معانی کلمات آیه
«إِن تَعْجَبْ ...»: اگر باید از چیزی در شگفت شد، شگفتانگیزترین چیز سخن ایشان است که. «خَلْقٍ جَدیدٍ»: آفرینش تازه. حیات دوباره. آفریده نو. «الأغْلالُ»: جمع غُلّ، طوق آهنین«الأغْلالُ فِی أَعْنَاقِهِمْ»: اشاره به وضع اسفناک آنان در جهنّم است
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 5)- رعد
تعجب کفار از معاد! در اینجا قرآن به مسأله «معاد» میپردازد، و با ارتباط و پیوستگی خاصی که میان مسأله مبدأ و معاد است، این بحث را تحکیم بخشیده، میگوید: «و اگر (از چیزی) تعجب میکنی، عجیب گفتار آنهاست که میگویند: آیا هنگامی که خاک شدیم بار دیگر آفرینش تازهای پیدا خواهیم کرد»؟! (وَ إِنْ تَعْجَبْ فَعَجَبٌ قَوْلُهُمْ أَ إِذا کُنَّا تُراباً أَ إِنَّا لَفِی خَلْقٍ جَدِیدٍ).
سپس وضع فعلی و سرنوشت آینده این گروه را در سه جمله بیان میکند:
ابتدا میگوید: «اینها کسانی هستند که به پروردگارشان کافر شدند» (أُولئِکَ الَّذِینَ کَفَرُوا بِرَبِّهِمْ).
چرا که خداوند و ربوبیت او را قبول داشتند، هرگز در قدرت او در مسأله معاد و تجدید حیات انسان تردید نمیکردند.
دیگر این که بر اثر کفر و بیایمانی و خارج شدن از زیر پرچم آزادگی توحیدی، زنجیرهای بت پرستی، هوی پرستی، ماده پرستی و جهل و خرافات را با دست خود بر گردن خویش نهادهاند همانطور که آیه میفرماید: «و آنان غل و زنجیرها در گردنشان است» (وَ أُولئِکَ الْأَغْلالُ فِی أَعْناقِهِمْ).
«و چنین افرادی (با این وضع و این موقعیت) مسلما اصحاب دوزخند و جاودانه در آن خواهند ماند» و جز این نتیجه و انتظاری در باره آنان نیست (وَ أُولئِکَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فِیها خالِدُونَ).
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬نماهنگ |يا مَن أَرْجُوهُ لِكُلِّ خَیْرٍ... 🤲
⭕️همخوانی دعای هر روز ماه رجب
📌جدیدترین اثر:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
🔸ضبط صدا و تدوین فیلم:
🎙استودیو قرآنی تسنیم
دعای ماه رجب پس از نماز های روز و شب
یَا مَنْ أَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ [مِنْ] کُلِّ شَرٍّ یَا مَنْ یُعْطِی الْکَثِیرَ بِالْقَلِیلِ یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ سَأَلَهُ یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ لَمْ یَسْأَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ تَحَنُّنا مِنْهُ وَ رَحْمَةً أَعْطِنِی بِمَسْأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ خَیْرِ الدُّنْیَا وَ جَمِیعَ خَیْرِ الْآخِرَةِ وَ اصْرِفْ عَنِّی بِمَسْأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ شَرِّ الدُّنْیَا وَ [جَمِیعَ] شَرِّ الْآخِرَةِ فَإِنَّهُ غَیْرُ مَنْقُوصٍ مَا أَعْطَیْتَ وَ زِدْنِی مِنْ فَضْلِکَ یَا کَرِیمُ.
یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ یَا ذَا النَّعْمَاءِ وَ الْجُودِ یَا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ حَرِّمْ شَیْبَتِی عَلَى النَّارِ.
🌷🌾🌷🌾🌷🌾🌷🌾🌷
چقدر زمان برای آشنایی با مفاهیم قرآن داشتی و از دست دادی؟ 😔
لذت فهم آیات الهی به هیچ وجه قابل وصف نیست فقط با یادگیری واژگان میتونی به این لذت برسی
حالا هم دیر نشده
فقط روزی چند دقیقه وقت بذار برای یادگیری واژگان آیات
بدون #هزینه و شهریه
http://eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
013006.mp3
176.1K
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَيَسْتَعْجِلُونَكَ بِالسَّيِّئَةِ قَبْلَ الْحَسَنَةِ وَقَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِمُ الْمَثُلَاتُ ۗ وَإِنَّ رَبَّكَ لَذُو مَغْفِرَةٍ لِلنَّاسِ عَلَىٰ ظُلْمِهِمْ ۖ وَإِنَّ رَبَّكَ لَشَدِيدُ الْعِقَابِ { #۶ـرعد }
وَ یَستَعجِلونَکَ = و از توتقاضای شتاب می کنند
بالسَیّئَه = در بدی( عذاب )
قَبلَ = پیش از
الحَسَنَه= نیکی ( رحمت )
وَ قَد = در حالی که
خَلَت = در امتهای کافر گذشته
مِن قَبلِهِم = پیش از آنها
المَثُلات= عقوبت ها( ی عبرت آموز) رسید
وَ اِنَّ = و همانا
ربّکَ = پروردگار تو
لَذو = صاحب
مَغفِرهِِ = آمرزش است.
للنّاسِ = نسبت به مردم
عَلی = با وحود
ظُلمِهِم= ظلمشان
وَ اِنَّ = ودر عین حال
رَبَّکَ = پروردگار تو
لَشَدیدُ = سخت
العِقاب= کیفر است.
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
معانی کلمات آیه
مثلات: مثله به معنى عقوبت است ؛ علت اين تسميه ، ميان عقوبت و عمل جانى نوعى تماثل هست و يا عقوبت قومى بر ديگران عبرت و مثل مى گردد . جمع آن ، مثلات است. مراد از آن ، عقوبتها و شايد ، عقوبتهاى شبيه هم است
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 6)- رعد
در این آیه به یکی دیگر از سخنان غیر منطقی مشرکان پرداخته و میگوید: «آنها به جای این که از خداوند به وسیله تو تقاضای رحمت کنند، درخواست تعجیل عذاب و کیفر و مجازات مینمایند» (وَ یَسْتَعْجِلُونَکَ بِالسَّیِّئَةِ قَبْلَ الْحَسَنَةِ)
.آیا آنها فکر میکنند مجازات الهی دروغ است؟ «با این که در گذشته عذابهایی (بر امتهای سرکش پیشین) نازل گردید» که اخبار آن بر صفحات تاریخ و در دل زمین ثبت است (وَ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِمُ الْمَثُلاتُ).
سپس اضافه میکند: «پروردگار تو نسبت به مردم- با این که ظلم میکنند- دارای مغفرت است، و (در عین حال) پروردگارت دارای عذاب شدید است» (وَ إِنَّ رَبَّکَ لَذُو مَغْفِرَةٍ لِلنَّاسِ عَلی ظُلْمِهِمْ وَ إِنَّ رَبَّکَ لَشَدِیدُ الْعِقابِ).
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
013007.mp3
151.7K
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَ يَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ { #۷ـرعد }
"وَ يَقُولُ = و مىگويند:
الَّذِينَ = كسانىكه
كَفَرُوا = كفر ورزيدند
لَوْ = چرا
لا أُنْزِلَ = نازل نشده است؟
عَلَيْهِ = بر او (اى پيامبر!)
آيَةٌ = نشانهاى (آشكار و به دلخواه ما)
مِنْ = از طرف
رَبِّهِ = پروردگارش
إِنَّما =فقط
أَنْتَ = تو
مُنْذِرٌ =بيمدهندهاى و
وَ لِكُلِّ = و براى هر
قَوْمٍ = قومى
هادٍ = راهنمايى است.
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
معانی کلمات آیه
منذر: نذر: حذر كردن با دانستن. «نذر بالشىء: علمه فحذره». انذار: ترسانيدن. (و اعلام با تخويف). «منذر»: ترساننده با اعلام خطر.
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 7)- رعد
باز هم بهانه جویی! در اینجا به یکی از ایرادات مشرکان لجوج در زمینه «نبوت» پرداخته، میگوید: «کسانی که کافر شدند میگویند: چرا معجزه و نشانهای از پروردگارش بر او نازل نشده است» (وَ یَقُولُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِنْ رَبِّهِ).
واضح است که یکی از وظایف پیامبر صلّی اللّه علیه و آله، ارائه معجزات به عنوان سند حقانیت و پیوندش با وحی الهی است.
ولی مخالفان انبیاء، همواره دارای حسن نیت نبودند یعنی، معجزات را برای یافتن حق نمیخواستند، بلکه به عنوان لجاجت و عدم تسلیم در برابر حق هر زمان پیشنهاد معجزه میکردند و خارق عادت عجیب و غریبی میکردند.
در مقابل این گونه افراد، پیامبران با ذکر این حقیقت که معجزات به دست خداست و به فرمان او انجام میگیرد و ما وظیفه تعلیم و تربیت مردم را داریم، دست ردّ بر سینه این گونه افراد میزدند.
لذا قرآن به دنبال آن میافزاید: ای پیامبر! «تو فقط بیم دهندهای و برای هر قوم و ملتی هادی و رهنمایی هست» (إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِکُلِّ قَوْمٍ هادٍ).
در واقع قرآن میگوید: این کافران وظیفه اصلی پیامبر را فراموش کردهاند که مسأله انذار و دعوت به سوی خداست و چنین پنداشتهاند که وظیفه اصلی او اعجازگری است.
قابل توجه این که تفاوت میان «انذار» و «هدایت» در این است که انذار برای آن است که گمراهان از بیراهه به راه آیند، و در متن صراط مستقیم جای گیرند ولی هدایت برای این است که مردم را پس از آمدن به راه به پیش ببرد.
لذا در روایات متعددی از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله در کتب شیعه و اهل تسنن نقل شده که، فرمود: «من منذرم و تو هادی ای علی! به وسیله تو هدایت یافتهگان هدایت میشوند».
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🟤 عربی سطح یک قرآنی 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1248723043Ce11c41323c
🔴 عربی سطح دو قرآنی 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1248723043Ce11c41323c
🔵 عربی سطح سه قرآنی 👇 👇
https://eitaa.com/joinchat/1248723043Ce11c41323c
🟣 عربی سطح چهار قرآنی 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1248723043Ce11c41323c
🟠 آموزش ساده عربی👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1248723043Ce11c41323c
🟢 آموزش رایگان عربی👆👆