🖍 ريشه شرارتها و ناهنجاريها: از بين بردن #كرامت_انساني است.
🌺🌺 با تبريك سالروز ميلاد #امام_هادي ع
🔹تا ندانیم "گرفتاری از کجاست؟" راهی برای جلوگیری از ان وجود ندارد . ولی حوادت تلخ که در حکومت و یا در جامعه رخ میدهد ، از کجا سرچشمه میگیرد ؟
اگر گفته شود که رنجها و سختیها از سوی افراد بی دین بر ما تحمیل میشود ، پاسخ این است که مگر خوارج ، بی دین بودند که از هیچ جنایتی چشم پوشی نمیکردند ؟
و اگر بگویند : مرارتها از سوی کافران است ، پاسخ این است که در میان کافران نیز انسانهای وارسته فراوانند و قران بسیاری از انان را میستاید .
🔹مشکل ما در بیرحمی هایی که اتفاق میافتد ، "اعتقادی یا سیاسی" نیست . مشکل ما " #تربیتی" است .
در جامعه ای که شخصیت انسانها در زیر #فشارهای_اقتصادی و #سیاسی و اجتماعی اسیب میبیند و #کرامت_انسانی سقوط میکند ، هر جنایتی میتواند اتفاق بیفتد .
🔸سخن امام هادی(ع) چنین است :
هر کسی که از "کرامت" برخوردار نباشد و احساس شخصیت نکند دست به ر رفتار زشتی میزند
"مَن هانت علیه نَفسُه فلا تامَن شرّه"
بفرموده حضرت ، شر از سوی "افراد پَست" گریبان انسانها را میگیرد
و اشرار را نه در میان بی دینان ، بلکه در میان افراد فاقد شخصیت باید جستجو گرد و ناامنی در جامعه از آثار از بی حرمتی هاست
. وقتی شهروندان از کرامت برخوردار میشوند و احساس شخصیت میکنند ، با یکدیگر با احترام برخورد میکنند و همه از امنیت برخوردار میشوند
و وقتی حاکمان ، روح هتاکی در جامعه میدمند و مردم را به تکدی و چاپلوسی سوق میدهند ، انتظار هر شری میرود :
من هانت علیه نفسه ، فلا تامن شره (تحف العقول)
🖋استاد محمد سروش محلاتی
@quranpuyan
#آیههاینور
"وَ نُقَلِّبُ اَفئِدَتَهُم وَ اَبصارَهُم"
(و ما قلبها و دیدگانشان را دگرگون می کنیم!)
انعام/۱۱۰
☆ دگرگون شدن قلب، از این آگاهی به آن آگاهی رفتن است. یک تغییر شعور است. و متعاقب آن جور دیگر دیدن. گاه این منقلب شدن به تاریکی است و گاه به نور. و چون به نور باشد، به معنای عروج به لایه ی برتر حیات و آگاهی است. قلب که دگرگون شود، یعنی ادراک تو دگرگون شده است. و آنگاه جهان، دیگر همان جهان قبلی نیست و چشمانت چیز دیگری خواهند دید. نادیده ها قابل دیدن می شوند و اشیاء حقایق خود را نشان خواهند داد. و این تغییر آغازش از دل است. اول "اَفئِدَة" آمده و سپس "اَبصار"! از قوّه ی مُدرِکه آغاز می شود. از مرکز شعور. و آنگاه در خواهی یافت که چشمانت قابلیت حقیقی خود را باز یافته اند. چشم و دل که هماهنگ شوند، از آن پس؛ تغییر نگاه، تغییر شعور را باعث است.
🖌بر گرفته از مجموعه نکات قرآنی
مسعود ریاعی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_توبه آیه 80 تا 86
📄#صفحـہ_200
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_200
❇️تا انسان خود دگرگون نشود و انقلابی در درون نيابد، دعای پيامبر نيز كارساز نيست
💠(استغفرلهم اولا تستغفرلهم ان تستغفر لهم سبعین مره فلن یغفرالله لهم ذلک بانهم کفروا بالله و رسوله و الله لا یهدی القوم الفاسقین
🌱برای آنان طلب آمرزش کنی یا نکنی (تفاوتی ندارد)اگر برایشان هفتاد بار هم آمرزش بخواهی ، هرگز خدا آنان را نمی آمرزد و این به جهت آنست که آنان به خدا ورسولش کفر ورزیدند و خداوند گروه تبهکار را هدایت نمی کند.
🔷✨می فرماید: ای پیامبر(ص ) استغفار و عدم #استغفار تو در باره آنان یکسان است و سودی به حال آنان ندارد و حاشا که پیامبر(ص ) عمل لغو و بیهوده ای را انجام دهد و با آنکه می داند آنها آمرزیده نشده و هدایت نمی یابند، برای آنان طلب استغفار کند. لکن خداوند برای تأکید مطلب و جهت دلالت بر کثرت می فرماید: اگر هفتادبار هم برای آنها طلب آمرزش کنی ، خدا آنها را نمی آمرزد و استغفار تو هیچ اثری نخواهد داشت و آنها را به آمرزش نمی رساند، چون بدلیل فسادقلبهایشان ، جایگاه نهایی آنها مقرر شده است و آنچه مانع از مغفرت آنهامی شود، کفر آنها نسبت به خدا و رسول است و این کفر مانع بزرگیست که هرگزبا استغفار، هر چند از جانب پیامبر باشد، بر طرف نمی شود و این افراد چون ازروش بندگی عدول کرده اند و فاسقند، لذا هرگز خدا آنها را به مغفرت و سعادت ابدی هدایت نمی کند، زیرا #مغفرت عینا همان هدایت بسوی بهشت خلد است .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_200
❇️ملاك #ارزشها، #حسن_عاقبت و با #ايمان مردن است
💠وَ لا تُعْجِبْكَ أَمْوالُهُمْ وَ أَوْلادُهُمْ إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُعَذِّبَهُمْ بِها فِي الدُّنْيا وَ تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَ هُمْ كافِرُونَ (۸۵/توبه)
🌱اموال و فرزندان آنان (منافقان)، تو را به شگفتی و اعجاب نياورد! همانا خداوند میخواهد آنان را بدين وسيله در دنيا عذاب كند و در حال كفر جانشان به در آيد.
🔹 به خاطر امكانات و برخورداری ديگران، احساس حقارت نكنيم. «لا تُعْجِبْكَ»
🔹 مال و فرزند، گاهی مايهی آزمايش و عذاب است، نه رفاه و خوشبختی.
«يُعَذِّبَهُمْ بِها فِي الدُّنْيا»
🔹 كيفر خداوند در دنيا، گاهی با همان مظاهر دنيوی است. «يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُعَذِّبَهُمْ بِها فِي الدُّنْيا»
🔹 مرگ، خارج شدن روح از بدن است، نه فانی شدن روح. «تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ»
🔹 يك عمر كفر و ناسپاسی باعث میشود انسان لحظهی مرگ، كافر از دنيا برود.
«تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَ هُمْ كافِرُونَ»
🔹 ملاك ارزشها، حسنِ عاقبت و با ايمان مردن است، نه زرق و برق چند روزهی دنيوی. «تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَ هُمْ كافِرُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan