قیام 15 خرداد نقطه عطفی در کارنامه انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود
قیام خونین 15 خرداد
بی تردید هیچ دگرگونی و انقلابی بی ریشه و علت پدید نمی آید و بسترها و عواملی در شکل گیری آن مؤثر است. قیام 15 خرداد نیز جنبشی ماندگار و اثر گذار است و نقطه عطفی در کارنامه انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود. این قیام، سر آغاز تحوّلات و دگرگونیهای شگفت آوری شد که به حق می توان از آن به عنوان «یوم اللّه» نام برد.
دستگيری امام خمينی (ره )
در سحرگاه 15 خرداد 1342، عوامل رژیم شاه به خانه ساده و بیآلایش حضرت امام در قم یورش بردند و امام خمینی (ره) که روز پیش از آن در روز عاشورای حسینی در مدرسه فیضیه قم، طی سخنان کوبندهای پرده از جنایات شاه و اربابان آمریکایی و اسرائیلی او برداشته بودند، دستگیر و به زندانی در تهران منتقل شدند.
قيام پانزدهم خرداد قم
پس از انتشار خبر دستگيری امام (ره ) در پانزدهم خرداد 1342، بسياری از مردم قم، به منزل ايشان رفتند و به اتفاق فرزندشان، حاج آقا مصطفی ، در حدود ساعت شش بامداد، به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) حرکت کردند. پس از مدتی، صحن مطهر و خيابان های اطراف، لبريز از جمعيتي شد که شعار "يامرگ يا خمينی" را با هيجان شديدی تکرار می کردند. در همان زمان، علما و مراجع وقت هم با صدور بيانيه هايی، خواستار آزادی فوری حضرت امام (ره )شدند
در حدود ساعت ده صبح، با ورود نيروهای مسلّح برای تقويت نيروهای شهربانی قم، تيراندازی و رگبار مسلسل ها شروع شد و تعداد زيادی از مردم زخمی شده يا به شهادت رسيدند. شدّت تيراندازی به حدّی بود که امکان انتقال زخمی ها و اجساد شهيدان نبود و اين کشتار، تا ساعت پنج عصر ادامه يافت.
حمام خون درتهران
درپانزدهم خرداد 1342، مردم تهران هم چون ساير شهرها، در اعتراض به دستگيری امام خمينی (ره ) به خيابان ها ريختند و قيام خونين خويش را آغاز کردند. سيل خروشان کشاورزان غيور و کفن پوش ورامين، دهقانان کن و نيز مردم جماران به سوی تهران سرازير شد. انبوه جمعيت بازاری، بار فروش، دانشگاهی و اقشار مختلف مردم، با فريادهای رعد آسای "يا مرگ يا خمينی" و "مرگ برشاه" تهران را به لرزه درآورد. شاه که در برابر قيام قهر آلود ملٌت، تاج و تخت خود را درحال زوال می ديد، با رگبار مسلسل به جنگ ملٌت مظلوم رفت و تهران را در پانزدهم خرداد 1342، به کشتارگاه مخوف و حمام خون تبديل ساخت.
راه پيمايی در ساير شهرها
در روز پانزدهم خرداد 1342، در بيشتر شهرها، درگيری، راه پيمايی، برگزاری جلسات و نيز سخنرانی بر ضد رژيم و اعتراض به دستگيری امام صورت گرفت. در بعضی از شهرها مانند شيراز، تبريز و مشهد، اعتراض از شدٌت و گشتردگی بيشتری برخوردار بود که در اثر اين حوادث، تعداد زيادی کشته، مجروج يا زندانی شدند.
در روز 15 خرداد 1342، در بيشتر شهرها راهپيمايی در اعتراض به دستگيری امام صورت گرفت
تلاش رژيم برای تغيير واقعيت
قيام پانزدهم خرداد، جوششی از طرف مردم بود برای درهم کوبيدن رژيم سلطنت و گرچه به سرعت نتيجه قطعی نداد، آثار بسيار باقی گذاشت. از اين رو، عوامل رژيم حاکم، به روش های گوناگون کوشيدند با استفاده از همه امکانات و ازجمله رسانه های گروهی، جنبه اسلامی و مردمی را از آن بگيرند و جهت خارجی به آن داده، افکار عمومی را فريب دهند. بنابراين رژيم مدعی شد که عده ای از مردم،برای به دست آوردن پول، به تهاجم بر ضد دولت دست زده اند و گفتند که اين پول ها را شخصی به نام "جمال عبدالناصر" فرستاده تا در ايران، توطئه هايی صورت گيرد. البته با همه اين تلاش ها و ادعاهای پوچ و بی اساس، شعله قيام پانزدهم خرداد 1342، روز به روز روشن تر می گرديد.
پانزدهم خرداد در مطبوعات جهان
پس از قيام پانزدهم خرداد 1342، مطبوعات خارجی به صورت های مختلف و با تيترهايی درشت، از اين روز نام بردند. برای مثال روزنامه "دی ولت" در شماره 129 خود نوشت:" در تهران، صدها نفر کشته شده اند. دولت عَلَم، حکومت نظامی اعلام کرد. ارتش با تانک و مسلسل، بر ضد طرفداران رهبر مسلمانان، [امام] خمينی که عليه اصلاحات شاه دست به اعتراض زده اند، وارد عمل شد". يا روزنامه "الاهرام" در 16 خرداد نوشت: "ديروز تهران در آتش خشم شعله ور شد... اين، شديدترين تظاهرات ضد شاه بود وهنگامی آغاز شد که رهبر دينی، روح الله خمينی و ياوران او دستگير گرديدند".
قيام 15 خرداد ، جوششی از طرف مردم برای در هم کوبيدن رژيم سلطنت پهلوی بود
انعکاس نهضت پانزدهم خرداد
پس از واقعه پانزدهم خرداد 1342، با وجود سانسورهای شديد دستگاه شاه، خبرهای دستگيری امام خمينی(ره) و قيام 15 خرداد؛ در مدت کوتاهی، تنها در سراسر کشور، که به فراتر از مرزها گسترش يافت و موجی از نفرت و خشم بر ضد شاه به راه افتاد. حوزه های علميه نجف، کربلا و کاظمين، به حمايت از امام خمينی (ره)، تلگراف هايی به سران کشورهای اسلامی و سازمان های بين المللی مخابره و کشتار
17.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴انتشار برای نخستینبار؛ لحظاتی از برخی دیدارهای شهید رئیسی با رهبر انقلاب
https://eitaa.com/quranvdoaa/25669
jahade tabyen.amr
30.16M
🚨جواب تـمـام #شبهات اینجا هست😍
🎙انتشار #نسخهصوتیکامل برنامه #جهادتببین🤗
💡پیوندِ دانلودِ صوت،با کیفیت اصلی👇
amrn.ir/jh
amrn.ir/jh
amrn.ir/jh
#جهادتبیین
#پاسخبهتمامشبهاتحجابوامربهمعروف
#نشراینپیامصدقهجاریهاست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 ما تکلیف داریم آقا! این طور نیست که حالا که ما منتظر ظهور امام زمان هستیم پس دیگر بنشینیم تو خانههایمان، تسبیح را دست بگیریم و بگوییم «عَجّلْ عَلی فَرَجِهِ».
#امام_خمینی
💚 #اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج 💚
40.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بشنوید چه اتفاقی افتاد.... 🥰
عزیزی که میگفت #وقت_ندارم توی دوره ها شرکت کنم، هم سه تا کوچولو👶👧🧒 دارم، هم در حال تحصیلم✍📚....
اما چی شد که نه تنها دوره مقدماتی، بلکه #کل_آموزش_های_مجازی ۱۲ گانه رو، فقط و فقط توی یـک مــاه و نـیـم گذروند😳(بجای ۹ ماه😳)
🟢شما هم همین الان ثبت نام کنید👇
amrn.ir/c
amrn.ir/c
16.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️🎥برای اولین بار میبینید
📌در ونهای پلیس چه میگذرد؟
🎤گفتگوی آزاد با دختران #طرح_نور
👌انتشار حداکثری با شما
https://eitaa.com/joinchat/1655439360C3ac9fe7eda
https://eitaa.com/quranvdoaa/25669
رای من،امام زمان است.mp3
3.23M
🗳🗳🗳🗳🗳🗳🗳🗳🗳
😌من میخوام به،«حاج قاسم» رای بدم😳
🎙#پاسخدکترتقوی
📣نشر حداکثری
#جهادتبیین
#انتخابات
قسمت اول
🆔 @aamerin_ir
https://eitaa.com/quranvdoaa/25669
🌸 #حدیث_روز
حضرت امام صادق عليه السلام:
إيّاكَ وَالكَسَلَ وَالضَّجَرَ؛ فَإِنَّهُما مِفتاحُ كُلِّ سوءٍ
از تنبلى و بى حوصلگى بپرهيز؛ كه آن دو كليد هر زشتى اند
📚تحف العقول صفحه295
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
🌹https://eitaa.com/quranvdoaa/25678
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا آمار ازدواج در جامعه کاهش یافته است؟
🔹حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
#منبرهای_عالی
#لبیک_یا_خامنه_ای
#فرزند_آوری
#ازدواج
https://eitaa.com/quranvdoaa/25678