🔴 آسیب بزرگ؛ عمر کوتاه مدیریتهای فرهنگی
مجید مجیدی با تاکید بر اینکه فعالیت در حوزه فرهنگ نیازمند نگاه بلندمدت و آیندهنگر است، گفت:
⬅️ یکی از آسیبهای جدی که در حوزه فرهنگ با آن روبرو هستیم، این است که عمر مدیریت در این حوزه بسیار کوتاه است. حال آنکه باتوجه به شرایط و ویژگیهای فعالیت در این حوزه، باید اجازه دهیم مدیران بتوانند با برنامهریزی بلندمدت و با نگاهی به آینده، اهداف و برنامههای خود را عملیاتی کنند.
⬅️ متاسفانه شاهدیم هر وزیری که برسرکار میآید، صرفاً به فکر این است که جشنواره فیلم فجر را برگزار کند و بجای نگاه بلندمدت و آیندهنگری در حوزه فرهنگ و هنر، تنها برای چند ماه برنامهریزی میکند.
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/a11173
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
44.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 کار هنری و رسانه ای خوب مستلزم انس با کتاب است / تأکید رهبری بر مطالعه کتاب توسط هنرمندان
مقام معظم رهبری با حضور در نمایشگاه کتاب، تولید کارهای رسانهای خوب را نیازمند مطالعه کتاب دانستند و گفتند:
⬅️ من همواره مردم و بهخصوص جوانان را به خواندن کتاب توصیه میکنم اما امروز تاکید ویژهای بر لزوم کتابخوانی و مطالعه برنامه سازان رسانهای، فعالان در عرصه هنری و هنرهای نمایشی و اهالی مطبوعات دارم.
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/h54352
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 آغاز پیش تولید «صبح اعدام»
بهروز افخمی کارگردان این فیلم درباره زمان آغاز فیلمبرداری گفت:
⬅️ در حال حاضر روخوانی فیلمنامه را با بازیگران آغاز کردهایم. از آنجا که نیاز است روخوانی تکمیل و تمرین زیادی انجام شود تا کار به پختگی برسد احتمالا فیلمبرداری را تابستان امسال شروع خواهیم کرد.
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/a17343
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 در غم غربت شاهنامه
⬅️ آندری ساپکوفسکی نویسنده لهستانی اولین بار برای شرکت در مسابقه داستانهای علمی-تخیلی مجله فانتزی لهستانی با نام فانتاستیکا و کاملا به صورت تفننی داستان «ویچر» را خلق کرد.
⬅️ استدیو لهستانی «سیدی پراجکت» نیز توانست در سال 2007 با ساخت یک ویدئوگیم بر اساس شخصیت اصلی داستانهای ویچر، ویدئو گیمی به همین نام خلق کند و تا سال 2015، علاوه بر ساخت دو عنوان اصلی دیگر، جایزه بهترین بازی ویدئویی سال را نیز کسب کند.
⬅️ داستان ویچر و اتفاقات پیرامون آن، مثال خوبی است برای پرداخت به این موضوع که چرا تا به امروز هیچ اثری در سینما و تلوزیون ایران به طور جدی به یکی از مهمترین کتب اساطیری در جهان یعنی شاهنامه فردوسی نپرداخته است؟
⬅️ عدم توجه به آثار مکتوب و تولیدات اقتباسی در سینما و تلوزیون به حدی است که شاید بتوان گفت در هیچ جای جهان در سینمایی با این مقیاس تولیدات در سال، اینقدر آثار اقتباسی از درصد پایینی بهره مند نیست.
📌 مطالعه کامل یادداشت:
🌐 https://b2n.ir/e06624
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 پس از ۲۰ روز؛ فروش ۷۰۰ میلیونی غریب در اکرانهای مردمی
⬅️ اکرانهای مردمی «غریب» توسط سامانه عماریار در شهرهای فاقد سینما برگزار میشود و مختص روستاهای دورافتاده، سینماهای سیار، مراکز فرهنگی، مساجد و دانشگاهها است.
⬅️ این فیلم از چهارشنبه (۲۰ اردیبهشت) در تصمیمی عجیب همزمان با اکرانهای سینمایی به اکران آنلاین رفت و با استقبال مخاطبان روبرو شد.
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/b06292
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 شاهراه سید خندان؛ بنبست سلبریتیپروری
⬅️ ابتدای دهه ۶۰ میلادی، جانی کارسون کمدین آمریکایی با شروع فعالیت خود به عنوان میزبان برنامه «The Tonight Show» توانست انقلابی در ساختار برنامههای گفتوگو محور ایجاد کند. انقلابی که در ۳۰ سال فعالیت وی در این برنامه، گونهای خاص از برنامههای گفتوگو محور را ایجاد کرد.
⬅️ با اشباع شدن تلویزیون آمریکا توسط این برنامهها، در حال حاضر، تلاش برای تولید هر برنامهی گفتوگو محور کمدی در آمریکا بینتیجه است. اما در تلوزیون ایران، نیاز به چنین برنامهای احساس میشد تا اینکه سال ۱۳۹۳، رامبد جوان، اولین قسمت برنامه «خندوانه» را در شبکه نسیم به مخاطبین ارائه کرد.
⬅️ «خندوانه» با شروع فصل دوم و حضور جناب خان، به اوج رسید. فصل دوم، مملو از ایدههای جذاب و مهمانانی بود که کمتر در قالب یک برنامه کمدی دیده شده بودند.
⬅️ شاید اولین نشانههای ظهور پدیده سلبریتیپروری در تلویزیون نیز در مسابقه «خنداننده برتر» دیده شد. جایی که برای اولین بار ۱۶ کمدین برتر ایرانی به رقابت با یکدیگر پرداختند.
⬅️ به این ترتیب، فصل سوم «خندوانه» پر شد از سلبریتی. ایدههای جذاب جای خود را به افراد مشهور دادند تا خلأ موجود در ایدههای ساده و تکراری را پر کنند.
⬅️ با شروع «سیدخندان» مخاطبین برنامهای دیدند که از این رویکرد فاصله گرفته است. «سیدخندان» مانند یک شاهراه عمل کرد و رفته رفته توانست جای پای خود را محکم کند. البته که انتقادات جدی نیز به این برنامه وارد است.
📌 مطالعه کامل یادداشت:
🌐 https://b2n.ir/q36767
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 «این یک اعتراض است» از امشب در تلویزیون
⬅️ مجموعه مستند «این یک اعتراض است» که از امشب، ۳۰ اردیبهشت ماه ساعت ۲۱ از شبکه مستند پخش خواهد شد. تکرار آن روز بعد ساعت ۰۱:۰۰ و ۱۵:۰۰ خواهد بود.
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/z44712
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 من با جایزه کاری ندارم! من با فروش کار دارم
📚 برشی از حاشیه نگاری بازدید حضرت آقا از نمایشگاه کتاب
⬅️ فارغ از بحث رمان و ادبیات و کاغذ، موضوع فروش هم از مسائل مورد توجه و مکرر در رفت و برگشتهای آقا با ناشران بود.
⬅️ مهم این بود که چقدر از آثار فروش رفتهاند و در چه شمارگانی. قضیه به قدری جدی بود که در یکی از غرفههایی که ارشاد برای جوایز ادبی دولتی برپا کرده و متصدی خانم هم مشغول توضیح بعضی عناوین و جایزه گرفتن یا نگرفتن آنها بود، آقا خیلی جدی و محترمانه به میان بحث آمدند: «من با جایزه کاری ندارم! من با فروش کار دارم. به من بگویید چقدر فروش داشتهاند!»
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/q65419
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 پایان پیش تولید سریال حضرت معصومه(س)
⬅️مجتبی امینی: آرت بوک فاخری در این مرحله تهیه و تدوین شده است که نقشه راهی برای پیش تولید و تولید این اثر را ترسیم و روایت نموده است همچنین برای اولین بار در صنعت فیلمسازی کشورمان از هوش مصنوعی در طراحی و اجرای این پروژه نیز بهره گرفته ایم که نتایج استفاده از آن در تولید این اثر فاخر مشهود و ملموس خواهد بود.
📌 مطالعه کامل خبر:
https://b2n.ir/s93051
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 غلبه صحنههای اشغال خرمشهر بر صحنههای فتح و پیروزی در آثار پیرامون سوم خرداد
⬅️ فیلمهای متعددی درباره خرمشهر و مقاومت ساخته شده است که به نوعی هرکدام بخشی از جنگ را روایت میکنند اما کمتر تصویر آزادسازی و برنامهریزیهای دقیقی مانند عملیات بیت المقدس را در آن داریم.
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/j87977
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 تلویزیون هوای تازه میخواهد/ بررسی نقش برنامههای مناظره محور در رسانه ملی
⬅️ صدای نواختن شیپوری با ریتم حماسی و نمایان شدن عنوان بحث سیاسی، آغازگر برنامهای بود که برای اولین بار مناظرهای آزاد را در صدا و سیمای پس از انقلاب ممکن میکرد.
⬅️ در آن جلسات، هیچ یک از طرفین نه برای تخریب حریف خود آمده بودند و نه قصد تبلیغ چهره و شخصیت خود برای انتخاباتهای آینده را داشتند. برگزاری جلسه تنها برای تبیین عقاید و افکار طرفین و همچنین طرح انتقادات طرف مقابل بوده است.
⬅️ با پایان یافتن دهه شصت و روی کار آمدن دولت سازندگی، مناظرات تلویزیونی جای خود را به برنامههای متکلّم وحده داد و اهمیت گفتوگو به مرور کم رنگ شد. در ادامه با شروع جریان دوم خرداد، گفتوگوها و بحثهایی که هدفشان رسیدن به حق بود و در راستای روشنگری صورت میگرفتند، این بار در جهت تخریب حزب و جریان سیاسی حریف شکل گرفته بود.
⬅️ سرانجام در انتخابات ریاست جمهوری اواسط دهه هشتاد، برنامه مناظره میان دو نامزد انتخاباتی بار دیگر شکل گرفت. برنامهای که عملا به میدانی برای تسویه حسابهای شخصی بدل شد و سخن نه تنها گم، بلکه غایب بود.
📌 مطالعه کامل یادداشت:
🌐 https://b2n.ir/q02194
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir
🔴 «طلاق» طالبی و «سنجرخان» لطیفی در آستانه پخش/ نگارش ۱۵ فیلمنامه با موضوعات مختلف
مهدی نقویان، رئیس سیما فیلم با اشاره به آثار جدید صداوسیما گفت:
⬅️ طلاق، سنجرخان، عاشورا، سرزمین مادری- که ایرادات آن رفع شده و منتظر پخش است- نیکان، ضد، مستوران ۲ و نائله در نوبت پخش هستند.
⬅️ سلمان فارسی، محرمانه، بازپرس، مهیارعیار، رخنه، رحیل، بچه محل و هادی نیز در مرحله تولید قرار دارند.
⬅️ سریالهای موسی، ترور، غریبه، تانک خورها، ۲۰کووید، پردیسان، دروازه بهشت، رویان، عفیف، طوبی، گاندو ۳، رستگاری، مسیر اصلی و آقای گرفتار۳ نیز در مرحله پیشتولید قرار دارند.
⬅️ همچنین ۱۵ فیلمنامه در موضوعات مختلف مشغول نگارش هستند. از جمله، شاه چراغ، قول مردونه، ماه عسل، هنگامه، کوه مرا صدا زد، بارش تند، مقامات انقلاب، کوپه شماره ۸، دشتستان، پریزاد، لمندگان، رو به موت، سبزوار، سرباز کوچک امام و روزهای لاجوردی.
📌 مطالعه کامل خبر:
🌐 https://b2n.ir/u95336
📽 راه نوشت، راه عبور از سینمای سانسور🔻
✅ @rah_nevesht_ir