انسان شناسی ۱۵۶.mp3
12M
❇️ انسانشناسی / ۱۵۶
🔸من هیچ وقت این آیه رو نفهمیدم: اَلا بِذکرﷲ تَطمئن القُلوب؛ یاد خدا قطعاً قلبت رو آروم میکنه .
🔸من نماز که میخونم، قرآن که میخونم، روزه که میگیرم، کار خیر که میکنم، پس چرا اینهمه اضطراب، نگرانی، بدبینی، شک، زودرنجی، کینه و ....
⬅️ یه جایِ کارم خرابه، نه؟
عضو شوید : آشنایی با قرآن و سبک زندگی قرآنی
@quran_lifestyle
#درمحضربزرگان
مقام معظم رهبری
#تدبر، مایه ی تقرب به خدا
عضو شوید : آشنایی با قرآن و سبک زندگی قرآنی
@quran_lifestyle
#آشنایی_با_قرآن_و_سبک_زندگی_قرآنی
آشنایی با سورهی #شوریٰ / ۱
✅ بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین. خداوند منّان را باید شاکر باشیم که به ما توفیق عنایت فرمود که در خدمت قرآن کریم بوده و در حدّ وسع خود از آن بهرهمند شویم. در این جلسات با مدد گرفتن از خودِ قرآن و حضرات معصومین علیهم السلام و ارواح طیبه شهدا، تاکنون با ۷۰ سورهی قرآن آشنا شدیم (یعنی جزءهای ۲۶ تا ۳۰ قرآن) و در این جلسه هم جزء ۲۵ قرآن را با سورهی شوریٰ آغاز میکنیم و با محتوا و پیامهای کاربردی این سوره بیشتر آشنا خواهیم شد. آنچه در این جلسات گفته میشود و آنچه در طول هفته در کانال #آشنایی_با_قرآن_و_سبک_زندگی_قرآنی آشنایی گذاشته میشود، همگی مقدمهای هست برای تدبّر و تفهّم و تفکّر و تذکّر ما و در نهایت؛ عمل به فرامین انسانساز قرآن کریم.(انشاءالله)
🔹سوره شوریٰ از سورههای مکّی قرآن و دارای ۵۳ آیه است. از نظر ترتیب نزول؛ شصتودومین و از لحاظ چینش فعلی قرآن؛ چهلودومین سورهی قرآن محسوب میشود. «شوریٰ» و «حم عسق» دو نامی است که برای این سوره ذکر کردهاند. این دو نام از آیه ۳۸ و آیه اول سوره گرفته شده است. هفت سورهٔ قرآن با «حم» آغاز شده است که به آن «حوامیم سبعه» گویند: مؤمن، فصلت، شوریٰ، زخرف، دخان، جاثیه و احقاف.
🔸الرّسول(صلی الله علیه و آله): مَنْ قَرَأَهَا کَانَ مِمَّنْ تُصَلِّی عَلَیْهِ الْمَلَائِکَهًُْ وَ یَسْتَغْفِرُونَ لَهُ وَ یَسْتَرْحِمُونَ عَلَیْه؛ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: هرکس سورهی شوریٰ را بخواند از کسانی میشود که فرشتگان بر او درود میفرستند و برایش طلب آمرزش و رحمت میکنند.(مجمعالبیان، ج۹، ص۳۱)
🔸الصّادق(علیه السلام): مَنْ قَرَأَ حم عسق بَعَثَهُ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ وَ وَجْهُهُ کَالثَّلْجِ أَوْ کَالشَّمْسِ حَتَّی یَقِفَ بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ، فَیَقُولُ: عَبْدِی أَدْمَنْتَ قَرَاءَهًَْ حم عسق وَ لَمْ تَدْرِ مَا ثَوَابُهَا؟ أَمَا لَوْ دَرَیْتَ مَا هِیَ وَ مَا ثَوَابُهَا لَمَا مَلِلْتَ قِرَاءَتَهَا وَ لَکِنْ سَأُجْزِیکَ جَزَاءَکَ أَدْخِلُوهُ الْجَنَّهًَْ ...؛ امام صادق(علیه السلام) فرمودند: هر کس سورهی حم عسق را بخواند، خداوند در روز قیامت او را درحالی بر میانگیزد که تا زمان حضور در محضر پروردگار، چهرهاش مانند برف یا خورشید، سفید و نورانی خواهد بود. خداوند خطاب به او میفرماید: «ای بندهی من! تو سورهی حم عسق را بهطور مداوم میخواندی، امّا از میزان ثواب آن اطّلاع نداشتی. امّا اگر جایگاه این سوره و ثواب به دست آمده از خواندن آن را میدانستی، هرگز از خواندن آن خسته نمیشدی. امّا من به تو پاداشت را میدهم، او را وارد بهشت کنید».....(تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۵۵۸)
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#این_الرجبیون
اعمال ليلة الرغائب را از دست ندهیم
شب جمعه اوّل ماه رجب را ليلة الرَّغائب ميگويند و از براي آن عملي از حضرت رسول صَلَّي اللَّهِ عَلِيهِ وَ اله وارد شده با فضيلت بسيار که سيّد در اقبال و علاّمه در اجازه بني زهره نقل کردهاند.
عضو شوید : آشنایی با قرآن و سبک زندگی قرآنی
@quran_lifestyle
#این_الرجبیون
اعمال ليلة الرغائب را از دست ندهیم
شب جمعه اوّل ماه رجب را ليلة الرَّغائب ميگويند و از براي آن عملي از حضرت رسول صَلَّي اللَّهِ عَلِيهِ وَ اله وارد شده با فضيلت بسيار که سيّد در اقبال و علاّمه در اجازه بني زهره نقل کردهاند.
✅ از جمله فضيلت او آنکه گناهان بسيار بسبب او آمرزيده شود و آنکه هر که اين نماز را بگذارد چون شب اوّل قبر او شود، حقّ تعالي بفرستد ثواب اين نماز را بسوي او به نيکوتر صورتي با روي گشاده و درخشان و زبان فصيح پس با وي گويد اي حبيب من! بشارت باد تو را که نجات يافتي از هر شدّت و سختي گويد تو کيستي؟ بخدا سوگند که من روئي بهتر از روي تو نديدم و کلامي شيرينتر از کلام تو نشنيدهام و بوئي بهتر از بوي تو نبوئيدم. گويد من ثواب آن نمازم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال بجا آوردي؛ امشب بنزد تو آمدم تا حقّ تو را ادا کنم و مونس تنهائي تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دميده شود من سايه بر سر تو خواهم افکند در عرصه قيامت پس خوشحال باش که خير هرگز از تو معدوم نخواهد شد.
🔺اعمال لیلة الرّغائب:
🔹روزه گرفتن در اولین پنجشنبه ماه رجب
🔹خواندن دوازده رکعت نماز ما بین نماز مغرب و عشاء در اولین شب جمعه ماه رجب، به این صورت که در هر دو رکعت با یک سلام به این ترتیب که در هر رکعت یک مرتبه سورۀ «حمد» و سه مرتبه سورۀ «قدر» و دوازده مرتبه سورۀ «توحید» خوانده شود.
🔸بعد از خواندن نماز هفتاد مرتبه گفته شود:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ »
🔸سپس به سجده رفته و هفتاد مرتبه گفته شود:
«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ»
🔸سپس سر از سجده برداشته و هفتاد مرتبه گفته شود:
«رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ»
🔸و دو مرتبه به سجده رفته و هفتاد مرتبه گفته شود:
«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ»
آنگاه حاجات خود را بطلبید که به خواست خدا برآورده خواهد شد.
📚برگرفته از مفاتیح الجنان.
عضو شوید : آشنایی با قرآن و سبک زندگی قرآنی
@quran_lifestyle
#درمحضربزرگان
مقام معظم رهبری
پیام به بیست و نهمین اجلاس سراسری#نماز
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#آشنایی_با_قرآن_و_سبک_زندگی_قرآنی
در محضر ایه ۵۳ سوره زمر قرآن کریم
✅ قُلْ يَا عِبَادِىَ الَّذِينَ أَسْرَفُواْ عَلَى أَنفُسِهِمْ لَاتَقْنَطُواْ مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ (زمر/۵۳)
🔹بگو: «اى بندگان من كه بر نفس خویش اسراف (و ستم) كردهاید! از رحمت خداوند مأیوس نشوید، همانا خداوند همهى گناهان را مىبخشد، زیرا كه او بسیار آمرزنده و مهربان است.»
🔸آیات قبل تهدیدى براى افراد مغرور بود و این آیه به گناهكاران پشیمان، بشارت مىدهد. در تمام كلمات این آیه لطف و مِهر الهى نهفته است:
➖ پیام بشارت را رسول خدا صریحاً اعلام كند. «قل»
➖ خداوند انسان را مخاطب قرار داده است. «یا»
➖ خداوند همه را بندهى خود و لایق دریافت رحمتش دانسته است. «عبادى»
➖ گناهكاران بر خود ستم كردهاند و به خدا ضررى نرساندهاند. «اسرفوا على انفسهم»
➖ یأس از رحمت، حرام است. «لا تقنطوا»
➖ رحمت او محدود نیست. «رحمة اللّه» («رحمة اللّه» به جاى «رحمتى» رمز جامعیّت رحمت است، چون لفظ «اللّه» جامعترین اسم اوست).
➖ وعدهى رحمت، قطعى است. «انّ اللّه»
➖ كار خداوند، بخشش دائمى است. «یغفر»
➖ خداوند، همهى گناهان را مىبخشد. «الذنوب»
➖ خداوند بر بخشش همهى گناهان تأكید دارد. «جمیعاً»
➖ خدا بسیار بخشنده و رحیم است. «انّه هو الغفور الرحیم»
🔸خداوند با این همه رأفت و مهربانى اعلام مىكند كه تهدیدهاى آیات قبل، براى تربیت انسانهاست نه انتقام و كینه. در فرهنگِ قرآن، اسراف معناى وسیعى دارد كه علاوه بر اسراف در مال، شامل اسراف در نفس و جان نیز مىشود. بدین معنى كه انسان در بهرهگیرى از استعدادها و ظرفیّتهاى وجودى خود از حدّ اعتدال خارج شده و دچار افراط و تفریط گردد. مراد قرآن از اینكه مىفرماید: خداوند همه گناهان را مىبخشد، آن نیست كه انسان گناه كند و بگوید خدا مىآمرزد، بلكه مراد آن است كه همه گناهان هر قدر هم بزرگ باشند قابل آمرزش است و نباید از رحمت الهى مأیوس بود و طبیعتاً راه دریافت آمرزش الهى، توبه و جبران گناه است كه در آیه بعد آمده است.
❇️ از پيامهای آیه
▫️قوانین و احكام الهى در حد اعتدال است و نافرمانى مردم، تجاوز از حدّ اعتدال است. «اسرفوا على انفسهم»
▫️در بخشش الهى نوع گناه و مقدار آن تفاوتى ندارد. «الذنوب جمیعاً»
▫️یأس از رحمت الهى، جایز نیست. «لا تقنطوا»
▫️آمرزش گناه، اقتضاى رحمت خداوند است. «رحمة اللّه انّ اللّه یغفر»
▫️امید به مغفرت، زمینه آمرزش است. «لا تقنطوا... انّ اللّه یغفر»
▫️این خداوند است كه همه لغزشها را مىبخشد. «انّه هو الغفور» به جاى «انّه الغفور»
https://eitaa.com/quran_lifestyle