اقتصاد سرمایهداری بیشتر از آنکه بر یک امر اقتصادی سوار باشد بر یک امر فرهنگی بنا شده است!
تقاضای خواستهها (wants) به جای نیازها (needs)...
رسیدن به این هدف سه مسیر عمده دارد:
تبلیغات
مُد
طراحی صنعتی
با تبلیغات شما از وضعیت موجودتان ناراضی میشوید!
با مُد یک وضعیت مطلوب برای شما ترسیم میشود و از دیگران عقب نخواهید ماند
با طراحی صنعتی اساسا به شما اجازه استفاده از محصولات قدیمی را نمیدهند. (مثلا با تغییر شکل یک شارژر)
کمپینهای متعددی در دنیا راه افتاده برای مقابله با این جریانات.
اما در ایران این مساله کمتر مورد توجه قرار گرفته.
ما کمپین #بی_برند را راهاندازی کردیم و عهد بستیم هیچ کالای برند یا کالایی که تبلیغ میشود را نخریم و به جای آن به سراغ محصولات بینشان و تولیدات کوچکمقیاس برویم.
یادمان نرود: پشت هر بیلبورد تبلیغاتی نوشته شده: شما شعور انتخاب کردن ندارید.
عباسی فر
✍رضا عابدینی :
دقت بفرمائید تبلیغات چه بر سر مردم می آورد ،این در همه موضوعات صادق است ،تبلیغات گسترده در جامعه فقط توسط قله های قدرت ، ثروت صورت می گیرد ،چون تمامیت خواه هستند .ثروتمندان و قدرتمندان تبلیغات را برای توسعه و تثبیت ثروت و قدرت خود می خواهند .
آیا تبلیغات شعور مردم را نشانه نگرفته است؟آیا مردم از تبلیغات تاثیر می گیرند ؟چه باید کرد ؟
📸 #دیوارنگاره | بانکها غلط میکنند با پول مردم بنگاهداری کنند!
🔹جدیدترین طرح دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) که امروز صبح رونمایی شد به موضوع بنگاهداری بانکها و آسیب زدن این موسسات به اقتصاد کشور پرداخته است.
✅ ایده ای برای تحول در نظام بانکی و حرکت به سوی بانک داری بدون ربا
رضا عابدینی :
🔶 نظام بانکی ما از بیخ و بن اشکال دارد و نا کارآمد است و شبهاتی به خروجی چنین سیستمی وارد است .
🔶 نظام بانکی کشور کمتر در خدمت اقتصاد و تولید ملی است .
🔶 اولا باید تکلیف بانک های خصوصی را مشخص کرد ،این بانک ها چه خدمتی به جامعه می کنند ؟حتی تکالیفی که دولت مشخص کرده را شانه خالی می کنند.
🔶 ثانیا این تعداد بانک چه لزومی دارد ،مگر شش بانک نیروهای مسلح ادغام شد چه مشکلی پیش آمد ؟تعداد زیادی املاک و مستغلات در غالب شعبات در بهترین نقاط شهرها آزاد شد و تعداد زیادی نیروی انسانی مازاد آزاد شد ،...
🔶 تعداد بانکها حداکثر باید به سه بانک دولتی کاهش یابد ،و این بانک ها باید تخصصی شوند آنوقت عقود اسلامی مبنای بانک داری تخصصی شود ، و همه سپرده های در جهت تامین مالی تولید بر اساس عقود اسلامی نه صوری بلکه واقعی به کار گیری شود ،لازمه آن سامانه یکپارچه و قوی به همراه کارشناسان خبره و متخصص در تمامی بخش ها در میزهای تخصصی بانک ،در کنار آن پس اندازهای قرض الحسنه نیز جداگانه شکل بگیرد.
🔶 با اجرای نظام فوق نرخ سود بر اساس عقود واقعی اسلامی حاصل فعالیت های تولیدی خواهد بود و به نسبت بین شرکا تقسیم خواهد شد و دیگر هیچ شبهه ربا نخواهد بود .
✅ طبق نص صریح قرآن (سوره مبارکه بقره آیه ۲۷۵) :
إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا
نکته این آیه همین است که در بیع و ربا هر دو منفعت مالی و سود وجود دارد لیکن بیع قواعد و قرآرداد ها خاص خود را دارد و در حقیقت هم سرمایه گذار و هم تولید کننده در تولید و سود و زیان شریک خواهند بود.
🔻 این اقدامات شدنی است و زحمت دارد و کار کارشناسی و سازو کار می خواهد.
🤝 پذیرای نظرات انتقادی و تکمیلی همه صاحب نظران هستیم
❇️ مدیریت اسلامی چیست⁉️
در تفکر مدیریت اسلامی، ریاست بر مردم به عنوان یک مسئوولیت سنگین و خطیر محسوب میشود، بر خلاف فرهنگ غیر دینی، که ریاست را فرصتی برای سریعتر رسیدن به هواهای نفسانی و بهرهمندی هرچه بیشتر از قدرت و ثروت میدانند.
🔆پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) نیز در کلامی شیوا، این نکته را بیان فرمودهاند که: «سَیِّدُ الْقَوْمِ خَادِمُهُمْ.»(رئیس و آقای هر قوم، خدمتگزار آنها میباشد.)محمد بن علی بن بابویه (شیخ صدوق)، کتاب من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 378
✨مدیریت خدمت است نه حکومت، در بینش اسلامی، مدیر اسلامی هرگز مدیریت را برای حاکمیت شخصی نمیخواهد؛ زیرا در چنین صورتی او حاکم است نه خادم‼️.
✨مدیریت قبل از اینکه ریاست و تصدی گری باشد، خدمتگزاری است.
اقتصاد اسلامی
.
♻️ تصویری از خانه شهید امنیت، یاسر شجاعیان در ممسنی فارس
امام خمینی (ره): ملت عزیز ما که مبارزان حقیقى و راستین ارزشهاى اسلامى هستند، به خوبى دریافته اند که مبارزه با رفاه طلبى سازگار نیست؛ و آنها که تصور مى کنند مبارزه در راه استقلال و آزادى مستضعفین و محرومان جهان با سرمایه دارى و رفاه طلبى منافات ندارد با الفباى مبارزه بیگانه اند. و آنهایى هم که تصور مى کنند سرمایه داران و مرفهان بى درد با نصیحت و پند و اندرز متنبه مى شوند و به مبارزان راه آزادى پیوسته و یا به آنان کمک مى کنند، آب در هاون مى کوبند.
بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحت طلبى، بحث دنیاخواهى و آخرت جویى دو مقوله اى است که هرگز با هم جمع نمى شوند. و تنها آنهایى تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بى بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعى انقلابها هستند. ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتى که ممکن است خط اصولى دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم.
رسایی
.
رهبر انقلاب: در مدارس نظرسنجی کنید ببینید چند نفر رونالدو را میشناسند، چند نفر کاظمیآشتیانی را
بایستی کاری کنیم که دانشآموز دارای هویت ملی بشود. مهمتر از علمآموزی یا لااقل در حد علمآموزی این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته بشود، یک هویت ملی، هویت احساس اعتماد به نفس ملی پیدا بکند.
از عمق جان کودک ما با افتخارات کشور آشنا بشود این چیزی است که امروز وجود ندارد خیلی از افتخارات حالا ایشان اسم مرحوم آقای کاظمیآشتیانی را آوردند شما بین بچههای مدرسهتان، مدارستان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمیآشتیانی را با آن همه خدمات، با آن ارزش وجودی که این مرد، این جوان، جوان هم بود داشت میشناسند چند درصد، رونالدو را چند درصد میشناسند، ما چرا افتخارات ملی خودمان را نمیشناسیم؟
این خیلی مهم است یک بخش از این چیزهایی که میگوییم هویت ملی همین است که افتخارات ملی را، گذشتهی علمی را، گذشتهی سیاسی را، گذشتهی بینالمللی را بشناسند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ با شفافیت، بدگمانی مردم را رفع کنید!
▶️حجتالاسلام #محسن_قنبریان از شیوه شفافیت امیرالمومنین در سه سطح میگوید.
🔹امام علی (ع) خطاب به مالکاشتر: اگر مردم بدگمان شدند و گمان کردند که درباره آنها ستمی روا داشتهای، عذر و دلیل خود را برای مردم اصحار کن!
🔸«قاعده اصحار» در حکمرانی اینجا متولد شد، اصحار یا صحراگونگی! یعنی مانند صحرا که فضا باز است، همه چیز به صورت شفاف در محضر مردم باشد.
🔹برای نظارت، باید شفافیت باشد؛ در نامه ۵۰ نهجالبلاغه هم گفته شده جز در مسائل جنگی همه چیز را خواهم گفت.
🔸ما باید عذرهایمان را شفاف کنیم؛ با مردم در میان بگذاریم.
🔹دوم مسائل مالی است. حضرت امیر میفرمایند اگر هنگام جدا شدن از شما به اموالم اضافه شد، بدانید خیانت کردهام! واضح است باید اموال مسئولین در معرض دید قرار بگیرد.
🔸در ماده ۲۹ برنامه ششم قرار شد حقوقها برای همه مردم شفاف بشود؛ متاسفانه در دولت انقلابی وعدهاش داده شد، ولی تحقق پیدا نکرد!
🔹 سوم هم شفافیت آراء است که الان در مجلس بیشترِ گیرمان سر شفافیت در آراء است.
🔸به نظر، مردم شفافیتهای مالی بیشتر برایشان مهم باشد.
به کانال خبری تحلیلی مهندس رضا عابدینی بپیوندید.
⭕️ زندگی دلپذیر و گوارا
امام صادق علیه السلام فرمود:
«لَا تَطِیبُ السُّكْنَی إِلَّا بِثَلَاثٍ: الْهَوَاءِ الطَّیّبِ وَ الْمَاءِ الْغَزِیرِ الْعَذْبِ وَ الْأَرْضِ الْخَوَّارَةِ»
[تحف العقول، ص ۳۲۰]
ترجمه:
زندگی (چه در شهر و چه در روستا) دلپذیر و گوارا نمیشود مگر اینکه با این اصول سهگانه همراه باشد:
1⃣ هوای سالم و منزّه از آلودگی🌤
2⃣ آب شیرین فراوان💦
3⃣ سرزمین حاصل خیز🌾
به راستی نقش هر یک از شهروندان و مسئولان در دستیابی به این اصول سهگانه و محافظت از آنها چیست❓
#مسئولیت_اجتماعی
#همه_مسئولیم
⭕️ زندگی دلپذیر و گوارا
امام صادق علیه السلام فرمود:
«لَا تَطِیبُ السُّكْنَی إِلَّا بِثَلَاثٍ: الْهَوَاءِ الطَّیّبِ وَ الْمَاءِ الْغَزِیرِ الْعَذْبِ وَ الْأَرْضِ الْخَوَّارَةِ»
[تحف العقول، ص ۳۲۰]
ترجمه:
زندگی (چه در شهر و چه در روستا) دلپذیر و گوارا نمیشود مگر اینکه با این اصول سهگانه همراه باشد:
1⃣ هوای سالم و منزّه از آلودگی🌤
2⃣ آب شیرین فراوان💦
3⃣ سرزمین حاصل خیز🌾
به راستی نقش هر یک از شهروندان و مسئولان در دستیابی به این اصول سهگانه و محافظت از آنها چیست❓
#مسئولیت_اجتماعی
#همه_مسئولیم
به کانال خبری تحلیلی مهندس رضا عابدینی بپیوندید.
https://eitaa.com/rabedini8