🕎 یهودا مکابی و سپاهش موفق شدند سپاه آنتیوخوس را شکست داده و به اورشلیم وارد و با شادی و هلهله به معبد مقدس دست یابند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 درخت حنوکا و عمو ماکس (به تقلید از درخت کریسمس و بابا نوئل)!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 کاهن اعظم در حال ریختن روغن بر روی منوره ؛ کارتپستال سال جدید یهودیان
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 تاریخچهٔ عید حنوکا (٣)
1⃣ #یهودا_مکابی و گروهش که به #مکابیان معروف شده بودند، موفق شدند پس از جنگهای متوالی، سپاه آنتیوخوس را شکست داده و در سال ١۶۵ قبل از میلاد به اورشلیم وارد و با شادی و هلهله به #معبد_مقدس دست یابند. آنان معبد را پاک کرده و سپس هنگام آن فرا رسید که #منوره (شمعدان هفتشاخه) را که باید شب و روز در آنجا روشن باشد بیفروزند.
2⃣ مطابق آنچه در #تلمود (و نه در تورات) آمده، وقتیکه #حشمونائیم (مکابیان) خواستند پس از مدتها دوباره معبد را بازگشایی کنند فقط توانستند به ظرف کوچکی از روغن که هنوز مُهر #کاهن_اعظم را داشت و در نتیجه از ناپاکی به دور مانده بود، دست یابند. این مقدار اندک روغن حداکثر بیش از یک روز نمیتوانست دوام داشته باشد، اما در عمل برای مدت هشت روز در حال سوختن بود و در نتیجه این امکان را فراهم آورد تا روغن پاک جدیدی تهیه شود.
3⃣ بههمین دلیل، این معجزه نزد یهودیان تبدیل به #جشن_حنوکا شد و برای چنین روزی شمعدان ٩ شاخهٔ منوره ساخته شد، که در شب اول یک شمع آن افروخته میشود و روز بعد، شمع دیگری روشن میگردد و به این ترتیب تا روز هشتم تمامی شمعها روشن میشود.
4⃣ گرچه حاخامها سابقاً بیش از بُعد نظامی، بر بُعد معنوی این عید تأکید داشتند، اما امروزه تحت تأثیر #صهیونیسم (خصوصاً در اسرائیل) با بزرگنمایی این جشن، بر بُعد ملّی و پیروزی نظامی آن تأکید میکنند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 جشن حنوکا از ٢۵ کیسلو تا ٢ طوت
1⃣ #حنوکا یا #حانوکا (Hanukkah) یا جشن روشنایی یکی از جشنهای یهودیان است که بهمدت ٨روز (تقریباً مصادف با ایام کریسمس مسیحیان) برگزار میشود.
2⃣ واژهٔ عبری «حانوکه» بهمعنای افتتاح و گشایش بوده و این عید یادآور خاطرهٔ پیروزیهای کهن و یکی از معجزات در تاریخ یهود است.
3⃣ بر پایهٔ تاریخ یهود، حزب قدیسین که از اورشلیم گریختند متاتیاهو، بزرگ خانواده #حشمونی را که کمی پس از آن درگذشت، به رهبری خود برگزیدند.
4⃣ جانشین او پسرش یهودا ملقب به مکابی (چکش) علیه سلوکیان شورش کرد و پس از چند بار نبرد، بر آنان پیروز شد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 تاریخچهٔ عید حنوکا (٢)
1⃣ زمانیکه کشور کوچک یهودا تحت سلطه سلوکیان قرار داشت، #آنتیوخوس_چهارم سعی کرد یهودیت را ریشهکن کرده و فرهنگ یونانی را جایگزین نماید. او فرمان داد که #معبد_دوم اورشلیم به «معبد زئوس» تبدیل شود.
2⃣ سربازان آنتیوخوس مجسمهٔ #زئوس را به درون معبد برده و قربانگاهی در آنجا بنا نموده و یهودیان را مجبور به پیروی از این مراسم کردند. همچنین بهدستور آنتیوخوس آموزش #تورات و مراسم مذهبی ممنوع شد و هرکس که از این قوانین سر باز میزد، محکوم به اعدام میشد. یهودیان بدون هیچگونه مقاومتی پذیرای این فرامین شدند، زیرا داشتنِ #فرهنگ_یونانی را نشانهٔ شخصیت و تمدن میپنداشتند!
3⃣ اما گروهی از یهودیان با فرار به اطراف اورشلیم و پنهان شدن در کوهها تصمیم گرفتند در حفظ ایمان خویش بکوشند و از قوانین یونانیان سر باز زنند. یکی از کاهنان بزرگ بهنام #متتیا_حشمونایی نیز بههمراه پسرانش از اورشلیم گریخت. وی با جمع کردن گروهی از یهودیان، علیه یونانیان دست به شورش زد و به پیروزیهایی هم نایل آمد.
4⃣ پس از مرگ متتیا، یکی از فرزندانش بهنام یهودا، فرماندهی یهودیان را علیه یونانیان بهدست گرفت. وی بهعلت ضرباتی که به یونانیان وارد ساخت، بعدها بهنام #یهودا_مکابی (یهودای کوبنده) شهرت یافت.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 تاریخچهٔ عید حنوکا (١)
1⃣ پس از آبادی #معبد_دوم اورشلیم، قدرت جدیدی در اروپا ظهور کرد. این پدیدهٔ جدید، فاتحان یونانی بودند و تمدنی که بهعنوان #هلنیسم نامیده شد. آنان قسمت بزرگی از آسیا را تسخیر نمودند که از آنجمله #حکومت_یهودا بود.
2⃣ حکمرانی یونانیان بر سرزمین یهودا، تاثیرات عمیقی بر یهودیان گذاشت. #فرهنگ_یونانی توجه یهودیان را به خود معطوف داشت. تهاجم یونانیان به کشور یهودا بیش از آنکه تهاجمی نظامی باشد، یک #تهاجم_فرهنگی بود!
3⃣ یونانیان که خدایان و الهههای متعدد را میپرستیدند، در زمینههای مختلف مانند هنرهای زیبا، فلسفه، ادبیات و... پیشرفتهای شایان توجهی کرده بودند و توانستند یهودیان را تحت تاثیر فرهنگ خود قرار دهند. این یهودیان در تاریخ به #هلنیست (پیروان فرهنگ و تمدن یونان) معروف شدند.
4⃣ در مقابلِ هلنیستها، گروهی از یهودیان سنّتی به مبارزه برخاستند که به #حسیدیم (بهمعنی پرهیزکاران) مشهور شدند. اینان بر حفظ و اجرای فرامین تورات اصرار داشتند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 تاریخچهٔ عید حنوکا (۴)
1⃣ #عید_حنوکا از اعیاد مذکور در تورات نیست و در گذشته از اهمیت چندانی برخوردار نبود و به شکل سادهای برگزار میشد. هر روز شمعی روشن میگردید و پدر خانواده دعایی میخواند و افراد خانه سرود سادهای را با هم میخواندند که در آن از خداوند تشکر کرده، سلوکیها را سگ مینامیدند.
2⃣ در نتیجه، روزهای عید حنوکا با سایر روزهای هفته فرقی نمیکرد. اما رفتهرفته عید حنوکا بهدلیل همزمان شدن با عید کریسمس مسیحیان، اهمیت فوقالعادهای یافت و این عید بیاهمیت به مهمترین #عید_یهود در برابر کریسمس تبدیل شد.
3⃣ عید حنوکا در تقلید از عید کریسمس تا آنجا پیش رفت که آداب و رسوم گذشتهٔ آن از یاد رفت و #درخت_حنوکا بهعنوان همتای «درخت کریسمس» مطرح شد و مسئولیت توزیع هدایا بین کودکان به #عمو_ماکس (همتای بابا نوئل در مسیحیت) سپرده شد!!
4⃣ #جشن_حنوکا در سرزمینهای اشغالی اسرائیل بهعنوان عیدی دینی-ملّی جشن گرفته میشود و در آن، شمعدانها در میادین عمومی شهرها روشن شده، افرادی مشعل بهدست در معابر عمومی بهطور هماهنگ بهراه میافتند و هزاران جوان در این مراسم به #قلعه_ماسادا صعود میکنند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ٨ آذر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٣ ربیعالثانی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ٢٩ نوامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢۵ کیسلِو ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍🌹 شهادت دکتر #مجید_شهریاری فیزیکدان و دانشمند هستهای ایران بهدست عوامل یهود بینالملل (١٣٨٩ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ۱۸۱ (۳۳ موافق ازجمله آمریکا، شوروی و فرانسه، ۱۳ مخالف از جمله ایران، عراق، ترکیه، عربستان و افغانستان، ۱ غایب یعنی تایلند و ۱۰ ممتنع از جمله چین و بریتانیا) سرزمین فلسطین را به دو کشور #فلسطین (۴۵٪) و #اسرائیل (۵۵٪) تقسیم کرد!!! (١٩۴٧م)
👈 روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین
🌍 مناسبتهای عبری
✍ روز اول (و شب دوم) #حنوکا
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ حنوکا در محافل و انجمنهای مخفی شیطانی
1⃣ همزمان با اینکه یهودیان جهان #حنوکا را بهعنوان یکی از اعیاد خویش جشن میگیرند، بهطور هماهنگ در سرتاسر جهان، انجمنهای مخفی نظیر #فراماسونری (Freemasonry)، #ایلومیناتی (illuminati)، #جمجمه_و_استخوان (Skull and Bones)، #بوهمیان_گراو (Bohemian Grove)، #ایشتاریان (ishtar) و… مراسم #جادوی_سیاه شیطانی و آیینیِ باستانی را به کثیفترین شکل ممکن برگزار مینمایند که بعضاً همراه با قربانیهای خاص میباشد.
2⃣ در کشور ما نیز بهطور خاص در ١١ کلانشهر، این مراسمها در سطح بالا و در سایر شهرهای بزرگ در سطحی پایینتر انجام میشود.
3⃣ این مراسمها از غروب آفتاب کمکم شروع شده و بهطور خاص از ساعت ١٠ شب الی ٢ بامداد با بیشترین حجم انجام میشود، که ممکن است اثرات منفی نیز برای سایر شهروندان بههمراه داشته باشد.
💎 توصیهای دربارهٔ ایام عید حنوکا
4⃣ همراهان عزیز خود را در این ایام سفارش میکنیم به تلاوت قرآن، خصوصاً سورهٔ انشراح، آیةالکرسی، چهار قُل، آیهٔ نور، ذکر «لاحول و لاقوة الله الا بالله العلی العظیم» و ذکر «یا دافع» خصوصاً از غروب آفتاب تا آخر شب. و زیارت مکانهای مقدس در صورت امکان.
💥 تذکر: این توصیهها از برخی اهل علوم غریبه اخذ شده و اندیشکده اطلاعات تخصّصی بیشتری در اینباره ندارد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 شمعدان ٩ شاخه در عید حنوکا
1⃣ در اعیاد یهودی دو نوع شمعدان استفاده میشود، یک شمعدان ٧ شاخه و یک شمعدان ٩ شاخه. شمعدان ٩ شاخه شمعدانی است که در #عید_حنوکا توسط یهودیان استفاده میشود.
2⃣ #منوره_حنوکا که در هشت روز عید حنوکا یکی پس از دیگری روشن میشود متفاوت با شمعدان ٧ شاخهای است که در #معبد-سلیمان روشن میشد و نماد اصلی #یهودیت است. (برخلاف باور عمومی، ستارهٔ داوود نماد اصلی یهودیت نیست.)
3⃣ شاخهٔ نهم این منوره #شماس (خادم) نام دارد و شمعی که در آن قرار میگیرد برای روشن کردن هشت شمع دیگر در هشت روز عید حنوکا به کار میرود.
4⃣ یهودیان سراسر جهان از بیستوپنجم ماه کیسلو بهمدت هشت روز در خانههای خود منورهٔ ٩ شاخهٔ #حنوکا را روشن میکنند. این شمعدان در این ایام معمولاً پشت پنجرهٔ خانهها قرار گرفته و روشن میشود.
5⃣ اما شمعدان ٧ شاخه که در بسیاری از کنیسهها و منازل یهودیان یافت میشود، نمادی تاریخی از شمعدان ٧ شاخهٔ زرّینی است که در #خیمه_عهد و بعدها در پرستشگاه مقدس اورشلیم، از این شمعدان استفاده میشد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ تصویر قلعهی ماسادا (مجموعهای از استحکامات و باروهای دفاعی متعلق به سده اول پیش از میلاد) در جنوب فلسطین اشغالی، مشرف بر بحرالمیت در مرز با اردن. عدهای از یهودیان در عید حنوکا به این قلعه صعود مینمایند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter