🌸سلام علیکم ؛ وقت بخیر ؛ خدای مهربون همراه همیشگی لحظه هاتون
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🌧#باران یکی از آیات و نشانه های پروردگار حکیم است که در قرآن کریم در آیات متعددی به آن اشاره شده است. ضمن طلب باران از خداوند غفور و رحیم، در ادامه این آیات را تلاوت و دقت نظر و تأمل می نماییم:
۷- احیاء زمین و قیامت: سوره روم آیات ۵۰-۴۸
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠اللَّهُ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ فَتُثِيرُ سَحَابًا فَيَبْسُطُهُ فِي السَّمَآءِ كَيْفَ يَشَآءُ وَيَجْعَلُهُ كِسَفًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ فَإِذَآ أَصَابَ بِهِ مَنْ يَشَآءُ مِنْ عِبَادِهِٓ إِذَا هُمْ يَسْتَبْشِرُونَ (٤٨)وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلِ أَنْ يُنَزَّلَ عَلَيْهِمْ مِنْ قَبْلِهِ لَمُبْلِسِينَ (٤٩)فَانْظُرْ إِلَىٰٓ آثَارِ رَحْمَتِ اللَّهِ كَيْفَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَآ إِنَّ ذَٰلِكَ لَمُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (٥٠)
🌿خداوند همان كسی است كه بادها را میفرستد تا ابرهایی را به حركت در آورند، سپس آنها را در پهنه آسمان آن گونه كه بخواهد میگستراند و متراكم میسازد؛ در این هنگام دانههای باران را میبینی كه از لا به لای آن خارج میشود، هنگامی كه این (باران حیاتبخش) را به هر كس از بندگانش كه بخواهد میرساند، ناگهان خوشحال میشوند...(۴۸)و قطعاً پیش از آنكه بر آنان نازل شود مایوس بودند!(۴۹) به آثار رحمت الهی بنگر كه چگونه زمین را بعد از مردنش زنده میكند؛ چنین كسی (كه زمین مرده را زنده كرد) زندهكننده مردگان (در قیامت) است؛ و او بر همه چیز تواناست!
❇️پیامها:
۱- تحوّلات طبیعی، نشانهی قدرت، حكمت و تدبیر خداست. اللَّهُ الَّذِی یُرْسِلُ ...
۲- از فوائد باد، زمینهسازی برای نزول باران است. یُرْسِلُ الرِّیاحَ ... فَتَرَی الْوَدْقَ
۳- سختیها و نومیدیها، لذّت نعمتها را چند برابر میكند. یَسْتَبْشِرُونَ- وَ إِنْ كانُوا ... لَمُبْلِسِینَ
۴- باران، رحمت الهی است. «فَانْظُرْ إِلی آثارِ رَحْمَتِ اللَّهِ»
۵- بارش باران و حیات مجدّد زمین، نشانهای از برپایی قیامت است. «یُحْیِ الْأَرْضَ- لَمُحْیِ الْمَوْتی» صحنهی مرگ و حیات، هر لحظه جلو چشم ماست، «إِنَّ ذلِكَ لَمُحْیِ الْمَوْتی» و مشت نمونهی خروار است. «إِنَّ ذلِكَ لَمُحْیِ الْمَوْتی»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در گفتوگو با ستاد خبری بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بیان کرد: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تنها دانشگاه تخصصی قرآن است که تمام دانشجویان آن در رشتههای تفسیر و علوم قرآنی با گرایشهای مختلف در حال تحصیل هستند، بیش از 5 هزار دانشجو در حال حاضر مشغول به تحصیل در این دانشگاه هستند.
وی افزود: این دانشگاه به لحاظ علمی کاملاً زیر نظر وزارت علوم بوده و پذیرش دانشجو برای تحصیل در این دانشگاه نیز از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش انجام میشود و جذب هیئت علمی آن هم از طریق فراخوانهای جذب وزرات علوم است.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ادامه داد: تأسیس این دانشگاه توسط سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شده و تمام ساختمانها، امکانات پژوهشی، آموزشی و خوابگاهی دانشگاه موقوفه هستند و از این نظر دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تنها دانشگاه وقفمحور نیز هم محسوب میشود.
نقیب بیان کرد: این دانشگاه دارای 18 دانشکده در 16 استان کشور، 85 نفر عضو هیئت علمی و 100 نفر استاد حقالتدریس است و تا به امروز بیش از 30 هزار نفر از این دانشگاه فارغالتحصیل شدند.
وی افزود: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم هفت مجله علمی دارد که دو مجله دارای درجه علمی پژوهشی از وزارت علوم بوده و 5 مجله دیگر تخصصی هستند و مقالات اساتید قرآنی را از سراسر کشور چاپ میکنند.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در خصوص جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم، گفت: جشنواره قرآن و عترت این دانشگاه در راستای جشنواره سراسری معارفی و قرآنی است که هر ساله در دانشگاههای سراسر کشور برگزار میشود و این دانشگاه به عنوان یک دستگاه در کنار وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد عضو شورای قرآن محسوب میشود.
نقیب با اشاره به بخشهای جشنواره گفت: جشنواره شامل بخش پژوهشی، معارفی، هنری، فناوری، ادبی، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است و در چند سال اخیر به دلیل همهگیری کرونا به صورت مجازی برگزار میشد اما امسال به دلیل شرایط بهتر کرونایی، مجدداً حضوری برگزار میشود.
وی بیان کرد: ثبتنام جشنواره در آذرماه سال گذشته انجام شد و دانشجویان، کارکنان و خانواده آنها میتوانستند در این مسابقات شرکت کنند که اکثر شرکتکنندهها نیز دانشجو هستند. این جشنواره در اکثر دانشگاههای کشور برگزار میشود و ما نیز با توجه به اینکه یک دانشگاه قرآنی هستیم، تعداد شرکت کنندگانمان به نسبت جمعیت بیشتر از سایر دانشگاهها است و هر ساله تقریباً نیمی از دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در این جشنواره شرکت میکنند.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در رابطه با برگزاری جشنواره امسال ادامه داد: از 19 تا 21 اردیبهشتماه افراد ممتاز در بخش آوایی از تمامی دانشکدهها به صورت حضوری در دانشکده علوم قرآنی قم گردهم میآیند و در بخش نهایی مسابقه میدهند و در نهایت نفرات برتر به جشنواره سراسری قرآن دانشجویان که تابستان امسال برگزار میشود راه پیدا میکنند. اختتامیه جشنواره نیز روز 21 اردیهشتماه در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار و از برگزیدگان کل رشتهها تقدیر میشود.
نقیب در پایان در ارتباط با اهداف جشنواره گفت: هدف از برگزاری این جشنواره، گسترش فضای قرآنی در دانشگاههاست، این فضا صرفاً مربوط به بخش آوایی و حفظ و قرائت نیست و همه افرادی که به هر شکل میتوانند معارف قرآنی را در قالبهای مختلف هنری، تکنولوژی، فناوری و ادبی در فضای دانشگاهی گسترش بدهند میتوانند در جشنواره حاضر باشند و آثار خود را ارائه دهند.
هدف جشنواره قرآن دانشگاهها، گسترش فضای قرآنی در دانشگاهها است
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گفت: هدف از برگزاری جشنواره قرآن دانشگاهها، گسترش فضای قرآنی در دانشگاههاست که صرفاً مربوط به بخش آوایی و حفظ و قرائت نیست و همه افرادی که به هر شکل میتوانند معارف قرآنی را در قالبهای مختلف هنری، تکنولوژی، فناوری و ادبی در فضای دانشگاهی گسترش بدهند میتوانند در جشنواره حاضر باشند.
#جشنواره_قرآن_عترت_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
🔆 آنچه من را به این برنامه (طرح ولایت) دلبسته و معتقد میکند، این است که در اینجا آمیزهای از علم و ایمان، تفکر و عاطفه مشاهده میشود.
✍️ حضرت امام خامنهای
💠 بیست و هشتمین دوره دانشجویی
طرح ولایت (آموزش مبانی اندیشه اسلامی)
🔻 فرایند ثبتنام:
1️⃣ ثبتنام اینترنتی
2️⃣ پیشدوره مجازی
3️⃣ آزمونهای مجازی
4️⃣ مصاحبه حضوری
🌐 جهت ثبتنام به تارنمای www.tvelayat.ir مراجعه نمایید.
🔗 پاسخگویی به سوالات در ایتا:
@tvelayatsupport
⏰ مدت و زمان دوره:
چهل روز، تابستان ۱۴۰۲
📅 پایان موعد ثبت نام:
۲۰ اردیبهشت
📌مکان برگزاری دوره:
تهران
#اطلاعیه
#ثبت_نام
#بسیج_دانشجویی
#طرح_ولایت
#بیست_و_هشتمین_دوره
🆔 @tvelayat_ir
💠حدیث روز💠
🔹مولانا الإمامُ أمیر المؤمنین عليٌّ عليه الصلاة و السلام:
اعْلَموا أنّ اللّه َ تباركَ و تعالى يُبْغِضُ مِن عِبادهِ المُتَلوِّنَ، فلا تَزولوا عنِ الحقِّ و وَلايةِ أهلِ الحقِّ؛ فإنّ مَنِ اسْتَبْدَلَ بِنا هَلكَ و فاتَتْهُ الدُّنيا و خَرجَ مِنها (بحَسْرةٍ) .;
مولانا و مقتدانا حضرت أمیر المؤمنین امام على عليه الصلاة و السلام:
بدانيد كه خداوند تبارك و تعالى بندگان بوقلمون صفت خود را دشمن مى دارد. پس، از حقّ و دوستى با اهل حقّ جدا نشويد، زيرا كه هر كس، ديگران را به جاى ما برگيرد، هلاك شود و دنيا را از دست بدهد و [با آه و افسوس] از دنيا برود.
الخصال: 626/10 و في تحف العقول: 115
امروز سه شنبه
19 اردیبهشت 1402
18 شوال 1444
09 می 2023
🔸#قرآن سوره توبه آیه 97:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
الْأَعْرَابُ أَشَدُّ كُفْرًا وَنِفَاقًا وَأَجْدَرُ أَلَّا يَعْلَمُوا حُدُودَ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَىٰ رَسُولِهِ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ ﴿٩٧﴾
بادیه نشینانِ [جزیره العرب به سبب دوری از علم، دانش، فرهنگ و بینش] در کفر و نفاق [از دیگران] سخت تر و به جاهل بودن به احکام و حدود آنچه را خدا بر پیامبرش نازل کرده سزاوارترند، و خدا دانا و حکیم است. (۹۷)
🍀سلام علیکم ؛ صبحتون با نور خدا روشن؛ الهی حاجات دلتون با حکمت خدا یکی باشه
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🌧#باران یکی از آیات و نشانه های پروردگار حکیم است که در قرآن کریم در آیات متعددی به آن اشاره شده است. ضمن طلب باران از خداوند غفور و رحیم، در ادامه این آیات را تلاوت و دقت نظر و تأمل می نماییم:
۹- باران تذکر: سوره فرقان آیات۵۰-۴۸
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَهُوَ الَّذِيٓ أَرْسَلَ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَآءِ مَآءً طَهُورًا (٤٨)لِنُحْيِيَ بِهِ بَلْدَةً مَيْتًا وَنُسْقِيَهُ مِمَّا خَلَقْنَآ أَنْعَامًا وَأَنَاسِيَّ كَثِيرًا (٤٩) وَلَقَدْ صَرَّفْنَاهُ بَيْنَهُمْ لِيَذَّكَّرُوا فَأَبَىٰٓ أَكْثَرُ النَّاسِ إِلَّا كُفُورًا (٥٠)
🌿او كسی است كه بادها را بشارتگرانی پیش از رحمتش فرستاد، و از آسمان آبی پاككننده نازل كردیم...(۴۸) تا بوسیله آن، سرزمین مردهای را زنده كنیم؛ و آن را به مخلوقاتی كه آفریدهایم -چهارپایان و انسانهای بسیار- مینوشانیم.(۴۹)ما این آیات را بصورتهای گوناگون برای آنان بیان كردیم تا متذكّر شوند، ولی بیشتر مردم از هر كاری جز انكار و كفر ابا دارند.(۵۰)
✅نكتهها:
«طهور» چیزی را گویند كه هم در نهایت پاكی است و هم پاك كننده میباشد.
در استفاده از آب، بیشترین سهم به كشاورزی اختصاص دارد، بعد حیوانات بیشترین استفاده را از آن میبرند و سپس انسانها. به خاطر همین، در آیهی شریفه ابتدا از كشاورزی و احیای زمین یاد شده است، سپس از حیوانات، آن گاه از انسان.
بادها فواید بسیاری دارند از جمله: هوا را لطیف میكنند، ابرها را انتقال میدهند، حرارت را كم میكنند و گیاهان را بارور میسازند.
ممكن است مراد از «تصریف» نقل و انتقال باران باشد، یعنی باران را به صورت مكرر و پراكنده فرستادیم، گاهی با قطرات ریز و گاهی با قطرات درشت، گاهی تند و گاهی كند و همهی این تغییرها و تنوّعها برای تذكّر و شكرگزاری است، امّا صد حیف كه ...
✅پیامها:
۱- آب هم پاك است و هم پاك كننده، جسم آدمی و اشیای دیگر را پاك میكند و در وضو و غسل نیز مایهی پاكی روح انسان است. «طَهُوراً»
۲- زندگی بشر مرهون نباتات و حیوانات است. (زنده شدن زمین و سیرابی چارپایان، قبل از سیراب شدن انسان آمده است)
۳- كارهای خدا از طریق اسباب طبیعی صورت میگیرد. «أَرْسَلَ الرِّیاحَ- أَنْزَلْنا- لِنُحْیِیَ»
۴- یادآوری باید مكرر و متنوّع باشد. «صَرَّفْناهُ»
۵- قرآن، كتاب هدایت است وتكرار و تذكّر لازمهی هدایت. صَرَّفْناهُ ... لِیَذَّكَّرُوا
۶- یادآوری نعمتها، شكر نعمتهاست و غفلت از آنها، كفران آنهاست. لِیَذَّكَّرُوا ... كُفُوراً
۷- شاكران نعمتها، كم هستند. «فَأَبی أَكْثَرُ النَّاسِ إِلَّا كُفُوراً»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🍖🍔🌭رزرو غذا🌭🍔🍖
🍳🍳🍳قابل توجه دانشجویان گرامی
🍎آخرین مهلت رزرو غذا برای هفته ی آتی، روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ساعت۱۴:۰۰ می باشد.
🍽آدرس سامانه رزرو غذا🍽👇🏽
https://dining.quran.ac.ir
🍎چنانچه دانشجویی در ورود به سامانه و انجام فرایند رزرو با مشکل مواجه است، می تواند تا یک روز قبل از آخرین فرصت رزرو، جهت بررسی و رفع آن به امور دانشجویی دانشکده مراجعه نماید.
#امورفرهنگی _دانشجویی_دانشکده علوم قرآنی بندرعباس
🆔@majideshaghi