#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_7
❇️امنيّت و آرامش واقعی، در سايهی پيروی از دين و دستورات خداوند حاصل میشود.
💠قُلْنَا اهْبِطُوا مِنْها جَمِيعاً فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدیً فَمَنْ تَبِعَ هُدايَ فَلا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ (۳۸/بقره)
🌱گفتيم: همگی از آن (باغ به زمين) فرود آييد، اگر هدايتی از طرف من برای شما آمد، پس هركه از هدايت من پيروی كند، نه برايشان بيمی است ونه غمگين خواهند شد.
🔹(قلنا اهبطوامنها جمیعا فاما یاتینکم منی هدی فمن تبع هدای فلا خوف علیهم ولا هم یحزنون ):(گفتیم همگی از بهشت نزول کنید اگر هدایتی ازمن بسوی شما آمد، آنهاکه هدایت مرا پیروی کنند ،هرگز نه بیمی دارند و نه اندوهگین شوند) ،دراینجا امر الهی صادر شد که آدم به زمین هبوط کند و انسان و شیطان درمعرکه زمین باهم مواجه شوند و این آیه اولین فرمانی است که درتشریع دین برای آدم و ذریه او صادر شده و دین را در دو جمله خلاصه کرده است .
🔹ابتدا خداوند آدم و ذریه او را بسوی عبودیت هدایت نمود تا باوجود زندگی درزمین اززندگی و حیات آسمانی و معنوی هم بهره مند باشند ، مشاهده می شودکه یک بار قبل از توبه امر به هبوط شده است و یک بار بعد از توبه و رمز آن این است که خوردن آدم از درخت و هبوط او به زمین قضای حتمی پروردگار بود وتوبه آدم باعث شد تا قضای دوم و حکم دیگری در باره او بشود و خداوند با این توبه ، زندگی زمینی او را که شقاوت بار بود ،طیب و طاهر نمود به نحوی که هدایت بسوی عبودیت را بازندگی زمینی ترکیب کرد و زندگی خاصی مرکب اززندگی زمینی و آسمانی فراهم آورد،
👈(پس در زمان توبه ، آدم هنوز از بهشت جدانشده بود ،هر چند که از نظر مقام و مرتبه هبوط یافته بوده و موقعیت قبلی رانداشته است ، لذا توبه ، میان دو هبوط واقع شده است ).لذا هدایت خدا انسان را به امنیت و سرور می رساند و کفر و تکذیب آیات الهی مستلزم جاودانگی درآتش است ، پس جانشینی انسان ازخدا دائر مدارپذیرش هدایت از جانب او و پیروی از طریقه الهی و روش دینی و طرد سایرراهها و روشهای غیر الهی است و پیمودن راه و روش این هدایت به انسان سعادت دنیا و آخرت می دهد و او را از ترس و اندوه ایمن می کند.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_7
❇️به دیگران #توصیه مىکنید اما خودتان چرا ؟!
💠أَ تَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَ أَنْتُمْ تَتْلُونَ الْكِتابَ أَ فَلا تَعْقِلُونَ (۴۴/بقره)
🌱آيا مردم را به نيكی دعوت كرده و خودتان را فراموش مینماييد؟ با اينكه شما كتاب (آسمانی) را میخوانيد، آيا هيچ فكر نمیكنيد؟
🔹گرچه روى سخن در آیات فوق همچون آیات قبل و بعد ، به بنى اسرائیل است ، ولى مسلما مفهوم آن گسترده است و دیگران را نیز شامل مىشود .
🔹به گفته مفسر معروف طبرسى در مجمع البیان علما و دانشمندان یهود قبل از بعثت محمد (صلىاللهعلیهوآلهوسلّم) مردم را به ایمان به وى دعوت مىکردند و بشارت ظهورش را مىدادند ولى خود هنگام ظهور آن حضرت از ایمان آوردن خود دارى کردند.
🔹و نیز همان مفسر بزرگ نقل مىکند که بعضى از علماى یهود به بستگان خود که اسلام آورده بودند توصیه مىکردند به ایمان خویش باقى و ثابت بمانند ولى خودشان ایمان نمىآورند.
🔹لذا نخستین آیه مورد بحث آنها را بر این کار مذمت کرده مىگوید آیا مردم را به نیکى دعوت مىکنید ولى خودتان را فراموش مىنمائید ( ا تامرون الناس بالبر و تنسون انفسکم ) .
با اینکه کتاب آسمانى را مىخوانید آیا هیچ فکر نمىکنید ( و انتم تتلون الکتاب ا فلا تعقلون).
🔹اصولا یک برنامه اساسى مخصوصا براى علماء و مبلغین و داعیان راه حق این است که بیش از سخن ، مردم را با عمل خود تبلیغ کنند همانگونه که در حدیث معروف از امام صادق (علیهالسلام) مىخوانیم : کونوا دعاة الناس باعمالکم و لا تکونوا دعاة بالسنتکم مردم را با عمل خود به نیکیها دعوت کنید نه با زبان خود.
🔹تاثیر عمیق دعوت عملى از اینجا سرچشمه مىگیرد که هر گاه شنونده بداند گوینده از دل سخن مىگوید و به گفته خویش صددرصد ایمان دارد گوش جان خود را به روى سخنانش مىگشاید و سخن که از دل برخیزد بر دل مىنشیند ، و در جان اثر مىگذارد ، و بهترین نشانه ایمان گوینده به سخنش این است که خود قبل از دیگران عمل کند .
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
9⃣ تدبر در سوره #نمل
🔹نکات فراز آیات ۱۴-۷ سوره نمل
بخش دوم
برای پاسخ به این سئوال و ترجمه صحیح آیات، ابتدا این موضوع را در سوره های دیگر بررسی می کنیم:
این موضوع و خطاب لاتخف خطاب به موسی در سوره های طه و قصص نیز نقل شده است:
وَأَنْ أَلْقِ عَصَاكَ فَلَمَّا رَآهَا تَهْتَزُّ كَأَنَّهَا جَانٌّ وَلَّى مُدْبِرًا وَلَمْ يُعَقِّبْ يَا مُوسَى أَقْبِلْ وَلَا تَخَفْ إِنَّكَ مِنَ الْآمِنِينَ(قصص)
أَلْقِ عَصَاكَ فَلَمَّا رَآهَا تَهْتَزُّ كَأَنَّهَا جَانٌّ وَلَّىٰ مُدْبِرًاوَلَمْ يُعَقِّبْ يَامُوسَىٰ لَاتَخَفْ إِنِّي لَايَخَافُ لَدَيَّ الْمُرْسَلُونَ (نمل)
جملات ابتدای آیه سوره قصص عین آیات سوره نمل است .لکن بعد از لاتخف،عبارت انک من الامنین آمده است.
با وجود این آیه و تاکید بر امن بودن موسی، احتمال پیوسته بودن استثنا و افاده این معنا که رسولان نزد خدا نمی ترسند مگر رسولانی که ظلم کردند و بعدش جبران نمودند (این رسولان میترسند و موسی هم به همین دلیل ترسید) منتفی میشود.
در این آیه خدا به موسی یادآوری میکند که تو از امنین هستی و در محضر ما، وجهی برای خوف نداری.پس نترس. نه اینکه چون ظلم کردی و توبه کردی،سزاوار ترس هستی.
در سوره طه نیز باین صورت بیان شده است که:
قَالَ خُذْهَا وَلَا تَخَفْ سَنُعِيدُهَا سِيرَتَهَا الْأُولَى
همان طور که مشاهده میشود در هرسه سوره،علت ترس موسی ،ظهور مار جهنده از عصای اوست و نه ترس از وحی و خطاب یا ترس از حضور در برابر خدا.
لذا باید به دنبال آیات مرتبط با ایمن بودن از حوادث دنیوی بود نه ایمن بودن اخروی و معنوی.
سوره یونس
أَلا إِنَّ أَوْلِيَاء اللّهِ لاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ {62}الَّذِينَ آمَنُواْ وَكَانُواْ يَتَّقُونَ {63}لَهُمُ الْبُشْرَى فِي الْحَياةِ الدُّنْيَا وَفِي الآخِرَةِ لاَ تَبْدِيلَ لِكَلِمَاتِ اللّهِ ذَلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ {64}
این آیه به خوف نداشتن اولیا الله در دنیا و اخرت اشاره دارد.
سید کاظم فرهنگ
ادامه دارد......
https://zaya.io/d06sz
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🔥 #آغازكننده تعدي، محكوم و ظالم است. براي رفع جنگ و #كشتار انسانهاي بيگناه، بايد به استانداردهاي #دوگانه در حرمت و #حقوق انسانها ،پايان داد.
✍️ "در داوری نباید یک برش گزینشی و دلبخواهانه را ملاک قرار داد. اگر می خواهیم جنگ را مهار کنیم نخست باید در شناخت آغازگر آن عادلانه قضاوت کنیم.
در نظام بین الملل هم عرف است که در جنگ، آغازگر تجاوز را شناسایی می کنند و قاعده «البادی اظلم*» معتبر است. چون فقط جنگ دفاعی مشروعیت دارد، برفرض اینکه دوطرف هم در جنگ قابل دفاع نباشند باز این آغاز گر جنگ است که ستمکارتر است.
❎اگر از تاریخ اشغال #فلسطین که آغاز واقعی این جنگ است بگذریم، و فقط همین زمانه اخیر را ملاک قرار دهیم، بدون شک درصورتی که دولت #اسراییل به بیانیه ها و قطعنامه های متعدد مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای بین المللی حقوق بشر در اعتراض به ادامه شهرک سازی ها و اعمال خشونت علیه فلسطینیان تمکین می کرد، مطمئنا حمله حماس رخ نمی داد.
به رغم مخالفت های جهانی، اسرائیل در ادامه اقدامات خود یهودیان را در اورشلیم شرقی، اسکان داد در حالی که طبق توافقهای بین المللی متعلق به مسلمانان و در اختیار آنها بوده و بدتر آنکه این شهرکنشینها در چند ماه اخیر روزی نبوده که به فلسطینی های ساکن خود اسراییل حمله خشونت بار و قتل و جنایت نداشته باشند طوری که نزدیک به۲۵۰ نفر کشته شده اند و سازمان های بین المللی فقط ابراز نگرانی و یا محکوم کردند و از واکنش لفظی فراتر نرفتند و در واقع این بی تفاوتی بستر سازی جنگی تازه بود که دو طرف جنگ قواعد حقوق بشر دوستانه را رعایت نمی کنند.
⭕برای پایان دادن به این جنگ باید به #استانداردهای_دوگانه پایان داد و برای جان و امنیت همه انسان ها حرمت قائل شد نه فقط اسراییلی ها و اشغالگران.
ریشه جنگ در رفتار دوگانه قدرت های جهانی است. هرجا پای منافع خودشان در میان باشد جنگ خوب است و طرف مقابل هم تروریست است.
تاریخ چیزی جز جنگ قدرت نیست. در هر گوشه عالم از دورترین زمان. جنگ قدرت نیز جز بی رحمی نیست.
ما در کجای این نبرد قرار داریم؟
✳ما به عنوان جامعه مدنی طرف هیچجنگی نیستیم و برای کشته شدن هیچ انسانی و ویرانی هیچخانه ای شادمانی نمی کنیم، باید « #جنگ_قدرت» را مهار و دندان تیزش را بکشیم و نباید خودمان جزیی از آن بشویم ولی در قضاوت کردن هم نباید قاعده البادی اَظلَم را پایمال کنیم."
از يادداشت اقاي عمادالدين باقي
* في رَجُلَينِ يَتَسابّانِ ـ : البادِي مِنهُما أظلَمُ ، و وِزرُهُ و وِزرُ صاحِبِهِ علَيهِ ما لَم يَعتَذِرْ إلى المَظلومِ .
✳✳امام كاظم عليه السلام ـ درباره دو نفر كه به يكديگر ناسزا بگويند ـ فرمود : آن كه #آغاز كرده #ستمكارتر است و تا زمانى كه از ستمديده پوزش نخواهد ، گناه او نيز به گردن وى باشد .
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━
#آیههاینور
[
](https://bit.ly/2OlYLem)🔹 *اگر شاکر باشید بر نعمتهایتان افزوده می شود*
وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ
لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ
وَ لَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ
(ابراهیم /۷)
و آنگاه كه پروردگارتان اعلام كرد كه اگر واقعا سپاسگزارى كنيد، البته نعمت شما را افزون خواهم كرد، و اگر ناسپاسى كنيد عذاب من بسيار سخت است.
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانه یــک صفحه قرآن بـه همراه ترجمه
📖#سورہ_مبارکه_بقره آیات 49 تا 57
📄#صفحه_8
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_8
❇️ #نعمت_آزادى
💠وَإِذْ نَجَّيْنَاكُم مِّنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ يُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَاءَكُمْ ۚ وَفِي ذَٰلِكُم بَلَاءٌ مِّن رَّبِّكُمْ عَظِيمٌ "49/بقره"
🌱 و (نیز به یاد آورید) آن زمان که شما را از چنگال فرعونیان رهایى بخشیدیم. که همواره شما را به بدترین صورت آزار مى دادند: پسران شما را سرمى بریدند. و زنان شما را (براى کنیزى) زنده نگه مى داشتند. و در اینها، آزمایش بزرگى از طرف پروردگارتان بود.
👈قرآن در این آیه، به یکى دیگر از نعمت هاى بزرگى که به قوم بنى اسرائیل ارزانى داشته اشاره مى کند و آن نعمت آزادى از چنگال ستمکاران است که از بزرگ ترین نعمت هاى خدا است. به آنها چنین یادآور مى شود: به خاطر بیاورید زمانى که شما را از دست فرعونیان نجات بخشیدیم (وَ إِذْ نَجَّیْناکُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ).
همانها که دائماً شما را به شدیدترین وجهى آزار مى دادند (یَسُومُونَکُمْ سُوءَ الْعَذابِ).
پسرانتان را سر مى بریدند، و زنان شما را براى کنیزى و خدمت، زنده نگه مى داشتند (یُذَبِّحُونَ أَبْناءَکُمْ وَ یَسْتَحْیُونَ نِساءَکُمْ). و در این ماجرا آزمایش سختى از سوى پروردگارتان براى شما بود (وَ فی ذلِکُمْ بَلاءٌ مِنْ رَبِّکُمْ عَظیمٌ).
🔷قرآن، مخصوصاً براى مجسم ساختن عذاب فرعونیان نسبت به بنى اسرائیل تعبیر به یَسُومُون کرده ( یَسُومُون فعل مضارع از ماده سوم است که در اصل، به معنى دنبال چیزى رفتن مى باشد و از آنجا که فعل مضارع معمولاً معنى دوام و استمرار را مى بخشد، در مى یابیم که بنى اسرائیل به طور مداوم تحت شکنجه فرعونیان بوده اند).
🔷با چشم خود مى دیدند پسران بى گناهشان را سر مى برند، و دخترانشان را به کنیزى مى بردند، از این گذشته خودشان نیز دائماً تحت شکنجه بودند، بردگان، خدمتگزاران و کارگران قبطیان و دار و دسته فرعون محسوب مى شدند.
👈 مهم این است که: قرآن، این جریان را یک آزمایش سخت و عظیم، براى بنى اسرائیل مى شمرد (یکى از معانى بلاء آزمایش است) و به راستى تحمل این همه ناملایمات، آزمایش سختى بوده است.
🔷این احتمال نیز وجود دارد که بلاء در اینجا به معنى مجازات باشد; زیرا بنى اسرائیل پیش از آن، قدرت و نعمت فراوان داشتند، کفران کردند، و خدا آنها را مجازات کرد.
🔹احتمال سومى در تفسیر این جمله نیز از سوى بعضى از مفسران ذکر شده است که بلاء به معنى نعمت باشد، یعنى نجات از چنگال فرعونیان نعمتى بزرگ براى شما بود.
به هر حال، روز نجات بنى اسرائیل از چنگال فرعونیان یک روز مهم تاریخى بود که قرآن کراراً روى آن تکیه کرده است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_8
❇️#كتب_آسمانی، بيانگر #حقّ و مايهی جداسازی حق از #باطل هستند
💠وَ إِذْ آتَيْنا مُوسَی الْكِتابَ وَ الْفُرْقانَ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (۵۳/بقره)
🌱و (نيز بخاطر آوريد) هنگامی كه به موسی كتاب (تورات) و فرقان داديم، تا شايد شما هدايت شويد.
🔹فرقان، وسيلهای است كه حقّ را از باطل جدا میسازد. و چون در كتاب آسمانی حقّ از باطل جدا میشود، به آن فرقان گفته میشود. شايد هم مراد از فرقان، با توجّه به اينكه در كنار كتاب آمده است، همان معجزات نُهگانه يا حقايق ديگری باشد كه غير از تورات به حضرت موسی عطا شده است.
🔹كتب آسمانی، بيانگر حقّ و مايهی جداسازی حق از باطل هستند. «الْكِتابَ وَ الْفُرْقانَ»
حجّت از طرف خداوند تمام است، ولی مردم به خاطر هوسها، گاهی حقّ را نمیپذيرند. «لَعَلَّكُمْ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
0⃣1⃣ تدبر در سوره #نمل
🔹نکات فراز آیات ۱۴-۷ سوره نمل
بخش آخر
اما رابطه امن بودن با ظلم و توبه چیست؟
-الَّذِينَ آمَنُواْ وَلَمْ يَلْبِسُواْ إِيمَانَهُم بِظُلْمٍ أُوْلَـئِكَ لَهُمُ الأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ {۸۲}انعام
این آیه نیز افراد مومنی که ایمانشان را به ظلم نیالوده اند،ایمن و هدایت یافته معرفی کرده است.
در سوره طه نیز به خضوع انسانها در قیامت در برابر خداوند اشاره کرده و ظالمین را خسران زده و ناامید میشمرد. وَعَنَتِ الْوُجُوهُ لِلْحَيِّ الْقَيُّومِ وَقَدْ خَابَ مَنْ حَمَلَ ظُلْمًا {۱۱۱}
در ایه ۱۱ سوره نمل نیز همین معنا را تکمیل میکند که اگر کسی ظلم کرد ولی توبه نمود و جبران، از شمول ظالمین خارج میشود و هم چنان در مقام امن خواهد بود.
اما تاکید بر لدی (در حضور خدا) در ایه مورد بحث چیست؟
خداوند،برخی مکانها و حریم ها را امن معرفی کرده است:
از جمله در سوره ال عمران ایه 97 مقام ابراهیم (ومن دخله کان امنا )و در سوره بقره ،ابراهیم،قصص و عنکبوت شهر مکه و حریم کعبه را امن (حرما امنا)معرفی کرده است. که مراد همان امنیت از بلایا و حوادث مادی است.
وقتی حریم کعبه و مکه که منسوب به خداست امن است،به طریق اولی محضر خود خداوند برای راه یافتگان به محضرش امن است.
در واقع موسی بنابه عادت همه انسانها که از ماری جهنده فرار میکنند، ترسید وفرار کرد اما خداوند به او یاداوری میکند که تو در محضر مایی و تبدیل عصا به مار به اراده ما صورت پذیرفت بنابراین نترس.
لذا در محضر خدا،که خاص اولیا الله است، امن هستند. مرسلون هم جزو این اولیا الله هستند که معمولا مرتکب ظلمی نمیشوند و یا در صورت ارتکاب (مانند یونس ) توبه میکنند.در سوره قصص هم موسی پس از قتل غیر عمد قبطی،گفت رب انی ظلمت نفسی و در خواست غفران و توبه کرد که خدا هم او را بخشید.
لذا معنای ایه باین صورت خواهد بود که در نزد من مرسلون نمی ترسند و ایمن هستند.(کسانی که مرتکب ظلم شدند،ایمن نیستند) مگر کسی که ظلم کند و سپس انرا با نیکی جبران و اصلاح نماید که من امرزنده و مهربان هستم.
سید کاظم فرهنگ
https://zaya.io/d06sz
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
⭕️هيچ حادثه اي، #شانسي نيست. بدشانسي و خوش شانسي مطرح نيست. همه چيز از جانب خداست
🔸 "غير خدا در جهان مبدأي نيست كه آسيب برساند مرگ و حيات به دست اوست
أَضْحَكَ وَأَبْكَي أَمَاتَ وَأَحْيَا و امثال ذلك
اگر او يُحْيِي وَيُمِيتُ است اگر او أَغْنَي وَأَقْنَي و اگر او أَضْحَكَ وَأَبْكَي است پس غيراو، منشأ كاري نيست
👈پس اگر حادثهاي به انسان برسد كه انسان را ميگرياند يا ميخنداند به حيات انسان خاتمه ميدهد يا حيات انسان را ادامه ميدهد همه آن حوادث به دست خداي سبحان است كه او ربالعالمين است؛
هيچ كاليء و هيچ حافظي نيست جز خدا؛ نه چيزي به غير اذن خدا در جهان رخ ميدهد نه چيزي انسان را غير از خدا از حوادث حفظ ميكند
بنابراين انسان زير پوشش مأموران الهي است اين مأموران الهي از جلو و دنبال او را از امر خدا حفظ ميكنند تا آن اجل معين برسد
👈اينكه در دعاي شريف كميل آمده «و كم من عثارٍ وقيته و كم من مكروهٍ دفعته» بسياري از لغزشهاست كه تو حفظ كردي بسياري از بلاهاست كه تو دفع كردي
انسان توجه به آن بلا ندارد تا دفعش كند بر فرض توجه قدرت دفعش را هم ندارد خيلي از لغزشهاست كه انسان محفوظ ميماند و نميداند كه در اثر صيانت و حراست كيست
در بسياري از موارد تصميم ميگيرد كه كاري را انجام بدهد بعد پشيمان ميشود و نكتة ندامت و پشيماني براي او روشن نيست بعدها ميفهمد و ميگويد چه خوب شد من آن كار را نكردم اينطور نيست كه گتره و گزاف تصميم او به ندامت پشيماني بشود بلكه يك مبديء است بنام مقلب القلوب كه در حوادث دل اثر ميگذارد
🔻اگر يك موحدي چون امير المؤمنين(عليه السلام) باشد ميگويد «عرفت الله سبحانه بفسخ العزائم حل العقود و نقض الهمم» و اگر يك انسان متعارف باشد ميگويد پشيمان شدم روي #تصادف روي #شانس.
نميداند كه #شانسي در كار نيست
👈شانس يك امر وهمي است #بدشانسي و #خوش_شانسي يك امري است كه هم عقل او را باطل ميكند هم نقل او را تخطئه ميكند,
توحيد را و ربوبيت خداي سبحان را هم عقل اثبات ميكند هم نقل اثبات ميكند و تأييد ميكند
🔻اگر كسي تابع عقل و وحي نبود خواه ناخواه در رهن وهم قرار ميگيرد معتقد به #شانس بدشانسي و خوش شانسي ميشود اينطور نيست كه يك حادثهاي از انسان بطور تصادف و گتره از بين برود و سلب بشود اينچنين نيست
👈هر حادثهاي چه در صفحة جان چه در صحنة بدن رخ ميدهد به #اذن_خداي سبحان است و حساب شده است اگر بعضي از بلاها دفع ميشود آن خدائي كه من يكلؤكم بالليل و النهار من الرحمن او كاليء و او حافظ بود اگر «و كم من عثارٍ وقيته» است روي حفظ اوست اگر «كم من مكروهٍ دفعته» است روي حفظ اوست پس هيچ كاليء وحافظي نيست مگر خداي سبحان, قل من يكلؤكم بالليل والنهار من الرحمن"
🖌ايه الله جوادي املي -تفسير سوره رعد.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
🌸🤲 وَ يَا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُ الَْمخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَجِ
و ای آنکه بیرون آمدن از تنگی و فشار و قرار گرفتن در راحتی گشایش و رهایی از غم و اندوه، از او خواسته میشود.
فرازی از دعای هفتم صحیفه سجادیه
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانه یــک صفحه قرآن بـه همراه ترجمه
📖#سورہ_مبارکه_بقره آیات 58 تا 61
📄#صفحه_9
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا