام و شبيخون آنان به مدينه، فراوان بود و همين امر روحيه مسلمانان را تضعيف و روحيه دشمنان را تقويت كرده بود.
🔸 ولي پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله با كارداني و دورانديشي ذاتي و خدادادي خويش، درصدد پيشگيري از تهاجمهاي احتمالي دشمن برآمد.
با اين كه بسياري از مسلمانان مبارز و ياران پيامبر صلی الله علیه و آله و خود آن حضرت در جنگ احد، آسيبهاي زيادي ديده و به شدت زخمي و افتاده و تازه به مداواي زخمهاي خويش پرداخته بودند، پيامبر صلی الله علیه و آله، آنان را به نبرد ديگري فراخواند و دستور داد تنها آنهايي كه در احد شركت داشتند، در اين نبرد حاضر شوند و از پذيرفتن ساير مسلمانان و همپيمانان آنها خودداري كرد.
🔸آن حضرت، سپاه خويش را آماده و تجهيز و به تعقيب مشركان مكه پرداخت، تا آنان را بيابد و انتقام نبرد احد را از آنان بگيرد. پيامبر صلی الله علیه و آله تا سرزمين "حمراء الاسد" پيش رفت، ولي به مشركان دست نيافت و خبر تعقيب پيامبر صلی الله علیه و آله به اطلاع آنان رسيد و از شدت ترس و رعب انتقام مسلمانان، بر رفتن خود شتاب كرده و هر چه سريعتر از مدينه دور شده و به مكه معظمه بازگشتند.
پيامبر صلی الله علیه و آله بدون دستيابي به دشمن، به مدينه مراجعه نمود، ولي به هدف مورد نظرش رسيده بود و آن عبارت بود از ايجاد رعب و وحشت در ميان مشركان قريش و تقويت روحيه رزمندگان مسلمان و توجه و تنبه به ساير دشمنان اسلام.[۱]
به گفته واقدي، اين غزوه از هشتم شوال، در سي و دومين ماه حضور پيامبر صلی الله علیه و آله در مدينه، آغاز شد و رفت و بازگشت آن حضرت به مدت پنج روز به درازا كشيد.[۲] ولي، ابن حبيب بغدادي، تاريخ آغاز غزوه "حمراء الاسد" را شانزدهم شوال، ذكر كرده است.[۳]
1- المغازي (واقدي)، ج 1، ص 334.
2- همان.
3- المحبر (محمد بن حبيب بغدادي)، ص
5.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥خسروپناه: برای عفاف و حجاب به اندازه یک دوز واکسن کرونا بودجه بگذارند کافی است!
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
♻️اگر سازمان برنامه و بودجه، به اندازه یک دوز واکسن کرونا برای عفاف و حجاب بودجه اختصاص دهد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
♻️برنامه عملیاتی از سوی دستگاهها و تشکلهای مردمی وجود دارد، مسئولان هم واقعا اراده کار دارند ضمن اینکه اصالت خانواده ایرانی، با فرهنگ برهنگی مخالف است و ایرانیان به شدت با این مسئله تضاد دارند.
https://eitaa.com/quran_amol
وفات «میرزا علی اکبر مرندی» (۱۴۱۴ق)
🔸آیت الله میرزا علی اکبر مرندی در سال ۱۳۱۴ هـ . ق. در خانوادهای بسیار متدین و متقی، در شهرستان مرند چشم به جهان گشود.
🔸پدرش، ملاعلی مقدس از علمای وارسته و برجسته آذربایجان بود و به صدق و صفا و علم و تقوا، معروف بود و به خاطر تقدّس زیادی که در رعایت امور شرعی و حقوق مردم، حتی در مسائل بسیار جزئی داشت، به «مقدس» شهرت یافته بود.
🔸آقا ترسشان خیلی زیاد بود. ترس از خدا، همیشه در تفکر بودند؛ دائماً در حال ذکر بودند. اواخر عمرشان این دعا و ذکر جلوه بیشتری پیدا کرده بود. اکثراً ذکرشان کلمه طیبه «لا اله الا الله» بود. یک روز دیدم آرام زمزمه میکند: «ظلمت نفسی فاغفرلی!» این حالات ادامه داشت تا این که در ساعت ۳ بامداد روز سه شنبه نهم فروردین 1373 {16 شوال 1414 ق} (که همیشه در آن موقع برای نماز شب بر میخاست) روح بلندش از عالم ناسوت به عالم ملکوت برخاست و برای همیشه این عالم خاکی را ترک گفت و به لقاء الله رسید. [
وفات علامه مامقانى ، از علمای بزرگ اماميه (1351ق)
عبدالله مامقاني معروف به علامه مامقانى و فاضل مامقانى؛ عالم امامى، فقيه اصولى، مرجع تقليد، رجالى، محدث و اديب بود.
🔸وي از بزرگان علماى اماميه و حاوى فروع و اصول بود. اصلش از مامقان آذربايجان است. علامه مامقانى در ربيع الاول ۱۲۹۰ق در نجف اشرف چشم به جهان گشود. در پنج سالگى شروع به فراگيرى قرآن كرد. صرف و نحو و مقدمات و سطوح فقه و اصول را در محضر پدرش و شيخ هاشم ارونقى ملكى و شيخ غلامحسين دربندى و شيخ حسن ميرزا (م۱۳۱۳ق) فراگرفت تا در فقه و اصول سرآمد شد. در ۱۳۰۸ق به حوزه درس اصول استدلالى و در ۱۳۰۹ق به حوزه درس فقه استدلالى پدر بزرگوارش راه يافت و «تقريرات» هر دو درس خارج را نگاشت.
🔸قوه استنباط و اجتهاد وى بارها از طرف پدرش تأييد شد و او را به دريافت اجازه مفتخر كرد. آنگاه وى خود به تدريس و تحقيق و تأليف پرداخت و شاگردان بسيارى بر گردش جمع شدند. او از پدرش روايت كرده و شيخ محمد حرز نيز از وى روايت كرده است.
🔸علامه عبدالله مامقاني که مرجع تقليد بسيارى از مردم آذربايجان بود، در شانزدهم شوال سال ۱۳۵۱ هجري قمرى در نجف اشرف درگذشت و در جوار حضرت على (ع) به رحمت حق پيوسته در مقبره والدش كه داراى گنبد و قبه عالى است، به خاک سپرده شد.
.
﷽؛
💠#حديث_روز یکشنبه 17 اردیبهشت ۱۴۰۲
🏷 معیار سنجش حدیث!
🔅#امام_صادق_علیه_السلام :
🔸«هر چيزى را بايد به قرآن و سنّت، ارجاع داد (با آنها سنجيد). هر حديثى كه با كتاب خدا، سازگار نباشد، دروغى آراسته است».
🔹«كُلُّ شَيءٍ مَردودٌ إلَى الكِتابِ وَالسُّنَّةِ ، وكُلُّ حَديثٍ لا يُوافِقُ كِتابَ اللَّهِ فَهُوَ زُخرُفٌ».
📚 الكافي : ج ١ ص ٦٩ ح ٣
.
❌چشم زخم حقیقت دارد❌
چشم زخم از نظر علمی ثابت شده که با چشمِ انسان قابل رویت نیست، اما بسیاری از مشکلات ما بخاطر این اشعه مرموز هست.
📌چشمزخم تا آنجا میتواند قوی باشد که:
🌸🍃 پیامبر اسلام (ص) میفرمایند: اگر چیزی بر قَدَر الهی سبقت بگیرد، چشم است.
🌸🍃 امام صادق (ع) میفرمایند:
اگر قبرها برای شما گشوده شوند همانا خواهید دید که اکثر مردگان شما با چشمزخم مردهاند زیرا چشمزخم حقیقت دارد.
❌همه ما در معرض چشم زخم هستیم ،درآمدمون،زندگیمون،بچمون وحتی روابطمون.
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
میلادی: Monday - 08 May 2023
قمری: الإثنين، 17 شوال 1444
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹جنگ خندق، 5ه-ق
🔹وفات اباصلت هروی رحمة الله علیه، 203ه-ق
📆 روزشمار:
▪️8 روز تا شهادت امام صادق علیه السلام
▪️13 روز تا ولادت حضرت فاطمه معصومه س و آغاز دهه کرامت
▪️23 روز تا ولادت امام رضا علیه السلام
▪️42 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️49 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
✅ با ما همراه شوید...
https://eitaa.com/quran_amol