💐💐 #سهویژگیمتمایز #تنزیل نسبت به سایر نرمافزارهای قرآنی مشابه
#تنزیل هفت ساله شد.🌺
🌺🌺خلاصه خبر رونمایی از #اپلیکیشن_تنزیل در جشن عید #مبعث سال 97:👇
♻️سخنران نخست این برنامه حجتالاسلام حمید مغربی با عنوان "پیوستگی و #هدفمندی_سورهها تحولی در فهم قرآن" بود.
وی با اشاره به فرضیات و تاریخچه نظریه هدفمندی سورهها ابراز داشت: «کشف هدفهای سورهها یکی از بهترین راههای فهم معانى سوره و آیات است. منظور از هدف سوره این است که «هر سورهاى از سورههای قرآن کریم داراى جان و روحى است که در کالبد آیات آن سوره جریان دارد و این روح بر مبانى، احکام و اسلوب آن سوره داراى سلطه و إشراف است».
♻️در ادامه مراسم مهندس سیدکاظم فرهنگ، به انگیزههای تولید برنامه تنزیل و نقاط تمایز این برنامه با سایر اپلیکیشنهای موجود قرآنی پرداخت .وی اظهار داشت: برنامههای قرآنی موجود، شامل تفاسیر حجیم یا ترتیل و تلاوت قاریان مختلف است. اما با توجه به رویکرد و اهداف قرآن پویان به دنبال تولید اپلیکیشنی بودیم که سه ویژگی مهم داشته باشد:
- در جهت عمومیسازی فهم قرآن، همه علاقهمندان به قران را با بیانی ساده به تدبر و فهم قرآن تشویق کند.
- #سورهمحور باشد یعنی هدف یا محور یا عمود سوره را که همه مطالب سوره در جهت تبیین این محور شکل گرفتهاند بیان کند.
- به #ترتیب_نزول باشد. با توجه به فواید زیاد و شیرینی و لذت مطالعه قرآن به ترتیب نزول آنها (نه به ترتیب مصحف موجود) و تاکید برخی مفسران و قرآنپژوهان قرن اخیر،توصیه ما به همه مخاطبان و قرآن دوستان عزیز این است که حداقل یکبار ،قرآن را به ترتیب نزول مطالعه کنند.
با توجه به این سه هدف، نرمافزار #اندرویدی تنزیل تولید و در اختیار کاربران محترم قرار گرفته است. مدیر تالار گفتگوهای قرآن پویان در ادامه ضمن رونمایی از برنامه تنزیل، توضیحاتی از نحوه کار و قابلیتهای این برنامه ارایه داد. این برنامه قابلیت جستجو در متن عربی آیات و ترجمه فارسی (ترجمه استاد فولادوند) و نیز انتخاب سایز، رنگ و فونتهای مختلف در متن آیات و ترجمه را نیز دارا است.
♻️آخرین بخش از برنامه به سخنرانی حجتالاسلام محمد صادق کاملان اختصاص داشت. وی در مباحث خود با عنوان "جاودانگی پیام بعثت با فهم و عمل به قرآن" اظهار داشت:
در قرآن فقط حدود ۵۰۰ آیه از 6632 آیه در مورد احکام هست. همان احکامی که حوزههای علمیه ما بر محور آنها می چرخد. بقیه آیات قرآن شامل #اخلاق و #عقاید است که باید بر آن ها هم تمرکز کرد و آفرین بر شما که برای خارج کردن قرآن از #مظلومیت، گردهم آمدهاید و دنبال فهم قرآن هستید.
وی با تاکید بر #عقلگرایی اشاره کرد که از نقش مهم عقل در معارف دینی نباید غافل بود. کاملان در توضیح فلسفه رسالت پیامبر و هدف بعثت که همانا #مکارم_الاخلاق است اظهار داشت: مکارم الاخلاق خیلی بالاتر از اجرای اخلاقیات است. به طور مثال، اگر کسی به شما بدی کرد و شما در حق او خوبی کردید، در این صورت مکارم الاخلاق را پیاده کردید.
♻لازم به ذکر است علاقهمندان جهت دانلود برنامه تنزیل میتوانند در #کافه_بازار کلمه #تنزیل را جستجو کنند.
یا نسخه اخر را از لینکهای زیر دانلود نمایند
https://quranpuyan.com/app-tanzil9811.apk
https://eitaa.com/quranpuyan/19588
https://t.me/tanzilapp/130
هدایت شده از کتاب باورها و رفتارهای قرآنی
7.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی #کتاب_باورها_و_رفتارهای_قرآنی :
280 درس از 30 جزء قران»
توسط مولف کتاب آقای سیدکاظم فرهنگ،
در برنامه مصباح #شبکه_قرآن
✅✅ اگر ميخواهيد خود يا عزيزانتان با مهمترين بايدها و نبايدهاي اعمال و عقايدزندگي فردي و اجتماعي از منظر قران آشنا شويد، مطالعه كتاب" #باورهاو_رفتارهايقرآني را به شما پيشنهاد ميكنيم.
✅ با سفارش كتاب "#280نكته_از30جزءقرآن" ميتوانيد ضمن تلاوتهاي روزانه، برگزيده اي از نكات و مفاهيم جزء را هم به همراه توضيح و تفسير مختصر نيز مطالعه نماييد.
🔶 يك نسخه را هم ميتوانيد به عنوان #باقيات_صالحات به دوستان و اشنايان تان و يا كتابخانه مسجد، مدرسه، هيات، شركت ،موسسه و ...موردنظرتان اهدا نماييد تا همواره در ثواب مطالعه و عمل به كتاب #شريك باشيد.
✅اطلاعات بيشتر در :
https://t.me/raftarequrani
https://eitaa.com/raftarequrani
https://chat.whatsapp.com/EzuHMZGIPR1BsZnmRrQcqQ
#دعاهای_روزانه
أَنْتَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِیلُ
تو بی نیاز و ستودهای و من بنده خوارم
"قسمتی از دعای ماه رجب"
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_قصص آیات 22 تا 28
📄#صفحه_388
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_388
❇️دو شرط اساسی برای #مديريت صحيح
💠قالَتْ إِحْداهُما يا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ (۲۶/قصص)
🌱يكی از آن دو (دختر، خطاب به پدر) گفت: ای پدر! او را استخدام كن، زيرا بهترين كسی كه (میتوانی) استخدام كنی، شخصِ توانا و امين است.
🔷در جمله كوتاهی كه در آيات فوق از زبان دختر شعيب در مورد استخدام موسی آمده بود مهمترين و اصولیترين شرايط مديريت به صورت كلی و فشرده خلاصه شده بود: قدرت و امانت.
بديهی است منظور از قدرت تنها قدرت جسمانی نيست، بلكه مراد قدرت و قوت بر انجام مسئوليت است.
🔷يك پزشك قوی و امين پزشكی است كه از كار خود آگاهی كافی و بر آن تسلط كامل داشته باشد.
يك مدير قوی كسی است كه حوزه ماموريت خود را به خوبی بشناسد، از" انگيزهها" با خبر باشد، در" برنامهريزی" مسلط و از ابتكار سهم كافی و در" تنظيم كارها" مهارت لازم داشته باشد،" هدفها را روشن كند" و نيروها را برای رسيدن به هدف" بسيج" نمايد.
در عين حال دلسوز و خيرخواه و امين و درستكار باشد.
آنها كه در سپردن مسئوليتها و كارها تنها به امانت و پاكی قناعت میكنند به همان اندازه در اشتباهند كه برای پذيرش مسئوليت داشتن تخصص را كافی بدانند.
🔷" متخصصان خائن و آگاهان نادرست" همان ضربه را میزنند كه" درستكاران ناآگاه و بیاطلاع"! اگر بخواهيم كشوری را تخريب كنيم بايد كارها را به دست يكی از اين دو گروه بسپاريم: مديران خائن، و پاكان غير مدير و نتيجه هر دو يكی است! منطق اسلام اين است كه هر كار بايد به دست افرادی نيرومند و توانا و امين باشد، تا نظام جامعه به سامان رسد، و اگر در علل زوال حكومتها در طول تاريخ بينديشيم میبينيم عامل اصلی سپردن كار به دست يكی از دو گروه فوق بوده است.
🔷جالب اينكه در برنامههای اسلامی در همه جا" علم" و" تقوا" در كنار هم قرار دارد، مرجع تقليد بايد" مجتهد" و" عادل" باشد، قاضی و رهبر بايد" مجتهد" و" عادل" باشد (البته در كنار اين دو شرط شرائط ديگری نيز هست اما اساس و پايه، اين دو است" علم و آگاهی"، توام با" عدالت و تقوی").
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_388
❇️#آیه27قصص
💠قالَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ إِحْدَی ابْنَتَيَّ هاتَيْنِ عَلی أَنْ تَأْجُرَنِي ثَمانِيَ حِجَجٍ فَإِنْ أَتْمَمْتَ عَشْراً فَمِنْ عِنْدِكَ وَ ما أُرِيدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَيْكَ سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ (۲۷/قصص)
🌱(حضرت شعيب به موسی) گفت: من قصد دارم تا يكی از اين دو دخترم را به همسری تو درآورم بر اين (شرط) كه هشت سال برای من كار كنی و اگر (اين مدّت را) به ده سال تمام كردی، پس (بسته به خواست و محبّت) از ناحيه توست و من نمیخواهم كه بر تو سخت گيرم، بزودی به خواست خداوند، مرا از صالحان خواهی يافت.
🔹اگر كاری بر اساس جوانمردی و ضعيف نوازی انجام شود، علاوه بر اجر معنوی، پاداش دنيوی نيز بدنبال دارد. «قالَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ» (حضرت موسی كه تا ساعاتی پيش حتّی بر جان خود ايمن نبود، اينك علاوه بر امنيّت جانی، صاحب زن و زندگی و كار میشود.)
🔹سنّتهای خوب ازدواج (همچون حضور در منزل دختر و گفتگو با حضور پدرش) را از انبيا بياموزيم. «إِنَّ أَبِي يَدْعُوكَ- إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ»
🔹شناخت داماد پيش از اقدام به ازدواج، امری ضروری است. «فَلَمَّا جاءَهُ وَ قَصَّ عَلَيْهِ الْقَصَصَ- قالَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ» (موسی سرگذشت خود را صادقانه به شعيب گفت و او به موسی اطمينان پيدا كرد، آنگاه پيشنهاد دامادی او را برای دخترش مطرح نمود.)
🔹اگر از امين بودن، توانايی و علاقهمندی به كار جوان مطمئن شديم «الْقَوِيُّ الْأَمِينُ» نداشتن امكانات و مسكن را مانع ازدواج قرار ندهيم. «أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ»
🔹پيشنهاد ازدواج از جانب پدر دختر مانعی ندارد. «إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ»
🔹رعايت نوبت ميان دختران، و ازدواج دختر بزرگتر قبل از كوچكتر، همهجا ضروری نيست. «إِحْدَی ابْنَتَيَّ» (حضرت شعيب به حضرت موسی گفت:
میخواهم يكی از اين دو دخترم را به ازدواج تو درآورم وشرط نكرد كه دخترِ اوّل باشد يا دوم.)
🔹پدر نبايد در امر ازدواج ميان دختران، تفاوت بگذارد. «إِحْدَی ابْنَتَيَّ هاتَيْنِ»
🔹دختر و پسر هنگام خواستگاری، میتوانند در برابر يكديگر قرار بگيرند.
«هاتَيْنِ»
🔹غريزهی جنسی را جدّی بگيريم. حتّی در خانهی نبوّت، برای سلامت محيط خانه و كار، ابتدا به امر ازدواج اقدام و سپس به استخدام توجّه میشود. «أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ- عَلی أَنْ تَأْجُرَنِي»
🔹لازم نيست مهريه مال و ثروت باشد. حضرت شعيب به موسی گفت: دخترم را به ازدواج تو درمیآورم به شرط آنكه هشت سال برای من كار كنی. «عَلی أَنْ تَأْجُرَنِي ثَمانِيَ حِجَجٍ» (البتّه در شريعت اسلام میبايست به فتاوای مراجع تقليد مراجعه كنيم.)
🔹يكی از راههای ترويج معروف، بزرگداشت اوقات معنوی و «ايّام اللّه» است.
«ثَمانِيَ حِجَجٍ»
🔹مقام نبوّت، مانع از صحبت پيرامون مقدار مهريه و مال الاجاره نيست. «ثَمانِيَ حِجَجٍ»
🔹هنگام صحبت برای مهريه، پدر عروس، حدّاقل مورد قبول را انتخاب كند و پذيرش بيشتر را به اختيار داماد بگذارد. «فَإِنْ أَتْمَمْتَ عَشْراً فَمِنْ عِنْدِكَ» حضرت شعيب به موسی گفت: اگر هشت سال را به دهسال برسانی اختيار با شماست.
🔹در ميزان مهريه، داماد را در تنگنا قرار ندهيد. «فَمِنْ عِنْدِكَ»
🔹پدر عروس در امر ازدواج سختگيری نكند و در پرداخت مهريه، توان داماد را در نظر بگيرد. «ما أُرِيدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَيْكَ»
🔹كسانی كه به كارگران و زيردستان خود سختگيری میكنند، انسانهايی ناصالح هستند. «سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ»
🔹بدون استمداد از خدا و گفتن انشاء اللّه، برای آينده وعدهای ندهيم. «إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan