📖 در ابتدای 29 سوره از قرآن کریم، یک یا چند حرف از حروف ألفبا وجود دارد که مجموعاً 78 حرف می باشد و به آن #حروف_مقطعه می گویند؛
✍ نظرات مختلفی در این زمینه مطرح شده؛ ولی به نظر اکثر مفسرین و محقّقین علوم قرآنی «حروف مقطّعه» حاکی از اسراری هستند بین «خداوند متعال، پیامبر اکرم صلّیاللّهُ عَلیهِ وَآلهِ وَسلّم و أهل بیت عصمت و طهارت علیهم السَّلام» تا به وسیله آن، دلیل ها اقامه شوند و معجزات به دست ایشان ظاهر گردند؛ و اگر شناخت آنها بر همگان مُیسّر بود ، خلاف حکمت و موجب فساد در تدبیر شمرده می شد.
🍃 از طرفى ديگر، عدّه اى بر اين باوَرند كه حروف مقطّعه در راستاى #تَحَدّى_قرآن مى باشد؛ يعنى عرب زبانان دریابند آيات قرآن از همين حروفى ساخته شده که با آن سخن میگویند و اگر فکر میکنند قرآن معجزه نیست، با همين حروف چیزی مانند قرآن کریم بیاورند. همچنين بعضى از اين حروف مقطّعه در جايگاه قَسَم قرار دارند.
📚 تفسیر منسوب به امام حسن عسکری عليه السلام، ۱۴۰۹ق، ص۶۲
بحار الأنوار مجلسى، ۱۴۰۳ق، ج۸۹، ص۳۷۷
الإتقان سيوطى، ۱۹۶۷م، ج۱، ص۶۶۵
👌 على أى حال ، این حروف با کنار گذاشتن موارد تکراری ، «14 حرف» می باشند. مرحوم فیض کاشانی (ره) با توجّه به ذوق سرشاری که داشتند، با این حروف چهارده گانه، جمله ای ساختند که از این قرار است:
🌹صِراطُ عَلِیٍّ حَقٌّ نُمسِکُهُ🌹
☘راه علی علیه السَّلام #حق است که ما به آن تَمَسّک مى نمائیم.☘
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
✍ حضرت #امّ_كلثوم سَلامُ اللّهِ عَليهَا فرزند چهارم «أميرالمؤمنين و حضرت زهرا عَلَيهِمَا السّلام» هستند كه بنا بر نقل هاى تاريخى در سال 6 هجرى قمرى متولّد شدند و نام مبارک ايشان در اقوال مُتعدّدى در كنار نام خواهر بزرگوارشان حضرت زينب سَلامُ اللّهِ عَليهَا ذكر شده است.
🍁 دشمنان مكتب تشيّع كه در ابراز عداوت خود، از هيچ مسئله اى فروگذار نيستند، در مورد شخصيت اين بانوى بزرگ هم از پا ننشستند و صِرفاً به جهت يک «تَشابه اسمى» از موقعيت سوء استفاده كرده و #شايعه ازدواج ايشان با «غاصب دوّمى» را خصمانه رواج دادند، در حالى كه دلايل بسيارى بر ردّ اين ادّعا وجود دارد و البته همه آنها در اين مَقال نمى گنجد.
👌 مختصراً اينكه #اختلاف_سِنّى بسيارى در حدّ 50 و اندى سال در اين ميان وجود دارد و عقلاً چنين مسئله اى محال به نظر مى رسد و با غيرت أهل بيت عليهم السلام و آيه شريفه اى كه مى فرمايد: «الطّيّباتُ لِلطّيّبين» تعارض دارد.
👈 همچنين برخی از عالمان شیعه اصل موضوع را انکار کردهاند، به نحوی که آقا بزرگ تهرانی در کتاب #الذّریعه چندین کتاب مستقل را که در ردّ این ازدواج نوشته شده نام میبرد. شیخ مفید هم در #المسائل_السّرویه (ص۸۶) در این باره مینویسد: «حدیث وارده در باب تزویج ام کلثوم ثابت نیست و زبیر بن بکار که آن را روایت کرده فردی متّهم و دشمن امیرمؤمنان بوده است.»
👌 عدهاى ديگر از دانشمندان شیعه و سنّى هم نوشتهاند: امّکلثوم همسر غاصب دوّمى ، دختر امیرمؤمنان علیه السّلام نبوده؛ بلکه دختر ابوبکر است. از جمله یحیى بن شرف نووى، مهمترین شارح #صحیح_مسلم در کتاب تهذیب الأسماء این مطلب را نقل کرده و آیت الله العظمى مرعشى نجفى(ره) از عالمان بزرگ شیعه در شرح #احقاق_الحق به این مطلب تصریح نموده و مى فرمايند: «از جمله اشتباهات بزرگ تاریخی، وقوع ازدواج بین مُخدّره مُکرّمه حضرت امّ کلثوم بنت علی و فاطمه (عَلَيهِمَا السلام) با عمر بن خطاب می باشد و حق در مسئله این است: امّ کلثومی که با عمر ازدواج کرده #دخترخوانده حضرت امیرالمومنین عليه السلام و دختر ابوبکر از #اسماء_بنت_عُمیس می باشد و چون در کودکی پدر خود (ابوبكر) را از دست داده بود، امیرالمومنین عليه السلام زوجه ابوبکر (أسماء) را تزویج فرموده و این بچه (مانند محمد بن ابی بکر) زیر نظر آن حضرت بزرگ شده و همه جا به او خطاب می کردند: بنت علی»
🍃 شواهد ديگرى بر نفی تزویج حضرت ام کلثوم عَليهَا السّلام با غاصب دوّمى موجود است، از جمله مُسَلّم است بین مورخین، ام کلثوم که زوجه عمر بوده، در زمان حضرت امام حسن مجتبی عليه السلام (سال 50 ه.ق) در مدینه با پسرش زید از دنیا رفته و حضرت بر هر دو جنازه یک نماز میّت خوانده اند و همین اتفاق، مدرکِ عده ای از فقها در اثبات #جواز_یک_نماز_بر_دو_میّت می باشد.
✍ امّا حضرت امّ كلثوم بنت أميرالمؤمنين و فاطمه عَلَيهِم السّلام همسر پسرعموى خود «عون بن جعفر بن أبيطالب» بودند كه در كربلا حضور داشتند و بعد هم با #قافله_اُسرا به كوفه و شام سفر نموده و خطبه هايى هم از ايشان در تاريخ ثبت شده و نهايتاً به مدينه مراجعت نموده و در 29 جمادى الثانى همان سال 61 هجرى قمرى بر اثر مسموميّت عُمّال بني اُميّه به شهادت رسيدند.
📚 رسائل سیّد مرتضی، ج۳، ص۱۴۹
تهذيبُ الأسماء و اللّغات، ج2، ص369
احقاقُ الحقّ، ج2، ص490
تاریخ تحلیلی و سیاسی اسلام، چاپ اوّل ۱۳۷۹ ش، ج۲، ص ۵۹
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
@quran_nategh_14
💎 حضرت امام محمّد باقر عَلیهِ السَّلام می فرمایند:
🌹إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ كَرِهَ إِلْحَاحَ اَلنَّاسِ بَعضِهِم عَلَى بَعضٍ فِي اَلْمَسأَلَةِ وَ أَحَبَّ ذَلِكَ لِنَفسِهِ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُحِبُّ أَن يُسأَلَ وَ يُطلَبَ مَا عِندَهُ🌹
🌷همانا خدای عَزَّوَجَلّ خوش ندارد كه مردم در انجام حاجت به همديگر اصرار كنند ولى براى خودش آن را دوست دارد؛ خداوند عَزَّوَجَلّ دوست دارد كه از او درخواست شود و از آنچه نزد او است، طلب شود.🌷
📚 کافی، ج 2، ص 475
🌺🌸🌺🌸🌺
ای دومین #محمّد و ای پنجمین امام
از خَلق و از خدای تَعالی تو را سلام
🌸
وصف تو را نگفته خدا جز به افتخار
نام تو را نبُرده نبی جز به احترام
🌸
هم ساکنان عَرش به پایت نهاده رخ
هم طائران سِدره به دستت همیشه رام
🌸
حُکم خدا به همّت تو گشته پایدار
دین نبی به دانش تو مانده مُستدام
🌸
داریم حاجتی که ز لطف و عنایتت
بر قبر بی چراغ تو گوئیم یک #سلام
🌸
«میثم» همیشه وصف شما خاندان کند
ای مدحتان بر اهل سخن خوشترین کلام
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
#باقرالعلوم
✍ سه عامل بسیار مهم سبب شده بود أئمّه عَلَیهِم السَّلام تا قبل از امام محمّد باقر عَلیهِ السَّلام آن گونه که شایسته است علوم خود را گسترش ندهند و قوانین #حیات_بخش اسلام به صورت کامل برای مردم بیان نشود؛ این عوامل عبارتند از:
❌ اوضاع سیاسی: در زمان امامت أئمّه عَلَیهِم السَّلام پیش از امام باقر عَلیهِ السَّلام، تبلیغات سوئی بر علیه خاندان عترت صورت می پذیرفت، چنان که به دستور معاویه (لعنة الله علیه) بر منابر ، أمیرَالمُؤمِنین علیه السَّلام را دشنام می دادند! (ألعَياذُ بِاللّه) و چنان بر علیه آن حضرت دروغ پردازی می کردند که بعد از شهادت ایشان در محراب نماز، مردم در خارج از كوفه گفتند: مگر او (على) نماز هم می خواند!؟ علاوه بر این روابط مردم با این خاندان تحت #کنترل_شدید حکّام بنی امیّه بود و شیعیان ، دستگیر، شکنجه و زندانی شده و یا به قتل می رسیدند؛ از این رو شرایط به گونه ای بود که تبیین احکام و مبانی اسلامی توسط ائمه عليهم السلام به آسانی ممکن نبود.
❌ منع کتابت و نقل حدیث: بعد از شهادت پیامبر گرامی اسلام، خُلفا و حاکمان، به بهانه حفظ قرآن و مخلوط نشدن آیات إلهی با احادیث نَبوی و با شعار «کَفانا کتابَ اللّه: کتاب خدا ما را کفایت می کند!» ، از نوشتن و نقل احادیث به شدت مُمانعت می کردند و هر کس حدیثی را نقل می کرد او را توبیخ می کردند، حتی خلیفه دوم احادیثی را که نوشته شده بود جمع آوری کرد و آنها را سوزاند! (الطّبقات الکبری، ج5، ص188)
❌ #جهل و نادانی مردم: این عامل سبب شده بود که مردم از چراغ های فروزنده و روشنی بخش بی بهره بمانند، به حدّی که وقتی حضرت علی علیه السَّلام فرمودند: «فَاسئلونی قَبلَ اَنْ تَفقِدونی: قبل از اینکه مرا از دست بدهید، هر چه می خواهید از من سؤال کنید» ، سَعد بنِ أبی وَقاص گفت: بگو موهای ریش من چقدر است!😔 این جهل و نادانی، حسرت تمام اندیشمندان جهان را برانگیخته است که ای کاش ما مخاطب چنین شخصیت بزرگی بودیم و از محضر او بهره مند می شدیم.
👌 امّا در زمان امام محمّد باقر علیه السَّلام که اوضاع سیاسی کمی آرامتر شده بود و کتابت و نقل حدیث به دستور «عمر بن عبد العزیز» آزاد شده و مردم تا حدودی به ماهیت پلید حکّام بنی امیه پی بردند، آن حضرت بزرگ ترین #نهضت_علمی جهان اسلام و تشیّع را بنا نهادند و عالَم اسلام را از علوم سرشار خود سیراب نمودند. در این عصر بود که تدوین فرهنگ شیعه شامل #فقه، #تفسیر و #اخلاق آغاز شد و شاگردانی در محضر امام پنجم عَلیهِالسَّلام تلمّذ کردند که بعداً شخصیت های علمی برجسته ای شدند ، به مناطق مختلف اسلامی هجرت کردند و علوم #آل_محمّد صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیهِم أجمَعین را منتشر کردند.
📚 سیره پیشوایان، (مهدى پيشوايى) دوران زندگی امام محمّد باقر عَلیهِ السَّلام
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
💎 حضرت امام على النّقي عليه السلام مى فرمايند:
🥀 اِنَّ لِلّهِ بِقاعاً یُحِبُّ اَن یُدْعی فیها فَیَستَجیبَ لِمَن دَعاهُ وَ الحَیرُ منها🥀
☘همانا برای خداوند بُقعه هایى است که دوست دارد در آن مكان ها به درگاه او دعا شود و دعای دعا کننده را به اجابت برساند، و #حائرحسین (حرَم أباعبدالله الحسين عليه السلام) یکی از آن بقعه هاست.☘
📚 بحار الانوار، ج 98، ص113
🥀
ای در سِپهرِ مَجد و شرف، رویت آفتاب
در بَزم ما بِتاب و رُخ از دوستان مَتاب
🥀
از پا فِتاده ایم، ز رحمت تو دست گیر
ما را که دل ز آتش داغت بُوَد کباب
🥀
جمعیم ما و لیک پریشان به یاد تو
از ما شکسته تر دل «زهرا و بوتراب»
🥀
یا هادی المُضلـّین، کز مردم ضلال
جِسمت در إلتهاب و رَوانت در إلتهاب
🥀
ای آیت #توکّل و اى آیت #رضا
دیدی جنایت از متوکل تو بی حساب
🥀
گاهی دهد مکان تو در #بِرکةُالسّباع
گاهی درون مَحبَس دشمن به پیچ و تاب
🥀
تو زاده ی بزرگ جوانان جنّتی
ای از ستم شهید شده در گَه شباب
🥀
آن شربتی که داد به اجبار دشمنَت
گویا شِرنگ مرگ بـُد و آتش مذاب
🥀
ای بر درت نثار ، درود ملائـکه
امروز بر سلام "مؤید" بده جواب
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
@quran_nategh_14
✍ زیارت #جامعه_کبیره یادگاری از حضرت امام هادی علیه السلام است که چون اقیانوسی با دربرگیری معارف إلهی و مضامین عالی، به معرفی جایگاه بی بدیل #امامت می پردازد و به تعبیر علّامه مجلسی(ره) از نظر سند و روایت، از «صحیح ترین» و «قَوی ترین» زیارات به شمار می آید.
🤔 چرا به این زیارت، جامعه کبیره گفته می شود؟
✅ اول اینکه می توان وَجه مضامین جامع آن را در نظر گرفت که تقریباً به غالب #صفات امامان معصوم علیهم السلام اشاره می نماید.
✅ دلیل دیگر، مبنی بر «جامعیت زمانی و مکانی» آن است که زمان خاصّی را در بر نمی گیرد و در همه زمان ها و همه مكان ها می توان این زیارت را خواند.
👌در واقع زیارت جامعه کبیره یک #امام_شناسی کامل است و از آنجاکه هیچ فردی با تلاش خود قادر به شناخت امام معصوم علیه السّلام نیست و امام شناسی از #ضروریات و #مُسَلّمات دین اسلام است و اگر مسلمانی بدون شناخت امام از دنیا برود به «مرگ جاهلیّت» از دنیا رفته است؛ چنانکه پیامبر اکرم صلّی اللّهُ عَلیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم می فرمایند:
🥀مَن ماتَ وَ لَمْ یَعرِفْ اِمامَ زَمانِهِ ماتَ میتةً جاهِلیّةِ🥀
☘ هر کس از دنیا برود و امام زمان خویش را نشناسد به مرگ #جاهلیت از دنیا رفته است.☘
📚مناقِب اِبن شَهر آشوب، ج1، ص246
👈 لذا برای امام شناسی باید به کلام نورانی خود معصومین علیهم السلام تمسّک بجوئیم که در این جایگاه و مرتبه هستند و بهتر از هرکس دیگر، مقام #امامت را معرّفی و تبیین می نمایند.
#کَلامُکُم_نورٌ
#وَ_أمرُكُم_رُشدٌ
#وَصيّتُكُم_التّقوى
#عادَتُكُم_الاِحسان
#سَجيّتُكُم_الكَرَم
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
@quran_nategh_14
1_769775161.mp3
28.86M
فایل صوتی زیارت #جامعه_کبیره
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
@quran_nategh_14
🌹مَنْ جَآءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا🌹
🌷هر كس كار نیک بیاورد، پاداش آن، دَه برابر آن است.🌷 (سوره أنعام، آیه 160)
✍ در این آیه شریفه بحث از یک قانون إلهی است که همان #تَفَضُّل است؛ یعنی خداوند، مثل مردم (ألعَیاذُ بِاللَّهِ) تنگ دست نیست که سعی می کنند مزد و پاداش، درست به اندازه عمل باشد!
🌿 خداوند متعال گاهی ده برابر و گاه صدها برابر و گاه هزاران برابر، از #لطف بی کرانش پاداش عمل می دهد که در آیات متعدّد قرآن کریم به این موضوع پرداخته و البته جای تعجّب نیست؛ چرا که:
✅ عظمت خداوند و وسعت #رحمت او، چنین اقتضایی را دارد و همه اینها جزء برنامه های تشویقی برای ایجاد انگیزه های قوی در انجام کارهای خیر است. هم چنان که در فرازی مشهور از دعای #ماه_رجب می خوانیم:
🌹یَا مَنْ یُعطِی الکَثیرَ بِالقَلیلِ🌹
🌷ای کسی که در برابر طاعت اندک ، #پاداشِ_فراوان می دهی.🌷
👌 این گفتار نورانی، به تفاوت «پاداش إلهی» نسبت به «اعمال بندگان» اشاره نموده و این واقعیت را بیان می فرماید که اطاعات بندگان هر اندازه زیاد باشد ، در برابر پاداش إلهی ، اندک است؛ ولی همین عبادات اندک ، اگرچه ناچیز است ، ولی طبق آیات صریح قرآن می تواند وسیله رسیدن به پاداش: 🌹بِغَیرِ حِسابٍ🌹 یا 🌹عَطاءً غَیرَ مَجذوذٍ🌹 (پاداش قطع نشدنی) گردد كه از عبارات شريفه قرآنى است؛ و چه معامله ای از این پُر سودتر!
🌿🌿 🌿🌿🌿
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
🌹وَ أُفَوِّضُ أَمْرِيٓ إِلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ🌹
🌷 و من كارم را به خدا واگذار می نمایم؛ زیرا خدا به بندگان بیناست.🌷 (سوره غافر، آیه ۴۴)
☘
✍ #تفویض در لغت به معنای «واگذارنمودن» است و در اصطلاح متون دینی، مرحله ای از ایمان است که وقتی انسان، خداوند را به عنوان «منبع خیرات» و آگاه به #مصالح_دنیوی و #اُخروی خود می شناسد، کارهای خود را به او واگذار می کند.
👌 تأمل در فراز ابتدایی دعای ماه رجب: «یا مَنْ ارْجُوهُ لِکلِ #خَیرٍ ؛ ای کسی که برای هر خیری به او امیدوارم» نشان دهندۀ «تفویض امر به خداوند متعال» است؛ البته باید توجه داشت که این مسئله نه به این معناست که انسان دست از تلاش و کوشش بردارد! چرا که این به طور مسلّم، تحریفی در معنای «تفویض» به شمار می رود. بلکه به این معناست که انسان، نهایت کوشش و تلاش را به کار گیرد و هنگامی که در برابر موانع سخت قرار گرفت، وحشت نکند و دلسرد نگردد، بلکه کار خود را به خداوند واگذارد، و با عزمی راسخ به تلاش ادامه دهد.
✅ درباره اهمیت واگذاری کارها به خداوند و #توکّل بر پروردگار متعال، حدیثی از أمیر مؤمنان حضرت علی عَلیهِ السَّلام روایت شده است که می فرمایند:
🌹اَلایمانُ لَهُ أربَعَةُ أرکانٍ اَلتَّوَکُّلُ عَلَی اللَّهِ وَ تَفویضُ الأمرِ إلَی اللَّهِ عَزَّوَجَلّ وَ الرِّضا بِقَضاءِ اللَّهِ وَ التَّسلیمُ لِاَمرِ اللَّهِ🌹
🌷 ایمان چهار رکن دارد:
✅ توکل بر خداوند
✅ واگذار نمودن کارها به خداوند
✅ راضی بودن به قضاء إلهی
✅ و تسلیم در برابر فرمان خداوند.🌷
📚 بحار الأنوار، ج 68، ص 341
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
💎 حضرت امام جواد عَليهِ السَّلام می فرمایند:
🌹كَيفَ یَضيعُ مَنِ اللّهُ كافِلُهُ؟ وَكَيفَ يَنجُو مَنِ اللّهُ طالِبُهُ؟ مَنِ انقَطَعَ إلى غَيرِ اللّهِ وَكَلَهُ اللّهُ إلَيهِ🌹
🌷چگونه ضایع می شود کسی که خداوند #عهده_دار اوست؟ و چگونه فرار می کند کسی که خداوند #جوینده اوست؟ هرکس از خداوند قطع رابطه و به دیگری روی کُند، خداوند او را به همان شخص واگذار می نماید.🌷
📚 أعلام الدّین، ص 309
کشفُ الغُمّه، ج 3، ص 158
☘☘☘
امشب زمین و آسمان باید چراغانی شود
سرتاسر روی زمین از گُل، گل افشانی شود
🌸
وآنگه مَلَک آماده پُست نگهبانی شود
جبریل مأمور از پی گهواره جنبانی شود
🌸
چون حجّت برحقِّ حق محبوب معبود آمده
یعنی جواد اِبنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
💐
در دَهُم ماه رجب ماهی ز یَثرب سر زدی
کز مَقدمش روح الأمین درعرش بال و پر زدی
🌸
وَ ز پردۀ دل واژه اللّه اکبر سَر زدی
ساقی کوثر زین خبر فریاد شادی بر زدی
🌸
کز بهر یاری بشر سرمایه سود آمده
یعنی جواد اِبنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
💐
مانند احمد خُلق او تا شُهره آفاق شد
در زهد و تقوا چون علی در مُلک هستی طاق شد
🌸
مانند زهرا عصمتش سرچشمه اِشراق شد
در بردباری چون حَسن نزد همه مصداق شد
🌸
همچون حسین بن علی فرمانده عُشاق شد
گاه عبادت اُسوه ی صد یوسف و اسحاق شد
🌸
چون عابدین در بندگی سجّاد معبود آمده
یعنی جواد اِبنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
💐
مانند باقر علم او زینت دهد اسلام را
با شیوه صادق کند هُشیار خاص و عام را
🌸
با فکرِ بِکر خویشتن او پخته سازد خام را
چون موسی جعفر کند اجرا همه احکام را
🌸
همچون رضا برهم زند دیباچه اوهام را
شیرین کند از بهر ما، او تلخی أیّام را
🌸
کز بهر ما "ژولیده" گان این عید مسعود آمده
یعنی جواد اِبنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14