#دعاهای_روزانه
اَللهمَّ مَن اَحرَجَ اُمَّتِی فَانتَقِم مِنهُ"
خدایا! از هر کس که امّتم را به سختی می اندازد، انتقام بگیر.
مجمع الزوائد ج ۵ ص ۳۸۷
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_حج آیات 31 تا 38
📄#صفحـہ_336
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_336
❇️بزرگداشتها بايد بر اساس #تقوا باشد، نه #رقابت
💠ذلِكَ وَ مَنْ يُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ (۳۲/حج)
🌱اين است (دستورات خداوند دربارهی حج) و هر كس شعائر خدا را گرامی بدارد، پس اين از تقوای دلهاست.
🔹قرآن كريم در آيات ديگر، با صراحت دو مورد از مراسم و برنامههای حج را جزء شعائر الهی شمرده است: يكی «صفا و مروه» و ديگر «شتران قربانی»، ولی شعائر الهی در اين دو خلاصه نمیشود و تمام عبادتهای دسته جمعی از شعائر خداوند است، مانند نماز جمعه وجماعت وهمهی مراسم حج.
🔹تقوا، از حالتهای روحی است كه از آثار و نشانهها به وجود آن پیبرده میشود، زيرا در كارهای ظاهری، بين گناه و ثواب فرق چندانی نيست، مثلًا: نماز خالصانه با نماز رياكارانه در ظاهر يكی است وآنچه يكی را ارزشمند وديگری را ضدارزش میكند، همان روح وباطن كار است كه مربوط به قلبهاست. «تَقْوَی الْقُلُوب»
🔹تقوای درونی بايد آثار بيرونی هم داشته باشد، هر كس به شعائر بیاعتنا باشد، در حقيقت تقوای قلبی او كم است. «مَنْ يُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ»
🔹بزرگداشتها بايد بر اساس تقوا باشد، نه رقابت. مَنْ يُعَظِّمْ ... تَقْوَی الْقُلُوبِ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_336
❇️هدف از #قرباني در حج چيست؟
در آیات 36 و37 سوره حج خدا به هدف از قربانی کردن اشاره میکند:🔻
👈 گوشت حیوانات به خدا نمیرسد بلکه به خودتان و بینوایان شما میرسد.این کار،نشان دهنده تقوا و تسلیم شما و گذشت از مال است.
💠 فَكُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْقَانِعَ وَالْمُعْتَرَّ كَذَلِكَ سَخَّرْنَاهَا لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿۳۶﴾
🌱 از آنها بخوريد و به تنگدست [سائل] و به بينوا[ى غير سائل] بخورانيد اين گونه آنها را براى شما رام كرديم اميد كه شكرگزار باشيد.
💠 لَن يَنَالَ اللَّهَ لُحُومُهَا وَلَا دِمَاؤُهَا وَلَكِن يَنَالُهُ التَّقْوَى مِنكُمْ كَذَلِكَ سَخَّرَهَا لَكُمْ لِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَبَشِّرِ الْمُحْسِنِينَ ﴿۳۷﴾
🌱 هرگز [نه] گوشتهاى آنها و نه خونهايشان به خدا نخواهد رسيد ولى [اين] تقواى شماست كه به او مىرسد اين گونه [خداوند] آنها را براى شما رام كرد تا خدا را به پاس آنكه شما را هدايت نموده به بزرگى ياد كنيد و نيكوكاران را مژده ده.
🔹 "آنچه كه قربانی حقيقی است تقوای_زائر است؛ نه اين گوسفند و اگر گوسفند را قربانی مي نامند يا گوشتش را گوشت قربانی ميگويند در حقيقت به عنايت آن تقوای زائر است.
🔹 قربانی يعني چيزي كه عبد را به مولا نزديك كند، هر عملی كه عبد را به مولا نزديك میكند و عامل قرب اوست قربانی خواهد بود؛ چه اينكه نماز_قربانی_نمازگذار است: «الصلاة قربان كل تقی» ، زكات قربانی زكات دهنده است چه اينكه در نهجالبلاغه به اين صورت آمده است «إنّ الزكاة جعلت مع الصلاة قربانا لاهل الاسلام» اين مضمون در نهج البلاغه هست.
🔹 هر عمل عبادی كه عبد را به مولا نزديك میكند قربانی اوست، قهراً آنچه كه قربانی است همان ذبح لله است؛ نه اين گوشت، لذا در آن كريمه فرمود: قربانی؛ يعنی آنچه كه به الله نزديك میشود و قربة الی الله را فراهم میكند و آنچه كه قربة الی الله دارد، تقوای زائر است؛ نه اين گوشت: ﴿لَن يَنَالَ اللَّهَ لُحُومُهَا وَلاَ دِمَاؤُهَا وَلكِن يَنَالُهُ التَّقْوَی مِنكُم﴾ اين در حقيقت يك رمزی است از اسرار حج كه مسئله رمی_جمره و امثال ذلك را هم تشريح ميیكند.
👈 آنچه را كه زائر به عنوان تحفه تقديم الله مي كند، تقوا و خلوص خود را تقديم میكند؛ نه گوسفند را؛ نه گوشت يا خون را."
📚برگرفته از دروس تفسیر سوره بقره آیه۱۹۶ آيت الله جوادے آملی
http://quranpuyan.com/yaf_postst136_ntrshydn-sr-t-zmn-qrbny-khrdn.aspx
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11