#ماه_رمضان
❇️ دعای روز هشتم
🔸اَللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَهَ الأَْيْتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلاَمِ وَ صُحْبَهَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ اﻵْمِلِينَ.
🔹خدايا در اين ماه مهرورزی به ايتام، و خوراندن طعام، و آشكار كردن سلام، و همنشينی با اهل كرامت را نصيبم فرما، به عطايت ای پناهگاه آرزومندان.
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زن_و_خانواده
💠 نقش زنان در اعتلای خانواده
🔻هدف دشمنان از تخریب #زنان و #خانواده توجه به همین رکن است
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#نهج_البلاغه #زن_و_خانواده
💠 زن در نهج البلاغه
📖در کتاب شریف نهجالبلاغه از حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام روایتشده که آن حضرت فرمودند:
خِیَارُ خِصَالِ النِّسَاءِ شِرَارُ خِصَالِ الرِّجَالِ الزَّهْوُ وَ الْجُبْنُ وَ الْبُخْلُ فَإِذَا کَانَتِ الْمَرْأَةُ مَزْهُوَّةً لَمْ تُمَکِّنْ مِنْ نَفْسِهَا وَ إِذَا کَانَتْ بَخِیلَةً حَفِظَتْ مَالَهَا وَ مَالَ بَعْلِهَا وَ إِذَا کَانَتْ جَبَانَةً فَرِقَتْ مِنْ کُلِّ شَیْءٍ یَعْرِضُ لَهَا(نهجالبلاغه ، نسخه صبحی صالح، حکمت ۲۳۴)
🔸نیکوترین خصلتهای زنان، زشت ترین خصلتهای مردان است: تکبر، ترس و بخل ورزیدن.(زیرا) هنگامیکه #زن متکبر باشد، بیگانه را به خود راه نمیدهد؛ و اگر بخیل باشد، مال خود و همسرش را حفظ میکند؛ و اگر ترسو باشد، از هر چیزی(که ممکن است به آبرو و #عفت او صدمه بزند) میترسد (و از آن فاصله میگیرد).
⬅️ همانطور که از کلام نورانی حضرت امیر المونین علیهالسلام استفاده میشود: دوری از اختلاط و رابطه با مردان اجنبی آنقدر مهم است که باید #زنان و #دختران در مقابل این مردان، تکبر داشته باشند؛ بدین معنی که رفتار، برخورد و نوع مکالمه آنان طوری نباشد که باعث تحریک و جلبتوجه مردان نامحرم شده و در دل آنان تخم #شهوت را بکارند. همچنین اموال شوهر امانتی است در دست زن که بر او لازم است اموال شوهر را همانند اموال خود حفظ کند. داشتن صفت بخل، عاملی است که زنان در حفظ این اموال حریصتر باشند. و همینطور رفتن به مواضع خطرناک و جاهایی که با عفت و آبروی زنان و دختران سازگار نیست، چیزی است که زنان و دختران باید از آن اجتناب کنند. به همین خاطر ترس از قرار گفتن در این موقعیتها سبب میشود که آنان جان، آبرو و #عفت خودشان را حفظ کنند.
⏪ با توجه به این مطالب روشن میشود که تکبر، بخل و ترس در همهجا برای زنان و دختران نیکو نیست. بلکه درجاهای دیگر که مربوط به #عفاف، آبرو، حقوق شوهر، حفظ جان و امثال این موارد نباشد، داشتن این صفات حتی برای زنان نیز مذموم است.
🔸همانطور که #انسان نباید نسبت به هم نوع خود تکبر داشته باشد، از بخشش اموال درراه خدا بخل ورزد و از هر چیزی بترسد.
🔹همچنان که #بانوان نمونه #اسلام همچون حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها، حضرت خدیجه سلامالله علیها و حضرت زینب کبری علیهاسلام در تواضع، شجاعت و سخاوت بیبدیل بودند.
📚پیام امام،آیتالله مکارمشیرازی،ج۱۳
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ظهور #زن_و_خانواده
🌼 دارم میچینم سفره هفت سین اما
فکر توام که تو صحرا، خیمه زدی آقا...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#زن_و_خانواده
🌹نوروز ۱۴۰۳، سال "جهش تولید با مشارکت مردم" مبارک
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#ماه_رمضان #زن_و_خانواده
❇️ دعای روز نهم
🔸اَللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ نَصِيباً مِنْ رَحْمَتِكَ الْوَاسِعَهِ وَ اهْدِنِي فِيهِ لِبَرَاهِينِكَ السَّاطِعَهِ وَ خُذْ بِنَاصِيَتِي إلَي مَرْضَاتِكَ الْجَامِعَهِ بِمَحَبَّتِكَ يَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِينَ.
🔹خدايا برای من در اين ماه بهره ای از رحمت گسترده ات قرار ده، و به جانب دلايل درخشانت راهنمایی كن،
و به سوی خشنودی فراگيرت متوجه كن، به مهرت ای آرزوی مشتاقان.
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#سخن_بزرگان #زن_و_خانواده
✅ دین یک معرفت و شناخت است
🔹 عدّهای از روی کجفهمی یا از روی غرض، اینطور وانمود میکنند که دین عبارت است از یک سلسله ممنوعیتها و محدودیتها - بکن، نکن؛ بخور، نخور - دین را اینگونه معرفی میکنند. دین این است!؟ این غیرمنصفانهترین و عامیانهترین نگاه نسبت به هر دینی، بهخصوص دین #اسلام است.
🔸 دین در درجه اوّل، یک معرفت و یک شناخت است؛ شناخت نسبت به این عالم، نسبت به انسان، نسبت به مسؤولیت، نسبت به مسیر و راه و #هدف؛ مجموعه این معرفتها پایه دین است...
🔹 دین در آغاز، یک جهانبینی است...این پایه است. بعد بر اساس این، یک مجموعه بنای زندگی به وجود میآید؛ زندگی فرد، #زندگی جمع. البته در زندگی فرد، تکلیف هست؛ در زندگی جمع هم تکلیف هست. #تکلیف، از «کُلفَت» است؛ یعنی سختی. هر تکلیفی، نوعی سختی دارد.
🎤 #مقام_معظم_رهبری | دیدار با جمعی از جوانان اردبیل ۱۳۷۹/۵/۵
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#نکتههای_ناب #زن_و_خانواده
امام صادق(ع):
🔸ما مِن یَومِ نَیروزٍ إلاّ و نَحنُ نَتَوقَّعُ فِیهِ الفَرَجَ لأِنَّهُ مِن أیّامِنا و أیّامِ شِیعَتِنا
🔹«هیچ نوروزی نیست مگر آن که ما در آن روز منتظر فرج هستیم؛ چرا که نوروز از روزهای ما و شیعیان ما است.»
📚مستدرک الوسائل، ج ۶، ص ۳۵۲
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#وفات_حضرت_خدیجه #زن_و_خانواده
🔰حضرت خدیجه کبری سلاماللهعلیها اولین بانوی مسلمان
مقام معظم رهبری:
🔹خدیجهى کبرى علیهاالصلاةوالسلام در آغاز اسلام ایمان آورد؛ بزرگترین حرکت را به عنوان یک بانوى کامله و عاقله و بزرگوار انجام داد، اول مؤمن به اسلام او بود، بعد هم همهى ثروت خود را در راه دعوت #اسلام و ترویج اسلام خرج کرد، و تأثیر این کار را کسانى مىدانند که در مبارزات و دوران اختناق نقش کمکهاى مالى را به مبارزین تجربه کردند. که اگر کمکهاى #خدیجه علیهاالسلام نبود شاید در حرکت اسلام و پیشرفت اسلام یک اختلال و وقفهى عمدهاى به وجود مىآمد. بعد هم با رسول خدا و همهى مسلمین به شعب ابىطالب تبعید شدند و چند سال، دو- سه سال زندگى دشوار و طاقتفرسا را در آنجا تحمل کرد و در همان شعب ابىطالب هم دعوت حق را لبیک گفت و در حال تبعید از دنیا رفت.
____________
🏴 سالروز وفات #همسر گرامی پیامبر اسلام، حضرت خدیجه کبری سلاماللهعلیها تسلیت باد.
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#ماه_رمضان #زن_و_خانواده
❇️ دعای روز دهم
🔸اَللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْفَائِزِينَ لَدَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إلَيْكَ بِإِحْسَانِكَ يَا غَايَهَ الطَّالِبِينَ.
🔹خدايا مرا در اين ماه از توكل كنندگان، و از رستگاران نزدخود و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای هدف جويندگان.
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#ماه_رمضان #زن_و_خانواده
📿 دعای روز یازدهم
🔹اللَّهُمَّ حَبِّبْ إلى فِيْهِ الاِحْسانَ، وَكَرِّهْ إلى فِيْهِ الفُسُوقَ وَالعِصْيانَ، وَحَرِّمْ عَلَيَّ فِيْهِ السَّخَطَ وَالنِّيرانَ، بِعَوْنِكَ يا غِياثَ المُسْتَغِيثِينَ.
🔸خدایا در این ماه خشم و آتش برافروخته را بر من حرام گردان.
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan
#زن_و_خانواده
❇️ هجده نکته درباره ام المؤمنین حضرت خدیجه سلام الله علیها
✅ ۱. اول زنى که به رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) ایمان آورد .
✅ ۲. بانویی که پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) درباره اش فرمود: «افضل زنان #بهشت است» .
✅ ۳. زنى که خداوند از طریق جبرئیل و پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله) به او سلام مىرساند .
✅ ۴. همسرى که سالها بعد از وفاتش پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله)، نام او را مىبرد و ستایش و #دعا مىکرد، و گاهى در فراق او اشک مىریخت و به زنان خود مىفرمود: خیال نکنید مقام شما بیش از اوست، زمانى که همۀ شما کافر بودید، او به من ایمان آورد. او #مادر فرزندان من است . عایشه مى گوید: هرگاه مىخواستیم خود را نزد پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله) عزیز جلوه دهیم ستایش از #خدیجه (علیها السلام) مىکردیم .
✅ ۵. بانویى که تا زنده بود، رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) با دیگرى #ازدواج نکرد .
بانویى که عاشق کمال بود و به همین دلیل، همین که از صداقت و امانت حضرت محمد(صلّىاللّهعلیهوآله) باخبر شد، شخصى را با اموال خود براى تجارت به سراغ حضرت فرستاد، و طى یک قرارداد، اموال را همراه یک غلام براى تجارت به شام در اختیار حضرتش قرار داد .
✅ ۶. خدیجه، تنها یک #همسر نبود، بلکه در حقیقت، #یار و #همراه و بازوى صادقى براى پیامبر اکرم(صلّىاللّهعلیهوآله) بشمار مى رفت .
✅ ۷. خداوند، بسیارى از ناگوارى هاى پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله) را از طریق خدیجه آسان مى فرمود: اموال این #بانو در پیشبرد اهداف پیامبر اکرم(صلّىاللّهعلیهوآله)، نقش مهمى داشت.
✅ ۸. او در راه حمایت از رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله)، آخرین فداکارى و ایثار را از خود نشان داد .
✅ ۹. پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بعد از وفات خدیجه، گاه و بیگاه گوسفندى ذبح و گوشت آن را میان دوستان خدیجه تقسیم مى کرد و بدین وسیله نام و یاد او را گرامى مى داشت .
✅ ۱۰. کمالات خدیجه از یک سو، وفاى رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) از سوى دیگر، کار را به جایى رساند که عایشه مى گوید: هرگز پیامبر عزیز(صلّىاللّهعلیهوآله) از #خانه بیرون نمى رفت، مگر ستایشى از خدیجه مى نمود.
✅ ۱۱. خدیجه، زیباترین زنان قریش بود.
✅ ۱۲. اموال خدیجه در سه سالى که مسلمانان مکّه در محاصره اقتصادى کفار قرار گرفتند، نقش مهمى داشت.
✅ ۱۳. خدیجه، بانویى با اراده، عاقل و شریف بود. شخصى را نزد حضرت محمد (صلّىاللّهعلیهوآله) فرستاد و پیام داد که من به خاطر شرافت و قرابت و امانت و صداقت و اخلاق، به تو علاقه پیدا کرده ام. پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله) مسأله را با عموهاى خود مطرح کرد، مقدمات ازدواج حضرت آماده شد، و با اینکه فرزندان متعددى از پیامبر اکرم(صلّىاللّهعلیهوآله) پیدا کرد، ولى پس از فوت پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله) تنها، فاطمۀ زهرا (علیها السلام) به یادگار ماند.
✅ ۱۴. خدیجه (علیها السلام) به قدرى محبوب رسول اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بود که در تاریخ مى خوانیم، پیرزنى خدمت پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله) رسید و مورد لطف قرار گرفت، همینکه خارج شد، عایشه پرسید: این پیرزن کیست؟ حضرت فرمود: کسى است که در زمان حیات خدیجه (علیهاالسلام) به منزل ما مى آمد و با او رفت و آمد داشت، اکنون ما باید همان پیمان دوستى آنان را حفظ نماییم؛ زیرا که خودش پیمانى از ایمان انسان است.
✅ ۱۵. خدیجه (علیهاالسلام) بیست و پنج سال در خدمت رسول اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بود و در سن شصت و پنج سالگى از دنیا رفت. رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) بیست شتر جوان، مهریۀ خدیجه (علیهاالسلام) کردند ولیکن خطبه عقد را ابوطالب، عموى حضرت خواندند .
✅ ۱۶.بالاخره، دنیا جاى ماندن نیست، خدیجه (علیهاالسلام) نیز، همچون دیگران از دنیا رفت وپیامبراکرم(صلّىاللّهعلیهوآله) را در سوگ خود نشاند. هنگام دفن خدیجه (علیهاالسلام)، رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) وارد قبر شد و به یاد او گریست و در محلۀ «حجون» به خاک سپرده شد.
✅ ۱۷. خدیجه (علیها السلام) کسى بود که خداوند، رسول گرامى خود را مأمور مى کند تا بشارت بهشت به او دهد .
✅ ۱۸. خدیجه (علیها السلام) کسى بود که امام حسین(علیهالسلام) بر سر قبر او آمد و گریست و مشغول نماز و مناجات شد، سپس دست به دعا برداشت.
📚منبع: قرائتی محسن، کتاب عمره، ص ۴۶
🦋ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
🆔@raahbareezanan