#زندگي_قرآني
شماره 145
سوره #ال_عمران صفحه_63
⭕️#روسياهي و #روسفيدي #اشخاص و اقوام در اثر #تفرقه و #كفر
🔸يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَتَسْوَدُّ وُجُوهٌ فَأَمَّا الَّذِينَ اسْوَدَّتْ وُجُوهُهُمْ أَكَفَرْتُم بَعْدَ إِيمَانِكُمْ فَذُوقُوا الْعَذَابَ بِمَا كُنتُمْ تَكْفُرُونَ ال عمران/106
🌱روزي كه رويهايي [به خاطر رويكرد به وحدت در اختلافات] سپيد، و روييهايي [به خاطر رويكرد به تفرقه و اختلاف] سيه گردد. اما كساني كه سيهروي شدهاند، [شايسته اين نداي غيبياند كه] آيا پس از ايمانتان [با دامن زدن مشركانه به اختلافات] كافر شديد؟ پس بچشيد عذاب را به خاطر آنچه پيوسته كفر ميورزيديد.
💫به دنبال هشداری که در آیات سابق در باره #تفرقه و #نفاق و بازگشت به آثار دوران #کفر و #جاهلیت داده شد در این آیه و آیه بعد به نتایج نهایی آن اشاره میکند که چگونه کفر موجب رو سیاهی و اسلام، و ایمان موجب رو سفیدی است.
👈 منظور از وجوه در اين آيه، چهرهها، سران، رهبران و شخصيتهاي حق «وجيه المله» يا باطلي است كه مردمان را به وحدت و همدلي، يا تفرقه و اختلاف سوق ميدهند. هرچند تودههاي عادي مردم نيز در اين جهتگيريها و تخاصمات اجتماعي نقش دارند، ولي سهم پيشوايان جامعه [وُجُوهٌ] قابل مقايسه با نقش آنان نيست.
💫 اين #كفر پس از #ايمان، كه در آيات 86 و 90 نيز آمده است، دربارة عالمان بيعمل بنياسرائيل است كه به رغم آشنايي با ايمان و انبياء الهي، به خاطر منافع طبقاتي و تعصّبات مذهبي از پذيرش اسلام و نبوّت پيامبر امتناع ميورزيدند.
💫در #قرآن شانزده مرتبه كفرِ بعد از ايمان، دوبار كفرِ بعد از اسلام، سهبار گوساله پرستى بعد از خداپرستى، وبيست وهفت مرتبه انكار بعد از علم وبيّنه، مطرح شده كه همهى اين موارد نشاندهنده خطر ارتداد براى همه ما، وهشدارى جدّى است
💫آن «يوم» و اين «عذاب» البته ناظر به #قيامت است، اما مگر حساب دنيا از آخرت به كلي جداست و اين اشارات منحصر به عالمي ديگر است!؟ مگر تجربيات تاريخي بشر چهرهها و ملتهايي را نشان نميدهد كه با وحدت كلمه و اتحاد در نظر و عمل درخشيدند و نيز چهرهها و ملتهايي كه به راه تفرقه و اختلاف رفته و با روسياهي در تاريكي تاريخ گُم گشتند؟ چرا از اين تصاوير زنده و گويا و تابلوهاي نصب شده در تاريخ عبرت نگيريم و فراز و فرود و صعود و سقوط تمدّنها را در غروب تمدّن اسلامي، از اوج علم و هنر، و طلوع تمدّن غربي از قعر قرون وسطاي مسيحي، با محك وحدت و تفرقه مورد تأمل قرار ندهيم؟
📚تفاسير بازرگان ، نور و نمونه
┄═❁🍃❈
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
❌هشدار: #جعل_در_مناسبتهای_آئینی رو به گسترش است.
#دروغ در هرجا مذموم و ناپسند است، ولی آنجا که به دروغ، رنگ دین زده شود، #حرمت آن قطعا بیشتر است.
✔️اگرچه اقامهٔ شعائر الهی و برپایی مجالس مذهبی اختصاص به زمان خاصی ندارد و سیرهٔ همیشگی عاشقان قرآن و عترت است، اما قطعا تشکیل اهمیت این محافل در یادبود سوگ و سرور آل الله ( علیهم السلام ) مؤکد است.
✔️ تعدادی از #مناسبت ها یی که اکنون مطرح است مستند محکم دارد و یا حداقل در برخی از روایات و کتب قدما به نحوی و لو در حد احتمال عنوان شده اند ، این گونه مناسبت ها از بحث من خارج است
🔻ولی بعضی از به اصطلاح مناسبت ها به هیچ وجه مدرکی و لو در حد یک قول ضعیف از مورخان قابل قبول ندارد و فقط توسط کمپانی و کارگاه #کاسبان_کاذب جعل شده است، و عجیب این است که گاهی گروهی پس از جعل دنبال #سندسازی هم هستند
✔️به عنوان نمونه «آن چه در صفحهٔ ۱۹۰ از کتاب #تقویم_الشیعه تألیف #خطیب_خاطی آمده و نیز #کمپانی_صادرات_دروغ در تهران به ترویج آن پرداخته مبنی بر اینکه روز دهم رجب سالروز میلاد حضرت #علی_اصغر (سلام الله علیه) است هیچ مستندی ندارد، چنانکه #شش_ماهه بودن آن شهید مظلوم نیز مدرک معتبری ندارد، و نمی تواند مبنای محاسبه برای به دست آوردن تاریخ تولد قرار گیرد.
🔻« #دروغ در هرجا و توسط هر شخصی عقلا و شرعا مذموم و ناپسند است، ولی آنجا که به دروغ رنگ #دین و لعاب آیین زده شود زشتی و حرمت آن قطعا بیشتر خواهد بود .
#جعل_در_مناسبت های آئینی نیز رو به گسترش است.
♦حقیر تکلیف خودم را در این زمینه انجام داده و خواهم داد و همه هزینه آن را هم می پردازم، بنده که همواره مدافع سرسخت شعائر دینی بوده ام به صراحت عرض می کنم که مشخص کردن روزهایی به عنوان:
🥀رحلت حضرت ام کلثوم(سلام الله علیها)
رحلت بانو #ام_البنین (سلام الله علیها)
تولد و رحلت حضرت #معصومه(سلام الله علیها)
رحلت بانو رباب(سلام الله علیها)
تولد حضرت رقیه(سلام الله علیها) و….
🔻هیچ مدرک #تاریخی ندارد.
🎙استاد محمد عندلیب همدانی
برگرفته از سايت انديشه ما
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
🔹فَمَنِ اهْتَدَى فَإِنَّمَا يَهْتَدِي لِنَفْسِهِ
🔸پس هرکه هدایت یابد فقط به سود خود هدایت مییابد
📗سوره يونس، آیه ۱۰۸
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نور آیات 11 تا 20
📄#صفحـہ_351
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_351
❇️زير سؤال بردن آبروی مردم را ساده نگيريم!
💠إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَ تَقُولُونَ بِأَفْواهِكُمْ ما لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَ تَحْسَبُونَهُ هَيِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ (۱۵/نور)
🌱آنگاه كه از زبان يكديگر (تهمت را) میگرفتيد و آنچه را به آن علم نداشتيد، دهان به دهان میگفتيد واين را ساده وكوچك میپنداشتيد، در حالی كه آن نزد خدا بزرگ است.
🔷#زبان، تنها عضوی است كه در طول عمر انسان، از حرف زدن، نه درد میگيرد و نه خسته میشود. شكل و اندازهی آن كوچك، امّا جرم و گناه آن بزرگ است. چه بسيارند كافرانی كه با گفتن يك جمله (شهادت به يگانگی خداوند) مسلمان و پاك میشوند و مسلمانانی كه با گفتن كفر به خدا، يا انكار احكام دين، كافر و نجس میشوند. زبان، از يك سو میتواند با راستگويی، ذكر و دعا و نصيحت ديگران، صفا بيافريند و از سوی ديگر قادر است با نيش زدن به اين و آن، كدورت ايجاد كند. زبان، كليد عقل و چراغ علم و سادهترين و ارزانترين وسيله انتقال علوم و تجربيات است. علمای اخلاق دربارهی زبان مطالب بسياری نوشتهاند.
🔹پذيرش آنچه بر سرزبانهاست، بدون تحقيق محكوم است. «تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ»
🔹سخن بايد بر اساس علم باشد. «تَقُولُونَ بِأَفْواهِكُمْ ما لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ»
🔹زير سؤال بردن #آبروی مردم را ساده نگيريم. «وَ تَحْسَبُونَهُ هَيِّناً»
🔹نقل #تهمتها و #شايعات از گناهان كبيره است. «وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ»
🔹كوچكی يا بزرگی گناه را خداوند تعيين میكند. «عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ»
🔹همهی محاسبات انسان واقع بينانه نيست. «تَحْسَبُونَهُ هَيِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_351
❇️اشاعه #فحشاء ممنوع است
💠إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
🌱کسانی که دوست دارند کارهای زشت در میان مؤمنان شیوع یابد، عذابی دردناک در دنیا و آخرت دارند. خدا (عواقب شوم تهمت و شایعهپراکنی را) میداند، و شما نمیدانید.
نور - ۱۹
🔷به مقتضای علم و آگاهيش از تمام جزئيات اعمال شما با خبر است، و به مقتضای حكمتش دستورات لازم را میدهد. يا به تعبير ديگر به مقتضای علمش از نيازهای شما و عوامل خير و شرتان آگاه است، و به مقتضای حكمتش دستورات و احكامش را با آن هماهنگ میسازد.
🔷باز برای محكم كاری، سخن را از شكل يك حادثه شخصی به صورت بيان يك قانون كلی و جامع تغيير داده و میگويد:" كسانی كه دوست میدارند زشتيها و گناهان قبيح در ميان افراد با ايمان اشاعه يابد عذاب دردناكی در دنيا و آخرت دارند (إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ).
🔷قابل توجه اينكه نمیگويد كسانی كه اشاعه فحشاء دهند، بلكه میگويد" دوست دارند كه چنين كاری را انجام دهند" و اين نهايت تاكيد در اين زمينه است.
🔷به تعبير ديگر مبادا تصور شود كه اين همه اصرار و تاكيد به خاطر اين بوده كه همسر پيامبر ص يا شخص ديگری در پايه او، متهم شده است، بلكه در مورد هر كس و هر فرد با ايمان چنين برنامهای پيش آيد تمام آن تاكيدات و اصرارها در مورد او صادق است، چرا كه جنبه شخصی و خصوصی ندارد، هر چند ممكن است بر حسب موارد جنبههای ديگری بر آن افزوده شود.
🔷ضمنا بايد توجه داشت كه" اشاعه فحشاء" منحصر به اين نيست كه انسان تهمت و دروغ بی اساسی را در مورد زن و مرد با ايمانی نشر دهد، و آنها را به عمل منافی عفت متهم سازد، اين يكی از مصاديق آن است، اما منحصر به آن نيست، اين تعبير مفهوم وسيعی دارد كه هر گونه نشر فساد و اشاعه زشتيها و قبائح و كمك به توسعه آن را شامل میشود.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan