✊|آن کس که وعده ی های رنگارنگ می دهد اما عمل نمی کند مستبدی است در لباس دین !
📌ایت الله طالقانی در تفسیر آیه ۲۰۴ سوره بقره ؛ (وَمِنَ النَّاسِ مَن يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَىٰ مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ ) می گویند؛
🔶«این محیط سلم، این محیط آزادی را اگر قدردانی نکردیم و محیط عقده گشایی، محیط عناد، بهم ریختگی و موضع گیری قرار دادیم، همانطوری که در قرآن در این آیات اشاره میکند، نتیجهاش پیدا شدن مستبدینی است. همانطوری که در تاریخ گذشته مان بوده است و در تمام ادوار تاریخی، دیگر رحم به صغیر و کبیرمان نخواهند کرد».
👈«در چنین محیطی است که یک انسان خودخواهی و در عین حال با هوش و زرنگی سر بیرون میآورد. از چه راه مردم را میفریبد؟ از طریق وعده (آب و نان) «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ.... ». دقت کنید بعضی از مردماند که وقتی با شما مواجه میشوند، سخنرانی میکنند، شعار میدهند، گفتهی آنها شما تودههای مردم را فریفتهی خود میکند«يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا». وعده آب و نان، وعده مسکن، وعده آسایش در چنین محیطی».
☝️«این انسان برای رسیدن به هدف همه جور وسیله را توجیه میکند. دین را به استخدام میگیرد. شرف و انسانیت را به استخدام خود میگیرد، دروغ میگوید، فریب میدهد. خدا را شاهد میگیرد که من دلسوزترین مردم در حق شما ملتام «وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَى مَا فِي قَلْبِهِ»، خدا را شاهد میگیرد بر اینکه من میخواهم این مملکت رو نجات بدم. ..«وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ» ولی روحیهاش، لجوجترین و کینه ورزترین مردم است نسبت به خلق. تا وقتی سوار کار نشده وعده میدهد، همین که سوار شد دیگر به هیچ چیز رحم نمیکند»
🌿 #آیت_الله_طالقانی
📚گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢🟠🎙 رسالت پیامبر اکرم (ص) از دیدگاه ؛
#ایت الله_طالقانی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
*❁بـســـــم اللــــہ الرحـــــمـטּالرحـــــــیم❁*
💌امام علی(ع):
💠 عَلَيكُم بِكِتابِ اللّه ... مَن عَمِلَ بِهِ سَبَقَ؛
🌱 بر شما باد رجوع بہ ڪتاب خدا (قرآن) ... ڪسى كه بہ آن عمل ڪند از همہ پيشى مىگيرد.خطبہ/156
❇ حالت عجیب و حیرتانگیزی است ڪہ توصیف آن،با هیچ قلم و اندیشهاے میسر نیست.آن لحظهاے ڪہ از آب دریاے معرفت قرآنی خود را سیراب نموده و با نسیم نوازشگر ایههاے تڪان دهندهاش،به دلهایمان نوید میدهیم ڪہ:«الا بذکر الله تطمئن القلوب».(سوره رعد، ایه 28)
✨خواندن قرآن،تمامش نیست بهر مردگان
قـلبهاے مرده را باید بہ قرآن،زنده ڪـرد
آنڪہ آیاتش تلاوت،با دل خاضع،نمـود
قـلب ظلمانی خود را،اخـتر تابنده ڪـرد✨
📿براے مأنوس شدن با ڪلام حق📖 هر روز
#تلاوت_ترتیل یڪ صفحہ از قران ڪریم را بہ همراه
✅ترجمہ و توضيح ساده آیات صفحہ بصورت صوت
✅ فایل صوتی تفسیر
✅ گزیده نڪات تفسیرے از مفسران و قران پژوهان مختلف
را در گروه #تقرب بہ همراه سایر علاقمندان میتوانید مطالعہ ڪنید.
بلطف خدا در برنامہ مطالعہ روزانہ يڪ صفحہ از قرآن با ترجمہ و منتخب تفاسير ڪہ از سوره #قصص آغاز شده بود، به انتهاي قران رسيديم.
👌ان شاء الله از شنبہ مورخ 20 شهریور از سوره #قصص به سمت ابتداے قران ،دور جديد مطالعہ را آغاز خواهيم ڪرد.
💬نمونه ای از پیامهاے اظهار رضایت اعضا
از گروه تقرب 🔻
🔹این حقیر روزے یڪساعت وقتم را در اختصاص گروه تقرب قرار میدهم وبسیار استفاده میڪنم انشالله دوستان قدر بدانند.
🔹براے تمام زحمات شما عزیزان ممنونم وخدا را شاڪرم که با این گروه قرانی اشنا شدم ان شاا... عاقبت بخیر شوید.
🔹خدا را شاڪرم و تشڪر از این گروهی ڪہ برپا ڪردین در این ڪرونا ما نصف بیشتر وقتمون نشستیم تفسیر هاے شمارو گوش میدیم یا قران گوش میدیم علاقم بہ تفاسیر خیلی خیلی زیاد شده . ممنونم لطف میڪنین وقت میزارین پاسخ سوال ها رو با صبر میدین خدا اجرتون بده.
🔹با عرض سلام و تشڪر فراوان از تشکیل این گروه که خیلی خوب و سودمند هست. چون لااقل براے افرادے مثل من زمینه اے فراهم شد تا علاوه بر تلاوت قرآن بہ معانی قرآن توجہ بیشترے ڪنیم .
💫لینڪ گروه هاے #تقرب در پیامرسانهاے #واتساپ و #ایتا🔻
http://chat.whatsapp.com/H9EQ5ECrovbKFTkpkNWunw
https://chat.whatsapp.com/FeOtJJuO3sX91IDVDaz7vh
http://eitaa.com/joinchat/616562802Cf7d0a91ea0
✅ لطفا برای سایر علاقہ مندان و دوستان هم #فوروارد نمایید.
👌هرچیزی را رهایش ڪنی پژمرده می شود بجز قرآن
ڪہ اگر رهایش ڪردی، خودت پژمرده خواهی شد.
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
خدایا
همانگونه که چشمهايمان را
ازخواب بيدار کردی،
روحهایمان را از غفلت بيدار کن
و همانگونه که جهان را
به نور صبح منور گرداندی
زندگیمان را
بنور هدايتت منور بگردان
سلام
روزتان فرخنده
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_بقره آیات 164 تا 169
📄#صفحـہ_25
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_25
❇️#بیزارى پیشوایان #کفر از پیروان خود!
💠 وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَتَّخِذُ مِنْ دُونِ اللَّهِ أَنْداداً يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللَّهِ وَ الَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ وَ لَوْ يَرَى الَّذِينَ ظَلَمُوا إِذْ يَرَوْنَ الْعَذابَ أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعاً وَ أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعَذابِ"165/بقره"
🌱و بعضى از مردم كسانى هستند كه معبودهايى غير از خداوند براى خود برمىگزينند و آنها را همچون دوست داشتن خدا، دوست مىدارند. امّا آنان كه ايمان دارند، عشقشان به خدا (از عشق مشركان به معبودهاشان) شديدتر است و آنها كه (با پرستش بت به خود) ستم كردند، هنگامى كه عذاب خدا را مشاهده كنند، خواهند دانست كه تمام نيروها، تنها به دست خداست و او داراى عذاب شديد است.
🔷✨در آیات قبل سخن از دلائل وجود خدا و اثبات یگانگى او از طریق نظام آفرینش بود، و در آیات مورد بحث روى سخن متوجه کسانى است که از این دلائل روشن و قاطع چشم پوشیده و در راه شرک و بت پرستى و تعدد خدایان گام نهاده اند، سخن از کسانى است که در مقابل این معبودان پوشالى سر تعظیم فرود آورده و به آنها عشق مى ورزند، عشقى که تنها شایسته خداوند است که منبع همه کمالات و بخشنده همه نعمتها است .
نخست مى گوید: ((بعضى از مردم معبودهائى غیر خدا براى خود انتخاب مى کنند)) (و من الناس من یتخذ من دون الله اندادا).
🔷✨نه فقط بتها را معبود خود انتخاب کرده اند بلکه ((آنچنان به آنها عشق مى ورزند که گوئى به خدا عشق مى ورزند)) (یحبونهم کحب الله ).((اما کسانى که ایمان به خدا آورده اند عشق و علاقه بیشترى به او دارند)) (و الذین آمنوا اشد حبا لله ).چرا که آنها مردمى اندیشمند و دانا هستند و هرگز ذات پاک او را که منبع همه کمالات است رها نمى کنند، هر میل و محبتى در برابر عشق خدا در نظرشان بى ارزش و ناچیز است ، اصلا آنها غیر او را شایسته عشق و محبت نمى بینند، جز به خاطر او، و در راه او کار نمى کنند، در دریاى بیکران عشق خدا آنچنان غوطه ورند که على وار مى گویند: فهبنى صبرت على عذابک فکیف اصبر على فراقک !: ((گیرم که بر عذاب تو صبر کنم اما با فراق و دورى تو چه کنم )).
🔷✨اساسا عشق حقیقى همیشه متوجه نوعى از کمال است ، انسان هرگز عاشق عدم و کمبودها نمى شود، بلکه همواره دنبال هستى و کمال مى گردد و به همین دلیل آنکس که هستى و کمالش از همه برتر است از همه کس به عشق ورزیدن سزاوارتر مى باشد.
🔷✨کوتاه سخن اینکه همانطور که آیه فوق مى گوید: عشق و علاقه افراد با ایمان نسبت به خدا از عشق و علاقه بت پرستان به معبودهاى پنداریشان ریشه دارتر و عمیقتر و شدیدتر است .
چرا چنین نباشد آیا کسى که واقعیتى را دریافته و به آن عشق مى ورزد با کسى که گرفتار خرافه و تخیل است مى تواند یکسان باشد؟ عشق مؤ منان از عقل و علم و معرفت سرچشمه مى گیرد اما عشق کافران از جهل و خرافه و خیال !.
و باز به همین دلیل عشق نخست به هیچ وجه متزلزل نمى گردد ولى عشق مشرکان ثبات و دوامى ندارد.
👈لذا در ادامه آیه مى فرماید: ((این ظالمان هنگامى که عذاب الهى را مشاهده مى کنند و مى دانند که تمام قدرتها به دست خدا است و او داراى مجازات شدید است در آن هنگام متوجه زشتى اعمال خود و بدى عاقبت کارشان مى شوند و اعتراف مى کنند که انسانهاى منحرفى بوده اند (و لو یرى الذین ظلموا اذ یرون العذاب ان القوة لله جمیعا و ان الله شدید العذاب ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_25
❇️ #محبت تبعیت نیست بلکه زمینه #اطاعت را فراهم میکند
💠 وَ مِنَ النَّاسِ مَن یَتَّخِذُ مِن دُونِ اللَّهِ أَندَادًا یحُِبُّونهَُمْ کَحُبِّ اللَّهِ وَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ أَشَدُّ حُبًّا لِّلَّهِ وَ لَوْ یَرَى الَّذِینَ ظَلَمُواْ إِذْ یَرَوْنَ الْعَذَابَ أَنَّ الْقُوَّهَ لِلَّهِ جَمِیعًا وَ أَنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعَذَابِ"165/بقره"
محبت در اینجا به چه معناست❓
🔷✨ یک وقت انسان به چیزی علاقهمند است، برای اینکه او یک کمالی است یا یک موجود کاملی است، فقط در حدّ کمال به او دل میبندد؛ یک وقت به چیزی علاقهمند است و از او پیروی میکند. آنچه که فعلاً مطرح است محبتی است که زمینه اطاعت و تبعیت را در بر دارد.
🔷✨ بتپرستان به خدا علاقهمند بودند، برای اینکه او «ربالعالمین» است و «ربالارباب» و بتها را عبادت میکردند، برای اینکه اینها ارباب متفرقوناند و ارباب جزئی و وسایط فیض. لذا خدا را اصلاً عبادت نمیکردند، تنها بتها را عبادت میکردند و بتها را به عنوان وسایط و وسایل فیض مستقل میدیدند و به اینها دل بسته بودند و اینها را اطاعت میکردند.
🔷✨ گرچه محبت، زمینه اطاعت و تبعیت را فراهم میکند؛ اما محبت به معنای تبعیت نیست، محبت همان کشش درونی است که زمینه اطاعت را فراهم میکند. گاهی انسان خدای سبحان را دوست دارد، برای اینکه او را از جهنم برهاند یا او را از بهشت متنعم کند؛ یا اینکه او را برای خودش دوست دارد. علیایّحال آنکه «خوفاً من النار» یا «شوقاً الی الجنه» عبادت میکند، او خدا را در همین حدّ دوست دارد (اینچنین نیست که اصلاً دوست نداشته باشد)؛ ولی آنها که احرارند، خدا را بر اساس محبوبیتش عبادت میکنند، ﴿وَالَّذِینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبَّاً لِلَّهِ﴾.
👈پس محبت به خدای سبحان تعلق میگیرد و در آیات قرآن کریم شواهدی هست که خدا محبوب انسانهای کامل است و انسانهای مؤمن نسبت به خدا دل میبندند.
📚تفسیر تسنیم
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹پیام های آیات ۹-۷ سوره شعرا از تفسیر نور
۱- مطالعه درباره ی موجودات هستی و زیبایی های آن،بهترین راه خداشناسی است. «أَ وَ لَمْ یَرَوْا»
۲- قرآن کسانی را که با دید عمیق به جهان نگاه نمی کنند،توبیخ می کند. «أَ وَ لَمْ یَرَوْا إِلَی الْأَرْضِ»
۳- یکی از نشانه های قدرت خداوند،زوج بودن گیاهان است. أَنْبَتْنا ... زَوْجٍ کَرِیمٍ
۴- در همه ی گیاهان فوایدی هست،گرچه ممکن است فایده ی بعضی برای ما کشف نشده باشد.[2] «مِنْ کُلِّ زَوْجٍ کَرِیمٍ»
۵- اگر قابلیّت و زمینه ی پذیرش حقّ در کسی نباشد،از همه ی هستی نیز درس نمی گیرد. أَ وَ لَمْ یَرَوْا ... ما کانَ أَکْثَرُهُمْ مُؤْمِنِینَ
۶- همه جا اکثریّت،نشانه ی حقّانیّت نیست. «ما کانَ أَکْثَرُهُمْ مُؤْمِنِینَ»
۷- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله تحت عنایت خاصّ خداوند است. «إِنَّ رَبَّکَ لَهُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ»
۸- رحم خداوند بر اساس عجز نیست،او در حالی که شکست ناپذیر است مهربان است و به مخالفان مهلت می دهد تا شاید برگردند و توبه نمایند.
«الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی,
✴️❓آيا رواياتي كه در #خواص_سورههاي_قران بيان شده، معتبر است؟
🛑 قسمت هفتم :
🔵🖊 "در باب #احادیث_ساختگی
♦️📃... از دیگر جعل کنندگان احادیث، 🔻نوح بن ابی مریم متوفی ۱۷۳ هجری است. این شخص در یک فقره فقط ۱۱۴ حدیث ساختگی به عدد سوره های قرآن و در فضیلت سوره های قرآن جعل کرده است!
♦️👈مثلا گفته است هر کس فلان #سوره را بخواند فلان مقدار ثواب می برَد، و هر کس فلان سوره دیگر را بخواند فلان مشکلاتش حل می شود، و از این قبیل چیزها! در جامع الاصول ج ۱ ص ۷۶ آمده است که وقتی از او پرسیدند چرا چنین کاری کرده ای، گفت: دیدم که در این روزگاران مردم رغبتی به قرآن ندارند، خواستم رغبت شان را به قرآن برانگیزم!!
کسان دیگری نیز دست به چنین کارهای زده اند که برخی از آنان در کتاب "التذکار" قُرطبی یاد شده اند. جالب است بدانی که برخی از اینان از زهاد و عابدان زمان خود بوده اند! و می پنداشتند اگر چنین جعلیاتی بسازند، به قرآن و اسلام و پیامبر خدمت کرده اند!
↩️در الغدیر ج ۵ ص ۲۳۷ آمده است که از یکی از اینان پرسیدند: مگر نمی دانی که پیامبر(ص) فرمود؛ "هر کس عمداً بر من دروغ بندد، جایگاهش آتش است"! پاسخ داد: پیامبر فرمود هر کس علیه من دروغ بگوید! حال آنکه من علیه او دروغ گفته ام!!
❗️❗️#احادیث_جعلی و ساختگی فراوانند و امروزه نیز هنوز در کتب مختلف به چاپ و نشر می رسند. اگرچه امروز آن جعل کنندگان دگر نیستند اما نشر دهندگان شان وجود دارند و چه آگاهانه و چه ناآگاهانه همچنان به کارشان ادامه می دهند و انواع احادیث جعلی و ساختگی را از طریق رسانه های مختلف -و به زعم خود به نیت خیر- به خورد خلق الله می دهند...
📜امروزه آنچه جهان اسلام بدان نیاز مبرم دارد، تنقیح احادیث وارده است، و نه صرفاً جمع آوری و ترجمه و نشر آن.
🖌مسعود ریاعی
💢ضرر و زیان نوشتههای سست و بیمدرک، و سهلانگاری در نقل مطالب، قابل اغماض نیست. نویسنده متعهد و متدین باید ملزم باشد که مطالب #سست_و_غیرمستند نقل نکند (مگر مطالبی که از ابعاد آموزنده آن میتوان بهره برد مانند نقل داستانهایی که گاهی به جعلی بودن آن اطمینان پیدا میشود) و در صورت نقل، خواننده را به بیاعتباری و سستی آن واقف سازد.
⭕️خدای نکرده برخی از گویندگان و نویسندگان مانند آن کسی نباشد که میگفت: چون مردم به قرآن بیتوجه بودند حدیثی در فضائل قرائت سور قرآن #جعل کرده و منتشر ساختم تا به قرآن توجه شود!!❗️
🖋ایت الله رضا استادی: مجله نور علم، ش 51 ـ 50، ص 302.
https://b2n.ir/q82923
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
اَللَّهُمَّ اجْعَلْ صالِحَ ما نَقُولُ بِأَلْسِنَتِنا نِيَّةً في قُلُوبِنا
پروردگارا ! بهترين چيزى كه بر زبانمان جارى مى شود را نيّت قلبهای ما قرار ده
https://telegram.me/quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_بقره آیات 170 تا 176
📄#صفحـہ_26
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan