♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣6⃣ تدبر در سوره #قصص
🔹نکات سوره قصص از تفسیر عبدالعلی بازرگان
قصص : ۸۴
مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَيْرٌ مِّنْهَا وَمَن جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَى الَّذِينَ عَمِلُوا السَّيِّئَاتِ إِلَّا مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
هر کس نيکی آورد [=کار خيری کند]، پاداشی بهتر از آن خواهد داشت و هر کس بدی آورد، ۶۲
آنان که مرتکب زشتيها شدهاند، جز به آنچه [در دنيا] ميکردند کيفر نميبينند [و فقط پاداش خوبی بيش از نفس عمل است].
۶۲- در اين آيه به جای «من عَمِلَ» يا «من کَسَبَ» و مشابه آن، «مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ... وَمَنْ جَاءَ بِالسَّیِّئَةِ» گفته شده است که مفهوم پديد آوردن و عرضه کردن عمل دارد و بر ايجاد و آفرينش عمل تکيه ميکند.
قصص : ۸۵
إِنَّ الَّذِي فَرَضَ عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لَرَادُّكَ إِلَى مَعَادٍ قُل رَّبِّي أَعْلَمُ مَن جَاءَ بِالْهُدَى وَمَنْ هُوَ فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ
بيگمان آن که [ابلاغ] قرآن را بر تو فريضه نهاد، حتما تو را به بازگشتگاهی [=مکه] ۶۳
برميگرداند [پس تسليم حکم او باش و آرام و متوکل در برابر انکار مخالفين] بگو: پروردگارم به کسی که هدايت را مطرح کرده و آنکه در گمراهی آشکاری است داناتر است.
۶۳- جملة: «لَرَادُّكَ إِلَى مَعَادٍ» [تو را به بازگشتگاهی برميگرداند] از جهاتي، به خصوص نکره آمدن کلمه معادٍ، دارای ابهام است، اما اگر اين آيه را به شيوة تفسير قرآن با قرآن، با آيه ۷ همين سوره در کنار هم قرار دهيم، به نظر ميرسد رفع ابهام گردد؛ در آيه ۷ خداوند مادر موسی را که از رها کردن طفل نوزادش به امواج رودخانة نيل سخت دل نگران و مضطرب بود، وعده ميدهد: «مترس و غصه مخور، ما او را به تو برميگردانيم... إِنَّا رَادُّوهُ إِلَيْكِ]، در آيه ۸۵ نيز با ذکر همين فعل [لَرَادُّكَ] رسول، خود را که فرمان يافته از موطن خود، مکه و کانون توحيد [کعبه] هجرت نمايد و خود را به امواج خطرات بسپارد، وعده ميدهد، همان کسی که ابلاغ وحی را بر تو واجب کرده، مسلماً تو را به آغوش مام ميهنت، مکه باز ميگرداند. نکره آمدن کلمه معادٍ چه بسا دلالت بر پيروزمندانه برگشتن و عظمت و ابهت اين بازگشت نمايد. در ضمن به مصداق سوگند آغازين سوره بلد [لا أُقْسِمُ بِهَذَا الْبَلَدِ وَأَنْتَ حِلٌّ بِهَذَا الْبَلَدِ] پيوند مبارک پيامبر با مکه و حل شدن او در تاريخ اين شهر قابل فهم ميباشد.
https://zaya.io/rffo8
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#مطهرات و #نجاسات
💠مروري بر دلايل و فتاواي متمايز آيت الله صادقي تهراني
🛑قسمت هشتم:
⭕️خون مار و ماهي و .. پاك است.
خون جراحت و زخم كه شستن ان سخت است براي نماز اشكالي ندارد
مسألهى 54- خون حيوانات حرام گوشتى كه خون جهنده ندارند، مانند #مار، مارمولك، پاك است زيرا از عنوان « #دما_مسفوحاً» بيرون است، و اگر حلال گوشت هم باشند مانند #ماهى اضافه بر پاكى حلال هم هست ولى خون حيوانات حرام گوشت همچون خود آنها حرام است.
مسألهى 55- از جمله احكام خونهاى نجس اين است كه- مانند تمامى نجاسات- اگر در بدن و يا لباسى كه به اندازه پوشش عورتين است باشد، بايستى براى نماز و احرام تطهير و يا كنار گذارده شود،
👈ولى خون اگر به اندازه ى يك درهم (كه در زمان ما تقريباً به اندازه ى يك سكه دو ريالى است)، باشد كلًا براى نماز اشكالى ندارد،
👈ساير #نجاسات هرگز استثنايى در اين مورد ندارند،
چنانكه ظاهراً در خون نجس العين و حيوانات حرام گوشت و خون حيض و نفاس و استحاضه نيز چنان استثنايى مسلم نيست،
و قاعده ى حرمت همراه داشتن نجاست در نماز و احرام شامل تمامى اينها مى باشد،
و تنها خون انسان و حيوانات حلال گوشت به اندازه ى يك درهم و خون زخم و جراحت بدن كلًا مستثنى است، گرچه قدر مسلم استثناى خون زخم و جراحت مادامى است كه بهبودى نيافته، و شستن آنها موجب مشقت و حرج باشد، كه در غير اين موارد همچنان ممنوع اند.
↩️مسألهى 56- #خونهايى كه در نماز ممنوع است تنها خونهايى است كه بر بدن باشد، و يا بر لباسى كه براى پوشيدن عورت كافى است، بنابراين مانند جوراب و دستمال كوچك و عرقچين و هر پارچه و مانندش كه براى پوشش عورتين كافى نيست اشكالى ندارد.
📚رساله توضيح المسائل نوين،
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیههاینور
🌸🍃
🍃
❤بسم الله الرحمن الرحیم❤
لَا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا
اندوهگین نباش که خدا با ماست
🌷سوره توبه ، آیه ۴۰
🍃
🌸🍃
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_مدثر_قیامت
📄#صفحه_577
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_577
❇️سوگند به روز #قيامت و #وجدان_ملامتگر!
💠بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ لا أُقْسِمُ بِيَوْمِ الْقِيامَةِ (۱) وَ لا أُقْسِمُ بِالنَّفْسِ اللَّوَّامَةِ (۲)
🌱سوگند بهروز قیامت؛ (۱) و سوگند به وجدان (انسان) که (در برابر خطا و گناه) بسیار سرزنش میکند. (۲)
قیامه [۱-۲]
🔹نفس لوّامة،كه در اين سوره (قيامت) آمده است و شايد مراد از آن، همان وجدان اخلاقی باشد. آری، انسان دارای حالتی است كه در برابر انجام بدیها يا كم شدن خوبیها، هم در دنيا خود را ملامت میكند و هم در آخرت. اين ملامتها، همان ندامت و پشيمانی است كه میتواند مقدّمه توبه باشد و يا بستری برای يأس و خودباختگی فراهم آورد.
🔹در نزد خداوند، وقوع قيامت قطعی است و لذا به آن سوگند میخورد. «لا أُقْسِمُ بِيَوْمِ الْقِيامَةِ»
🔹يكی از ويژگیهای انسان، داشتن وجدان اخلاقی و شناخت فطری خوبیها و بدیها و سرزنش و ملامت خود يا ديگران به هنگام انجام بدیها است.«بِالنَّفْسِ اللَّوَّامَةِ»
🔹در ميان سه نفس امّاره، مطمئنّة و لوّامة، آن كه به سرزنشها و حسرتهای روز قيامت شباهت دارد، نفس لوّامة است. لا أُقْسِمُ بِيَوْمِ الْقِيامَةِ ... بِالنَّفْسِ اللَّوَّامَةِ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan