امیرالمومنین علی علیه السلام :
الرَّاضِي بِفِعْلِ قَوْمٍ كَالدَّاخِلِ فِيهِ مَعَهُمْ وَ عَلَى كُلِّ دَاخِلٍ فِي بَاطِلٍ إِثْمَانِ إِثْمُ الْعَمَلِ بِهِ وَ إِثْمُ الرِّضَى بِه
هر کس راضی به فعل قومی شود او با آنها شریک خواهد بود بمانند کسی که در بین آنها بوده! و بر تمامی داخل شوندگان در باطل دو گناه هست گناه عمل به آن کار باطل و گناه رضای به آن عمل
🌱نهج البلاغة ص ۴۹۹
۲۱ آذر ۱۴۰۱
👈🏻مخفی بودن ۴ چیز در ۴ چیز
عَنِ الْبَاقِرِ عَنْ آبَائِهِ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (صلوات الله علیهم) قَالَ: إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَی أَخْفَی أَرْبَعَةً فِی أَرْبَعَةٍ أَخْفَی رِضَاهُ فِی طَاعَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیْئاً مِنْ طَاعَتِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ رِضَاهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ وَ أَخْفَی سَخَطَهُ فِی مَعْصِیَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیْئاً مِنْ مَعْصِیَتِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ سَخَطَهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ وَ أَخْفَی إِجَابَتَهُ فِی دَعْوَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیْئاً مِنْ دُعَائِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ إِجَابَتَهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ وَ أَخْفَی وَلِیَّهُ فِی عِبَادِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ عَبْداً مِنْ عَبِیدِ اللَّهِ فَرُبَّمَا یَكُونُ وَلِیَّهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ
امام باقر از پدرانش از امیر المؤمنین (صلوات الله علیهم) روایت نموده که خدای تبارک و تعالی چهار چیز را در چهار چیز پنهان کرده است:
۱- رضایش را در طاعت از خویش پنهان کرده، پس هیچ اطاعت و بندگی خدا را کوچک مشمار، که شاید خشنودی پروردگار در آن باشد و تو ندانی.
۲- خشم خود را در میان همه گناهان پنهان کرده، بنابراین هرگز معصیتی را کوچک مشمار، شاید غضب خدا در همان باشد و تو ندانی.
۳-اجابت (بر آوردن حاجت) را در دعاها پنهان کرده، پس هیچ دعائی را کوچک مشمار چون ممکن است همان به اجابتش رسیده باشد و تو ندانی.
۴- ولیّ(دوست) خود را در میان بندگان خویش پنهان کرده، پس هیچ بنده از بندگان خدا را کوچک مشمار، چون شاید او ولیّ (دوست) خدا باشد و تو ندانی.
🌱بحار الأنوار ج ۹۰ ص ۳۶۳
۲۵ آذر ۱۴۰۱
👈🏻حضرت مسیح در کلام
امیرالمؤمنین علی علیه السلام
وَ إِنْ شِئْتَ قُلْتُ فِی عِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ (علیهالسلام ) فَلَقَدْ كَانَ یَتَوَسَّدُ الْحَجَرَ وَ یَلْبَسُ الْخَشِنَ وَ یَأْكُلُ الْجَشِبَ وَ كَانَ إِدَامُهُ الْجُوعَ وَ سِرَاجُهُ بِاللَّیْلِ الْقَمَرَ وَ ظِلَالُهُ فِی الشِّتَاءِ مَشَارِقَ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبَهَا وَ فَاكِهَتُهُ وَ رَیْحَانُهُ مَا تُنْبِتُ الْأَرْضُ لِلْبَهَائِمِ وَ لَمْ تَكُنْ لَهُ زَوْجَةٌ تَفْتِنُهُ وَ لَا وَلَدٌ یَحْزُنُهُ وَ لَا مَالٌ یَلْفِتُهُ وَ لَا طَمَعٌ یُذِلُّهُ دَابَّتُهُ رِجْلَاهُ وَ خَادِمُهُ یَدَاهُ
اگر می خواهی از عیسی بن مریم بگویم ، که سنگ را بالش خود قرار می داد ، لباس پشمی خشن به تن می کرد، و نان خشک می خورد، نان خورش او گرسنگی ، و چراغش در شب ماه ، و پناهگاه زمستان او شرق و غرب زمین بود، میوه و گل او سبزیجاتی بود که زمین برای چهار پایان می رویاند ، زنی نداشت که او را فریفته خود سازد و فرزندی نداشته تا او را غمگین سازد ، مالی نداشت تا او را سرگرم کند ، و آز و طمعی نداشت تا او را خوار و ذلیل نماید ، مرکب سواری او دو پایش ، و خدمتگذار وی، دستهایش بود.
🌱خطبه ۱۶۰
۴ دی ۱۴۰۱
سید بن طاوس در الطرائف از علی بن اسباط روایت کرده است که شخصی از اولاد برامکه از امام رضا (علیه السلام) در مورد ابوبکر پرسید. امام از پاسخگویی امتناع کرد. شخص اصرار کرد و در نهایت امام در پاسخ فرمودند:
"كَانَتْ لَنَا أُمٌّ صَالِحَةٌ، مَاتَتْ وَ هِيَ عَلَيْهِمَا سَاخِطَةٌ، وَ لَمْ يَأْتِنَا بَعْدَ مَوْتِهَا خَبَرُ أَنَّهَا رَضِيَتْ عَنْهُمَا".
مادری صالحه داشتیم که در حالی که بر آن دو (ابوبکر و عمر) خشمگین بود از دنیا رفت، و پس از وفاتش خبری نیامد که از آن دو راضی شده باشد.
🌱الطرائف، ج ١، ص ٢۵٢.
۴ دی ۱۴۰۱
👈🏻کسب حلال زمینه استجابت دعا
پیامبر خدا صلے الله علیه و آله و سلّم: أطِبْ ڪَسبَڪَ تُستَجَبْ دَعوَتُڪَ، فإنَّ الرّجلَ یَرفَعُ اللُّقْمَةَ إلے فیهِ (حَراما) فما تُستَجابُ له دَعوَةٌ أربَعینَ یوما؛
در آمدت را پاک ڪن تا دعایت مستجاب شود؛ زیرا هرگاه آدمے لقمهی [حرام] به دهان خود ببرد، تا چهل روز دعایے از او پذیرفته نمےشود.
🌱بحار الأنوار ج ۹۳ ص ۳۵۸
۸ دی ۱۴۰۱
👈🏻رسیدگی به امر دین در روز جمعه
قال الامام الصادق عليه السلام:
اُفٍّ لِلرَّجُلِ المُسلِمِ لايَفرُغُ نَفسَهُ فِي الاُسبُوعِ يَومَ الجُمُعَةِ لأَِمرِ دينِهِ؛
اُفّ بر مسلمانى كه در روز جمعه براى رسيدگى به كار دين خود، فراغتی ایجاد نمىكند.
🌱الخصال ص ۳۹۳
۸ دی ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این طفلی هم دوست داره شبیه طاووس بشه😂
۹ دی ۱۴۰۱
روح الله رستمیان
این طفلی هم دوست داره شبیه طاووس بشه😂
حرف از طاووس شد
👇🏻
عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا علیه السلام قَالَ: الطَّاوُسُ مَسْخٌ کَانَ رَجُلًا جَمِیلًا فَکَابَرَ امْرَأَةَ رَجُلٍ مُؤْمِنٍ تُحِبُّهُ فَوَقَعَ بِهَا ثُمَّ رَاسَلَتْهُ بَعْدُ فَمَسَخَهُمَا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ طَاوُسَیْنِ أُنْثَی وَ ذَکَراً فَلَا تَأْکُلْ لَحْمَهُ وَ لَا بَیْضَهُ
امام رضا علیه السلام فرمود: طاووس مسخ شده است. مرد زیبایی بود که به زن مرد مومنی که دوستش داشت، اصرار کرده و با او در آمیخت. بعدا آن زن باز به او پیغام میداد. پس خداوند متعال آنها را به صورت طاووس نر و ماده مسخ نمود. پس گوشت و تخم آن را نخور.
🌱الکافی ج ۶ ص ۲۴۷
۹ دی ۱۴۰۱
روح الله رستمیان
حرف از طاووس شد 👇🏻 عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا علیه السلام قَالَ: الطَّاوُسُ مَسْخٌ کَانَ رَجُلً
اصل روایی👈🏻 همه مسخ شده حرام اند
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فِی حَدِیثٍ قَالَ وَ حَرَّمَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ الْمُسُوخَ جَمِیعاً
امام صادق علیه السلام:
الله و رسول الله صلوات الله علیه و آله همه مسخ شده ها را حرام کرده اند.
🌱وسائل ج ۲۴ ص ۱۰۴
۹ دی ۱۴۰۱
👈🏻خدایا، ببخش...
بار خدایا به پیشگاهت عذر خواهم در حق ستمدیده اى که در حضور من بر او ستم رفته و من یاریش ننمودم
و از احسانى که در حقّم شده و شکرش را بجا نیاورده ام،
و از بد کننده اى که از من پوزش خواسته و عذرش را نپذیرفتهام،
و از فقیرى که از من حاجت خواسته و من خواست او را بر خواست خود ترجیح نداده ام،
و از حقّ مؤمن حق دارى که بر عهده ام مانده و آن را ادا ننموده ام،
و از عیب مؤمنى که بر من آشکار گشته و آن را نپوشانده ام،
و از هر معصیتى که برایم پیش آمده و از آن دورى نجستم.
بار الها از همه آنها و از آنچه مانند آنهاست از حضرتت با دلی آکنده از پشیمانى عذر مى خواهم، عذرى که مرا در آینده از نظایر آنچه بر من گذشت بازدارد...
پس بر محمد و آلش درود فرست، و پشیمانیم را بر لغزشهایى که گرفتارشان شدهام، و تصمیمم را بر ترک گناهانى که برایم پیش آیند توبهاى قرار ده که برایم موجب عشق تو گردد، اى دوستدار توبه کنندگان.
اللّهُمّ إِنّی أَعْتَذِرُ إِلَیْکَ مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِی فَلَمْ أَنْصُرْهُ،
وَ مِنْ مَعْرُوفٍ أُسْدِیَ إِلَیّ فَلَمْ أَشْکُرْهُ،
وَ مِنْ مُسِیءٍ اعْتَذَرَ إِلَیّ فَلَمْ أَعْذِرْهُ،
وَ مِنْ ذِی فَاقَةٍ سَأَلَنِی فَلَمْ أُوثِرْهُ،
وَ مِنْ حَقّ ذِی حَقٍّ لَزِمَنِی لِمُؤْمِنٍ فَلَمْ أُوَفّرْهُ،
وَ مِنْ عَیْبِ مُؤْمِنٍ ظَهَرَ لِی فَلَمْ أَسْتُرْهُ،
وَ مِنْ کُلّ إِثْمٍ عَرَضَ لِی فَلَمْ أَهْجُرْهُ.
أَعْتَذِرُ إِلَیْکَ یَا إِلَهِی مِنْهُنّ وَ مِنْ نَظَائِرِهِنّ اعْتِذَارَ نَدَامَةٍ یَکُونُ وَاعِظاً لِمَا بَیْنَ یَدَیّ مِنْ أَشْبَاهِهِنّ.
فَصَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَ آلِهِ،وَ اجْعَلْ نَدَامَتِی عَلَى مَا وَقَعْتُ فِیهِ مِنَ الزّلّاتِ،وَ عَزْمِی عَلَى تَرْکِ مَا یَعْرِضُ لِی مِنَ السّیّئَاتِ،تَوْبَةً تُوجِبُ لِی مَحَبّتَکَ،یَا مُحِبّ التّوّابِینَ.
🌱دعای ۳۸ صحیفه سجادیه(دعا در معذرت خواهی از مظلمه مردمان)
۹ دی ۱۴۰۱
📜 ابن شعبه حرانی رحمه الله عالم بزرگ شیعه نقل کرده است که امیر المومنین علیه السلام فرمودند:
«عدل تنها با علم کامل محقق میشود، زیرا کسی که جای هر چیز را نداند نمیتواند هر چیز را در جای خود نهد از این رو کسی که جاهل است و در امور علم قطعی و جامع ندارد نمیتواند متولی آن شود مگر آن که به سرچشمه دانش متصل باشد و بتواند در مبهمات به او رجوع کند».
📗 تحف العقول، تالیف ابن شعبه حرانی، صفحه ۱۱۵، چاپ المکتبة الحیدریة
۱۰ دی ۱۴۰۱
مهندسی جامعه یعنی؛ کاری کردهاند که از عطسه و سرفه کردن در جمع میترسیم ولی سکته در افراد جوان زیر 30 و 20 سال را عادی میپنداریم!
۱۱ دی ۱۴۰۱