💢 گزارش تفصیلی رحا از نشست علمی فلسفه مقاومت (1) 💢
🔸جریان شناسی مکاتب 🔸
▫️۷ شرط گفتمان «مقاومت»
▫️ مقاومت هم راهبرد است هم تاکتیک
🔸حجت الاسلام دکتر امیدی گفت: تقلیل مقاومت به هر یک از این دو عرصه، باعث میشود که ما مسیر انحرافی را طی کنیم. بعضی ها تلاش دارند که مقاومت ما را فقط در بحث باطنی نشان بدهند. میگویند که ما چیزی بالاتر از مبارزه با نفس نداریم. بگذرید و سعی کنید که با دیگران صلح کنید.
📎 منبع:
🌐 متن کامل گزارش را در سایت رحا مدیا بخوانید.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
گلایه این روزهای طلاب عذرخواهی به جای عذرتراشی
🔻 طلاب زیادی این روزها از بزرگان حوزوی و نهادهایی چون دادگاه ویژه روحانیت انتقاد دارند
❗️مبادا تصور کنید این انتقاد تخریبی است بلکه گله و شکایت دلسوزانهایست که ورد زبان این روزهای طلاب است
‼️فقط خواستیم به عرض برسانیم که مدت کوتاهی از بیانیه ننگین مجمع مدرسین و محققین گذشته است و برخی بزرگان حوزوی نیز مواضع خوبی داشتهاند
⁉️ اما آیا نمیبینید که اعضای این مجمع راه به راه مصاحبه میکنند و یادداشت مینویسند و جبهه مقاومت را تضعیف میکنند و برخی بازوان رسانهای آنها از جمله پایگاه خبری جماران روز به روز این مصاحبهها و یادداشتها را منتشر میکنند.
🌀 آنها به جای عذرخواهی مشغول عذرتراشی هستند و با ادبیاتی ملایمتر دم از سازش و صلح با رژیم صهیونیستی میزنند .
▫️ اگر قصد مماشات با اين تشکّل غربگرا را دارید و میخواهید آستانه تحمل طلاب دلسوز را بسنجید باید به عرضتان برسانیم ما در مقابل آنها نه بیتفاوت میشویم و نه مماشات میکنیم
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
♨️ نهضتی در برابر استخفاف و استضعاف امت اسلامی
▫️حجت الاسلام والمسلمین اسدپور: قیام علیه باطل و استفاده از روح توحیدی؛ خودباوری، هویت، عزت و شرافت را در پی دارد که به موجب شکلگیری اراده جامعه و عمل صالح جمعی، میتوان به پیشرفتهای متعدد، جلب نصرت الهی و استخلاف جمعی در زمین دست یافت و مصداق بارز آیهی نورانی «ان الارض یرثها عبادی الصالحون» شد.
📎 منبع:
🌐 متن کامل این مطلب را در سایت رحا مدیا بخوانید.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
تلاش رسانههای غربگرا برای تخریب تصویر مرجعیت عراق!
🔻موضع آیت الله سیستانی در خصوص انحصار سلاح در دست دولت و لزوم جمعآوری سلاحهای غیرمجاز، همواره موضوعی مهم و حساس در عراق بوده است. ایشان در خلال دیدار با نماینده سازمان ملل، بر این نکته تأکید کردهاند که برای حفظ امنیت و ثبات در کشور، باید سلاحهای غیرمجاز جمعآوری شوند و تنها نیروهای مسلح تحت فرماندهی دولت مجاز به استفاده از سلاح باشند.
▪️در خصوص حشد الشعبی، باید اشاره کرد که این گروه مردمی به عنوان یک نهاد نظامی و رسمی و قانونی تحت فرماندهی واحد نیروهای مسلح عراق، پس از فتوای آیت الله سیستانی در حمایت از جنگ علیه داعش تأسیس شد و اکنون بخشی از ساختار نظامی و امنیتی عراق محسوب میشود. حشد الشعبی تحت نظارت رسمی دولت عراق فعالیت میکند و نقش مهمی در تأمین امنیت و مبارزه با گروههای تروریستی ایفا میکند.
▫️با این حال، رسانههایی که به دنبال ایجاد تفرقه یا تحریف مواضع مرجعیت هستند و در واقع رسانههای غربگرا محسوب میشوند، به طور مغرضانه جملاتی را از کلام ایشان استنباط کردند که جملاتی به مرجعیت نسبت دادند که این باعث برداشتهای غلط میشود.
✍️امین روح اللهی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
تفویض سرنوشت
▫️بار دیگر در شصتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ( ٢٠٢۴ م ) سرنوشت ٣۴٠ میلیون شهروند آمریکایی به یک نفر تفویض شد و آینده مردم این کشور بسته به اراده مطلق یک نفر رقم خواهد خورد. یک نفری که همچون روسای جمهور گذشته به سیاست های جنگ طلبانه و تجاوز گری و زورگویی و براندازی دولت - ملت های مستقل آزادی خواه و حمایت از رژیم صهیونی جنایتکار ادامه خواهد داد.
▪️از نگاه روشنفکر و روحانی عرفی گرا این تفویض شهروندان آمریکایی مبتنی بر دموکراسی است و هیچ اشکالی ندارد ولی اگر این تفیض برای مردان خداجو و فقیه جامع الشرایط باشد، نا معقول و غیر دموکراتیک شمرده می شود!!
✍ داود مهدوی زادگان
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
#دوره_رایگان
📲 دوره آنلاین حکمرانی فضای مجازی
♨️ با ارائه استاد حجت الاسلام محمدجواد امینی
💠 سرفصل مباحث:
1⃣ حاکمیت یا حکمرانی در فضای مجازی
2⃣ سیاستگزاری در فضای مجازی
3⃣ لایه نخبگانی فضای مجازی
4⃣ لایه مدیریت در فضای مجازی
📆 تاریخ: چهارشنبه ها از 23 آبان ماه
⏰ ساعت 16
📍مکان برگزاری: در بستر اسکای روم
#فضای_مجازی
پ.ن: عزیزانی که هنوز موفق به شرکت در دوره های پائیزی نشده اند به آی دی ادمین مدرسه رحا مراجعه کنند:
@adm_schl
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
ترامپ؛ قمارباز دموکراسی یا نشانه زوال دوران؟
▪️سکولارانی که پس از پیروزی ترامپ به فکر توجیه و تطهیر او و سیاستهای آمریکا افتادهاند، باید بدانند که وضعیت ایالات متحده، چه الان که ترامپ به ریاست جمهوری رسیده است و چه افراد دیگر، به وضوح حکایت از افول آمریکا دارد. انتخاب فردی چون ترامپ قمارباز به ریاستجمهوری، نه تنها نماد زوال دموکراسی بلکه نشاندهنده انحطاط بناهای انسانی و اخلاقی در عرصه جهانی است.
▫️سیاستهای آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی در کشتار بیرحمانه ملتهای بیگناه، به ویژه در غزه و لبنان، اثبات کرده است که این کشور چطور به ابزاری برای مشروعیتبخشی به نسلکشی تبدیل شده است. زنان و بچههای مظلوم و هزاران غیرنظامی بیگناه، قربانی سیاستهای جنگطلبانه و غیرانسانی آمریکا هستند که صرفاً به منافع شیطانی خود فکر میکند.
🔻عدهای به چه امیدی دل خوش کردهاند در حالی که افول آمریکا به وضوح قابل مشاهده است؟ این کشور به خاطر حمایت از ظلم و جنایت در سالیان سال، جایگاه خود را در عرصه بینالمللی از دست داده است. مردم جهان و حتی مردمان آمریکا دیگر به وعدههای آمریکا درباره دموکراسی و حقوق بشر اعتماد ندارند.
▪️سالهاست هر دو حزب اصلی سیاسی آمریکا، دموکراتها و جمهوریخواهان، در قبال جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای مستقل، به یکسان عمل کرده و نشان دادهاند که هیچ تغییر واقعی در سیاستهای خصمانهی آنها وجود ندارد. این واقعیتی است که برخی در این کشور نمیخواهند بپذیرند و همچنان دلخوش تغییرات ظاهری سیاستهای آمریکا هستند.
✍ دکتر دانیال بصیر
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
♨️ تحلیلی از فضای حاکم بر رژیم صهیونیستی
📛 فروپاشی رژیم غاصب
🎙 حجت الاسلام محمدعلی لیالی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی:
معتقدم برای سقوط اسرائیل حزبالله لازم نیست، حماس لازم نیست، انصارالله لازم نیست، جریان مقاومت عراق و سوریه لازم نیست و ایران هم لازم نیست، خود رژیم صهیونیستی در 2 یا 3 سال آینده از درون فرو خواهد پاشید.
📎 منبع:
🌐 متن کامل این گفتگو را در سایت رحا مدیا بخوانید.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
💢 جنگ ترکیبی، مهمترین ضلع جنگ وجودی اخیر
🔸بعد از موفقیت سیستم پدافندی کشورمان در رهگیری موشکهای آمریکایی٫اسرائیلی و شکست تقریبی دشمن در این عملیات، کاملا انتظار میرفت که دشمن بهسراغ ایدههای نخنما برود!
🔹چرا که این شیاطین هر زمان تودهنی میخورند، سعی میکنند با ایجاد آشوبهای داخلی و ناآرامیهای مرزی و قومیتی به اهداف خود برسند.
کمی جلوتر بیاییم... ماجرای برهنه شدنها و تلاش برای ناامنی در مرزهای جنوب شرقی کشور، دقیقا در همین پازل جنگ ترکیبی دشمن تعریف میشود؛ پازلی که ستون پنجم آنها نظیر سکولارهای حوزوی و برخی از اصلاحاتیها، خواسته یا ناخواسته در حال تکمیل آن هستند!
✍️ محمد ابراهیمزاده
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
✍️رواق اهل قلم(۱۵)
💢 ۲۰ تجربه از دنیای نویسندگی
🖊تجربههای محمدعلی رکنی
مدرس نویسندگی و رمان نویس
👤به میزبانی حجت الاسلام محمدرضابابایی
فعال فرهنگی_تبلیغی
📅 زمان: شنبه ۱۹ آبانماه
⏰ ساعت: ۲۰ الی ۲۱
🔗 در بستر اسکای روم
نام نویسی:
@Jahaderevayat
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
♦️ کوهی و تا ابد به دامن خود "سرو" پروری
🎉 میلاد عقیله ی بنی هاشم #حضرت_زینب سلام الله علیها و روز #پرستار مبارک باد.
🌐 رحا مدیا 👈 عضو شوید👇🏻
🆔 @rahamedia
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 رهبر انقلاب: حزبالله قوی است و این تشکیلات با مردان خودش و با قدرت معنوی و روحیهی خود بحمداللّه حضور دارد و و دشمن نتوانسته بر این تشکیلات فائق بیاید
🔹️رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار اعضای مجلس خبرگان:
✏️ یک عدّهای در خود لبنان و جاهای دیگر، به گمان اینکه حزباللّه ضعیف شده، زبان به قَدْح کارهای حزباللّه باز کردند. اشتباه میکنند، اینها دچار توهماند، حزباللّه قوی است، دارد مبارزه میکند.
✏️ بله، شخصیت برجسته و مهمی مثل جناب سیّد حسن نصراللّه یا جناب سیّد هاشم صفیالدین و امثال اینها در بین آنها نیستند؛ اما تشکیلات با مردان خودش با قدرت معنوی خودش با روحیهی خودش بحمداللّه حضور دارد و دشمن نتوانسته بر این تشکیلات فائق بیاید و انشاءاللّه نخواهد توانست و انشاءاللّه دنیا و منطقه روزی را خواهد دید که به طور واضح رژیم صهیونیستی از دست این مجاهدین فی سبیلاللّه شکست بخورد انشاءاللّه. ۱۴۰۳/۸/۱۷
🖼 #بسته_خبری | #خط_دیدار
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔻 از بزرگترین عجایب این است که ملت و مکتبی که الگوهای «معرفتی» و «ایمانی» و «جهادی» و «پایداری» و «عدالتخواهانه» او زنانی همچون «آسیه» و «مریم» و «خدیجه» و «فاطمه» و «زینب»اند، توسط کسانی که زن را صرفاً ابزاری برای سرگرمی و لذتجویی مردان میدانند و میخواهند، متهم به «زنستیزی» و «نقض حقوق زنان» میشوند!
🔹 و عجیبتر اینکه عدهای از دختران و پسران تحصیل کرده و نخبهی همین ملت و مکتب، چنین فریب بزرگی را باور میکنند!
📜 در بخشی از زیارتنامه زینب کبری سلام الله علیها اینگونه او را خطاب میکنیم:
السَّلامُ عَلَیْکِ یا تالِیَ الْمَعْصُومِ،
سلام بر تو ای همردیف معصوم.
✍🏻 احمدحسین شریفی
#حضرت_زینب
#زن
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از رادیو رحا
ostadqaraati.mp3
1.39M
نشستی در دل حوزه علمیه قم!
🔻به بهانه برگزاری نشست اساتید:
▪️جامعه مدرسین، قبل از انقلاب، تنها نهادی بود که با حضور شخصیتهای برجسته، از مواضع امام خمینی (ره) پشتیبانی کرده و در مواقع لازم بیانیه صادر میکرد. پس از انقلاب نیز، این مجمع تقریباً به عنوان تنها مجمع اساتید و بزرگان حوزه شناخته میشود.
▫️با این حال، در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، گروهی از اساتید سطوح عالی به دلیل انتقاد از عملکرد رئیسجمهور وقت، تصمیم به تأسیس مجمعی تحت عنوان «حوزه آزاد» گرفتند که بعدها به «نشست دورهای» تغییر نام داد. این مجمع با حمایت برخی از مراجع تقلید توانست بسیاری از اساتید را جذب کند.
▪️این مجمع برای جذب اعضا، از مکانیزم شهریه ویژه اساتید و تأمین فضای تدریس در مدارس خان و آیتالله العظمی گلپایگانی (ره) بهره برد که تأثیر زیادی بر جذب بدنه عمومی اساتید حوزه داشت.
▪️پس از گذشت یک سال، عدهای از اساتید در مقابل نشست دورهای، تشکل اساتید ولائی را تشکیل دادند که بعدها به نام «تشکل اساتید» تغییر یافت. این تشکل با برگزاری نشستهای بصیرتی و انقلابی گام موثری در یکپارچگی حوزه برداشت.
🔻نکتهای که جای توجه دارد این است که علاوه بر شهریه اساتید که توسط مراجع حامی نشست دورهای پرداخت میشود، در برخی اعیاد نیز مؤثران و اساتید این نشست پرداختهای متناوبی دارند. البته، اهداف و منابع مالی این بودجهها سؤالهایی را در اذهان حوزویان ایجاد کرده است. از جمله این اساتید میتوان به آقایان علوی بروجردی، فاضل لنکرانی، میلانی، علیدوست، هادوی تهرانی و یثربی کاشانی اشاره کرد.
✍️ تحریریه رحا
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
رحا مدیا
💢 همجواری فقه و فلسفه در حیطه تمدنی💢
♨️ بیشک انتقال از فقه مسألهمحور به فقه منظومهای و همچنین تولید علوم انسانی اسلامی؛ بدون تعیین تکلیف نحوه ارتباط منطقی میان فقه و فلسفه(حکمت) بهعنوان نخستین گام این پیمایش امکان ناپذیر است.
فهم نسبت بین علم فقه و فلسفه است که در ادامه طی سه دیدگاه ارایه خواهد شد:
🔺دیدگاه تباین
میان علم فقه و علم فلسفه، تقابلی ناشی از رویارویی عقل با نقل و یا تعبد با تعقل وجود داشته است.
با توجه به این دیدگاه، نمیتوان فیلسوف بود و همزمان به کار فقهی پرداخت، و یا فقیه بود و همزمان از گرایش فلسفی بهره برد.
برخی از فقهای معاصر، تباین و دوگانگی و لزوم جداسازی میان این دو را به سبب تفاوت جنس مسائل هر یک میدانند. چرا که مسائل فلسفی از جنس ادراکات حقیقی و مسائل فقهی از جنس ادراکات اعتباری(قراردادی) است.
فقها معتقدند برای جلوگیری از اشتباه فاحش خلط حقیقت و اعتبار باید مرز فقه و فلسفه را از هم جدا کرد.
🔻دیدگاه تداخل
بهرهگیری از قواعد فلسفی در فقه پس از افول تفکر اخباریگری در حوزه علمیه رواج پیدا کرد. بزرگان شیعه برای مقابله با جمودگرایی به تقویت بعد تقل در حوزه فقه پرداخته و به فلسفه صدرایی و سینوی روی آوردند. البته این دغدغه ابتدا در اصول فقه پدید آمد و پس از آن به فقه کشانده شد. همین مورد سبب پیشرفت و گسترش علم اصول در دوره پسا اخباری شد.
رسوخ فلسفه در فقه، اگرچه توانست دیوار بلند میان فقه و فلسفه را تا حدودی ویران سازد اما اشتباه فاحش خلط میان ادراکات حقیقی و اعتباری را گسترش داد که در خارج کردن قطار فقه و اصول از مسیر عقلایی خود، موثر بود.
🔺دیدگاه امتداد حکمت
از نظر برخی دیگر نسبت درست بین فقه و فلسفه؛ فقه در امتداد فلسفه و حکمت است تا اینگونه فلسفه سودمندتر شود و فقه هم در اداره اجتماع کارآمدتر گردد. نمونه این روش را میشود در کتاب نظام حقوق زن در اسلام شهید مطهری یافت.
📌نتیجه اینکه توحید در محیط ذهنی مجرد باقی میماند و بشر با وجود احترام به این آگاهی، عنان تصمیمات زندگی خود را بدست مکاتب مادی میسپارد، بی آنکه تاثیر بسزائی در عرصه اداره دنیا برای توحید احساس کند. بر حسب همین مورد است که عدهای به اسلام حداقلی بسنده کرده و آن را در زمینه فردی موفق دانسته و عهدهداری اجتماعیات را از ایشان ساقط میکنند.
✍🏻 حجتالاسلام محمدرضا بابایی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
#دوره_رایگان
📲 دوره ژئوپلتیک رسانه(جغرافیای رسانه)
💠 از هویت سازی تا جامعه سازی و تمدن نوین انقلاب اسلامی
🎙 ارائه استاد: حجتالاسلام علیرضا محمدلو
♦️سرفصل دوره:
1⃣ جغرافیای رسانه از هویت سازی تا جامعه سازی و تمدن سازی
2⃣ نقد تربیت رسانه ای از سنت راهبری تا دگر راهبری پست مدرن
3⃣ سلطه روایت در عصر اطلاعات و اینفوکراسی
4⃣ رسانه ها از مساله سازی تا بحران آفرینی و مهندسی افکارعمومی
📆 تاریخ: سهشنبهها از ۲۹ آبان ماه
⏰ ساعت ۱۶
🏫 بصورت حضوری و آنلاین
#رسانه
پ.ن: عزیزانی که هنوز موفق به شرکت در دوره های پائیزی نشده اند به آی دی ادمین مدرسه رحا مراجعه کنند:
@adm_schl
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
🔻 تبیین نظریه مقاومت؛ وظیفه امروز روحانیت
حجت الاسلام سید مهدی موسوی، استاد حوزه و دانشگاه، در گفتوگو با رسانهی رحا مدیا:
💠 روحانیت و طلاب وظیفه دارند نظریه مقاومت را براساس اندیشههای امام راحل و مقام معظم رهبری بهگونهای تبیین کنند که هر انسان آزادهای، هر انسان دردمند و دغدغهمندی با آن همراهی و یاری کند.
💢 این صرفاً اختصاص به شیعه ندارد، صرفاً اختصاص به مسلمین ندارد. بلکه نظریه مقاومت یک نظریه فطری و عقلانی و ریشهدار در حقوق بینالملل است.
متن کامل گفتوگو
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از خط ولی
#لوح | فلسطین، کلید رمزآلود فرج!
امام خامنهای: فلسطین کلید رمزآلودی است که درهای فرج را به روی امت اسلامی میگشاید.
🔻#خط_ولی
@khatevali
🔻 آسیبشناسی تعلیم و تعلم فلسفه در حوزههای علمیه
🔸علیرغم بیمهریهایی که به #فلسفه و فلسفهآموزی و حتی فیلسوفان در حوزههای علمیه شده است، حوزههای علمیه شیعه در همیشه تاریخ خود، مهد فلسفه و فلسفهورزی و فلسفهاندیشی بوده است. در سدههای اخیر، ظهور میردامادها، ملاصدراها، سبزواریها، طباطبائيها، مطهریها، مصباحها و ... نشانه حیات فلسفه و فلسفهورزی در حوزههای علمیه بوده و هست.
هماکنون نیز به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، از وظایف مدیریت حوزه و اساتید فلسفه این است که تلاش کنند #حوزه_علمیه «مرکز فلسفه»، «مرجع فلسفه» و «قطب اصلی فلسفه اسلامی» باقی بماند.
در سایه این تأکید رهبر فرزانه انقلاب و توجه مدیران حوزه علمیه به این مهم، در سالهای اخیر شاهد «رونق کمّی» دروس فلسفه در حوزه علمیه قم هستم. تا جایی که در سال جاری (۱۴۰۳) تعداد ۲۷۰ درس فلسفه در حوزه علمیه قم تدریس میشود. این رشدی ارزشمند، فوقالعاده و بیسابقه است که نسبت به یک دهه قبل بیش از صددرصد افزایش کمّی را نشان میدهد.
اما نیمنگاهی به عناوین دروس نشان میدهد که نباید و نمیتوان به این رشد کمّی دلخوش بود. جز یک عنوان از ۲۷۰ عنوان درسی که درباره «حکمت عملی» است، و دو عنوان که با محوریت کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم است، بقیه همگی تدریس دو کتاب بدایه الحکمه و نهایه الحکمه علامه طباطبائی(ره) و احیاناً اسفار و شواهد ملاصدرا است! و البته تعداد اعضای شرکت کننده در کلاسهای حدود یکصد نفر از اساتید این دروس نیز کمتر از ۵ نفر است.
♦️بر این باورم که آموزش فلسفه با این روش
✔️نه خدمت به فلسفه است؛
✔️نه شایسته یک پایگاه قویم و غنی و پربار فلسفی است؛
✔️و نه گرهی از نیازهای فلسفی جامعه ما را میگشاید.
🔹پیشنهاد این بنده آن است که جمعی از دلسوزان فلسفه و مدیران آموزشی حوزه و دانشگاه بنشینند و به تحلیل وضعیت موجود بپردازند:
✔️هم وضعیت تعلیم و تعلم فلسفه در حوزههای علمیه را مطالعه کنند؛
✔️هم وضعیت آموزش فلسفه در دانشگاههای کشور را بررسی نمایند؛
✔️هم تعلیم و تعلم فلسفه در دانشگاههای معتبر و مشهور دنیا را رصد کنند؛
✔️هم برآوردی از نیازهای فلسفی جامعه ایرانی اسلامی خود ما داشته باشند؛
✔️و نهایتاً با تکیه بر این دادهها و آگاهیها، طرحی نو و جدید برای تعلیم و تعلم فلسفه درافکنند.
♦️فلسفه اسلامی آنگاه میتواند به حیات و بالندگی خود ادامه دهد که
اولاً، با آغوش باز به استقبال فلسفههای شرقی و غربی رایج در مراکز فلسفی جهان برود؛
ثانیاً، از لاک صرفاً انتزاعی خارج شده و نگاهی کاربستی به اندیشههای فلسفی داشته باشد؛
و ثالثاً، دغدغهمند حل بنیادین مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور باشد.
🔹همانگونه که رهبر معظم انقلاب ۲۱ سال قبل (۲۹/ ۱۰/ ۱۳۸۲) در دیدار جمعی از نخبگان حوزوی فرمودند: از مهمترین نقصهای فلسفهورزی در حوزههای علمیه آن است که، برخلاف فلسفههای غربی، فیلسوفان مسلمان نتوانستهاند آن ذهنیت فلسفی و آن مطالعات انتزاعی را «امتداد سیاسی و اجتماعی» بدهند. و بر اساس بنیانهای فلسفی خود «سیستمهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی» و همچنین «وضع حکومت»، «کیفیت تعامل مردم با همدیگر» و امثال آن را معین کنند و مع الاسف در «ذهنیّاتِ مجرّد» باقی مانده و «امتداد پیدا نکردهاند».
🔸زمانی که اغلب دروس فلسفی حوزههای علمیه به موضوعاتی مثل فلسفه اسلامی برای کودکان (فابک)، فلسفه اجتماعی، فلسفه اخلاق، فلسفه سیاست، فلسفه حکومت، فلسفه اقتصاد، فلسفه فرهنگ، فلسفه مقاومت، فلسفه جهاد، فلسفه علوم انسانی و اجتماعی، فلسفه علم، فلسفه زیست، و سایر فلسفههای مضاف به علوم و امور اختصاص یافتند، آنگاه است که میتوان یک حوزه فلسفی بالنده و در طراز حوزههای علمیه شیعی را شاهد بود.
#الهیات_کاربردی
🖊احمدحسین شریفی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia