💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انسان آیات 6 تا 25
📄#صفحه_579
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_579
❇️#سير_كردن_گرسنگان از بهترين حسنات است
💠وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً (۸) إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّـهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً (۹)
🌱و باوجود علاقه به غذا، آن را به بینوا و یتیم و اسیر میدهند. (۸) (و میگویند:) «ما فقط برای (رضای) خدا به شما غذا میدهیم (و) هیچ پاداش و تشکّری از شما نمیخواهیم؛ (۹)
إنسان [۸-۹]
🔹نه تنها در آيات مورد بحث اطعام طعام را يكی از كارهای برجسته ابرار و عباد اللَّه میشمرد، بلكه در بسياری از آيات قرآن روی اين معنی تكيه و تاكيد شده است، و نشان میدهد اين كار در پيشگاه خدا محبوبيت خاصی دارد.
و اگر نگاه به دنيای امروز كنيم كه طبق اخبار منتشره هر سال ميليونها نفر از گرسنگی میميرند، در حالی كه در مناطق ديگر دنيا آن قدر غذای اضافی به زبالهدانها میريزند كه حسابی برای آن نيست، اهميت اين دستور اسلامی از يك سو و دوری دنيای امروز از موازين اخلاقی از سوی ديگر روشن میگردد.
🔹قابل توجه اينكه در روايات تنها روی نيازمندان و گرسنگان تكيه نشده بلكه در بعضی صريحا آمده است كه اطعام مؤمنان هر چند بینياز باشند همچون آزاد كردن برده است، و اين نشان میدهد كه هدف از اين كار علاوه بر رفع نيازمنديها جلب محبت و تحكيم پيوندهای دوستی و صميميت است، به عكس آنچه در دنيای مادی امروز معمول است كه گاه دو دوست نزديك، يا دو خويشاوند به مهمانخانهای میروند هر كدام بايد سهم خود را بپردازد، گويی مساله ميهمانی كردن مخصوصا نفرات بسيار برای آنان بسيار شگفتآور است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_579
❇️#پايداری و #صبر، در انجام فرمان پروردگار ارزش دارد نه در پافشاری به سليقههای شخصی خود
💠إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ تَنْزِيلاً (۲۳) فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَ لا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِماً أَوْ كَفُوراً (۲۴) وَ اذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَ أَصِيلاً (۲۵/انسان)
🌱همانا ما خود قرآن را بر تو فرو فرستاديم. پس در برابر حكم پروردگارت صبر پيشه كن و از هيچ گنهكار يا كفران پيشه اطاعت مكن. و در هر صبح و شام، نام پروردگارت را ياد كن.
🔹در برابر تهمت سحر و كهانت به قرآن، مقاومت كنيد. «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ»
🔹قرآن به تدريج نازل شده است. «نَزَّلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ»
🔹پياده كردن فرامين قرآن، صبر و مقاومت لازم دارد. نَزَّلْنا ... فَاصْبِرْ
🔹پايداری و صبر، در انجام فرمان پروردگار ارزش دارد نه در پافشاری به سليقههای شخصی خود. «فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ»
🔹فرامين الهی، برای رشد انسان است. «لِحُكْمِ رَبِّكَ»
🔹انبيا به موعظه الهی نياز دارند. «فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ»
🔹گناه پيشهگان و خلافكاران تلاش میكنند كه در رهبری مسلمانان نفوذ كنند.
«فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَ لا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِماً أَوْ كَفُوراً»
🔹ياد خدا، انسان را صبور و مقاوم میكند. فَاصْبِرْ ... وَ اذْكُرِ ... بُكْرَةً وَ أَصِيلًا
🔹از اوقات مناسب برای ياد خدا، آغاز و پايان روز است. «بُكْرَةً وَ أَصِيلًا»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣6⃣ تدبر در سوره #قصص
🔹نکات فراز آیات ۸۸-۸۵ سوره قصص
بخش اول
در آیه ۷ به مادر موسی نیز وحی شد که نگران نباش ما موسی را به تو برمی گردانیم. انا رادوه الیک
۱- منظور از معاد در لرادک الی معاد چیست؟
معاد:اسم مکان و محلی است که در ان امری اعاده میشود. عود : رجوع به عملی در مرتبه دوم است.
معاد فقط یکبار در قران بکار رفته است. در تعیین مصداق معاد برای پیامبر، مفسران احتمالات مختلفی بیان کرده اند از جمله شهر مکه، قیامت،مرگ،مقام محمود، هر انچه که محبوب پیامبر است
با توجه به معنای لغوی معاد و نیز آیه ۷ که به مادر موسی نیز وحی شد نگران نباش ما موسی را به تو برمی گردانیم. انا رادوه الیک، و در ایه ۱۳ تحقق این وعده را اعلام کرد که فرددناه الی امه.بهترین مصداق همان شهر مکه است.
نکته ظریف : در آیه ۱۳ بازگشت موسی به امش مطرح شده،در آیه ۵۹ بیان شده که رسولان در ام القری مبعوث میشوند. پیامبر هم برای انذار این قوم مبعوث شده است. پس پیامبر هم به ام القرای اسلام برخواهد گشت.
اما سئوالی پیش می آید : با توجه به مکی بودن سوره قصص که پیامبر هنوز در مکه است و هجرت نکرده، وعده بازگشت به مکه چه توجیهی دارد؟
سه احتمال میتوان داد :
الف- آیات اخر سوره، مدنی باشد که ظاهرا روایتی در این مورد نیست . ضمن انکه سیاق آیات هم به آیات مکی مشابهت دارد.
ب- با توجه به تهدیدهای مشرکان مبنی بر قتل و اخراج پیامبر از مکه که در سوره اسراء بیان شد،هم چنین ناامنی و احتمال ادم ربایی مومنان که در آیه ۵۷ اشاره شد، خداوند این نگرانی را قبل از وقوع ان برطرف میکند که حتی در صورت تحقق خروج تو از مکه، مجددا برخواهی گشت. و نقشه اخراج یا قتل تو منتفی و بی اثر است.
ج- این آیات و سوره قصص در دوران شعب ابی طالب نازل شده و خداوند با بیان ابعادی از داستان موسی که به ترس او و مادرش و نجات چندباره موسی از مرگ و نیز هلاکت فرعون و قارون می پردازد؛به مسلمانان تحت محاصره بشارت بازگشت به مکه را میدهد.
آقای سید کاظم فرهنگ
ادامه دارد...
https://zaya.io/rffo8
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
با گراميداشت 8 شهريور سالروز شهادت #شهيدرجايي
✅✅رجايي را بهتر بشناسيم
🔰شما بايد هر وقت من را مي بينيد، بپرسيد چه مي كني؟ وحتي سر من #فرياد بكشيد؛ البته فريادي برادرانه و همچون اعضاي يك خانواده كه
⁉⁉براي #مستضعفان چه كرده اي؟
🔰 مردم ما از کمبود ها و کسریها گله ندارند، آنچه مردم را می آزارد و صدایشان را در می آورد وجود #تبعیضات ناروا و #سوء_استفاده از بیت المال است و بس!
🔰شما اگر می خواهید به من خدمتی کنید گهگاهی به یادم بیاورید که : من همان محمد علی رجایی فرزند عبدالصمد ، اهل قزوینم که قبلا دوره گردی می کردم و در آغاز نوجوانی قابلمه و بادیه فروش بودم. وهر گاه دیدید که در من تغییراتی بوجود آمده و ممکن است خود را فراموش کرده باشم همان مشخصات را در کنار گوشم زمزمه کنید. این تذکر و یادآوری برای من از خیلی چیزها ارزنده تر است
🔰#انتقادپذیری شهید رجایی
«چه در دوران وزارت و چه دوره نخست وزیری مرحوم رجایی جلسات جالبی را داشتند به نام « #نق» که در این جلسات از مدیران و مسئولان دیگر میخواستند که شرکت کنند و به مرحوم رجایی نق بزنند تا به این ترتیب ایشان بتوانند نقاط ضعف خود را شناخته و رفع کنند.
این یکی از آن موارد کاملا متفاوت در منش و رفتار شهید رجایی در بحث انتقاد پذیری بود که جا دارد بسیاری از مسئولین امروز چنین رفتاری را در اولویتهای خود قرار دهند».
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
❤بسم الله الرحمن الرحیم❤
یَا دَائِمَ الْبَقَاءِ یَا سَامِعَ الدُّعَاءِ یَا وَاسِعَ
الْعَطَاءِ یَا غَافِرَ الْخَطَاءِ یَا بَدِیعَ السَّمَاءِ
یَا حَسَنَ الْبَلاءِ یَا جَمِیلَ الثَّنَاءِ یَا قَدِیمَ
السَّنَاءِ یَا كَثِیرَ الْوَفَاءِ یَا شَرِیفَ الْجَزَاءِ
اى همیشه باقى ، اى شنونده دعا ، اى وسیع بخشش ، اى آمرزنده خطا و لغزش ، اى پدید
آرنده آسمان، اى نیک آزمایش، اى زیبا ستایش
اى دیرینه والا، اى زیاد وفادار، اى ارجمند پاداش
🌸 دعای جوشن کبیر
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انسان_مرسلات
📄#صفحه_580
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_580
❇️اين يك #هشدار است، و #انتخاب_راه با شماست!
💠إِنَّ هذِهِ تَذْكِرَةٌ فَمَنْ شاءَ اتَّخَذَ إِلى رَبِّهِ سَبِيلاً
🌱این (آیات،) یادآوری و پندی ست. پس هر کس که بخواهد، (میتواند) راهی را پیش گیرد که سرانجام به پروردگارش منتهی میشود.
إنسان - ۲۹
🔹در این آيه به آنها هشدار میدهد كه از نيرو و قدرت خود مغرور نشوند كه اينها را همه خدا داده، و هر زمان بخواهد به سرعت باز پس میگيرد، میفرمايد:
" ما آنها را آفريديم، و پيوندهای وجودشان را محكم كرديم، به آنها قوت و قدرت بخشيديم، و هر زمان بخواهيم آنها را میبريم و گروه ديگری را جانشينشان میسازيم" (نَحْنُ خَلَقْناهُمْ وَ شَدَدْنا أَسْرَهُمْ وَ إِذا شِئْنا بَدَّلْنا أَمْثالَهُمْ تَبْدِيلًا).
🔹" اسر" (بر وزن عصر) در اصل به معنی بستن چيزی با زنجير است، و اسيران را از اين جهت" اسير" ناميدهاند كه آنها را میبندند، ولی" اسر" در اينجا اشاره به استحكام پيوندهای وجودی انسان است كه قدرت حركت و توانايی فعاليتهای مهم به او میدهد.
🔹به راستی قرآن در اينجا انگشت روی نقطه حساسی گذارده، و آن پيوندهای مختلف اجزای وجود بشر است از عصبهای كوچك و بزرگ كه همچون طنابهای آهنين عضلات را به يكديگر مربوط میسازد گرفته، تا رباطها و عضلات مختلف، آن چنان قطعات كوچك و بزرگ استخوان و گوشتهای اندام انسان را به يكديگر محكم بسته كه از مجموع آنها يك واحد كاملا منسجم كه آماده انجام هر گونه فعاليتی است ساخته، اما رويهمرفته اين جمله كنايه از قدرت و قوت است.
🔹اين آيه در ضمن غنا و بینيازی ذات پاك خدا را، از آنها، و از اطاعت و ايمانشان، روشن میسازد، تا بدانند اگر اصراری برای ايمان آنها است، در حقيقت لطف و رحمتی است از ناحيه پروردگار.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_580
❇️ريشه #جرم و #فساد در جامعه، #تكذيب_دين و #ارزشهای_دينی است
💠وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ (۱۵) أَ لَمْ نُهْلِكِ الْأَوَّلِينَ (۱۶) ثُمَّ نُتْبِعُهُمُ الْآخِرِينَ (۱۷) كَذلِكَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمِينَ (۱۸) وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ (۱۹/مرسلات)
🌱در آن روز، وای بر تكذيب كنندگان. آيا پيشينيان را هلاك نكرديم. سپس ديگران را در پی آنان آورديم. ما با مجرمان اين گونه عمل میكنيم. وای بر تكذيب كنندگان در آن روز.
👈در اين سوره بارها آيه «وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ»* تكرار شده و در پايان هر چند آيه، اين هشدار به چشم میخورد.
كلمه «وَيْلٌ» در مقام هشدار و تهديد به عذاب و هلاكت به كار میرود و بر اساس روايات، نام وادی خاصّی در جهنّم و يا نام يكی از درهای آن است.
🔹تكذيب كنندگان دين در معرض هلاكت و نابودی هستند و قهر خداوند نسبت به آنان، يك سنّت الهی است. «وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ أَ لَمْ نُهْلِكِ الْأَوَّلِينَ»
🔹با طرح تاريخ گذشتگان، وجدانهای خفته را بيدار كنيد. «أَ لَمْ نُهْلِكِ الْأَوَّلِينَ»
🔹تكذيب دين سابقه طولانی دارد. لِلْمُكَذِّبِينَ ... الْأَوَّلِينَ
🔹تمدّنهای بشری، اگر از مرز دين بگذرند، روبه افول و سقوط میروند و جای خود را به تمدنهای ديگر میدهند. نُهْلِكِ الْأَوَّلِينَ ... نُتْبِعُهُمُ الْآخِرِينَ
🔹ريشه جرم و فساد در جامعه، تكذيب دين و ارزشهای دينی است. المكذبين ...المجرمين
🔹قهر خداوند، قانونمند است و تنها گناهكاران و مجرمان را در برمیگيرد.
«كَذلِكَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمِينَ»
🔹عذابهای الهی، از روی انتقام نيست، بلكه بر اساس استحقاق انسانها است.
«كَذلِكَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣6⃣ تدبر در سوره #قصص
🔹نکات فراز آیات ۸۸-۸۵ سوره قصص
بخش دوم
۲- معنا و مفهوم وجه چیست؟منظور از وجه رب چیست؟
قبلا در سوره رحمان اشاره شد که وجه: چیزی است که به ان توجه میشود در هنگام مواجهه و رویارویی .وجه در امور روحانی و درباره خدا عبارت است از جهتی که بوسیله قلب مورد توجه قرار میگیرد. التحقیق فی کلمات القران
ترکیب وجه رب در سه سوره قران بکار رفته است .نخستین بار در سوره لیل إِلَّا ابْتِغَاء وَجْهِ رَبِّهِ الْأَعْلَى در توصیف افرادیکه مالشان را فقط برای کسب رضای خدا می بخشند بکار رفت.دیگری در سوره رحمان: ویبقی وجه ربک ذوالجلال والاکرام. و اخری نیز در سوره رعد:والذین صبروا ابتغاء وجه ربهم و اقامواالصلاه
وجه الله نیز در قران بکار رفته است:انمانطعمکم لوجه الله،فاینما تولوا فثم وجه الله،
اما ترکیب وجه با ضمیر ه که به خدا برمیگردد نیز در چند جا استفاده شده است:از جمله سوره قصص: کل شی ء هالک الاوجهه (که مشابه ایه ۲۷ سوره رحمان است) یا در سوره های کهف و انعام:الذین یدعون ربهم بالغداه والعشی یریدون وجهه
لفظ وجه برای صورت انسانها و نیز جهت توجه انها استفاده شده است: سوره یوسف:القاه علی وجهه فارتد بصیرا
سوره لقمان:ومن یسلم وجهه الی الله
سوره بقره:ولکل وجهه هو مولیها
-در سوره نحل نیز مفهومی مشابه آیه ۲۷ رحمان برای بقا و فنا ارایه شده است: ماعندکم ینفد و ماعندالله باق
با عنایت به مطالب بالا میتوان گفت در آیه آخر سوره قصص منظور این است که همه چیز در این جهان هلاک میشوند مگر آن چیزهایی که در توجه به او انجام شده و رو به خدا قرار گرفته اند.
-جملات لا اله الاهو له الحکم و الیه ترجعون در ایات ۷۰ و ۸۸ تکرار شده است. که هر دو در سیاق دعوت به توحید هستند.
آقای سید کاظم فرهنگ
https://zaya.io/rffo8
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
❌❌کاسبان دین، دست از #جان_دین و حقایق آن و روایات و شهیدان بردارند.
⚠️ پس هان کجایید،
ای روشنگران روزها که بر نمیآشوبید و نمیگویید به این و آن که ای اشخاص،
از اینهمه #ابتذال_کاری در کار #تبلیغ_دین و نوشتن کتابهای مذهبی و اظهار آنچه را #شعائر میپندارید دست بردارید،
و تا اینهمه آسیب مرسانید.
♦️و ای فاضلان -اگر هستید- دیده بمالید و به نظارت برخیزید،
که روز دیگر دیر است.
و برج و باروی خردها و روانها و اندیشهها نگهبانی کنید،
و بگویید کاسبان، کسب دیگری پیدا کنند که میتوانند؛
و دست از #جان_دین و حقایق آن و روایات و شهیدان بردارند.
بگذارند فروغ راستین همانها خود بتابد،
و این اندازه تارش نسازند
به این #جهالتها، خودکامگیها، سودخواستنها، سفاهتها و...
♦️اکنون #خلا_فکری مشهود است، اما کو آن سیستمی و مکتبی که شما عرضه کرده اید، کو؟
📕سرود جهشها: ص۱۵
استادمحمدرضاحکیمی
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
🌸🤲 با حَيُّ لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ؛ اللّٰهُمَّ بَلِّغْ مَوْلانَا الْإِمامَ الْهادِيَ الْمَهْدِيَّ الْقائِمَ بِأَمْرِكَ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِ وَعَلَىٰ آبائِهِ الطَّاهِرِينَ عَنْ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِناتِ فِي مَشارِقِ الْأَرْضِ وَمَغارِبِها، سَهْلِها وَجَبَلِها، وَبَرِّها وَبَحْرِها، وَعَنِّي وَعَنْ وَالِدَيَّ مِنَ الصَّلَواتِ زِنَةَ عَرْشِ اللّٰهِ، وَمِدادَ كَلِماتِهِ، وَمَا أَحْصاهُ عِلْمُهُ، وَأَحاطَ بِهِ كِتابُهُ
🌸 زنده، معبودی جز تو نیست، خدایا برسان به مولای ما امام راهنمای راهیافته، قیام کننده به فرمانت که درودهای خدا بر او و پدران پاکش، از سوی همه مردان و زنان مؤمن، در مشرقهای زمین و مغربهایش، همواریها و کوههایش، خشکیها و دریاهایش و از طرف من و پدر و مادرم، از درودها به وزن عرش خدا و امتداد کلماتش و آنچه دانشش برشمرده و کتابش به آن احاطه یافته
💫دعای عهد
کانال قرآنپویان
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan