#چند_نکته_از_قرآن_کریم
صفحه ١۴۸
#تدبر
.
1️⃣ گستردگى رحمت الهى، مانع كيفر كردن او نيست. «ربّكم ذو رحمة... و لايردّ بأسه» هرچند كيفر او نيز در مسير تربيت انسان و از رحمت و ربوبيّت او سرچشمه مى گيرد. (آیه ١۴٧)
.
2️⃣ اگر به جاى علم و يقين، در پى ظن و گمان باشيم، گمراه خواهيم شد. «ان انتم الاّ تخرصون» (آیه ١۴٨)
.
3️⃣ خداوند، با فطرت توحيدى كه در انسان قرار داده و با هدايت انبيا و عقل، حجّت را بر مردم تمام كرده و راه خير و شرّ و پايان نيك يا بد هر كدام را هم بيان نموده است. (آیه ١۴٩)
.
4️⃣ در روايات آمده كه خداوند در قيامت به انسان مى فرمايد: راه حقّ را مى دانستى يا نمى دانستى؟ اگر بگويد: مى دانستم، مى پرسد: چرا عمل نكردى؟ و اگر بگويد: نمى دانستم، مى پرسد: چرا در پى ياد گرفتن نبودى، اين است حجّت بالغه ى خدا بر مردم. (آیه ١۴٩)
.
5️⃣ اسلام، دين منطق و برهان است و از مخالفان خود گواه طلبيده و آنان را به مجادله ى نيكو دعوت مى كند. «قل هلمّ شهداءكم»
(آیه ١۵٠)
.
6️⃣ امام صادق (عليه السلام) فرمود:
احسان به والدين، يعنى كارى نكنيم كه آنان وادار به درخواستی از ما شوند. (آیه ١۵١)
.
7️⃣ چون اصل در همه چيز، حلال بودن است، از اين رو حلالها شمارش نشده و فقط محرّمات گفته شده است. «أتل ما حرّم»
(آیه ١۵١)
.https://eitaa.com/quran_lifestyle
دعای سلامتی امام زمان علیه السلام
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#آشنایی_با_قرآن_و_سبک_زندگی_قرآنی
در محضر آیه ۸ سوره هود قرآن کریم
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#آشنایی_با_قرآن_و_سبک_زندگی_قرآنی
در محضر آیه ۸ سوره هود قرآن کریم
✅ وَ لَئِنْ أَخَّرْنَا عَنْهُمُ الْعَذابَ إِلَى أُمَّةٍ مَّعْدُودَةٍ لَّيَقُولُنَّ مَا يَحْبِسُهُ أَلَا يَوْمَ يَأْتِيهِمْ لَيْسَ مَصْرُوفاً عَنْهُمْ وَ حَاقَ بِهِم مَّا كَانُواْ بِهِ يَسْتَهْزِءُونَ (هود/۸)
🔹و هرگاه عذاب را تا مدّت محدودى از آنان به تأخیر بیندازیم، (به مسخره) مىگویند: چه عاملى جلوى عذاب ما را گرفت؟ بدانید روزى كه قهر و عذاب ما به سراغشان بیاید، از ایشان بازگشتى نیست و آنچه بدان مسخره مىكردند، آنان را فراخواهد گرفت.
🔸كلمهى «اُمّة»، هم به گروهى كه هدف مشترک دارند گفته مىشود و هم به معناى زمان است. در این آیه، مراد از «الى اُمّة مَعدودَة»، زمانِ مشخّص و محدود است. چنانكه در سورهى یوسف(ع) آیهى ۴۵ نیز مىخوانیم: «وادّكر بعد اُمّةٍ» یعنى زندانی آزاد شده، پس از مدّتى به یاد یوسف(ع) افتاد.
🔸طبق بعضى روایات، یكى از مصادیقِ «اُمّة مَعدودَة» زمان قیام حضرت مهدى علیه السلام است، یعنى خداوند تا آن زمان عذاب را از این امّت برداشته است(تفسیر کنزالدقایق). تأخیر عذاب الهى مصالحى دارد؛ همچون توفیق توبه براى گنهكاران، تولّد فرزندانِ مؤمن از والدین منحرف، علاوه بر آنكه وجود افراد صالح و دعاى آنان، سبب تأخیر در نزول عذاب الهى مىگردد.
❇️ از پيامهای آیه
▫️برخى كارهاى خداوند، زمانبندى دارد. «اخّرنا ... الى امّةٍ معدودة»
▫️قهر خداوند قابل تأخیر است. «اخّرنا...»
▫️مهلت و مدّت تأخیر قهر و عذاب الهى، اندک است. «الى امّةٍ معدودة»
▫️تأخیر در عذاب، نشانهى لطف خداست، نه دلیل ضعف خدا. پس آن را مسخره نكنیم. «و لئن اخّرنا ... لیقولنّ ما یحبسه»
▫️قهر الهى، از مسخرهكنندگان كافر برداشته نمىشود. «لیس مصروفاً عنهم»
▫️به مهلت خداوند مغرور نشویم كه عذاب الهى دیر و زود دارد، امّا سوخت و سوز ندارد. «یوم یأتیهم لیس مصروفا عنهم»
▫️شیوهى برخورد كفّار، مسخره كردن عقاید دینى است. «كانوا به یستهزؤن»
https://eitaa.com/quran_lifestyle
مهد انسان.mp3
2M
#در_محضر_بزرگان
آیت الله جوادی آملی حفظه الله تعالی
عظمت جایگاه مادری
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#در_محضر_ثقلین
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
اثرات صلوات بر حضرت فاطمه سلام الله علیها
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#در_محضر_بزرگان
استاد احمد عابدی
سرور زنان عالم در همه دوران ها و همه امت ها
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#در_محضر_بزرگان
علامه محمد تقی مصباح یزدی
بی توجه به وجود امام زمان علیه السلام ، به سرچشمه نمی رسی !
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#آشنایی_با_قرآن_و_سبک_زندگی_قرآنی
سیرهی فاطمی
✅ موقعیت ممتاز حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها این فرصت را فراهم نمود تا معارف اسلامی را بدون واسطه از پدر بزرگوارش فرا گیرد؛ معارف الهی نابی که ادراک و فهم و دریافت آنها خود گویای مقام منیع علم و معرفت آن حضرت میباشند و جز او و فرزندانش کسی دیگر به کنه و عمق آنها نرسید. از حضرت فاطمه(سلام الله علیها) به نقل از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) احادیث فراوانی در زمینههای اخلاقی، اجتماعی، اعتقادی و تفسیری رسیده است.
🔸سیره علمی و معرفتی
🔹این بانوی هجده ساله در دنیای حکمت و معرفت آثاری از خود بر جای گذاشت که به سان سخنان نغز و حکیمانه همتای خود امیرالمؤمنین(علیه السلام) در تبیین معارف الهی میدرخشد. از جمله مطالب ایشان در خصوص معرفت خداوند، نعمتهای خداوند، آفرینش جهان، ضرورت معاد، ضرورت وحی و رسالت، ستمستیزی و مبارزه با باطل و ... که بسیار درسآموز و هدایتگر است.
🔸سیره تربیتی و آیین همسرداری
🔹وجود با برکت حضرت زهرا(سلام الله علیها) همانگونه که در ابعاد مختلف زندگی به سان مشکاتی نورانی هدایتگر دلهای مشتاقان به سوی کمال و رستگاری است، برای معرفی بهترین شیوههای تربیتی از منظر دین و بیان شیوه تعلیم و تربیت فرزندان و اطرافیان و نحوه پاسخگویی و آموزش مسایل دینی و دیگر ابعاد تربیتی و آیین همسرداری نیز همچون رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) الگویی بیبدیلی است.
🔸سیره اجتماعی سیاسی
🔹حضرت زهرا(سلام الله علیها) بانوی یگانه اسلام در دوران کوتاه زندگی پر برکت خویش نقشآفرینی منحصر به فردی را در دفاع از حریم ولایت و اثبات حقانیت امیرالمؤمنین و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام ایفا نمود. در مبارزه هوشمندانه میتوان به این عناوین اشاره کرد: غفلتزدایی و آغاز نهضت بیداری، اعلان عدم مشروعیت خلافت غاصبانه، غصب فدک فرصت روشنگری و اعتراض سیاسی، دیدار تلخ با غاصبان خلافت، قبر پنهان کوبندهترین سند تاریخ، مقابله با توطئه ترور شخصیت حضرت علی(علیه السلام) و مبارزه با تساهل خواص.
📚 برگرفته از کتاب؛ فاطمه(سلام الله علیها) اُسوهٔ بشر
https://eitaa.com/quran_lifestyle