🔻تقوای الهی و ثمرات آن
🔹 امام حسين عليه السّلام در ضمن موعظه اى فرمود: «شما را به تقواى الهى سفارش مى کنم، زيرا خدا ضمانت کرده كسى را كه از او تقوی کند، از وضعى كه مورد پسندش نيست به وضع دلخواهش منتقل سازد "و از جايى كه حسابش را نمى كند، به او روزى رساند"؛ أُوصِيكُمْ بِتَقْوَى اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ قَدْ ضَمِنَ لِمَنِ اتَّقَاهُ أَنْ يُحَوِّلَهُ عَمَّا يَكْرَهُ إِلَى مَا يُحِبُ "وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لايَحْتَسِبُ"».
🔹 از مجموع آيات قرآن چنین استفاده مى شود كه «تقوى» همان احساس مسئوليت و تعهدى است كه به دنبال رسوخ ايمان در قلب بر وجود انسان حاكم مى شود و او را از «فجور» و گناه باز مى دارد، به نيكى و پاكى و عدالت دعوت مى كند، اعمال آدمى را خالص و فكر و نيت او را از آلودگی ها مى شويد.
برگرفته از سخنان آیت الله مکارم شیرازی
🆔 @makarem_ir
🔸راه سعادت🔸
🔻تفریح مستحب نیست؛ واجب است!
🔹تفریح، مستحب نیست؛ بالاتر از مستحب است. بعضیها که میگویند: حرام است! بعضیها نه حرام، بلکه مکروه میدانند. بعضیها حرام نمیدانند، مکروه هم نمیدانند؛ میگویند: مباح است. بعضیها میگویند: بالاتر از مباح است، مستحب است. من میخواهم بگویم که هیچ کدام از این چهارتا نیست؛ فریضه است، واجب است، فوتش خطرناک است، فوتش، فوت دنیا و آخرت است؛ یعنی دنیا میخواهید در تفریح است، آخرت میخواهید در تفریح است. اینکه در روایت میفرماید «وَ سَاعَةٌ يُخَلِّي بَيْنَ نَفْسِهِ وَ لَذَّاتِهَا فِي غَيْرِ مُحَرَّمٍ فَإِنَّهَا عَوْنٌ عَلَى تِلْكَ السَّاعَتَيْنِ» یعنی اگر تفریح رفت، نه دنیا دارید و نه آخرت.
🔹کسانی که تفریح ندارند، نه دنیا دارند و نه آخرت؛ چرا ندارند؟ علتش این است که تعادل و نشاط ندارند، خستگی دارند. آدم در خستگی نه میتواند مقاومت بکند که دنیا را از دست ندهد و نه میتواند مقاومت بکند که آخرت را از دست ندهد. وقتی شما خسته شدید، دنیا از دستت میرود و بعد هم آخرت از دستت میرود. وقتی که خسته هستید، دنبال کار نمیروید، دنبال تلاش نمیروید، دنبال اینکه احتیاجات دنیاییتان را تأمین کنید، نمیروید و این احتیاجات میماند؛ میخواهید احتیاجات را رفع کنید، اما روحیه ندارید.
🔹من احساس میکنم که در جامعه ما به نشاط و تفریح کم اهمیت میدهند، به سلامت بدن کم اهمیت میدهند.
آیت الله حائری شیرازی
کتاب راه رشد، جلد سوم، صفحه ١٣۵
🆔@haerishirazi
🔸راه سعادت🔸
🔻حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹فاطمه سلاماللهعلیها شخصیتی است که پیامبر صلی الله علیه وآله درباره اش فرمود: "فاطمة بضعة منی.."
این یعنی چه؟
یعنی فاطمه علیهاالسلام قطعه ای است از عقل کل، فاطمه علیهاالسلام قطعه ای است از علم کل، آن علمی که خدا فرمود: "وَعَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ وَكَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيمًا"،
آن علم تکه شده است، یک تکه #زهرا است.
🔹"يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِيرًا، وَدَاعِيًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُنِيرًا"،
آن سراج منیر قسمت شده است یک بضعه آن #فاطمه_زهرا سلاماللهعلیها است
آیت الله العظمی وحید خراسانی
🆔@ayatollah_wahid
🔸راه سعادت🔸
🔻صلوات، عامل استجابت دعا
🔹در آداب دعا وارد شده که اگر ميخواهيد دعايتان مستجاب شود اول صلوات بفرستيد بعد دعايتان را ذکر کنيد و در پایان، دعایتان را با صلوات ختم کنید؛ وقتي سه دعا و درخواست از خدا دارید، خداي متعالی ميفرمايد: من خجالت ميکشم که از سه دعا، دو طرفش را مستجاب کنم و دعای وسط را مستجاب نکنم.
آیت الله مصباح یزدی - ۱۳۹۴/۰۴/۲۲
🆔@mesbahyazdi_ir
🔸راه سعادت🔸
🔻«تبعيض نژادی» در قرآن!؟
🔹شبههافکنان آيه 106 و 107 سوره «آلعمران» را که می فرماید: «روزى كه جمعى روسپيد و گروهى رو سياه گردند، اما سياه رويان به ايشان گويند: آيا پس از ايمانتان كفر ورزيديد؟ پس به سزاى آن كه كفر مي ورزيديد عذاب را بچشيد»، نشانه توهين در حق رنگين پوستان گرفته اند!
🔹بايد دانست منظور از سياهى در چنين تعبيراتى ـ خواه در قرآن آمده باشد يا در جاى ديگر ـ رنگ خاص نيست بلكه مراد، ظلمت و كدورتی است كه در محاورات عمومى از آن به روسياهى تعبير مىشود؛ در مقابل نورانيّت و باز بودن چهره كه از آن به روسفيدى تعبير مىشود.
🔹تعبيراتى چونان سياهى و دژمى و غبارگرفتگى و پوشيدگى از ظلمت همه از يك واقعيّت پرده بر مىدارد كه همان تيرگى و تاريكى است كه در اثر گرفتگى و اندوه، چهره را فرا مىگيرد و هرگز به معناى رنگ پوست نيست، آن گونه كه معترض پنداشته بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
🆔@makarem_ir
🔸راه سعادت🔸
🔻جمکران و حل مشکلات پیچیده
🔹آقای سیدحسن نصرالله میگفت یکبار خدمت مقام معظم رهبری رسیده بودیم و داشتیم مشکلات را میگفتیم؛ ایشان در جواب گفت: «خدا بزرگ است و به شما کمک میکند. ما هم چنین مشکلاتی داریم. گاهی که خیلی راهها به روی ما بسته میشود، به رفقا میگویم برویم جمکران. میرویم آنجا، دو رکعت نماز میخوانیم و چیزی به دل ما میافتد؛ همان را پیگیری میکنیم و اینگونه برای ما فرج و گشایش حاصل میشود».
آیت الله حائری شیرازی
🆔@haerishirazi
🔸راه سعادت🔸
🔻بلاها و آزمون ها، راهی به سوی تضرع و توبه
🔹️کار خدا با یک تیر چند نشان میزند. ما آدمیزادها همیشه یک هدف داریم و چیزهای دیگر طفیلی هستند. ولی برای خدا همه اهداف حساب شده است و کار لغو و اتفاقی ندارد. برای یک کسی یک حساب دارد و برای کسی دیگر حساب دیگری.
🔹️یکی از آیههایی که من تازگیها در دفتر آقا خواندم، میفرماید: «ما هیچ پیغمبری را برای هیچ مردمی نفرستادیم مگر اینکه موقعی که پیغمبر آمد، مردم مبتلا شدند به بلاهایی لعلهم یضّرّعون» (اعراف، ۹۴). این زمینهای است برای اینکه مردم به طرف خدا بروند و گریه و زاری کنند.
🔹️میفرماید: «فلولا اذ جائهم باسنا تضرعوا ولکن قست قلوبهم»(انعام، 43). جا داشت که وقتی بلاها میآید، اینها بیشتر به طرف خدا بروند، حرف پیغمبر را قبول کنند، توبه کنند و بازگشت کنند. ولی اینها به قساوت قلب مبتلا شدند و اثری هم نکرد. باز بلا هم را دیدند و باز هم به طرف خدا نرفتند. ما مصداقش هستیم. خدا گاهی برای تنبیه ما یک تلنگر میزند و یک مشکلی پیش میآید برای اینکه ما به گوش بیاییم. ولی باز هم غفلت میکنیم. «ولکن قست قلوبهم» دلها سخت شده و اثر نمیکند. این نص قرآن است و تاویل و این حرفها در آن نیست.
آیت الله مصباح یزدی - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
🆔 @mesbahyazdi_ir
🔸راه سعادت🔸
🔻دنياپرست نمی تواند ديندار باشد
🔹امام حسين عليه السّلام در مسير کربلا و در ضمن خطبه ای فرمودند: «همانا مردم دنياپرستند و دين بر سر زبان آنها است. تا وقتی که زندگی شان رو به راه است، دين را به زبان می چرخانند. چون به گرفتاری آزموده شوند، دينداران كم شوند؛ إِنَ النَّاسَ عَبِيدُ الدُّنْيَا، وَالدِّينُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ، يَحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَايِشُهُمْ، فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ، قَلَّ الدَّيَّانُونَ».
🔹وقتی دنيا برای کسی اصل بوده باشد، اگر از «دين» بهره دنيوی ببرد، حامی آن خواهد بود؛ امّا اگر چيزی از دين عايدش نشود و برعکس دين را مزاحم مطامع دنيوی خود بداند، دين را کنار خواهد گذاشت.
کانال آیت الله العظمی مکارم شیرازی
🆔@makarem_ir
🔸راه سعادت🔸