♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣6⃣ تدبر در سوره #قصص
🔹فراز آیات ۸۸-۸۵ سوره قصص
إِنَّ الَّذِي فَرَضَ عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لَرَادُّكَ إِلَى مَعَادٍ قُل رَّبِّي أَعْلَمُ مَن جَاء بِالْهُدَى وَمَنْ هُوَ فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ {85}
در حقیقت ، همان کسی که (القا و ابلاغ) این قرآن را بر تو مقرر کرد ، یقیناً تو را به سوی بازگشتگاه (مکه) بازمی گرداند. بگو: «پروردگارم بهتر می داند چه کس هدایت آورده و چه کس در گمراهی آشکاری است؟» {85}
وَمَا كُنتَ تَرْجُو أَن يُلْقَى إِلَيْكَ الْكِتَابُ إِلَّا رَحْمَةً مِّن رَّبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ ظَهِيرًا لِّلْكَافِرِينَ {86}
و تو امیدوار نبودی که بر تو کتاب القا شود ، بلکه این رحمتی از پروردگار تو بود. پس تو هرگز پشتیبان کافران مباش. {86}
وَلَا يَصُدُّنَّكَ عَنْ آيَاتِ اللَّهِ بَعْدَ إِذْ أُنزِلَتْ إِلَيْكَ وَادْعُ إِلَى رَبِّكَ وَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُشْرِكِينَ {87}
و البته نباید تو را از آیات خدا- بعد از آنکه بر تو نازل شده است- باز دارند ، و به سوی پروردگارت دعوت کن ، و زنهار از مشرکان مباش. {87}
وَلَا تَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إِلَّا وَجْهَهُ لَهُ الْحُكْمُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ {88}
و با خدا معبودی دیگر مخوان. خدایی جز او نیست. جز ذات او همه چیز نابود شونده است. فرمان از آنِ اوست. و به سوی او بازگردانیده می شوید. {88}
♻️عصاره فراز آیات ۸۸-۸۵ : ای پیامبر با توجه به ایات قبل و امید به رحمت خدا و بدون توجه و ترس از مخالفان، به دعوت خود بسوی خداوند یگانه ادامه بده که حکمرانی تنها از آن اوست.
https://zaya.io/rffo8
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#مطهرات و #نجاسات
💠مروري بر دلايل و برخي فتاواي متمايز آيت الله صادقي تهراني
🛑قسمت دهم:
⭕️از بين رفتن عين نجاست - چه به وسيله ى آب و چه هر وسيله ى پاك ديگر از جمله اسفالت ، #زمين و...موجب طهارت است
مسألهى 59- تنها عين نجس موجب متنجس شدن چيزى ديگر است به شرطى كه با رطوبت سرايت كننده با آن برخورد كند، اما چيز #متنجس (كه در اثر برخورد با هين نجاست، نجس شده) در اين حكم مانند عين نجس نيست، 👈يعني متنجس ترى اگر چيز پاكى را، تَر كند اينجا انتقال متنجس بوده و محكوم به همان حكم است، 👈ولى متنجس خشك اگر با چيزى پاك و تَر برخورد كند آن را متنجس نمىكند.
مسألهى 60- خود نجاست و تنجس به چند راه ثابت مىشود، كه شما خودت با ديدن نجس يا متنجس يقين كنى، يا كسى كه چيزى در اختيار او است بگويد فلان چيز نجس يا متنّجس است، مگر در صورتىكه گواهيش موجب اطمينان نباشد، يا برمبناى وسواسى بودن يا اجتهاد و تقليد مخصوص خودش كه مورد قبول شما نيست آن را نجس يا متنجس بداند، و بالاخره بايد كسى كه مورد اطمينان شما است گواهى بر نجس يا متنجس بودن چيزى بدهد و بالاخره قاعده ى «لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ» كلًا هم در اينجا و هم در همه جا حاكم است.
مسألهى 67- كف پا يا عصا و يا لاستيك ماشين يا دوچرخه و بالاخره هر وسيله ى سوارى يا پياده كه با ماليدن يا راه رفتن به روى #زمين عين نجاستش برطرف گردد، پاك مىشود و در اين حكم فقط پاك بودن زمين شرط است و ديگر هيچ، كه اگر اسفالت يا آجر و مانند آنها هم باشد، مادامى كه به آن زمين و زمينى گويند، پاككننده است.
🔻🔻و اصولًا از بين رفتن عين نجاست كلًا- چه به وسيله ى آب مطلق يا مضاف و چه هر وسيله ى پاك ديگر موجب طهارت است
رساله توضيح المسائل نوين،
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَنْ تَجِدَ مِنْ دُونِهِ مُلْتَحَدًا
و هرگز جز او پناهى نخواهى يافت
🌸 سوره کهف ، آیه ۲۷
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انسان آیات 6 تا 25
📄#صفحه_579
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_579
❇️#سير_كردن_گرسنگان از بهترين حسنات است
💠وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً (۸) إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّـهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً (۹)
🌱و باوجود علاقه به غذا، آن را به بینوا و یتیم و اسیر میدهند. (۸) (و میگویند:) «ما فقط برای (رضای) خدا به شما غذا میدهیم (و) هیچ پاداش و تشکّری از شما نمیخواهیم؛ (۹)
إنسان [۸-۹]
🔹نه تنها در آيات مورد بحث اطعام طعام را يكی از كارهای برجسته ابرار و عباد اللَّه میشمرد، بلكه در بسياری از آيات قرآن روی اين معنی تكيه و تاكيد شده است، و نشان میدهد اين كار در پيشگاه خدا محبوبيت خاصی دارد.
و اگر نگاه به دنيای امروز كنيم كه طبق اخبار منتشره هر سال ميليونها نفر از گرسنگی میميرند، در حالی كه در مناطق ديگر دنيا آن قدر غذای اضافی به زبالهدانها میريزند كه حسابی برای آن نيست، اهميت اين دستور اسلامی از يك سو و دوری دنيای امروز از موازين اخلاقی از سوی ديگر روشن میگردد.
🔹قابل توجه اينكه در روايات تنها روی نيازمندان و گرسنگان تكيه نشده بلكه در بعضی صريحا آمده است كه اطعام مؤمنان هر چند بینياز باشند همچون آزاد كردن برده است، و اين نشان میدهد كه هدف از اين كار علاوه بر رفع نيازمنديها جلب محبت و تحكيم پيوندهای دوستی و صميميت است، به عكس آنچه در دنيای مادی امروز معمول است كه گاه دو دوست نزديك، يا دو خويشاوند به مهمانخانهای میروند هر كدام بايد سهم خود را بپردازد، گويی مساله ميهمانی كردن مخصوصا نفرات بسيار برای آنان بسيار شگفتآور است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_579
❇️#پايداری و #صبر، در انجام فرمان پروردگار ارزش دارد نه در پافشاری به سليقههای شخصی خود
💠إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ تَنْزِيلاً (۲۳) فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَ لا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِماً أَوْ كَفُوراً (۲۴) وَ اذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَ أَصِيلاً (۲۵/انسان)
🌱همانا ما خود قرآن را بر تو فرو فرستاديم. پس در برابر حكم پروردگارت صبر پيشه كن و از هيچ گنهكار يا كفران پيشه اطاعت مكن. و در هر صبح و شام، نام پروردگارت را ياد كن.
🔹در برابر تهمت سحر و كهانت به قرآن، مقاومت كنيد. «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ»
🔹قرآن به تدريج نازل شده است. «نَزَّلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ»
🔹پياده كردن فرامين قرآن، صبر و مقاومت لازم دارد. نَزَّلْنا ... فَاصْبِرْ
🔹پايداری و صبر، در انجام فرمان پروردگار ارزش دارد نه در پافشاری به سليقههای شخصی خود. «فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ»
🔹فرامين الهی، برای رشد انسان است. «لِحُكْمِ رَبِّكَ»
🔹انبيا به موعظه الهی نياز دارند. «فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ»
🔹گناه پيشهگان و خلافكاران تلاش میكنند كه در رهبری مسلمانان نفوذ كنند.
«فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَ لا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِماً أَوْ كَفُوراً»
🔹ياد خدا، انسان را صبور و مقاوم میكند. فَاصْبِرْ ... وَ اذْكُرِ ... بُكْرَةً وَ أَصِيلًا
🔹از اوقات مناسب برای ياد خدا، آغاز و پايان روز است. «بُكْرَةً وَ أَصِيلًا»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan