♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣3⃣ تدبر در سوره #اسرا
🔹 پیام های آیات ۴۶-۴۰ سوره اسراء از تفسیر نور
۱- عقیده به فرزند داشتن خداوند،بی اساس ومحکوم است. «لَتَقُولُونَ قَوْلاً عَظِیماً»
۲- پندار اینکه فرشتگان دخترند،غلط است. اَلْمَلائِکَهِ إِناثاً ... قَوْلاً عَظِیماً
۳- تکرار در آیات قرآن،برای تذکّر و پندگیری است. «صَرَّفْنا لِیَذَّکَّرُوا»
۴- تکرار،برای دوستان دلربا،ولی برای لجوجان نفرت آور. «ما یَزِیدُهُمْ إِلاّ نُفُوراً»
۵- نظام هستی،بهترین دلیل بریکتایی خداست.(اگر خدایان دیگر بودند،رقابت می شد واگر رقابت بود نظام بهم می خورد.) «إِذاً لاَبْتَغَوْا إِلی ذِی الْعَرْشِ سَبِیلاً»
۶- خداوند از هرگونه شریک پاک است و میان ذات مقدّس او و خرافاتی که می گویند،فاصله و برتری بسیاری است. «سُبْحانَهُ وَ تَعالی عَمّا یَقُولُونَ»
۷- هر که و به هر مقدار خدا را ستایش کند،باز خداوند برتر از آن گفته هاو توصیف هاست. «تَعالی عَمّا یَقُولُونَ عُلُوًّا کَبِیراً»
۸- همه ی هستی شعور دارند،ولی اطلاعات انسان از هستی ناقص است. إِنْ مِنْ شَیْءٍ إِلاّ یُسَبِّحُ ... لا تَفْقَهُونَ
۹- تحمّل عقاید خرافی و سخنان ناروا،برخاسته از حلم و بردباری خداست.
عَمّا یَقُولُونَ ... حَلِیماً غَفُوراً اگر برگشتیم حتماً او می بخشد.
۱۰- روحِ بسته و دلِ مرده،معارف ناب قرآن را نمی پذیرد. «أَکِنَّهً أَنْ یَفْقَهُوهُ»
۱۱- محروم ماندن از درک معنویّات،نوعی قهر الهی است. «جَعَلْنا عَلی قُلُوبِهِمْ أَکِنَّهً أَنْ یَفْقَهُوهُ»
۱۲- یاد غیر خدا کفر است،یاد خدا و غیر خدا شرک،وتنها یاد خدای یکتا توحید است. ذَکَرْتَ ... وَحْدَهُ
۱۳- توحید در ربوبیّت،سخت ترین چیز برای مشرکان است. ذَکَرْتَ رَبَّکَ فِی الْقُرْآنِ وَحْدَهُ وَلَّوْا ...
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠نظر قران در خصوص #تعدد_زوجات و #چندهمسری:
اسلام چرا و با چه شرايطي چهار همسري را براي مردان پذيرفته است؟
🌐👈در روزهاي قبل، نظر علامه فضل الله، علامه طباطبایی، آيت الله صادقي تهراني، آیت الله صانعی ، امام موسی صدر و بخش اول نظرات استاد مطهري در تفسير ايه 3 سوره نساء و جواز و شرايط تعددزوجات ارايه شد.
🛑قسمت هشتم:
💢نقش #اسلام در #چندهمسری (شهيد مطهري)
اسلام نه #چندهمسری را اختراع كرد (زیرا قرنها پیش از اسلام در جهان وجود داشت) و نه آن را نسخ كرد (زیرا از نظر اسلام برای اجتماع مشكلاتی پیش می آید كه راه چاره ی آنها منحصر به تعدد زوجات است) . ولی اسلام رسم تعدد زوجات را اصلاح كرد:
1⃣محدودیت
اول #اصلاحی كه به عمل آورد این بود كه آن را محدود كرد. قبل از اسلام #تعدد_زوجات نامحدود بود؛ یك نفر به تنهایی می توانست صدها زن داشته باشد و از آنها حرمسرایی به وجود آورد. ولی اسلام «حداكثر» برای آن معین كرد؛ به یك نفر اجازه نداد بیش از #چهار_زن داشته باشد.
2⃣عدالت
💢اصلاح دیگری كه اسلام به عمل آورد این بود كه عدالت را شرط كرد و اجازه نداد به هیچ وجه تبعیضی میان زنان یا میان فرزندان آنها صورت بگیرد. قرآن كریم در كمال صراحت فرمود: «فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاّ تَعْدِلُوا فَواحِدَةً» [1]اگر بیم دارید كه عدالت نكنید (یعنی اگر به خود اطمینان ندارید كه با عدالت رفتار كنید) پس به یكی اكتفا كنید.
🌴🌹رسول اكرم ص جمله ای در این باره فرمود:
🌐«هركس دو زن داشته باشد و در میان آنها به عدالت رفتار نكند (به یكی از آنها بیشتر از دیگری اظهار تمایل كند) ، در روز قیامت محشور خواهد شد در حالی كه یك طرف بدن خود را به زمین می كشد تا سرانجام داخل آتش شود. » .
شرط #عدالت یعنی شرط واجد بودن عالیترین نیروی اخلاقی. با توجه به اینكه معمولاً احساسات مرد نسبت به همه ی زنها یكسان و در یك درجه نیست، رعایت عدالت و پرهیز از تبعیض میان زنان یكی از مشكلترین وظایف به شمار می رود.
#تعدد_زوجات با این شرط اخلاقی اكید و شدید.(انضباط،عدالت،...) به هیچ وجه تعدد زوجات را در شرایط اسلامی نمی توان وسیله ای برای هوسرانی شناخت.
❓❗پرسش جالب شهید مطهری از مردان طالب همسر دوم!
مسأله بیم از عدم #عدالت
در فقه اسلامی میگویند: «اگر بیم داری که استعمال آب برای بدنت زیان دارد وضو نگیر»، «اگر بیم داری که روزه برایت زیان دارد روزه نگیر». این دو دستور در فقه اسلامی رسیده است. شما افراد بسیاری را میبینید که میپرسند: میترسم آب برایم زیان داشته باشد، وضو بگیرم یا نگیرم؟ میترسم روزه برایم ضرر داشته باشد، روزه بگیرم یا نگیرم؟ البته این پرسشها پرسشهای درستی است. چنین اشخاصی نباید وضو بسازند و نباید روزه بگیرند.
💢👈ولی نصّ قرآن کریم است که «اگر بیم دارید که نتوانید میان زنان خود به #عدالت رفتار کنید، یک زن بیشتر نگیرید». با این حال آیا شما در عمر از یک نفر شنیدهاید که بگوید: میخواهم زن دوم بگیرم اما بیم دارم که رعایت عدالت و مساوات میان آنها نکنم، بگیرم یا نگیرم؟ من که نشنیدهام. حتماً شما هم نشنیدهاید.
مردم ما با علم و تصمیم اینکه به عدالت رفتار نکنند زنان متعدد میگیرند و این کار را به نام اسلام و زیر سرپوش اسلامی انجام میدهند. اینها هستند که با عمل ناهنجار خود اسلام را بدنام میکنند.اگر تنها كسانی اقدام به تعدد زوجات نمایند كه لااقل این یك شرط را واجد باشند، جای هیچ گونه بهانه و ایرادی نبود.
3⃣شرایط و امكانات دیگر
گذشته از شرط عدالت، شرایط و تكالیف دیگری نیز متوجه مرد است. همه می دانیم كه زن مطلقاً یك سلسله حقوق مالی و استمتاعی به عهده ی مرد دارد. مردی حق دارد آهنگ چندهمسری كند كه امكانات مالی او به او اجازه ی این كار را بدهد. شرط #امكان_مالی در تك همسری نیز هست.امكانات جسمی و غریزی نیز به نوبه ی خود شرط و واجب دیگری است.
در كافی و وسائل از امام صادق روایت شده است كه فرمود:
«هركس گروهی از زنان نزد خود گرد آورد كه نتواند آنها را از لحاظ جنسی اشباع نماید و آنگاه آنها به زنا و فحشاء بیفتند، گناه این فحشاء به گردن اوست. » .
💢روشن شد كه اسلام با #تجویز_تعدد_زوجات نخواسته است زن را تحقیر كند، بلكه از این راه بزرگترین خدمت را به جنس زن كرده است. اگر تعدد زوجات، مخصوصاً در شرایط فزونی نسبی عدد زنان آماده ی ازدواج بر مردان آماده ی ازدواج- كه همیشه در دنیا بوده و هست- اجازه داده نشود، زن به بدترین شكلی ملعبه ی مرد خواهد شد؛ رفتار مرد با او از یك كنیز بدتر خواهد بود، زیرا انسان در مقابل یك كنیز لااقل این اندازه تعهد می پذیرد كه فرزند او را فرزند خود بداند اما در مقابل #معشوقه_و_رفیقه این اندازه #تعهد هم ندارد.
📚استاد مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص352
http://quranpuyan.com/yaf_postst104_zdwj-b-dw-sh-y-chhr-zn-mjz-st-m-bh-yk-shrT-yh-3swrh-ns.aspx
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
💫اَللّهُمَّ اجْعَلْ تَوَسُّلى بِهِ شافِعاً یَوْمَ الْقِیمَهِ نافِعاً
✨بار خدایا توسل مرا بدان حضرت (حضرت محمد (ص)) در روز قیامت شفیع و سودمند قرار ده.
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انعام آیه 82 تا 90
📄#صفحـہ_138
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_138
#آیه84انعام
💠وَ وَهَبْنا لَهُ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ كُلاًّ هَدَيْنا وَ نُوحاً هَدَيْنا مِنْ قَبْلُ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ داوُدَ وَ سُلَيْمانَ وَ أَيُّوبَ وَ يُوسُفَ وَ مُوسی وَ هارُونَ وَ كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ (۸۴/انعام)
🌱و ما به او (ابراهيم)، اسحاق و يعقوب را بخشيديم و يكايك آنان را هدايت كرديم و نوح را پيش از آنان هدايت كرده بوديم. و از نسل او (ابراهيم)، داود و سليمان و ايّوب و يوسف و موسی و هارون را (نيز هدايت كرديم) و ما اين گونه نيكوكاران را پاداش میدهيم.
🔷✨در اين آيه و دو آيهی بعد، در مجموع نام ۱۷ نفر از پيامبران آمده است
در ضمير «ذُرِّيَّتِهِ» دو احتمال است: يكی آنكه ضمير به حضرت ابراهيم برگردد، چون آيات پيش دربارهی اوست و اكثر اين افراد از نسل اويند، روايت نيز همين را میفرمايد.
ديگر آنكه به نوح عليه السلام برگردد، چون ضمير به نام او نزديكتر است و از نسل او پيامبرانی همچون لوط بودهاند.
🔹 فرزند صالح، هديه و موهبت الهی است. «وَهَبْنا- نَجْزِي»
🔹 سنّتِ هدايت و بعثت، همواره جريان داشته است. «وَ نُوحاً هَدَيْنا مِنْ قَبْلُ»
🔹 الطاف الهی بیحساب و كتاب به كسی داده نمیشود. «كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_138
#آیه90انعام
💠أُولئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ فَبِهُداهُمُ اقْتَدِهْ قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِكْرى لِلْعالَمِينَ
🌱آن (پیامبر)ها، کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده. بنابراین، راه آنان را پی گیر. بگو: در برابر این (رسالت و تبلیغ شریعت)، پاداشی از شما نمیخواهم. این(پیامبر و کتابش) فقط یادآوری و پندی برای همهی مردم جهان است.
أنعام - ۹۰
🔷✨آيه فوق هيچ منافاتی با اين ندارد كه اسلام ناسخ اديان و شرايع پيشين باشد، زيرا نسخ تنها شامل قسمتی از احكام میشود، نه اصول كلی دعوت آنها.
سپس به پيامبر ص دستور داده میشود كه" به مردم بگويد: من هيچگونه اجر و پاداشی در برابر رسالت خود از شما تقاضا نمیكنم، همانطور كه پيامبران پيشين چنين درخواستی نكردند، من هم از اين سنت هميشگی پيامبران پيروی كرده و به آنها اقتدا میكنم" (قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً).
نه تنها اقتداء به پيامبران و سنت جاويدان آنها ايجاب میكند كه پاداشی مطالبه نكنم بلكه از آنجا كه اين آئين پاك كه برای شما آوردهام يك وديعه الهی است كه در اختيار شما قرار میدهم، در برابر رساندن وديعه الهی به شما اجر و پاداش، مفهومی ندارد.
به علاوه اين قرآن و رسالت و هدايت يك بيدار باش و يادآوری به همه جهانيان است (إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْری لِلْعالَمِينَ).
🔷✨و چنين نعمت عمومی و همگانی، همانند نور آفتاب و امواج هوا و بارش باران است كه جنبه عمومی و جهانی دارد، و هيچگاه خريد و فروش نمیشود و كسی در برابر آن اجر و پاداشی نمیگيرد، اين هدايت و رسالت نيز جنبه خصوصی و اختصاصی ندارد كه بتوان برای آن پاداش قائل شد، (با توجه به آنچه در تفسير اين جمله گفته شد پيوند آنها با يكديگر و با آيات قبل كاملا روشن میگردد).
ضمنا از جمله اخير به خوبی استفاده میشود كه آئين اسلام جنبه قومی و و منطقهای ندارد و يك آئين جهانی و همگانی است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
4⃣3⃣ تدبر در سوره #اسرا
🔹 پیام های آیات ۴۸-۴۷ سوره اسراء از تفسیر نور
۱- خداوند،از اهداف و اغراض مردم نیز آگاه است. «نَحْنُ أَعْلَمُ بِما یَسْتَمِعُونَ بِهِ»
۳- مبلّغِ حق،نباید با فرار یا تهمت مردم عقب نشینی کند،بلکه باید بداند که زیر نظر خداست و دلگرم باشد. نَحْنُ أَعْلَمُ ...
۴- هم برای اثبات حق،هم برای مکدّر ساختن حقایق،می توان از مثال و تمثیل استفاده کرد. «کَیْفَ ضَرَبُوا لَکَ الْأَمْثالَ»
۵- آنان که برای رد کردن دین،منطق ندارند،با مثل زدن،به پیامبر بدگویی و او را تحقیر می کنند. «ضَرَبُوا لَکَ الْأَمْثالَ»
۶- توهین به رهبران الهی،عامل گمراهی است. «ضَرَبُوا لَکَ الْأَمْثالَ فَضَلُّوا»
۷- گمراهی انسان ها به تدریج حاصل می شود،اوّل گرفتار توهین وضرب المثل نابجا می شود،آنگاه به انحراف،سپس به بن بست می رسد. «ضَرَبُوا لَکَ الْأَمْثالَ فَضَلُّوا فَلا یَسْتَطِیعُونَ سَبِیلاً»
۸- کفر،سرانجامی ندارد.کفّار با بهره گیری از انواع تهمت ومثلها برای ضربه زدن به اسلام،بازهم موفّق نشدند. «ضَرَبُوا لَکَ الْأَمْثالَ فَضَلُّوا فَلا یَسْتَطِیعُونَ سَبِیلاً»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠نظر قران در خصوص #تعدد_زوجات و #چندهمسری:
اسلام چرا و با چه شرايطي چهار همسري را برای مردان پذيرفته است؟
🌐👈در روزهاي قبل، نظر علامه فضل الله، علامه طباطبایی، آيت الله صادقي تهراني، آیت الله صانعی ، امام موسی صدر و نظرات استاد مطهري در تفسير ايه 3 سوره نساء و جواز و شرايط تعددزوجات ارائه شد.
🛑قسمت آخر :
💠نظر آیت الله #سید_کمال_حیدری در خصوص آیه 3 سوره نسا:
1⃣-این ایه در ادامه ایه 2 که راجع به اموال یتیمان بود، می باشد. لذا ان خفتم الا تفسطوا فی الیتمی ،به معنای #خوف از #عدم_رعایت_قسط در #ازدواج با یتیمان (که معمولا اینگونه گفته اند) نیست،بلکه مراد، ترس از عدم رعایت قسط در همه شئون یتیمان توسط سرپرستان انهاست یعنی اگر میترسید یتیمان را سرپرستی کنید و بواسطه عدم محرمیت و خانواده نبودن، قسط را در مورد انها رعایت نکنید پس با مادرانشان ازدواج کنید.
2⃣-یتامی در ان خفتم الا تقسطوا فی الیتامی نیز شامل هم پسران و هم دختران یتیم است حال انکه مفسران انرا به #دختران_یتیم منحصر کرده اند.
3⃣-مثنی ثلاث و رباع،به معنای دو،سه و چهار نیست بلکه دو تا دوتا،سه تا سه تا، و چهار تا چهار تا ست. و این به معنای محدودیت در 4 نیست. یعنی برای سرپرستی یتیمان اگر میتوانید با2تا،سه تا ،4 تا یا بیشتر از مادرانشان ازدواج کنید.
💢لذا معنای ایه اینگونه خواهد شد:
👈اگر می ترسید که قسط را در همه شئون یتیمان(دختران و پسران) رعایت نکنید، پس از انچه برای شما پاک است از زنان بیوه(مادران یتیمان) دو تا،سه تا،چهار تا و بیشتر ازدواج کنید پس اگر میترسید که #عدالت را رعایت نکید پس به #یک_ زن یا #کنیز اکتفا کنید . این نزدیکتر است که فقیر نشوید.
مجموعه نظرات مختلف در این خصوص را در لینک زیر میتوانید مشاهده نمایید
http://quranpuyan.com/yaf_postst104_zdwj-b-dw-sh-y-chhr-zn-mjz-st-m-bh-yk-shrT-yh-3swrh-ns.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
💠اَللّهُمَّ وَ اَدْرِکَ بِنا اءَیّامَهُ وَ ظُهُورَهُ وَ قِیامَهُ
⚜خدایا ما را به روزگار او و زمان ظهور و قیامش برسان!
بخشی از دعای نیمه شعبان
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐جایگاه همسر و فرزند از دیدگاه معصومین(ع)(۲)
🌱تفسیر سوره مبارکهٔ فرقان، جلسه ۳۰
محمدعلی انصاری
@quranpuyan
✅نقد و بررسی کتاب #سیرتحول_قرآن
۳۰ دی ماه سالگرد درگذشت مهندس مهدی بازرگان (۱۳۷۳-۱۲۸۶) است.
این مقاله به حوزه قرآن پژوهی #مهندس_مهدی_بازرگان میپردازد.
قرآن خود را کتابی خدا ساخته، دارای نظم، انسجام و هماهنگی ویژه، انزال با نزول تدریجی، برخوردار از استحکام اولیه و تفصیل و بسط ثانویه معرفی کرده است.
بازرگان در جستجوی نظم درونی قرآن به آزمونی بشری دست زده است. او با روش تحقیق ریاضی آماری به سراغ کلمات و آیات و سور قرآن رفته است. تمام کتاب بازرگان تلاشی است برای کشف منطق تنوع آیات قرآن کریم.
✅در کار بازرگان شش نکته ابتکاری به چشم می خورد:
یک. طول متوسط آیات، طول غالب آیات و دامنه منحنی آیات، تابع صعودی زمان نزول است و ارتفاع منحنی آیات، تابع نزولی زمان نزول آیات است. طول مبنای آیات به طور تدریجی طی ۲۳ سال نزول وحی، افزایش یافته است، از عدد ۱۸/۲ به عدد ۰۴/۴۲.
دو. قرآن کریم ۱۹۴ بار نزول داشته است که این ۱۹۴، مشتمل بر تعدادی سورههای مستقل و تعدادی گروه آیات است.
سه. تعیین سال #نزول آیات: در هر سال چه دسته آیاتی نازل شده است. آیات نازل شده در هر سال، همخوانی با یکدیگر دارند، از تعداد کلمات همگون و طول متوسط یکسانی برخوردارند.
چهار. تعداد کلمات نازل شده بر پیامبر در هر سال، در این سالیان وحی و بعثت، یکسان است و در هر سال ۳۶۳۰ کلمه بوده است، با تقریب بسیار اندک.
تعیین مکی و مدنی، ظنی و نه یقینی است. اما تعیین ترتیب نزول و زمان نزول امری متاخر است و پیش از بازرگان بیشترین سهم را در این مسیر «نولدکه» و «بلاشر» داشتهاند. آنچه دیگران و بازرگان گفتهاند، ظنی است. اما فرضیه بازرگان در میان این فرضیات ظنی، از یک سازگاری درونی بیشتری برخوردار است.
پنج. تعیین درصد آیات اعتقادی و اخلاقی و فقهی در هر سال.
👈درصد هفت موضوع اصلی در قرآن: آیات آخرت و قیامت ۴/۲۳% ، آیات رسالت پیامبران گذشته و سرنوشت امم پیشین ۱/۲۳%، رسالت خاتم الانبیاء (توحید و نبوت و جدال با مشرکین) ۹/۲۷%، جهاد ۸/۳%، مواجهه پیامبر با امت اسلام (مومنان، منافقان، اهل کتاب، مشرکان) ۱/۱۱%، احکام تربیتی، اخلاقی و فقهی ۲/۷%، سایر موضوعات (انسان، شیطان، …) ۵/۳%.
💢آیات اعتقادی قرآن مجموعا ۷۵% کل قرآن، و آیات احکام فقهی کمتر از ۵%.
شش. آزمون مواردی را که ما تدریجی میدانیم، با شیوه تحول لفظی آیات: احکام حرمت شرب خمر، حرمت ربا، حرمت فحشا، احکام جهاد، احکام انفاق، داستان ابراهیم خلیل، مسئله آفرینش انسان، بحث تزکیه، و بالاخره داستان موسی و بنی اسرائیل. آزمون این موارد با نتایج دو بخش قبلی سازگار است.
از جمله کاستی های کتاب این است که نویسنده در مقام نتیجهگیری مشروح و تفصیلی از آرای خود برنیامده است. همین که در هر سال تقریبا تعداد کلمات نازل شده در قرآن ثابت مانده، نمیتواند یک اتفاق عادی باشد و میتوان نتیجه گرفت که یکی از وجوه اعجاز قرآن کریم همین مساله بوده است. همین که او نتیجه گرفته است، طول آیات قرآن کریم از کوتاه به بلند کشیده شده است، به معجزهای غیرانسانی میماند و اثبات وجود وحی است. اگر قرآن مصنوع شخص پیامبر است و پیامبر هم یک بشر است، کدام بشر میتواند این نظم را در طول ۲۳ سال، در زمان سختی و آسانی رعایت کند؟
سیر تحول قرآن مهندس مهدی بازرگان اثری ماندنی است و میتواند به عنوان «یکی از سه اثر ماندگار تاریخ قرآن در قرن حاضر» معرفی شود.
بازرگان در شرائط جانکاه زندان برازجان «یکی از ده کتاب ماندنی قرآنپژوهی قرن پانزدهم» را تالیف کرد.
🖌خلاصه مقاله دکتر محسن کدیور
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبحدم چون آسمان در گردش آرد جام زر
در گمان افتم که خورشیدست یا جام شراب
جان سرمستم برقص آید ز شادی ذرهوار
هر نفس کز مشرق ساغر برآید آفتاب
خواجوی کرمانی
🌹سلام
روز سرد زمستانی بخیر و تندرستی
@quranpuyan