#آیههاینور
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ
يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِی يَنْصُرُكُمْ مِنْ
بَعْدِهِ وَعَلَى اللهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
اگر خدا شما را يارى كند هيچ كس بر شما
غالب نخواهد شد و اگر دست از يارى شما
بردارد چه كسى بعد از او شما را يارى خواهد كرد و مؤمنان بايد تنها بر خدا توكل كنند.
🌹 سوره آل عمران ، آیه ۱۶۰
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انعام آیه 125 تا 131
📄#صفحـہ_144
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_144
❇️#امدادهاى_الهى!
💠فَمَنْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ وَ مَنْ يُرِدْ أَنْ يُضِلَّهُ يَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَيِّقاً حَرَجاً كَأَنَّما يَصَّعَّدُ فِي السَّماءِ كَذلِكَ يَجْعَلُ اللَّهُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ
🌱هر کس را که خدا بخواهد هدایت کند، دلش را برای تسلیم شدن (در برابر خدا و پذیرش اسلام) آماده میکند، و کسی را که بخواهد گمراه کند، سینهاش را چنان تنگ میکند که گویی (مانند کسی ست که) میکوشد در آسمان بالا رود (؛ ولی نمیتواند). اینچنین خداوند، پلیدی (گمراهی) را بر کسانی که ایمان نمیآورند، قرار میدهد.
أنعام - ۱۲۵
🔷✨در تعقیب آیات گذشته که در زمینه مؤمنان راستین و کافران لجوج، بحث مىکرد در اینجا مواهب بزرگى را که در انتظار دسته اول، و بىتوفیقیهایى را که دامنگیر دسته دوم مىشود شرح مىدهد.
نخست مىگوید: «هر کس را خدا بخواهد هدایت کند سینهاش را براى پذیرش حق گشاده مىسازد و آن کس را که بخواهد گمراه سازد سینهاش را آن چنان تنگ و محدود مىکند که گویا مىخواهد به آسمان بالا رود» (فَمَنْ یُرِدِ اللَّهُ أَنْ یَهْدِیَهُ یَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ وَ مَنْ یُرِدْ أَنْ یُضِلَّهُ یَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَیِّقاً حَرَجاً کَأَنَّما یَصَّعَّدُ فِی السَّماءِ).
و براى تأکید این موضوع اضافه مىکند: «خداوند این چنین، پلیدى و رجس را، بر افراد بىایمان قرار مىدهد» و سراپاى آنها را نکبت و سلب توفیق فرا خواهد گرفت (کَذلِکَ یَجْعَلُ اللَّهُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ).
🔷✨کرارا گفتهایم که منظور از «هدایت» و «اضلال» الهى فراهم ساختن یا از میان بردن مقدمات هدایت در مورد کسانى است که آمادگى و عدم آمادگى خود را براى پذیرش حق با اعمال و کردار خویش اثبات کردهاند.
بنا بر اين نه دسته اول در پيمودن اين مسير مجبورند و نه دسته دوم در كار خود، و هدايت و ضلالت الهی در واقع مكمل چيزی است كه خودشان خواستهاند و انتخاب كردهاند.
🔷✨منظور از" صدر" (سينه) در اينجا روح و فكر است و اين كنايه در بسياری از موارد به كار میرود، و منظور از شرح (گشاده ساختن) همان وسعت روح و بلندی فكر و گسترش افق عقل آدمی است، زيرا پذيرا شدن حق، احتياج به گذشتهای فراوانی از منافع شخصی دارد كه جز صاحبان ارواح وسيع و افكار بلند آمادگی برای آن نخواهند داشت.
🔷✨" حرج" (بر وزن حرم) به معنی تنگی فوق العاده و محدوديت شديد است، و اين حال افراد لجوج و بیايمان است كه فكرشان بسيار كوتاه و روحشان فوق العاده كوچك و ناتوان است، و كمترين گذشتی در زندگی ندارند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_144
❇️از قویترين ضامن اجرای #احكام_الهی برای اصلاح فرد وجامعه، #ايمان_به_معاد است
💠يا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ أَ لَمْ يَأْتِكُمْ رُسُلٌ مِنْكُمْ يَقُصُّونَ عَلَيْكُمْ آياتِي وَ يُنْذِرُونَكُمْ لِقاءَ يَوْمِكُمْ هذا قالُوا شَهِدْنا عَلی أَنْفُسِنا وَ غَرَّتْهُمُ الْحَياةُ الدُّنْيا وَ شَهِدُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ أَنَّهُمْ كانُوا كافِرِينَ (۱۳۰/انعام)
🌱(در قيامت به آنان گفته میشود:) ای گروه جنّ و انس! آيا پيامبرانی از خودتان به سويتان نيامدند تا آيات مرا بر شما بخوانند و شما را از ديدار اين روز بيمتان دهند؟ گويند: ما عليه خودمان گواهی میدهيم و زندگی دنيا آنان را فريب داد و بر عليه خود شهادت دادند كه كافر بودهاند.
🔷✨در اين آيه، دو اقرار از سوی كافران آمده است، يكی گواهی به آمدن پيامبران، دوّم اعتراف به كفر خويش.
مواقف در قيامت مختلف است؛ گاهی در موقفی كفّار ابتدا انحراف خود را انكار میكنند، مثل آيهی ۲۳ همين سوره: «وَ اللَّهِ رَبِّنا ما كُنَّا مُشْرِكِينَ»، آنگاه كه فهميدند قيامت جای انكار نيست، به گناه خود اعتراف میكنند.
🔹جنّ و انس هر دو مكلف به پذيرش دعوت انبيايند و رسولان برای هر دو نژاد آمدهاند. «الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ»
🔹انذار، يكی از اهرمهای تربيت و وظيفهی پيامبران است. «وَ يُنْذِرُونَكُمْ»
🔹از قویترين ضامن اجرای احكام الهی برای اصلاح فرد وجامعه، ايمان به معاد است. «يُنْذِرُونَكُمْ لِقاءَ يَوْمِكُمْ هذا»
🔹قيامت، جای كتمان وانكار نيست، لذا انسانها عليه خود اقرار میكنند.
«شَهِدُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ»
🔹دنياخواهی، عامل بیاعتنايی به دعوتهای انبياست. غَرَّتْهُمُ الْحَياةُ ... (فريفته شدن به دنيا، موجب فراموشی آخرت است.)
🔹علاقهی افراطی به دنيا، انسان را به كفر میكشاند. غَرَّتْهُمُ الْحَياةُ الدُّنْيا ... أَنَّهُمْ كانُوا كافِرِينَ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11