🔴 برخی از اهداف بعثت انبیای الهی
✳️ تعلیم و تربیت
🔹«هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یتْلُو عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَیزَكِّیهِمْ وَیعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ»(جمعه/۲) و بقره/۱۲۹ و ۱۵۱ و آلعمران/۱۶۴ ....
#ادامه مبحث را در پست بعدی🔽 مطالعه فرمائید.
https://eitaa.com/quran_lifestyle
🔴 برخی از #اهداف_بعثت انبیای الهی
✳️ #تعلیم_و_تربیت
🔹«هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یتْلُو عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَیزَكِّیهِمْ وَیعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ»(جمعه/۲) و بقره/۱۲۹ و ۱۵۱ و آلعمران/۱۶۴
🔸در این آیات، دو هدف عمده برای اهداف بعثت انبیاء معرفی شده است که همان مسئله «تعلیم و تربیت» است. در این آیات نکات جالب بسیاری وجود دارد از آن جمله:
🔸تلاوت آیات حق، برای مردم و آشنا شدن مردم با آنها، مقدّمهای برای تزکیه و تعلیم کتاب و حکمت است. در سه آیه مذکور، تزکیه بر تعلیم کتاب و حکمت مقدم شدهاست و در یک آیه هم، مربوط به درخواست حضرت ابراهیم(ع) است.
✳️ #برپا_ساختن_قسط_و_عدل
🔹«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَینَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ»(حدید/۲۵)
🔸در این آیه نیز به یکی دیگر از اهداف مهم نهضت انبیاء یعنی برقراری عدالت اجتماعی اشاره شده است، و تجهیز انبیاء الهی با سه نیروی دلائل روشن (که شامل معجزات و دلائل عقلی حقانیت دعوت آنها و خبر دادن انبیاء پیشین به ظهور آنهاست) و کتاب آسمانی و قوانین، مقدمهای برای بسیج شدن مردم برای اقامه عدل دانسته شده است.
✳️ #نجات_از_ظلمات
🔹«كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ»(ابراهیم/۱)
🔸در این آیه هدف از بعثت و نزول قرآن، خارج ساختن مردم از ظلمتها به سوی نور معرفی شده است. نکتۀ قابل توجّه در این آیه این است که «ظلمات » به صیغه جمع و «نور» به صیغه مفرد آمده است؛ زیرا طرق انحرافی، یکی و دوتا نیست، اما طریق توحید و راه حق تنها یک راه است.
✳️ #بشارت_و_إنذار
🔹«و َمَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِینَ إِلَّا مُبَشِّرِینَ وَمُنْذِرِینَ فَمَنْ آمَنَ وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلَا هُمْ یحْزَنُونَ»(انعام/۴۸)
🔸این آیه و آیات مشابه «بشارت» و «إنذار» را به عنوان برنامۀ اصلی انبیاء معرفی میکنند. اصولاً بیشتر انگیزههای انسانی را میتوان در این دو جمله خلاصه کرد: «جلب منافع» و «دفع ضرر» (اعم از مادی و معنوی)، و «بشارت» و «إنذار» به این دو انگیزه انسانی ناظر است و پایۀ اصلی هرگونه تربیت الهی و بشری، مادی و معنوی نیز بر همین دو اصل استوار است.
✳️ #اتمام_حجّت
🔹«رُسُلًا مُبَشِّرِینَ وَمُنْذِرِینَ لِئَلَّا یكُونَ لِلنَّاسِ عَلَى اللَّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ»(نساء/۱۶۵)
🔸در این آیه اتمام حجّت بر مردم، هدف از بعثت معرفی شده است. در واقع اگر پیامبرانی از سوی خدا مبعوث نمیشدند، بسیاری از مردم لجوج و گمراه میتوانستند هزار گونه ادعا کنند که اگر پیامبران الهی بودند ما با آغوش باز از آنها استقبال میکردیم و چنین و چنان بودیم.
🔸شبیه همین معنی نیز در دو آیۀ دیگر از قرآن، دیده میشود که مضمون هر دو یکی است، میفرماید: «وَلَوْ أَنَّا أَهْلَكْنَاهُمْ بِعَذَابٍ مِنْ قَبْلِهِ لَقَالُوا رَبَّنَا لَوْلَا أَرْسَلْتَ إِلَینَا رَسُولًا فَنَتَّبِعَ آیاتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَنَخْزَى»(طه/۱۳۴ و با کمی تغییر، قصص/۴۷)
✳️ #تذکّر_و_یادآوری (نسبت به امور فطری)
🔹«هَذَا بَلَاغٌ لِلنَّاسِ وَلِینْذَرُوا بِهِ وَلِیعْلَمُوا أَنَّمَا هُوَ إِلَهٌ وَاحِدٌ وَلِیذَّكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ»(ابراهیم/۵۲)
🔸در این آیه تذکّر دادن، یکی از اهداف بعثت معرفی شده است. تذکّر در مورد مطلبی است که انسان آن را پیشتر میدانسته است. آری بسیاری از «حقایق» موجود در عالم هستی و همچنین «بایدها» و «نبایدها» را انسان از طریق فطرت و یا فرمان عقل درک میکند، اما گاه اینها را به دست فراموشی و بی اعتنایی میسپارد و گاه وسوسه ها موجب پنهان کردن آنها میشود.
✳️ #دعوت_به_حيات_و_زندگی_انسانی
🔹«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا یحْییكُمْ »(انفال/۲۴)
🔸در این آیه به نکتهای اشاره شده است که تمام اهدافی که پیشتر برای بعثت انبیاء گفته شد به آن کمک میکند و آن این است که انبیاء افراد بشر را به یک حیات جامع و کامل واقعی دعوت میکنند.
🔸این تعبیر کوتاهترین و در عین حال جامعترین تعبیری است که درباره دعوت پیامبر اسلام (ص) آمده است و هدف بعثت را دعوت به زندگی و حیات در تمام ابعادش معرفی میکند: حیات مادّی، حیات معنوی، حیات فرهنگی، حیات اقتصادی، حیات سیاسی و حیات اخلاقی و اجتماعی.(پیام قرآن، ج۷)
https://eitaa.com/quran_lifestyle
صد درس از #سبک_زندگی_پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلًّم
بخش #چهارم
https://eitaa.com/quran_lifestyle
صد درس از #سبک_زندگی_پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلًّم
بخش #پنجم
https://eitaa.com/quran_lifestyle
صد درس از #سبک_زندگی_پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلًّم
بخش #ششم
https://eitaa.com/quran_lifestyle
كَلاَمُكُمْ نُورٌ وَ أَمْرُكُمْ رُشْدٌ
سخن تان نور است ، و امرتان باعث رشد و تعالی
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
حضرت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم:
خوش گمانی و رفتار خداوند با وی بر اساس همان گمان
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
https://eitaa.com/quran_lifestyle
كَلاَمُكُمْ نُورٌ وَ أَمْرُكُمْ رُشْدٌ
سخن تان نور است ، و امرتان باعث رشد و تعالی
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
حضرت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم:
من برای (احیای) مکارم و نیکی های اخلاقی ، مبعوث شدم.
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#بازخوانی_تاریخی
#مقام_معظم_رهبری مدظله العالی
#بعثت برای مقابله با #جاهلیّت آمد. جاهلیّت ،فقط به معنای فقدان علم نیست ، بخشی از جاهلیّت فقدان علم و نداشتن علم است ،امّا جاهلیّت به معنای وسیع، عبارت است از: غلبه و حاکمیّت نیروی شهوت و غصب انسانی بر محیط زندگی....
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#هفت_سین_نهج_البلاغه
سخاوت
سخن گفتن
سلامت قلب
سبکباری
سکوت کردن
ستایش
سؤال کردن
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#سبک_زندگی_قرآنی
#امام_خمینی (ره)
همیشه توجه مان به #عیوب خودمان باشد
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
بی عیب ما نداریم در دنیا و ما باید همیشه توجه مان به آن عیوب خودمان باشد .....و انسان که بخواهد برای خدا کار بکند و به مقام انسانیت برسد ، باید همیشه دنبال این باشد که ببیند چه عیبی دارد . دنبال این نباشد که ببیند چه حسنی دارد. برای این که ، دنبال این که چه عیبی دارد ، می شود انسان در صدد رفع آن برآید ، و دنبال این که چه حسنی دارد پرده می شود در چشم انسان و نمی تواند عیوب خودش را ببیند.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
(امام خمینی (ره ) ، صحیفه نور ، ج ۱۷ ، ص ۱۶۱)
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#سبک_زندگی_قرآنی
#مقام_معظم_رهبری مدظله العالی
📙📙📙📙📙📙📙
فی الکافی عن #النبی (صلّی الله علیه و آله و سلّم) قال فی آخر خطبته : طُوبَى لِمَنْ طَابَ خُلُقُهُ، وَ طَهُرَتْ سَجِيَّتُهُ، وَ صَلَحَتْ سَرِيرَتُهُ، وَ حَسُنَتْ عَلَانِيَتُهُ... ( الشافی ص ۵۶۵)
خوشا به حال آن کسی که اخلاق او پاکیزه باشد، طیب باشد.سجیّه او، سرشت او و خصوصیات روحی او پاکیزه باشد. باطن او، قلب او صالح باشد.
📙📙📙📙📙📙📙
در این دعایی که بین نافله صبح در صحیفه ثانیه سجادیه است، این چند جمله است: « اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی عَملاً كَامِلًا وَ عَزْماً ثَاقِباً وَ لُبّاً رَاجِحاً».
« لبّ راجح »، یعنی باطن انسان رجحان داشته باشد بر ظاهرش. صالح بودن سریره ، معنایش این است که باطن و سریره انسان، اهل صلاح باشد. نه اینکه فقط ظاهرش اهل صلاح باشد (و) باطنش دنیایی از کذب و دروغ و بقیه خصوصیات مذمومه بشر! باطن انسان، باطن صالح و درستی باشد. حفظ و رعایت ظاهر، این ظاهر، هم رفتار ظاهری را شامل می شود و هم آراستگی ظاهر را. این که انسان هر طور باشد، بی خیال شد، مثلا چهره اش، لباسش، کت و شلوارش به هم ریخته و نامنظم باشد، این را اسلام توصیه نمی کند.
📙📙📙📙📙📙📙
🔻 در روایتی دارد که #پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در خانه خودشان یک خم آبی داشتند – آن وقت آینه نبود، یا خیلی کم بوده – اذا اراد ان یخرج الی اصحابه نظر الیه، یسوی عمامته و لحیه. وقتی می خواستند نزد اصحابشان بروند، در این خم آب مثل آینه نگاه می کردند. عمامه شان را (و) محاسنشان را مرتب می کردند. امام راحل در قم (در) اتاق خاص ایشان که در آنجا مطالعه می کردند – ما گاهی رفته بودیم – آنجایی که نشسته بودند، بالا سرشان یک آینه بود. ایشان مقید بودند، وقتی از جا بلند می شدند می خواستند بیرون بیایند، در آینه نگاه می کردند(و) خودشان را مرتب می کردند. حسنت علانیته، ظاهر را انسان باید آراسته بکند.
📙📙📙📙📙📙📙
[الشافی ص ۵۶۵ ، جلسه ۲۸۸، مورخ: یکشنبه ۱۳۸۸/۳/۲۴
https://eitaa.com/quran_lifestyle