🔸شرح دعای روز چهارم ماه مبارك رمضان میخوانیم؛
«اللهمّ قوّنی فیهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ یـا أبْصَرَ النّاظرین» «خدایا نیرومندم نما در آن روز بهپاداشتن دستور فرمانت و بچشان در آن شیرینى یادت را و مهیا كن مرا در آنروز براى انجام سپاسگزاریت به كـرم خودت نگهدار مرا در این روز به نگاهداریت و پردهپوشى خودت اى بیناترین بینایان» *
آیتالله مجتهدی در شرح «اللهمّ قوّنی فیهِ على إقامَةِ أمْرِكَ» میگوید: خدایا به من قوه بده تا در ماه رمضان بتوانم بهخوبی عبادت و امر تو را اطاعت كنم. عبادت قوه میخواهد و قوه عبادت غیر از قوه جسمانی است. وی در ادامه میافزاید: امام علی (ع) نمیتوانست نان خشك را بشكند؛ اما قلعه خیبر را فتح كرد. پرسیدند كه یا علی (ع) تو شجاعی و قلعه خیبر را فتح كردی، چگونه است كه نمیتوانی نان خشك را بشكنی؟ و در پاسخ فرمود: «فتح قلعه خیبر به قوه روحانی بود كه متفاوت از قوه جسمانی است. قوه ولایت و قوه روحانی و قوه ولایتی با قوه بدن فرق دارد و من قوه بدن ندارم.» این استاد اخلاق تأكید میكند: ممكن است شخصی 60 سال سن داشته باشد؛ اما قوه عبادتش از جوانان بیشتر باشد.
آیتالله مجتهدی تهرانی در ادامه اظهار میكند: باید دعا كنیم كه در ماه رمضان خدا به ما قوه عبادت عطا كند. در دعای كمیل هم آمده كه خدایا قوه بده به من با جوارحم در خدمت تو باشیم. * باید مزه عبادت را چشید وی بیتوجهی به عبادت را باعث بیبركتی زندگی عنوان میكند و میگوید: در این دعا میخوانیم «واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ» یعنی خدایا شیرینی عبادت را به ذائقه ما بچشان تا قرائت دعاهای افتتاح و كمیل و توسل و روزه و نماز به ما مزه كند. این استاد بزرگ اخلاق خطاب به طلبههای علوم دینی ادامه میدهد: روایت قدسی داریم كه اگر عالمی و طلبهای به علمش عمل نكند، كمتر عذابی كه میكنم، این است كه شیرینی مناجاتم را از دل و قلبش میبرم. آیتالله مجتهدی تهرانی درباره ذكر «وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ»
میگوید: خدایا به كرمت كاری كن كه من ادای شكرت را بكنم. شكر خدا، تنها گفتن الهی شكر نیست. اگر من از نعمتهای خدا بهجا استفاده كنم خدا را شكر كردهام. اگر چشمم نامحرم را نبیند و گوشم آواز حرام نشود، نعمت چشم و گوش را بهجا آوردهام. * مردم معنی دعاهایی را كه میكنند بدانند وی همچنین درباره «واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ» میگوید: خدایا در این ماه رمضان من را از انجام گناه حفظ كن. مردم این را میخوانند اما معنیاش را نمیدانند. باید این دعا برای مردم معنا شوند. وی میگوید: روایت است كه اگر گناه بو داشت، دو نفر پیش هم نمینشستند و اگر مردم از عیب هم با خبر بودند، كسی مردهای را دفن نمیكرد. آیتالله مجتهدی تهرانی در ادامه میگوید: ایمان هم «بو» دارد. پیامبر اسلام (ص) وارد خانه شد و گفت: «من بوی اویس را میشنوم» اویس چون مادرش اجازه نداده بود، منتظر نماند تا پیامبر (ص) به مدینه بازگردد؛ اما بوی خوشش در منزل پیامبر مانده بود. آیتالله مجتهدی تهرانی در ادامه میگوید: قدیم همه مردم زیبا بودند چون همه اهل نماز شب بودند و چهرهای نورانی داشتند. اما الآن چون نماز شب نمیخوانند، چهرهها بهزیبایی گذشته نیست. این استاد اخلاق در پایان سخنان خود درباره «یـا أبْصَرَ النّاظرین» میگوید: ای خدا كه از همه كسانیكه نظر میكنند، تو بصیرتر و بیناتری، ای خدایی كه تو بینا به همه اعمال ما هستی، به ما توفیق بده كه در ماه رمضان گناه نكنیم، به حفظ و ستر خودت.
#شرح
#روز_چهارم
@quranetratnamaz_nahaja
مصباح قرآنیان ۳
#سوالات جزء چهارم قرآن کریم #ویژه مسابقه و آزمون پایانی ماه مبارک رمضان @quranetratnamaz_nahaja
1. در چه صورت انسان به مقام نیکوکاران وخاصان خدا می رسد؟
(۸۴-۹۲ آل عمران)
الف) وقتی که در راه خدا به مقام شهادت برسد.
ب) وقتی اهل تهجد و شب زنده داری باشد.
ج) از آنچه دوست دارد. در راه خدا انفاق کند.
۲. تمثيل «باد سرد شدیدی که به کشتزاری برسد و همه را نابود کند»، در مورد چه افرادی به کار برده است؟
(۱۱۴- ۱۱۹ آل عمران)
الف) کافرانی که تا آخر عمرشان ایمان نیاورند و با عقيده كفر بمیرند.
ب) کافرانی که مالشان را ریاکارانه برای مقاصد دنیوی صرف کنند.
ج) منافقانی که تمام دارایی خود را در مقابله با مؤمنان خرج کنند.
٣. کدام گزینه صحیح است؟
(۱۲۵-۱۳۹ آل عمران)
الف) مغفرت الهی و بهشتی که پهنه آن آسمانها و زمین را فرا گرفته، برای اهل نماز مهیا شده است.
ب) قرآن، حجت و راهنما و پندی برای همه مردم است.
ج) از صفات پرهیزگاران، انفاق در وسعت و تنگدستی، و گذشت از بدی مردم است.
۴. چرا خداوند دل کافران را بیمناک و هراسان قرار می دهد؟
(۱۴۳-۱۵۲ آل عمران)
الف) چون چیزی را شریک خدا قرار دادند که خداوند دلیلی بر حقانیت آن نازل نکرده بود.
ب) چون در دنیا از مقام پروردگار نمی ترسیدند.
ج) هر دو مورد
۵. خداوند متعال با دادن چه چیزی به اهل ایمان بر سر آنان منت گذاشت ؟
(۱۵۶-۱۶۵آل عمران)
الف) ولایت امیرالمؤمنین و ائمه اطهار
ب) فرستادن رسولی از خود آنها که آیات خدا را تلاوت کرده، جان های آنان را از هر بدی پاک می گرداند.
ج) دادن نعمت ایمان به مؤمنان
۶. کسانی که در مالی که خداوند به فضل خویش به آنان بخشیده ، حقوق فقیران را ادا نمی کنند، در قیامت چه حالی دارند؟
(۱۷۲-۱۸۳ آل عمران)
الف) آن مالی را که در آن بخل ورزيده اند، زنجیر گردن آن ها خواهد بود.
ب) از رحمت الهی دور هستند و مورد شفاعت قرار نمی گیرند.
ج) در قیامت با غل و زنجیر و حقیرانه وارد جهنم می شوند.
۷. حقیقت کار کسانی که مال یتیمان را به ستمگری می خورند، چیست؟
(۲-۱۱ نساء)
الف) به جنگ با خدا برخاسته اند.
ب) در شکم خود آتش جهنم فرو می برند.
ج) به خود ظلم کرده، مستحق آتش می شوند.
@quranetratnamaz_nahaja
#حکایت قرآنی
ضعف ایمان
مسلمانان با الطاف الهی در جنگ بدر شکست سختی به مشرکان و کافران مکه دادند. سال بعد آنها تجهیزقوا کرده و برای جنگ با مسلمانان رهسپار مدینه شدند.
رسول خدا(ع) و پس از مشورت با مسلمانان، تصمیم گرفتند در خارج از مدینه در جایی که کوه احد قرار دارد، با سپاه شرک و کفر روبرو شوند.
هردو لشکر آرایش جنگی کرده بودند. حضرت تعدادی از جنگاوران را محافظ و مراقب تنگه احد قرار دادند، تا مانع حمله دشمن از پشت سر وغافلگیری سپاه اسلام شوند. جنگ آغاز شد، پس از مدتی مشرکان که شکست را حتمی می دیدند پا به فرار گذاشتند و مسلمانان به جای تعقیب آنها به جمع آوری غنایم مشغول شدند، نگهبانان تنگه که جنگ را تمام شده فرض می کردند برخلاف دستور پیامبر(ع) برای جمع آوری غنایم محل استقرار خود را ترک کردند.
پیش بینی آن حضرت محقق شد و مشرکان از پشت سر به مسلمانان یورش آوردند و مسلمانان شکست خوردند. به جز امیرمؤمنان على (ع) و چند نفر دیگر، بیشتر سپاهیان اسلام به جای دفاع از دین و پیامبرشان پا به فرار گذاشتند. حتی کسانی که بعد از پیامبر اکرم(ع) ادعای خلافت داشتند نیز فرار کردند و به قول خودشان مانند بز کوهی از کوه بالا رفتند تا زنده بمانند.
در این جنگ، دندان مبارک پیامبر شکست و امیرمؤمنان(ع) در حمایت از جان پیامبر زخم های بسیاری برداشتند. هم چنین تعداد زیادی از مسلمانان، از جمله حضرت حمزه(ع) در این جنگ به شهادت رسیدند.
(آل عمران، ۱۵۱- ۱۵۵)
@quranetratnamaz_nahaja
۱) مبطلات روزه چیست؟
9 چیز روزه را باطل می کند: ۱. خوردن و آشامیدن؛ ۲. آمیزش جنسی؛ ۳. فرد کاری کند که منی از او بیرون آید (استمنا)؛ ۴. دروغ بستن به خدا و پیامبر و ائمه و حضرت زهرا:؛ ۵. رساندن غبار غلیظ به حلق؛ ۶. فرو بردن تمام سردر آب؛ 7. باقی ماندن بر جنابت و حیض تا اذان صبح؛ ۸. اماله (تنقیه) با چیزهای روان؛ ۹. عمدا قی کردن. بعضی از موارد بین مراجع اختلافی است.)
(توضیح المسائل مراجع، ج۱، ۱۵۷۲۰)
۲) آیا چشیدن غذا، روزه را باطل می کند؟
همه مراجع: اگر آن را فرو نبرد، اشکال ندارد.
(توضیح المسائل مراجع، ج۱، ۱۵۸۲)
۳) اگر شخصی با این تصور که هنوز اذان صبح را نگفته اند، مشغول خوردن سحری شود، سپس متوجه گردد که وقت اذان صبح گذشته، حکم روزه او چگونه است؟
همه مراجع: اگر بدون بررسی و تحقیق در طلوع فجر، مشغول سحری شده، روزه اش باطل است و باید قضا کند. بنابر احتیاط واجب: آیت الله بهجت)
(رساله دانشجویی، ص۱۲۸،پ۱۷۸)
@quranetratnamaz_nahaja
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#منبر مجازی
♨️گناه کردی و پشیمانی؟!!
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤 #آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
@quranetratnamaz_nahaja
#فضائل اهل بیت علیهم السلام
🍃🌷🍃🌷🍃
🌿امام زين العابدين عليه السلام:
اما حقّ پدرت اين است كه بدانى اصل و ريشه تو اوست؛ زيرا اگر او نبود تو هم نبودى، پس هر خصلت خوشايندى كه در خود ديدى بدان كه ريشه آن نعمت در وجود تو، پدرت مى باشد. بنا بر اين، خدا را بستاى و براى آن نعمت از پدرت سپاسگزار باش ، و نيرويى جز نيروى خدا نيست.
📗ميزان الحكمه جلد13 صفحه 502
@quranetratnamaz_nahaja
🔵 اسامی برندگان روز سوم ماه مبارک رمضان که به قید قرعه انتخاب شده اند.
🔹نگار کاظمی اسفه
🔹 الهام ترابی زاده
🔹کیمیا محمدی
🔹مصطفی شیاسی
🔹سهیل عزیزی
@quranetratnamaz_nahaja
ماه عسل ۱۴٠۱_۷.mp3
12.77M
#ماه_عسل_۱۴۰۱
حرفِ هفتم؛
#استاد_شجاعی
#آیتالله_تهرانی
♥ باطنِ عشق، این است که هرآنچه خوبی، خیر و زیبایی است را برای معشوق بخواهی.
⚡️و در ماه مبارک رمضان میزانِ عشق ما به اهلِ آسمان، محک میخورد.
آیا ما جزو کسانی هستیم که به باطنِ عشق دست پیدا کرده اند یا...؟
@quranekarim1398
متن شبهه:
جلوی گرسنههای بیچاره در طول سال هرچه قدر غذا بخوری مشکلی نیست، اما جلوی روزهدارانی که خودشان انتخاب کردند چیزی نخورند، نباید غذا بخوری! ؛
در کشورهای اسلامی، دنبال روزهخوار میگردند تا مجازاتش کنند، اما دنبال گرسنه نمیگردند تا سیرش کنند
پاسخ شبهه:
1⃣ اولا طراحان شبهه بایست بفرمایند که کدام روزه دار و کجای دین آمده است که جلوی گرسنه غذا خوردن مشکلی ندارد؟!
ثانیاً همان پیامبر عزیزی که دستور روزه را ابلاغ کرده است، فرموده که: «سیر بودن در کنار گرسنه مسلمانی نیست.» و در روایتی میفرماید «هر كه در حال خوردن غذا باشد و جاندارى او را بنگرد و وى او را شريك غذاى خود نكند، به دردى بىدرمان گرفتار مىآيد.»
2⃣ طراح شبهه به گونه ای وانمود کرده که فقط غیرمتدینین درد گرسنگان میفهمند!! بدون آنکه پاسخ دهد که چه کسی دنبال گرسنه نمیگردد؟
🔹اتفاقاً اهل روزه هستند که برای فطریه دادن، برای صدقه، برای زکات، برای افطار دادن و... دنبال فقرا میگردند.
🔹 آیا حماسه سازان رزمایش کمک مومنانه برای کمک به فقرا، روزه داران بودند یا روزه خواران؟ ⁉️
3⃣ چه کسی گفته مسلمانان دنبال روزهخوار میگردند تا مجازاتش کنند؟ آنچه مستحق مجازات است تظاهر به روزهخواری است نه خود روزهخواری ..
🔹 تظاهر یعنی عملی که با قصد آشکار کردن صورت بگیرد و طرف عمد داشته باشد که بگوید من روزهخوارم.
4⃣ سوال آخر از وجدان های با انصاف!:
🔹آیا حقیقتا کسی که ساعتها گرسنگی میکشد، حال گرسنهها را بیشتر میفهمد یا کسی که پیوسته میخورد و میآشامد؟ کدامیک حق دارد دم از فقرا بزند: روزهدار یا روزهخوار؟ آنکه از شکم دست میکشد یا آنکه به شکمچرانی خود میبالد؟ التماس انصاف!
🔹گرچه نگاه مطلق به روزه خواران و ادعای اینکه روزه خواران هیچ گاه گرسنه ای را درک نمیکنند خود یک گزاره خطاست
5⃣ فارغ از دوستان محترمی که صرفاً جهت دریافت پاسخ این شبهات را بازنشر میکنند خطاب به طراحان معاند شبهات که بغض شان نسبت به اسلام پشت واژه های زیبا و اشک تمساح ریختن های دروغین برای فقرا پنهان میکنند عرضه میدارم که :
☘ای جماعت نه اگر بیش کمی عار کنید
☘کی شما روزه گرفتید که افطار کنید!!
✍محمدصادق سلطانزاده بشرویه
#ماه_رمضان
#روزه
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🆔@quranekarim1398
🔻بوی توطئه انگلیسی به مشام میرسد...
◾️با افزایش هجمه های رسانه ای به مهاجران افغانستانی و ضریب گرفتن این اخبار در رسانه های زرد و اصلاحطلب، و در پی آن تجمع ضد مهاجران در چند نقطه از کشور و انتشار برخی فیلمها مبنی بر درگیری جمعی مهاجران با نیروی انتظامی،
◾️به نظر میرسد حادثه امروز مشهد قطعه تکمیل کننده یک پازل امنیتی طراحی شده توسط دشمن باشد تا از مسئله مهاجران افغانستانی یک بحران امنیت ملی درست شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که هم اکنون بسیاری از خطوط مقدم و مناطق حساس در سوریه توسط مجاهدان غیور تیپ فاطمیون حفظ و حراست میشود.
◾️لذا ایجاد انشقاق بین دو ملت ایران و افغانستان می تواند حتی اهداف برون مرزی جهت تضعیف جبهه مقاومت در پی داشته باشد.
در هر صورت باید حرکات دشمن را مو به مو زیر نظر داشته باشیم و با هوشیاری در دام رسانهای معاندین نیافتیم.
#فتنه
#سواد_رسانه_ای
@quranekarim1398