📣 انتشار نخستین تصاویر انیمیشن «فرمانروای آب» / اکران در مناطق فاقد سینما از طریق عماریار
🔸 انیمیشن سینمایی #فرمانروای_آب در دل سامرا اتفاق می افتد؛ جایی که پیرمرد نشسته در سرداب، از حس حضور آن مرد هزار ساله تعریف میکند. فرمانروای آب، روایتی است از تمدن نوین اسلامی و اقتداری که از لطف مهر او سرچشمه گرفته است.
🔹 این اثر با تکنیک انیمیشن سهبعدی ساخته شده و به اقتضای طرح موضوعات بسیار جدی، فرم انیمیشن رئال به کمک آن آمده تا به باورپذیری کار کمک کند.
🔸 پویانمایی «فرمانروای آب» به کارگردانی مجید اسماعیلی و تهیهکنندگی مجتبی امینی و حسین سلطانی، در استودیو آوین فیلم تولید شده و موسیقی اثر به عهدهی بهزاد عبدی بوده است.
🔹 این پویانمایی موفق به کسب لوح افتخار از دهمین جشنواره فیلم مردمی عمار شد.
🔸پویانمایی «فرمانروای آب» بهزودی در سراسر کشور بر پرده سینماها میرود و در مناطق فاقد سینما از طریق سایت عماریار عرضه و پخش می شود.
💢 مشاهده خبر تکمیلی + تیزر در «راه نوشت»
✅ آخرین اخبار فرمانروای آب را اینجا دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/2369912943C1c1b7ed34b
🌀 @rah_nevesht_ir
📄 علیه «مصادره» _ نگاهی به مستند «پدر طالقانی»
💠به بهانه سالروز درگذشت آیت الله طالقانی
🖊نویسنده: سید علی سیدان
✴️«پدر طالقانی»، یک مستند پرتره آبرومند است. از یال و کوپال مستند پیداست که حسابی برایش، مایه گذاشته شده و تهیهکننده با تحمل فراوان، صبر کرده که کار در طول سالهای ۹۳ تا ۹۸ به سرانجام برسد.
✴️مستند، سیر شخصیت آیتالله طالقانی را از سال ۴۲ که مبارزات ضد رژیم جدیتر شده است تا پایان زندگی ایشان روایت میکند.
✴️مصاحبههای ناب و بکر «پدر طالقانی» آنقدر جذاب و انبوه است که به خودیِ خود، مستندی درباره آیتالله #طالقانی را دیدنی کند.
✴️«پدر طالقانی» با تصویرسازی و بازسازی صحنهها، ذهنیتی خوب از تاریخ انقلاب برای مخاطب میسازد که تأثیرش از مطالعه هر کتاب تاریخی بیشتر است.
✴️تمرکز بر سخنرانی امام درباره آیتالله طالقانی پس از درگذشت او و رمزگشایی از این سخنرانی میتوانست تمایز آشکارتری از آیتالله طالقانی با جریانهای گوناگون سازمانی و روشنفکری و بهویژه منافقین را بازنمایی کند.
✴️«پدر طالقانی» تجربه درخوری در مستندسازی تاریخ انقلاب است که میتوانست با جسارت و ایدهمندی بیشتر، بحثانگیزتر شود.
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/363129
✅تماشای اثر:
🌐b2n.ir/s53940
📰@rah_nevesht_ir
📣تهیهکننده «گاندو» از مسیر پر فراز و نشیب سریال گفت / سوژههایی که در فصل دوم بود همه واقعی بودند
◽️مستندات آنچه در گاندو روایت شد موجود است و همه مبتنی بر اتفاقات و سوژههای واقعی است.
◾️در صنعت فیلمسازی غرب شخص رئیس جمهور و دولت مورد نقد قرار میگیرند، اما اینجا تنها به گوشهای کوچک از عملکرد دولت به صورت سریال و داستان پرداخته شد و همین را هم ظرفیت نقد نداشتند.
◽️فشارهای سانسوری و عدم پخش گاندو در فصل دوم آنقدر بود که کل صدا و سیما زیر این فشار بود.
◾️یک ماه و خردهای در فصل یک گاندو بچههای صدا و سیما و کارکنان حقوق نمیگرفتند و همه من را مقصر میدانستند!
◽️آنقدر مردم گفتمان گاندو را دوست داشتند که ما موظف شدیم که همقدم و همکلام مردم باشیم و هرجور شده فصل دوم گاندو را بسازیم. هنرمند باید به داد مردم برسد.
◾️اصلا به فرض اینکه گاندو دروغ بود؛ ولی چرا روی بخشی از کارت هویت سیاسی خانم شارلوت لوپز وارته برای حضورش در ایران، باید نوشته شود سفارت علیا حضرت ملکه بریتانیا در تهران؟! ببینید نفوذ تا کجاست.
◽️ما ساعتها در اینباره حرف زدیم که پایان قصه چگونه باشد.
◾️گاندو تابوشکنی کرد و بستری را برای نقد فراهم کرد و کار را برای بقیه راحت کرد.
✅مشاهده کامل خبر:
🌐b2n.ir/y95419
#گاندو
#مجتبی_امینی
📰@rah_nevesht_ir
📄ما و بانکهایمان به جنگ با خدا رفتهایم؟! / نگاهی به مستند فاکتور صوری و وضع بانکداری
🖊نویسنده: زینب پاک رو
🔹مستند «فاکتور صوری» حرفهایی میزند که ذهن خیلیهامان را مشغول خود کرده، از آن مشغولیات ذهنیای که هر چقدر دو دو تا چهار تا میکنی پاسخی برایش نمییابی!
🔹آیا شیوهی بانکداری ما با زمان طاغوت تفاوت چشمگیری کرده؟ آیا بانکهای ما به جنگ با خدا رفتهاند؟ خلاصه آنکه آیا ربا بر سفرههایمان جولان میدهد؟
🔹کار پیچیدهایست دیدار و هماهنگی با تک تک این آدمها و رفتن به تک تک این مکانها، با همهی چالشهایش، انگیزهای میخواهد بس جوانانه.
🔹فیلمبرداری با جزئیات پیش میرود و چیزی از قلم نمیافتد؛ فقط گاهی دوربین لرزشهای بیجا دارد. موسیقی متن هم همراه است.
🔹بانکداریمان را گند فساد برداشته؟ پس چه کار میکردهاند این همه سال؟ فقط سود میگیری؟ این بهره نیست؟ اصلا کاری به شرعی بودن یا غیرشرعی بودنش ندارید؟
🔹فاکتور صوری از آن مستندهایی است که شما را با پرسشهایتان تنها نمیگذارد.
🔹پایانش هم خوب رقم میخورد، همهی عناصر به خوبی کنار هم ظاهر شدهاند و معناگرایانه هستند؛ بهویژه تصویر شهید صدر که مدام به چشم میخورد و در پایان به ناگاه دلیل رازآلودش را مییابم.
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/y31723
✅تماشای اثر:
🌐b2n.ir/fktr-s
#فاکتور_صوری
#مستند
📰@rah_nevesht_ir
💢مرور سه یادداشت به بهانه سالروز درگذشت جلال آلاحمد
⭕️ادبيات تاريخ ساز و ادبيات نبشقبر/نكاتی در باب نگرش توليدی به علوم انسانی و برداشتهايی آزاد از نگاه جلالآلاحمد به ادبيات
🔸وقتی با هدف حلاجی مشكلات ما در علوم انسانی و دغدغه يافتن راهی برای اصلاح آنها، سراغ جلال آل احمد ميرويم، باز هم پاسخهايی متفاوت، تحولخواه، بومی و واقعي مييابيم
🔶مسئله اول در نگاه جلال، كمتر خود «علوم انسانی» بوده و بيشتر «عوامل انسانی» و «نظام آموزشی» علوم انسانی را نقد کرده است
🔸در اين يادداشت، برداشتهايی را از نگاه نقادانه جلال به تصوير شكلگرفته از ادبيات در جامعه آوردهايم؛ به هوای امكان تعميم اين برداشتها برای ساير علوم انسانی
✅مشاهده یادداشت:
🌐b2n.ir/e32426
⭕️جانب ما جانب بيجانبی/نگاهی به سفرنامه «سفر روس» آلاحمد
🔷هرگاه نام سفرنامهنويسی به ميان ميآيد از گذشتگان «سفرنامه ناصرخسرو» به ذهن متبادر ميشود و از معاصرين«خسی درميقات» آلاحمد.اما ديگر سفرنامههای جلال هم خواندنياند
🔹سومين سفرنامهی او «سفر روس» است؛حاصل سفری يك ماهه
🔷مقدمه مختصر شمس آلاحمد بر اين كتاب تا حدودی اين نكته را روشن میکند كه چرا جلال در اين كتاب حال وهوايی ديگر دارد
✅مشاهده یادداشت:
🌐b2n.ir/q92451
⭕️آموزهای برای زمانه نتوانستنها/ نگاهی به نون والقلم آلاحمد
🔶برخی خواستهاند از جلال آلاحمد پیشوایی برای ادبیات دینی در ایران بسازند. در این متن، نشان میدهیم که نظریه سیاسی جلال (که در نونوالقلم بیان شده)عمیقا بازتابی از ادبیات شیعی است
✅ مشاهده یادداشت:
🌐b2n.ir/y26695
📰@rah_nevesht_ir
🎤گفتگو با محمدعلی محمددوست، کارگردان مستند «پدر طالقانی» - آیت الله مبارز
✳️مستند «پدر طالقانی» مخاطب را با فرازوفرودهای زندگی آیتالله طالقانی در دوران شکل گیری نهضت امام خمینی(ره) و سال های اولیه انقلاب اسلامی آشنا میکند.
✳️آقای طالقانی برای بسیاری از احزاب و تشکلهای مبارز و انقلابی، حکم یک بزرگتر و به نوعی پدر را داشته که این مسئله زندگی آیتالله را با چالشها و داستانهای مختلفی همراه کرده است.
✳️او عقیده زیادی به مسئله پرورش اخلاقی نیروها داشت؛ اهمیت تربیت در نگرش آقای طالقانی، مسئلهای است که شاید کمتر کسی به آن پرداخته باشد و ما سعی کردیم در مستند اشاراتی به آن کنیم.
✳️«پدر طالقانی»، پژوهش سنگینی داشت و بخش عمدهای از پروسه 5 ساله ساخت مستند به امر تحقیقات اختصاص یافت و ما در این مسیر، حدود 4هزار سند را جمع آوری کردیم و با بیش از 50نفر مصاحبههایی ترتیب دادیم.
✳️ایدهی روایت کار بر اساس کتاب اسناد ساواک که درباره آیتا… طالقانی است، شکل گرفت.
✳️شیوهی روایی مستند بازسازی، دوری از گفتوگومحور بودن و تکیه بر روایت، سبب شد تا ما بتوانیم هم مخاطب عام و هم مخاطب خاص را داشته باشیم و مستند به یک اثر آرشیوی صِرف تبدیل نشود.
✳️خانواده آیتا… طالقانی نیز نظرشان به کلیت کار مثبت بود.
✅مشاهده کامل گفتگو:
🌐b2n.ir/b60067
✅تماشای اثر:
🌐b2n.ir/s53940
#پدر_طالقانی
#مستند
📽 سینما را متفاوت دنبال کنید 🔻🔻🔻
⭕️ @rah_nevesht_ir