💠🚩معیارهای تشخیص #شعائر_حسینی (ع)، از #بدعتها و #خرافات!
🔴(بخش سوم وپایانی)
⭕️تعیین مصادیقِ #شعائر_حسینی به عهدۀ چه کسی است؟!
🔻پس از بیان ملاک های مذکور، این سؤال مطرح می شود که آیا هر کسی حقّ دارد با توجه به این شروط و معیارها، از پیش خودش مصادیق شعائر حسینی را معیّن کند؟! آیا هر شاعر و #مداح و روحانی و سینه زن محترمی در کوچه و خیابان، صلاحیّت علمیِ ورود به یک چنین بحث مهم و دقیقی را دارد؟!
⁉️آیا هر #شیخی که در ماهواره و اینترنت سخنرانی می کند، با هر سطح سوادی!، مُجاز است فتوا بدهد و به سلیقۀ خودش، یک سلسله از آداب و رسوم جدید را بر آنچه که خود اهل بیت (ع) انجام داده یا به ما توصیه نموده اند، بیافزاید؟!
👈در پاسخ باید گفت از دیدگاه بنده این امر، فقط در حیطۀ وظائف حوزه های علمیه، مراجع تقلید و #عالمان_دین است (و پیشتر اشاره شد که – طبق مبنای بنده – هر کس که فقط فقه می داند «عالم دین» نیست!، بلکه صرفاً «عالم فقه» است، مردم باید بدانند که «دین شناس»، غیر از «فقه شناس» است!
«دین شناس» یا «اسلام شناس» فقط به کسی اطلاق می شود که در همۀ بخش های معارف دین – اعم از اصول و فروع – متخصّص، مجتهد و صاحب نظر باشد).
🔻🔻 بسیاری از مردم عادّی و عدۀ زیادی از روحانیون و سخنرانان، اگرچه با نیّت پاک و به عشق اباعبدالله (ع) وارد این مقوله می شوند، اما به دلیل عدم سرمایۀ علمیِ کافی، اعمال و افعالی را به نام #شعائر_حسینی ابداع و اختراع می کنند، که با معیارهای سه گانۀ پیش گفته، در تضادّ است!
وقتی عالمان و دین شناسان واقعی در مسألۀ شعائر حسینی وارد نشوند، مصداق افعال صحیح را از کارهای بدعت آمیز و باطل جدا نکنند و در مقابل این همه #خرافات و اباطیل سکوت اختیار نمایند، طبیعی است که عرصه برای افرادی که شایستۀ انجام یک چنین رسالت بزرگ و حساسی نیستند، باز می شود و مشکلاتی که اکنون شاهدش هستیم پدید می آید!
🛑حوزه های علمیه به ویژه حوزۀ قم و نجف و در رأس آنها #مراجع_تقلید در این زمینه وظیفه و تکلیف دارند و نباید نسبت به این مسألۀ مهم بی تفاوت باشند تا #خرافات و بدعت ها از این بیشتر شده و چهرۀ عزاداری برای امام حسین (ع) را مکدّر، نازیبا و زننده جلوه دهند!
👈هدف من از ارائۀ ملاک و شاخص های سه گانۀ مذکور و طرح این بحث ها، چیزی جز بهتر و زیباتر تر جلوه دادن حماسه و #قیام_حسینی (ع) نیست،
قیامی که با وارد شدن حواشی، خرافات – و افعالی که هیچ اصل صحیح قرآنی و روایی و عقلی و فطری ندارند – به ساحت مقدّس آن، از اهداف اصلی خود تهی شده و اثر سازندگی برای امت اسلامی را از دست می دهد!
ادامه دارد…
🖊ايت الله سيد كمال حيدري
📚مطارحات فی الفکر والعقیدة: الشعائر الحسینیة (ع)؛ بین المنصوصة والمستحدثة"
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
📔چراغی دیگر؛ ویژه برنامه ماه محرم در خانه اندیشمندان علوم انسانی
سخنرانان:
یکشنبه اول مرداد:
#دکتر_هادی_صادقی
#دکتر_محمد_حسین_شریفی_نیا
دوشنبه دوم مرداد:
#استاد_جواد_ورعی
#دکتر_آرمان_ذاکری
سه شنبه سوم مرداد:
#استاد_محمد_اسفندیاری
#دکتر_حمید_پارسا_نیا
چهارشنبه شب تاسوعا:
#دکتر_ناصر_مهدوی
#آقای_مهدی_سیمایی
پنج شنبه شب عاشورا:
#دکتر_رحیم_نوبهار
#دکتر_محمد_سعید_بهمن_پور
جمعه شب شام غریبان:
#استاد_عباس_قائم_مقامی
#دکتر_مریم_غنی_زاده_بافقی
🔹همراه با شعرخوانی استادان شعر و ادب فارسی و مرثیه سرایی ذاکران اهل بیت علیهم السلام
🗓 یکشنبه ۱ مرداد تا جمعه ۶ مرداد ۱۴۰۲
شروع برنامه: ساعت ۲۰
🏡 خیابان استاد نجات الهی، بوستان ورشو، سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی
🔹ورود برای عموم آزاد است
💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢
#دعاهای_روزانه
🤲 یا سَتّارَ الْعُیُوبِ وَ یا عَلاّمَ الْغُیُوبِ وَ یا كاشِفَ الْكُرُوبِ اِغْفِرْ ذُنُوبى كُلَّها بِحُرْمَةِ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ یا غَفّارُ یا غَفّارُ یا غَفّارُ بِرَحْمَتِكَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ
💞ای پردهپوش عیبها. ای دانای نهانها، ای برطرفکننده غمها، همه گناهان مرا بیامرز، به احترام محمّد و خاندان محمّد، ای آمرزنده، ای آمرزنده، ای آمرزنده به مهربانیات، ای مهربانترین مهربانان.
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_حشر آیات 17 تا 24
📄#صفحه_548
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_548
❇️اگر #قرآن بر كوهها نازل میشد از هم میشكافتند!
💠لَوْ أَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلی جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْيَةِ اللَّـهِ وَ تِلْكَ الْأَمْثالُ نَضْرِبُها لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (۲۱/حشر)
🌱اگر اين قرآن را بر كوهی نازل كرده بوديم، بی شك آن كوه را از خشيت خداوند، خاشع و فرو پاشيده میديدی. ما اين مثالها را برای مردم میزنيم، شايد بيانديشند.
🔹در تعقيب آيات گذشته كه از طرق مختلف برای نفوذ در قلوب انسانها استفاده میكرد، و مسائل سرنوشتساز انسانها را در زندهترين صورتش بيان نمود در اين آيات كه آخرين آيات سوره حشر و ناظر به همه آيات قرآن مجيد است پرده از روی اين حقيقت بر میدارد كه نفوذ قرآن به قدری عميق است كه اگر بر كوهها نازل میشد آنها را تكان میداد، اما عجب از اين انسان سنگدل كه گاه میشنود و تكان نمیخورد!
🔹بسياری از مفسران اين آيه را به صورت تشبيه تفسير كردهاند و گفتهاند هدف اين است كه اين كوهها با همه صلابت و استحكامی كه دارند اگر عقل و احساس میداشتند و اين آيات بجای قلب انسانها بر آنها نازل میشد چنان به لرزه در میآمدند كه از هم میشكافتند، اما گروهی از انسانهای قساوتمند و سنگدل میشنوند و كمتر تغييری در آنها رخ نمیدهد (جمله وَ تِلْكَ الْأَمْثالُ نَضْرِبُها لِلنَّاسِ را گواه بر اين تفسير گرفتهاند).
بعضی ديگر آن را بر ظاهرش حمل كردهاند و گفتهاند: تمام موجودات اين جهان، از جمله كوهها، برای خود نوعی درك و شعور دارند و اگر اين آيات بر آنها نازل میشد به راستی از هم متلاشی میشدند
🔹سپس دلهای شما بعد از اين ماجرا سخت شد، همچون سنگ! و يا سختتر! چرا كه پارهای از سنگها میشكافد و از آنها نهرها جاری میشود، و پارهای از آنها شكاف بر میدارد و آب از آن تراوش میكند و پارهای از خوف خدا به زير میافتد"! تعبير به" مثل" ممكن است به معنی" توصيف" باشد، چنان كه اين كلمه در قرآن مجيد كرارا به اين معنی آمده است، بنا بر اين تعبير مزبور منافاتی با اين تفسير ندارد.
🔹قابل توجه اينكه نخست میگويد: كوهها خاشع و خاضع در مقابل قرآن میگشتند، و سپس میافزايد: از هم شكافته میشدند، اشاره به اينكه قرآن تدريجا در آنها نفوذ میكرد، و هر زمان آثار تازهای از تاثير قرآن در آنها نمايان میگشت، تا آنجا كه تاب و توان را از دست میدادند، و همچون عاشق بيقراری واله و شيدا میشدند و سپس از هم میشكافتند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan