عاشقانت میفروشند عشق را، غم میخرند
دل به پای روضه میریزند ماتم میخرند
بازهم شیر حلال مادران تأثیر کرد
بچهها دارند از بازار پرچم میخرند😭
✍ همانگونه که #قرآن_کریم معجزه جاوید و ماندگار الهی است که برای تمام تاریخ و همه نسل های بشریت نازل شده و هیچگاه کهنه نمیشود، حضرت #أباعبداللّه_الحسین علیه السّلام نیز شهید جاوید و ماندگاری هستند که هرگز یاد ایشان و اهداف و قیام آن بزرگوار، نهتنها فراموش نخواهد شد، بلکه هر روز زندهتر هم میشود.
👌 اکنون با گذشت چهارده قرن از حادثه بزرگ #عاشورا، ذکر مصیبت و فضایل و مناقب بى شمار سیّد الشّهدا عَلیهِ السَّلام نیز، خستگی نا پذیر است؛ تا آنجا که می بینیم محافل عزاداری و ذکر مصیبت های ایشان، سراسر جهان را در بر می گیرد و منشأ بیداری فردی و اجتماعی می شود؛ که نشان دهنده این است که سیّد الشّهدا عَلیهِ السَّلام و حادثه عاشورا نیز چون آیات قرآن، به زمان و مکان خاصّی محدود نمی شوند، بلکه برای همیشه، تازه و الهام بخش حرکت های توحیدی و هدایت گر می باشند.
✅ پیامبر اکرم صَلّیاللّهُ عَلیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم می فرمایند:
🥀 اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً🥀
☘ همانا براى #شهادت_حسین (عَلیهِ السَّلام)، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمیشود.☘
📚 جامع احادیث الشیعه، ج 12، ص 55
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼️از آسمان آید ندا
🥀اهلا و سهلا
◼️حسین رسید به کربلا
🥀اهلا و سهلا
◼️با دختر شیر خدا
🥀اهلا و سهلا
◼️با ماه آل مصطفی
🥀اهلا و سهلا
السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ الحسین🖤
💠 اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ 💠
➖چرا شیعیان از اول محرم عزاداری میکند با اینکه امام حسین علیه السلام در روز عاشورا به شهادت رسیدند؟
🔰علامه مجلسی رحمه الله علیه:
از آنجا که شهادت امام حسین علیهالسلام در دهم این ماه (محرم) است و در خلال این دهه (دهه اول محرم) غالباً حزین و غمزده بود و دائماً اخبار هولناک به او میرسید سزاوار است که شیعیان آن حضرت لوازم عزای او را در همه این ده روز به پا دارند و همچنین حزین و ناراحت باشند و اینکه اخبار و احادیثی را بازگو کنند که از مصائب او خبر میدهد.
و بعضی از علما نیز به ترک بعضی از لذتها سفارش کردند.
📚: زاد المعاد، ج۱، ص۲۰۳
◾️#محرم | مشخص شدن دینداران واقعی در هنگام سختی و بلا
💠 امام در دوم محرّم سال ۶۱ هجرى به اتّفاق ياران خويش به سرزمين كربلا وارد شد، ابتدا به يارانش رو كرد و فرمود:
🍁 «النَّاسُ عَبيدُ الدُّنْيا وَ الدِّينُ لَعِقٌ عَلى أَلْسِنَتِهِمْ، يَحُوطُونَهُ ما دَرَّتْ مَعايِشُهُمْ، فَإِذا مُحِّصُوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيَّانُونَ».
🌿 مردم، بندگان دنيا هستند و دين همانند چيزى است كه بر زبانشان باشد، تا آنگاه كه زندگىشان (به وسيله آن) پر رونق است آن را نگه مىدارند، ولى هنگامى كه با مشكلات آزموده شوند، عدد دينداران اندک مىشود.
📚 آیت الله مکارم شیرازی، عاشوراء ريشهها، انگيزهها، رويدادها، پيامدها، ص ۳۷۹
🔹 «مرحوم حاج آقا حسین دارا یکی از خادمان و شیفتگان حضرت اباعبدالله الحسین (عليه السلام) بود. او در دو ماه محرّم و صفر با تمام وجود به اقامهٔ مجلس عزای سالار شهیدان میپرداخت. برای بهتر برگزار شدن مجلس از کسبهٔ محل کمک میگرفت و همه را در این امر خیر، که خود مایهٔ خیرات و برکات دیگر بود، شریک میکرد. به عنوان نمونه، به یکی میگفت: یک واعظ به حساب تو دعوت میکنم. به دیگری میگفت: قند روضه با شما. به سومی میگفت: چای مجلس با تو باشد. و به این صورت، تعزیهداری میکرد.
🔸 یک شب، دههٔ عاشورا، هیئتی برای عزاداری در مسجد خواجهاعلم (هیئت علوی اصفهان) حاضر میشوند. مرحوم حاج آقا حسین دارا در آن ساعت قندِ شکسته که آمادهٔ پذیرایی باشد نداشته است. فوراً به یکی از کسبهٔ همسایهٔ مسجد میگوید: بیا مقداری قند بشکن تا من هم چای را آماده کنم و از مهمانهای امام حسین (علیه السلام) پذیرایی کنیم. آن شخص همسایهٔ مسجد میگوید: الآن وقت ندارم، زیرا سر چراغ من است. یعنی اوّل شب است و میخواهم کاسبی کنم.
🔹 مرحوم حاج آقا حسین با کمک یک نفر دیگر پذیرایی را انجام میدهد. فردای آن روز، آن کاسب همسایه که حاضر به همکاری با حاج آقا حسین نشده بود میگوید: حاج حسین! هر کاری داری برای امام حسین انجام میدهم! حاج حسین میگوید: الآن کاری ندارم؛ من دیشب با تو کار داشتم.
🔸 او (مرحوم اکبرآقا قاضیزاده) میگوید: دیشب در عالم خواب دیدم آقا امام حسین (علیه السلام) [کنارِ] درِ مسجد ایستادهاند و در کنار ایشان، برادرِ باجانبرابرشان حضرت ابالفضل (علیه السلام) حضور داشتند و عزاداران وارد مسجد میشدند و امام حسین (علیه السلام) برگههایی را به یکیکِ عزاداران مرحمت میفرمودند.
🔹 امّا تا من وارد شدم، حضرت به من اعتنایی نفرمودند. عرض کردم: آقا! به من از این برگهها نمیدهید؟ فرمودند: الآن فرصت ندارم. دقیقاً همان جملهای که خودم گفته بودم! از خواب بیدار شدم و متوجّه بیتوفیقی شدم. لذا حالا آمدهام که هر کاری برای مجلس امام حسین (عليه السلام) هست به من واگذار کنید.»
📚 (علیرضا مهرپرور؛ خاطراتی آموزنده و ماندگار، ص٩٦ - ۹۷)
آیا می دانید چگونه ثواب عزاداری امام زمان علیه السلام در محرم نصیبمان می شود ؟
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و اله :
مَنْ عَزَّى مُصَاباً كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِهِ مِنْ غَيْرِ أَنْ يَنْتَقِصَ مِنْ أَجْرِ الْمُصَابِ شَيْئاً.
هرکس به عزاداری تسلیت بگوید، به اندازه اجر آن عزادار بدون این که از اجر او کاسته شود به تسلیت گوینده اجر داده می شود.
📜الكافی، ج ۳ ص ۲۰۵
▪️در عزاداری ها به صاحب این عزا امام زمان عجل الله تعالی فرجه اینگونه تسلیت بگوییم
آجَرَکَ الله یا بَقیَّهَ الله فی مُصیبَة جَدِّکَ الحُسین علیه السلام"
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
مرحوم آیتالله مرتضی تهرانی(ره): برگزاری مجالس روضه #امام_حسین (علیهالسلام) واجب است نه مستحب
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
⬛️داود بن کثیر رقی میگوید نزد #امام_صادق(علیه السلام) بودم که ایشان آب طلبید و از آن نوشید. دیدم اشک از چشم مبارک حضرت جاری شد. آنگاه فرمود:
ی داود! خداوند قاتل حسین(علیه السلام) را لعنت کند. هیچ مومنی نیست که آب بنوشد و از حسین یاد کند و بر قاتلش لعنت بفرستد مگر این که خداوند صدهزار ثواب برای او ثبت میکند و صدهزار گناه از او محو میکند و صد هزار درجه او را بالا میبرد و گویا صدهزار بنده را آزاد کرده باشد و خداوند او را با دلی مطمئن محشور میکند.
عَنْ دَاوُدَ الرَّقِّيِّ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام إِذَا اسْتَسْقَى الْمَاءَ فَلَمَّا شَرِبَهُ رَأَيْتُهُ قَدِ اسْتَعْبَرَ وَ اغْرَوْرَقَتْ عَيْنَاهُ بِدُمُوعِهِ
ثُمَّ قَالَ لِي يَا دَاوُدُ- لَعَنَ اللَّهُ قَاتِلَ الْحُسَيْنِ عليه السلام وَ مَا مِنْ عَبْدٍ شَرِبَ الْمَاءَ فَذَكَرَ الْحُسَيْنَ عليه السلام وَ أَهْلَ بَيْتِهِ وَ لَعَنَ قَاتِلَهُ إِلَّا كَتَبَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ
مِائَةَ أَلْفِ حَسَنَةٍ
وَ حَطَّ عَنْهُ مِائَةَ أَلْفِ سَيِّئَةٍ
وَ رَفَعَ لَهُ مِائَةَ أَلْفِ دَرَجَةٍ
وَ كَأَنَّمَا أَعْتَقَ مِائَةَ أَلْفِ نَسَمَةٍ وَ حَشَرَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ثَلِجَ الْفُؤَادِ
📚الکافی جلد۶ صفحه۳۹۱
📚کامل الزیارات جلد۱ صفحه۱۰۶
📚امالی صدوق صفحه۲۰۵