#دعاهای_روزانه
الْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلَىٰ كُلِّ نِعْمَةٍ كانَتْ أَوْ هِيَ كائِنَةٌ.
خدا را ستایش بر هر نعمتی که بوده یا خواهد بود.
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 26 تا 33
📄#صفحـہ_212
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_212
❇️#قيامت مخصوص انسانها نيست، بلكه همهی معبودهای ساختگی نيز حاضر میشوند
💠و یوم نحشرهم جمیعا ثم نقول للذین اشرکوا مکانکم انتم و شرکاؤکم فزیلنا بینهم و قال شرکاؤهم ما کنتم ایانا تعبدون28/یونس
🌱و روزی که همه آنها را جمع آوریم سپس به مشرکان می گوئیم ، شما و خدایانتان بر جای خود باشید و رابطه میان آنان را قطع می کنیم و خدایانشان خواهند گفت :شما در حقیقت ما رانمی پرستیدید.
🔷✨ می فرماید: زمانی که همه شما - چه مؤمن ، چه کافر و چه مشرک و چه شرکای ایشان - را محشور می نمائیم و آنگاه به مشرکان می گوئیم : شما وشرکایتان در همان دوزخ که جایگاهتان است بمانید سپس میان مشرکین وشرکایشان جدائی می اندازیم و اصولا روابط فیمابین آنها روابط ناشی از وهم وخیال بوده و در آنجا این پندار باطل شده و آنها در خواهند یافت که آنچیزهایی که شریک خدا قرار داده اند، در واقع شریک نبوده اند و آن شرکاء خیالات واوهامی بوده اند که حقیقت امر را بر آنها مخفی نموده بود، پس این شرکاء درواقع معبود نبودند و حقیقت عبادت هم برای آنها محقق نشده است و مشرکان در حقیقت هوا و هوسهای خود را پرستیده اند، نه آن بتها و شرکاء را، ولذا آنها درقیامت می گویند، شما مشرکان در واقع ما را نپرستیدید، چون ما شرکای خدای متعال نبودیم ، و خدای تعالی خود بر این امر شهادت می دهد که ما از عبادت شماغافل و بی خبر بودیم و شرکاء این سخن را به جهت آن می گویند که عذاب خودرا تخفیف بدهند و تمام همت آنان منحصر در منزه دانستن خود از ادعای شرکت و شریک بودن برای خدای متعال است .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_212
❇️اعتقاد به #ربوبيّتی جز خداوند، باطل وگمراهی است
💠فَذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمُ الْحَقُّ فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ إِلاَّ الضَّلالُ فَأَنَّی تُصْرَفُونَ (۳۲/یونس)
🌱پس اين چنين خداوند (قادر و يكتا)، به حقّ پروردگار شماست. وپس از حقّ، جز گمراهی چيست؟ پس چگونه (از حقّ) باز گردانده میشويد؟!
🔹با وجود خدای حاكم، رازق، خالق و مدبّر، (كه در آيه قبل بود) مجالی برای پروردگاری غير از او نيست. «فَذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمُ الْحَقُّ فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ»
🔹اعتقاد به ربوبيّتی جز خداوند، باطل وگمراهی است. «فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلالُ»
🔹ميان حقّ و باطل راه ديگری نداريم، بلكه هرچه حقّ نبود، باطل است و بیطرفی و بیخطی مردود است. «فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلالُ»
🔹انسان، فطرتی حقگرا دارد. شيطانها، اوهام و عوامل ديگر، او را به انحراف میكشانند. «تُصْرَفُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
نظرات 150 قرآن اموزدوره هاي روش مطالعه و فهم بهتر قرآن تا دوره 17.pdf
3.49M
❇إمام علي ع : ألا لا خَيرَ في قِراءةٍ ليسَ فيها تَدَبُّرٌ
بدانيد كه در قرآن خواندنى كه با #تدبر همراه نباشد، خيرى نيست؛
💐💐نظرات 150 تن از قرآنآموختگان دورههاي اموزش تدبر روش ساده فهم قران از سال 96 تا كنون
اطلاعات بيشتر از دوره هاي آموزشي و ثبت نام دوره جديد در
@tadabbor_quranpuyan
✅ در تلگرام و ایتا
https://b2n.ir/p92928
✅ در واتساپ
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
4⃣1⃣ تدبر در سوره #هود
🔹فراز آیات ۲۴-۱۲ سوره هود
بخش دوم
أَفَمَن كَانَ عَلَى بَيِّنَةٍ مِّن رَّبِّهِ وَيَتْلُوهُ شَاهِدٌ مِّنْهُ وَمِن قَبْلِهِ كِتَابُ مُوسَى إَمَامًا وَرَحْمَةً أُوْلَـئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ وَمَن يَكْفُرْ بِهِ مِنَ الأَحْزَابِ فَالنَّارُ مَوْعِدُهُ فَلاَ تَكُ فِي مِرْيَةٍ مِّنْهُ إِنَّهُ الْحَقُّ مِن رَّبِّكَ وَلَـكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يُؤْمِنُونَ {17}
آيا پس كسى که حجتى روشن از جانب پروردگارش دارد (پیامبر اسلام) و شاهدى از جانب پروردگارش (قران) درپی او می آید و پيش از ان [نيز] كتاب موسى که راهبر و مايه رحمت بوده است (موید اوست) آنان (همین مخالفان دنیاطلب) به او ایمان می آورند؟ و هر كس از گروههاى [مخالف] به او كفر ورزد آتش وعدهگاه اوست پس در این امر ترديد مكن كه آن حق است [و] از جانب پروردگارت [آمده است] ولى بيشتر مردم باور نمىكنند {17}
وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَى عَلَى اللّهِ كَذِبًا أُوْلَـئِكَ يُعْرَضُونَ عَلَى رَبِّهِمْ وَيَقُولُ الأَشْهَادُ هَـؤُلاء الَّذِينَ كَذَبُواْ عَلَى رَبِّهِمْ أَلاَ لَعْنَةُ اللّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ {18}
و چه كسى ستمكارتر از آن كس است كه بر خدا دروغ بندد. (معاد، قران و رسول الهی را انکار کنند) آنان بر پروردگارشان عرضه مىشوند و گواهان خواهند گفت اينان بودند كه بر پروردگارشان دروغ بستند هان لعنت خدا بر ستمگران باد {18}
الَّذِينَ يَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللّهِ وَيَبْغُونَهَا عِوَجًا وَهُم بِالآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ {19}
همانان كه [مردم را] از راه خدا باز مىدارند و آن را كج مىشمارند و خود آخرت را باور ندارند {19}
أُولَـئِكَ لَمْ يَكُونُواْ مُعْجِزِينَ فِي الأَرْضِ وَمَا كَانَ لَهُم مِّن دُونِ اللّهِ مِنْ أَوْلِيَاء يُضَاعَفُ لَهُمُ الْعَذَابُ مَا كَانُواْ يَسْتَطِيعُونَ السَّمْعَ وَمَا كَانُواْ يُبْصِرُونَ {20}
آنان در زمين درماندهكنندگان [خدا] نيستند (نمی تواننند جلو تحقق مشیت و وعده خدا را بگیرند) و در برابر خدا یاورانی براى آنان نيست عذاب براى آنان دو چندان مىشود آنان دیگر نمی توانستند [حق را] بشنوند و ببینند{20}
أُوْلَـئِكَ الَّذِينَ خَسِرُواْ أَنفُسَهُمْ وَضَلَّ عَنْهُم مَّا كَانُواْ يَفْتَرُونَ {21}
اينانند كه به خويشتن زيان زده و آنچه را به دروغ برساخته بودند از دست دادهاند {21}
لاَ جَرَمَ أَنَّهُمْ فِي الآخِرَةِ هُمُ الأَخْسَرُونَ {22}
شك نيست كه آنان در آخرت زيانكارترند {22}
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُواْ إِلَى رَبِّهِمْ أُوْلَـئِكَ أَصْحَابُ الجَنَّةِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ {23}
بىگمان كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده و [با فروتنى] به سوى پروردگارشان آرام يافتند آنان اهل بهشتند و در آن جاودانه خواهند بود {23}
مَثَلُ الْفَرِيقَيْنِ كَالأَعْمَى وَالأَصَمِّ وَالْبَصِيرِ وَالسَّمِيعِ هَلْ يَسْتَوِيَانِ
مَثَلاً أَفَلاَ تَذَكَّرُونَ {24}
مثل اين دو گروه (مومنان و خاسران) چون نابينا و كر [در مقايسه] با بينا و شنواست آيا در مثل يكسانند پس آيا پند نمىگيريد {24}
♻️عصاره فراز آیات ۲۴-۱۲ : ای پیامبر قطعا تو انذاردهنده از جانب خدایی. اینها که با بهانه های مختلف تو و قران که به علم خدا نازل شده، را انکار میکنند،و جلو راه ابلاغ پیام خدا را می گیرند، دنیا طلب بوده، نمیتوانند در برابر اراده خدا کاری کنند. ناراحت مباش زیرا که در دنیا ناکام و خسارت زده و در اخرت هم بهره ای جز اتش ندارند. اما اهل ایمان و عمل صالح در بهشت خواهند بود.
https://zaya.io/ldpig
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.#زندگی_قرآنی
شماره 23
#باورهاورفتارهای_قرآنی.
سوره #بقره #صفحه_11
🗻 سنگها و 💕قلبها
🔸 ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُم مِّن بَعْدِ ذَلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً وَإِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَـمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهَارُ وَإِنَّ مِنْهَا لَـمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاءُ وَإِنَّ مِنْهَا لَـمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ "74/بقره"
🌱 سپس دلهاتان پس از اين [تجربة عبرتآموز] سخت شد، پس [دلهاتان از نظر تأثيرناپذيري] همچون سنگ يا سختتر از آن است، چرا كه از پارهاي سنگها نهرها برون ميجهد و پارهاي از آنها شكاف برميدارد و آب از آن برون ميترواد و بعضي از آنها [در اثر فرسايش كوهها] از ابهت خدايي فرو ميريزد! و خدا از آنچه [سنگدلان] ميكنید غافل نيست.
#قلب ما در قبول و پذيرش حق و هدايت الهي، حالات مختلفي دارد كه از نظر سرسختي و مقاومت، يا نرمي و جاذبيت، قابل تشبيه با سنگ ميباشد.
👈 برخي از سنگها همچون سنگ #خارا، نه آبي به خود جذب ميكنند و نه در اثر تغييرات جوي [باد و باران و يخبندان] تغيير شكل چنداني ميدهند. امّا سنگهاي رسوبي به دليل نرمي، قابليت بيشتري نشان ميدهند و آب را جذب ميكنند و به سهولت تغيير شكل و حالت ميدهند.
💫قرآن نيز در مقام مقايسه و تمثيل، از اين شباهت ظاهري استفاده كرده و با ارائه مثال مجسمي از تغيير شكل #سنگها در كوه و دشت، به دليل عوامل جوّي، نشان داده است كه #قلب آدمي از نظر قساوت و سختي ممكن است از سنگ هم سختتر شود، با اين تفاوت كه عامل تغيير شكل در طبيعت، باد و باران و تفاوت درجه حرارت است، و در شريعت، نفس آدمي و هدايت و ارشاد الهي. در اين آيه سه نوع سنگ را شناسانده است:
1⃣ سنگهايي كه به شدت تأثيرپذير بوده و به شكل انفجاري نهرهاي متعددي از درون خود جاري ميسازند .
2⃣ سنگهايي كه حداقل شكاف برداشته و آبي خارج ميسازند .
3⃣ سنگهائي كه [به دليل فرسايش يا يخبندان] از اوج ارتفاعات به پايين ميغلطند و #سقوط و «هبوط» ميكنند .
👈انسانهاي #متقي و #مقرب درگاه الهي، همچون #انبياء و #اولياء، در برابر هدايت و ذكر حق، چنان منقلب و دگرگون ميشوند كه انواع علم و حكمت از دامنه وجودشان جاري ميگردد و آثار حيات معنوي و هدايتشان امتها را تا ابد سيراب ميسازد.
💫پيروان راستين آنها و پيشتازان امت نيز قابل تشبيه به سنگي هستند كه شكاف برداشته و ازخلال آن آبي روان ميگردد .
💫 آنها نيز با تأثيرپذيري از پيام رسولان و اعمال صالح خود، به مردم خير و خدمت و احسان و انفاق ميكنند.
👈بالاخره سومين گروه كساني هستند كه اگر منشاء خير و فايدهاي نيستند و تشنگي و طلبي را برطرف نميسازند، حداقل از قلة غرور و استكبار پايين آمده و خضوع و خشوعي در برابر حق نشان ميدهند و از منيّت و مستي غرور دست بر ميدارند.
💫تمثيل فوق از تركيب حالات مختلف #سنگها در طبيعت با عكسالعمل و بازتاب دروني دل آدمي در برابر #حق، تصوير زيبايي ساخته است كه براي اهل #بصيرت بس تماشايي است. به خصوص نسبت دادن هبوط از بلندي يا خشيت الهي، كه مخصوص موجودات باشعور است به سنگ و كوه،كه ظاهراً شناخت و شعوري ندارند، براي همين است كه متكبران را قلة غرور به نيروي «خشيّت الهي» به دامان تواضع و فروتني فرود آورد.
✅ نتيجهگيري نهايي: 👈👈«و ماالله بغافل عما تعلمون» [خدا از آنچه ميكنيد #غافل نيست] نيز با ظرافتي شگفت حواس خواننده يا شنونده را از استعاره و تمثيل به عالم واقعيات و عملكرد انسان متوجه ميسازد تا از #طبيعت درس #توحيد بگيرد.
📚تفسیر آقاے بازرگان
┄═❁
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
❓❓چرايي #تفاسير_متفاوت از حادثه #عاشورا؟ #قيام يا #اصلاح؟
♦چرا تفسیر فرهیختگان از این حادثه با هم تفاوت دارد، در پاسخ باید گفت برداشت و تفسیر افراد از یک حادثه به طور طبیعی با هم متفاوت است و به پیشفرضها و دیدگاههای آنها نسبت به جامعه و #فلسفه_دین و نبوت بستگی دارد.
🟢افرادی که از دین جنبه #حکومت و حاکمیت میفهمند و معتقدند پیامبر(ص) برای حکومت مبعوث شد تا در سایه آن بتواند احکام دین را اجرا کند ـ همانطور که در حال حاضر دیدگاه رایج در جامعه ما همین است و قبلاً نیز شیعه زیدیه چنین دیدگاهی داشته است ـ از حادثه #عاشورا نیز دقیقاً همین تفسیر را دارند، یعنی معتقدند امام میخواست #قیامی_مسلحانه علیه حکومت یزید انجام دهد و حکومت را به دست بگیرد تا در سایه آن، انحرافات را اصلاح کند.
🟢عدهای این دیدگاه را قبول ندارند و معتقدند پیامبر(ص) اصلاً برای حاکمیت بر مردم مبعوث نشد، بلکه مبعوث شد تا پیام خداوند را به مردم #ابلاغ کند و غایت و هدف رسالت انبیا این بود که جامعه صالحی تشکیل شده و مردم قائم به عدل و داد شوند. در واقع هدف، تهذیب روح و جان مردم از رذایل اخلاقی بود تا بتوانند عدالت را در زندگی فردی و اجتماعی پیاده کنند.
📌در نتیجه، این دسته از افراد حرکت #امام_حسین(ع) را #نهضتی_اصلاحی و امام را #مصلح میدانند.
طبق این تفسیر، حکومت به امام فشار آورد و شرایط به گونهای پیش رفت که ایشان دیگر نمیتوانست به میان مردم آمده و با سلم و صفا به ایجاد اصلاحات بپردازد، بنابراین وقتی مانع امام حسین شدند، ایشان تصمیم به #بازگشت گرفت، چراکه هدف امام حکومت تحت هر شرایطی بر مردم نبود.
🖋🖋ایشان نامههای مردم را به حرّ نشان داده و گفتند مردم از من دعوت کردهاند، اگر دعوت خود را پس گرفتهاند، برمیگردم و نظر اصلاحی دارم.
🔴تعبیر «قیام» متعلق به همان گروه اول است که معتقد به #حکومت و #حاکمیتاند و در سخنان خود امام(ع) تعبیر قیام اصلاً مطرح نیست. قیام، تفسیری است که آنها از #حرکت امام حسین(ع) دارند،
📌امام تعبیر « #خروج» را به کار میبرد:
🔻🔻«إِنّی لَمْ أَخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسِداً و لا ظالِماً، إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی اُریدُ أنْ آَمُرَ بالمَعروفِ و أنهی عَنِ المنکَرِ وَ اَسیرُ بِسیرَةِ جَدّی و أبی؛
من برای جاهطلبی و کامجویی و آشوبگری و ستمگری قیام نکردم، بلکه برای اصلاح در کار امت جدم قیام کردم و میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کرده و به شیوه جد و پدرم حرکت کنم».
ولی متأسفانه #تعبیر_قیام در زبانها رایج شده است.
🟢عدهای دیگر دیدگاههای باطنی و رموزی و عرفانی دارند و #حرکت امام را ناشی از #رابطه_معنوی میان ایشان و خدا میدانند. طبق این دیدگاه، امام برای اینکه به مقام #شهادت برسد، دست به این حرکت زد و به این مقام نائل نمیشد، مگر با همین ماجرایی که اتفاق افتاد. بنابراین برای ایشان مهم نبود که پیروز شود یا نه و کسی همراهیاش کند یا تنهایش بگذارد، بنابراین در شب #عاشورا به یاران خود گفت که هر کس میخواهد، از تاریکی شب استفاده کند و برود.
📌هر کدام از این دیدگاهها به گوشهای از سخنان امام استناد میکنند، به همین دلیل تفسیرهای متفاوت از یک حادثه یا پدیده به عمل میآید و این تفسیرها به پیشینه ذهنی مفسر برمیگردد که اهل سیر و سلوک و عرفان باشد، یا فلسفه و کلام، یا فقه و یا سیاست.
🟢آنچه رایج و حاکم است، همان مسئله مصیبت و گریستن و جنبه #عاطفی است، چون همه مردم آن را احساس میکنند و میفهمند؛ ولی سایر مباحث که به پیشینه ذهنی و مطالعه و بحث و بررسی نیاز دارد، اکثر مردم در این وادی نیستند و این مباحث زیاد هم برایشان جذابیت ندارد.
اقشار تحصیلکرده و فرهیخته به دنبال پاسخ به سؤالات خود درباره نهضت امام حسین(ع) هستند.
🖋حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق کاملان، عضو هیئت علمی دانشگاه مفید
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
🔹وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ
🔸بسا چیزی را خوش ندارید درحالیکه برای شما خیر است
📗سوره بقره، آیه ۲۱۶
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 34 تا 42
📄#صفحـہ_213
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_213
❇️عظمت و حقانیت #دعوت_قرآن
💠وَ ما كانَ هذَا الْقُرْآنُ أَنْ يُفْتَرى مِنْ دُونِ اللَّـهِ وَ لكِنْ تَصْدِيقَ الَّذِي بَيْنَ يَدَيْهِ وَ تَفْصِيلَ الْكِتابِ لا رَيْبَ فِيهِ مِنْ رَبِّ الْعالَمِينَ
🌱شایستهی این قرآن نیست که دروغپردازی از سوی غیر خدا باشد؛ بلکه کتب آسمانی پیش از خود را تصدیق میکند و (محتویات) آن کتاب(ها) را ـ که هیچ شکی در آن نیست و از سوی پروردگار جهانیان است ـ توضیح میدهد.
یونس - ۳۷
🔷✨در اینجا قرآن به پاسخ قسمت دیگرى از سخنان نارواى مشرکان مىپردازد، چرا که آنها تنها در شناخت مبدأ گرفتار انحراف نبودند، بلکه به پیامبر اسلام صلّى اللّه علیه و آله نیز افترا مىزدند، که قرآن را با فکر خود ساخته و به خدا نسبت داده است.
آیه مىگوید: «شایسته نیست که این قرآن بدون وحى الهى به خدا نسبت داده شده باشد» (وَ ما کانَ هذَا الْقُرْآنُ أَنْ یُفْتَرى مِنْ دُونِ اللَّهِ).
سپس به ذکر دلیل بر اصالت قرآن و وحى آسمانى بودنش پرداخته، مىگوید:
«ولى این قرآن کتب آسمانى پیش از خود را تصدیق مىکند» (وَ لکِنْ تَصْدِیقَ الَّذِی بَیْنَ یَدَیْهِ).
یعنى تمام بشارات و نشانههاى حقانیتى که در کتب آسمانى پیشین آمده بر قرآن و آورنده قرآن کاملا منطبق است و این خود ثابت مىکند که تهمت و افترا بر خدا نیست و واقعیت دارد.
🔷✨سپس دلیل دیگرى بر اصالت این وحى آسمانى ذکر کرده، مىگوید: «و این قرآن شرح کتب اصیل انبیاء پیشین و بیان احکام اساسى و عقائد اصولى آنها است و به همین دلیل شکى در آن نیست که از طرف پروردگار عالمیان است» (وَ تَفْصِیلَ الْکِتابِ لا رَیْبَ فِیهِ مِنْ رَبِّ الْعالَمِینَ).
و به تعبیر دیگر هیچ گونه تضادى با اصول برنامه انبیاء گذشته ندارد، بلکه تکامل آن تعلیمات و برنامهها در آن دیده مىشود، و اگر این قرآن مجعول بود حتما مخالف و مباین آنها بود.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_213
❇️#سود و #زيان هركس تنها به خود او بر میگردد.اما رضای به كار ديگران، انسان را شريك در پاداش يا كيفر میكند
💠وَ إِنْ كَذَّبُوكَ فَقُلْ لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ أَنْتُمْ بَرِيئُونَ مِمَّا أَعْمَلُ وَ أَنَا بَرِيءٌ مِمَّا تَعْمَلُونَ (۴۱/یونس)
🌱واگر تو را تكذيب كردند، پس بگو: عمل من برای من و عمل شما برای شما باشد. (و هر يك از ما و شما، جزای كار خود را خواهد ديد.) شما از آنچه من انجام میدهم بيزاريد ومن نيز از آنچه شما انجام میدهيد، بيزارم.
🔹مردم را نمیتوان به ايمان آوردن مجبور كرد. وظيفهی پيامبران ارشاد و هدايت است، نه اجبار. وَ إِنْ كَذَّبُوكَ فَقُلْ ...
🔹رهبر بايد خود را برای تكذيب گروهی از مردم آماده كند. «وَ إِنْ كَذَّبُوكَ»
🔹در مقابل تكذيب كنندگان احساس شكست نكنيم، چون پاداش هدايت و ارشاد را میبريم و مخالفان نيز به كيفر تكذيب و لجاجت خود میرسند ولی برندهی اين معامله ما هستيم. «لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ»
🔹پيامبر در برابر تكذيبكنندگان موضعگيری قاطعی داشت. «فَقُلْ لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ»
🔹سود وزيان هركس تنها به خود او بر میگردد. «لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ»
🔹اسلام دين استدلال واخلاق است، نه سازش با كفّار. اگر حقّ را پذيرا نشدند، بيزاری خود را از رفتار وعقايد آنان اعلام كنيم. «أَنْتُمْ بَرِيئُونَ، وَ أَنَا بَرِيءٌ»
🔹رضای به كار ديگران، انسان را شريك در پاداش يا كيفر میكند. «أَنْتُمْ بَرِيئُونَ، وَ أَنَا بَرِيءٌ» (دليل آنكه مزد هر كس مخصوص خود اوست، اين است كه من و شما هيچ يك به كار ديگری راضی نيستيم)
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan