4 گروهی که روز قیامت پیامبر صلی الله علیه و اله انها را شفاعت می کند :
💎پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله فرمودند :
1️⃣أربَعَةٌ أنَا لَهُم شَفيعٌ يَومَ القِيامَةِ :
2️⃣المُكرِمُ لِذُرِّيَّتي مِن بَعدي ،
3️⃣والقاضِي لَهُم حَوائِجَهُم ،
4️⃣والسّاعِي لَهُم في اُمورِهِم عِندَ اضطِرارِهِم إلَيهِ ،
وَالمُحِبُّ لَهُم بِقَلبِهِ ولِسانِهِ.
چهار نفرند كه روز قيامت من شفيع آنها خواهم بود:
1️⃣كسى كه پس از من فرزندانم را گرامى و محترم بدارد،
2️⃣كسى كه نيازهاى آنان را بر آورده سازد،
3️⃣كسى كه وقتى آنان به او محتاج شدند در رفع گرفتارى هايشان بكوشد
4️⃣و كسى كه با دل و زبان خويش آنان را دوست بدارد.
📖أمالي الطوسيّ،ص۳۶۶،ح۷۷۹
📖عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج۱، ص۲۵۴، ح۲
📖بشارة المصطفى ،ص۳
💎 یکی دیگر از «آیاتالمهدی» در قرآن کریم، آیه سوم از سوره مبارکه بقره است که در وصف «متّقین» چنین میفرماید:
🌹ألَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُون🌹
🌷(پرهیزکاران) کسانی هستند که به «غیب» ایمان دارند و نماز بپا داشته و از آنچه به آنها روزی داده ایم، انفاق میکنند.🌷
✍ طبق این آیه شریفه، مهمترین ویژگی افراد پرهیزکار، ایمان به #غیب است و طبق روایات متعدّد، یکی از مصادیق مهم «غیب» باور داشتن و ایمان به وجود #امام_غائب از نظر است.
👌 البته باید توجّه داشت که #ایمان_واقعی به گرایش و #عمل منجر میشود؛ پس ایمان واقعی به «امام غائب»، باید انسان را به سوی «معرفت، محبّت و اطاعت از امام» سوق بدهد؛
🌷 از طرفی دیگر، ایمان به «امام غائب» منبع #قدرت ، #امید و #حرکت است؛ چرا که انسان میداند حجّت حَیّ و خلیفه خداوند وجود دارد؛ از احوالات و اعمال او با خبر است و طبق #قاعده_لطف ، در راه رسیدن به سعادت دنیوی و اُخرَوی ، از هیچ بَذل و محبّتی نسبت به بندگان، دریغ نمی فرماید.
امام رضا علیهالسلام
عَلیُبْنُاَلْحَسَنِبْنِعَلِیِبْنِفَضَّالٍ عَنْ أَبِی اَلْحسَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِالسَّلاَمُ قَالَ: اَلسَّجْدَةُ بَعْدَ اَلْفَرِيضَةِ شُكْراً لِله تَعَالَى ذِكْرُهُ عَلَى مَا وَفَّقَ اَلْعَبْدَ مِنْ أَدَاءِ فَرْضِهِ وَ أَدْنَى مَا يُجْزِی فِيهَا مِنَ اَلْقَوْلِ، أَنْ يُقَالَ شُكْراً لِله شُكْراً لِله ثَلاَثَ مَرَّاتٍ. قُلْتُ فَمَا مَعْنَى قَوْلِهِ شُكْراً لِله؟ قَالَ: يَقُولُ هَذِهِ اَلسَّجْدَةُ مِنِّی شُكْراً لِله عَلَى مَا وَفَّقَنِی لَهُ مِنْ خِدْمَتِهِ وَ أَدَاءِ فَرْضِهِ وَ اَلشُّكْرُ مُوجِبٌ لِلزِّيَادَةِ، فَإِنْ كَانَ فِی اَلصَّلاَةِ تَقْصِيرٌ تَمَّ بِهَذِهِ اَلسَّجْدَةِ.
سجده شکر بعد از نماز فريضه به خاطر تشكر نمودن بنده از خداوند متعال است كه او را موفق ساخت بر اداء واجب و انجام فريضه و كمترين عبارتى كه در آن کفایت میکند، آن است كه سه مرتبه بگويد: شُكراً لله. [راوی میگوید] پرسیدم معنای [این جمله] شُکراً لله چیست؟ حضرت فرمودند: معنای اين سجده [و ذکر آن] این است که بنده میگوید: این سجده از طرف من به جهت تشكر از خداوند متعال است كه به من توفیق داد، خدمت او کنم و عمل واجب خویش را انجام دهم و همین شکرگزاری باعث زیاد شدن توفیقات شخص میگردد و اگر کمبودی در نماز او باشد، به وسیله این سجده شکر، نمازش کامل میشود.
عللالشرایع ج۲ ص۳۶۰
💐🌸🌹🌷🥀🌺🌻💐🌸🌹🌷🥀
✧ چهار #ذکر ارزشمند آرامش بخش ✧
💟 #امام_صادق (علیه السلام) میفرمایند در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار چیز پناه نمیبرد؟
❶ در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد!
【حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكيلُ】⇦سوره آل عمران، آيه ۱۷۱
❷و در شگفتم برای کسیکه اندوهگین است، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد!
【لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنْ الظَّالِمِینَ】⇦سوره انبيا، آيه ۸۷
❸و در شگفتم برای کسیکه مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد!
【اُفوِّضُ أمری إلَی الله إنّ الله بصیرٌ بالعباد】⇦سوره غافر، آیه ۴۴
❹و در شگفتم برای کسیکه طالب دنیا و زیباییهای دنیاست، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد!
【مَا شَاءَ اللَّهُ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ 】
📓 من لا یحضرهالفقیه، ج4
🍃✨✨🍃✨✨🍃✨✨🍃
🍃✨✨🍃✨✨🍃✨✨🍃
❓چرا وجود حضرت مهدی(عج) به خورشید پشت ابر تشبیه شده است؟
✍ پاسخ این سوال برمی برگردد به سخن خود امام زمان(ع) که وجود خویش را در عصر غیبت کبری، به خورشید در پس ابر تشبیه کرده است. آنجا که میفرمایند:
🌺 «أَمّا وَجْهُ الاِْنْتِفاعِ بی فی غَیْبَتی فَکَالاِْنْتِفاعِ بِالشَّمْسِ إِذا غَیَّبَتْها عَنِ الاَْبْصارِ السَّحابُ؛ امّا چگونگی استفاده از من در غیبتم، همانند استفاده از خورشید است هنگامى که ابرها آن را از دیدگان پنهان نگاه دارد.»(1)
✅ در این تشبیه، نکات جالبى نهفته است که به بعضى از آنها اشاره مىکنیم:
1⃣ همان گونه که خورشید، منشأ حیات موجودات و مایهى گرمى و حرارت و نور و حرکت و … است، حیات معنوى جامعه، از وجود امام زمان(ع)، و بقاى آن نیز به بقاى وجود آن حضرت وابسته است.
2⃣ همان گونه که خورشید واسطه ى بهره گیرى موجودات از نور و حرارت است، امام نیز واسطه ى اعلا براى فیض بردن موجودات است.
3⃣ همان گونه که مردم، انتظار خارج شدن خورشید از پَسِ ابرها را دارند، تا از وجود و ظهورش استفاده ببرند، در ایّام غیبتِ آن حضرت نیز مردم، منتظر ظهور و خروج اویند و از ظهورش مأیوس نمىگردند.
4⃣ همان گونه که ابر، کاملاً خورشید را نمىپوشاند و نور خورشید به زمین و زمینیان مىرسد، غیبت هم مانع کامل براى بهره دهى حضرت نیست. و مردم از وجود مبارک او بهره مىبرند.
5⃣ همان گونه که شعاع خورشید، به مقدار روزنهها و اندازهى پنجرهها، داخل اتاقها مىشود و مردم از آن بهره مىبرند، مقدار بهرهى مردم از وجود و آثار و برکات آن حضرت نیز، به اندازهى قابلیّت آنان است.
(1) الغیبة، شیخ طوسی
🌹 إسْتَجِيبُوا لِرَبِّكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا مَرَدَّ لَهُ مِنَ اللَّهِ ۚ مَا لَكُمْ مِنْ مَلْجَإٍ يَوْمَئِذٍ وَ مَا لَكُمْ مِنْ نَكِيرٍ🌹
🌷پیش از آنكه روزی فرا رسد كه از سوی خدا هیچ بازگشتی برای آن نیست، پروردگارتان را اجابت كنید، آن روز برای شما هیچ پناهگاهی و هیچ راه انكاری [نسبت به اعمالی كه مرتكب شدهاید] وجود ندارد؛🌷 (سوره شوری، آیه۴۷)
✍ #زمان یکی از با ارزش ترین دارایی های هر انسانی می باشد که در «متون دینی»، نسبت به جایگاه ویژه آن، توصیه های فراوانی شده است و با توجه به اهمیت آن، «حفظ و حراست» از آن نیز، بسیار مهمّ و حیاتی است که اگر نتوانیم آن را #مدیریت کنیم، نخواهیم توانست آن را از دست سارقانی که هر لحظه می خواهند زمان را از ما بدزدند محافظت کنیم و در نهایت دستاورد های بزرگی برای ما حاصل نمی شود...
🌿 پیامبر اکرم صَلّیاللّهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلّم به ابوذر غفاری می فرمایند:
🌷 پنج چیز را، قبل از پنج چیز غنیمت شمار؛
✅ جوانی را قبل از پیری؛
✅ سلامتی را قبل از مریضی؛
✅ دارایی را قبل از فقر؛
✅ فراغت را قبل از اشتغال؛
✅ و زندگی را پیش از مرگ.🌷
📚مکارمالاخلاق، ج ۱، ص 458
🌹🌹🌹🌹🌹
💠 عواقب لقمه حرام
🌷 رسول خدا (صلی الله علیه واله )
در روز قیامت اقوامی با داشتن حسناتِ بسیار، بهاندازه کوههای مکّه، میآیند و امر میشود که به آتش افکنده شوند. برخی میگویند: یا رسول الله! آیا این افراد نمازگزار بودند؟
حضرت میفرماید: آری، نماز میخواندند، روزه میگرفتند و پارهای از شب را به عبادت مشغول بودند؛ لکن هرگاه بر اینان چیزی از [مال] دنیا پیدا میشد، خود را بر آن میافکندند.
🌷«لَیَجِیئَنَّ اَقْوَامٌ یَوْمَ الْقِیَامَةِ لَهُمْ مِنَ الْحَسَنَاتِکَجِبَالِ تِهَامَةَ فَیُؤْمَرُ بِهِمْ اِلَی النَّارِ، فَقِیلَ: یَا نَبِیَّ اللهِ! مُصَلُّونَ؟ قَالَ: کَانُوا یُصَلُّونَ وَیَصُومُونَ وَیَاخُذُونَ وَهْناً مِنَ اللَّیْلِ لَکِنَّهُمْ کَانُوا اِذَا لَاحَ لَهُمْ شَیْءٌ مِنَ الدُّنْیَا وَثَبُوا عَلَیْهِ؛
📚خصال صدوق، ج 2، ص486.
🖤🥀﷽🖤
🥀🖤🥀🖤
🖤🥀🖤
🥀🖤
🖤
✳️آیا میدانید بالاترین ذکر چیست؟⁉️
بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق علیه السلام میفرمایند:
سخت ترین چیزی که خدا بر خلقش واجب کرده ذکر و یاد خداست.
ذکر خدا فقط گفتن"سبحان الله والحمدلله ولااله الاالله والله اکبر"نیست.گرچه این هم یکی ازبهترین ذکرهااست.
بلکه ذکر اینهاست:
🌺 مواظب حلال و حرام ها بودن.
🌺 اطاعت خدای بزرگ را کردن.
🌺 نماز را برپا داشتن.
🌺 خمس و زکات را دادن.
🌺 امربه معروف و نهی از منکر کردن.
🌺 بامردم خوش خلقی خداپسند انجام دادن.
🌺 آنچه را رضای خداست انجام دادن.
🌺 آنچه را رضای خدا نیست انجام ندادن.
🌺 و اینکه اگر معصیتی است ترک کنید:
💫غیبت نکنید،💫تهمت نزنید،💫کینه را از دل بیرون کنید،💫حسادت با کسی نداشته باشید،💫دروغ نگویید،💫بخل نکنید،
🌺 آنچه را که باعث خشم خدای عزوجل میشود انجام ندهید.
اینها ذکر خداست.
📚 کتاب شریف اصول کافی جلد3صفحه 127
💠 فضیلت انتظار و چشم به راه بودن حضرت مهدی(عجل الله فرجه ) در کلام امام رضا(علیه السلام )
✍ یک موضوع ديگري كه در زمينه باور مهدوي در كلام امام رضا عليه السلام يافت مي شود، موضوع «انتظار فرج» يا چشم به راه گشايش بودن است. آن حضرت در روايات متعددي، به موضوع فضيلت انتظار فرج اشاره كرده است.
ايشان در روايت بسيار زيبايي، فضيلت انتظار را اين گونه بيان مي كند:
🌸 ... آيا هيچ يك از شما خوش ندارد كه در خانه خود بماند، نفقه خانواده اش را بپردازد و چشم به راه امر ما باشد؟ پس اگر در چنين حالي از دنيا برود، مانند كسي است كه به همراه رسول خدا صلي الله عليه و آله در [نبرد] بدر به شهادت رسيده است. اگر هم مرگ به سراغ او نيايد، مانند كسي است كه به همراه قائم ما و در خيمه او باشد.
🌷 ... أَما يَرضي أَحَدُكُم أَنْ يَكُونَ في بَيْتِهِ يُنْفِقُ عَلي عِيالِهِ يَنْتَظِرُ أَمْرَنا فَإِن أَدْرَكَهُ كانَ كَمَنْ شَهِدَ مَعَ رَسوُلِ اللّهَ صلي الله عليه و آله ، بَدْرَا، وَ إِن لَمْيُدْرِكْه كانَ كَمَنْ كانَ مَعَ قائِمِنا في فُسْطاطِهِ... .(1)
✅ آن حضرت در روايت ديگري نيز مي فرمايد:
🌸 چه نيكوست صبر و انتظار فرج. آيا سخن بنده صالح خدا [شعيب] را نشنيدي كه فرمود: «و انتظار بريد كه من [هم] با شما منتظرم» و «پس منتظر باشيد كه من [هم] با شما از منتظرانم.» بر شما باد به بردباري؛ چون گشايش پس از نااميدي فرا مي رسد و به تحقيق، افراد پيش از شما، از شما بردبارتر بودند.
🌹 ما أَحْسَنُ الصَّبرُ وَ انتِظارُ الفَرَجِ أَما سَمِعتَ قَولَ العَبدِ الصّالِح: «وَ ارْتَقِبُوا إِنّي مَعَكُم رَقيبٌ» هود/93. «وَ فَانتَظِروُا إِنّي مَعَكُمْ مِنَ المُنْتَظرِينَ» اعراف/71. فَعَلَيكُمْ بِالصَّبَرِ إِنّما يَجِيءُ الفَرَجُ عَلَي اليَأسِ وَ قَد كانَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُم أَصْبَرَ مِنْكُمْ... .(2)
(1) الكافى، ج 4، ص260، ح34.
(2) مسند الإمام الرضا علیه السلام، ص 217، ح 373.