چراییِ سقوط سوریه و آیندۀ محور مقاومت
سوریه مورد توطئه و تهاجمی قوی از سوی ائتلاف بینالمللی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه قرار گرفته که راهبرد خطرناک آن، قطع رابطۀ ایران با جبهۀ مقاومت، شکاف در امت اسلامی، کوچکسازی قاعدۀ قدرت جمهوری اسلامی و محدودسازی قدرت بازیگری و تاثیر نظام در مرزهای خود است.
حضور و نفوذ جمهوری اسلامی در کشورهای اسلامی از جنس حضور دیگران و صرفا دارای ماهیت نظامی نیست. حضور ایران در منطقه معنوی، عقیدتی، فکری، فناوری و فرهنگی است و این نفوذ با سقوط دولت سوریه هم از بین نخواهد رفت.
وجود بشار اسد در راس حکومت سوریه هم برای ایران و هم برای او یک فرصت بود. ایران از این فرصت برای تقویت جبهۀ مقاومت و ارتقای حکمرانی در سوریه استفاده کرد ولی او به اندازۀ کافی به توصیههای جمهوری اسلامی در خصوص مردمسالاری و دفاع مردمی توجه ننمود.
همراهی نکردن مردم با دولت بهدلیل اوضاع وخیم اقتصادی، ضعیف شدن ارتش و آلوده شدن به فساد، اعتماد دولت سوریه به برخی وعدههای دولتهای خارجی در ازای دست برداشتن از مقاومت برخی از همین اشتباهات است.
تا جایی که همانگونه که حتی در رسانهها نیز بهچشم میخورد، بشار حتی تا همین چند روز قبل هم درخواست صریحی از جمهوری اسلامی برای کمک نکرده بود در حالیکه روشن بود نظام حکومتی سوریه توان لازم برای ایستادگی را ندارد.
پیروزی گروههای مسلح تکفیری آغازی بر فتنه در کشورهای منطقه و حتی اروپا خواهد بود. این یک پدیدۀ مسموم، مرموز و شوم است که دامنگیر بشریت شده و هیچ کشوری، حتی خود ترکیه نیز از آن در امان نخواهد ماند.
باید بهخاطر داشت که این تازه ابتدای رویارویی محور مقاومت با اسرائیل و آمریکاست. قلمروی محور مقاومت وسیع است و سوریه تنها یکی از بخشهای آن است
@rahbaraneee
✍چرا ایران در این دوره وارد سوریه نشد؟
زمانی که داعش در سوریه ظهور کرد و شرایط امنیتی برای سوریه سخت شد دولت این کشور طی روندی رسمی از ایران درخواست کمک کرد.
تحولات سریع سوریه در یک هفتۀ گذشته و مداخله نداشتن ایران در این تحولات مسئلهای است که باید در عوامل مختلف جستجو و تحلیل کرد.
تروریستها جهش ژنتیکی پیدا کردند و دست از خشونت برداشتند و ژست دیپلماتیک به خود گرفتند. مردم سوریه نیز دیگر به مانند قبل از ارتش سوریه در قبال تروریست ها حمایت نمیکردند.
ارتش سوریه نیز بهدلایل مختلف از جمله ضعفهای اعتقادی و اقتصادی دیگر مانند قبل انگیزه مقابلۀ در برابر تروریستها را نداشت.
اما مهمترین تغییر در خود بشار اسد بود. آخرین دیدار اسد با رهبر انقلاب حاوی نکتۀ مهمی بود. رهبر انقلاب ۱۰ خرداد امسال تذکری به بشار دادند.
این تذکر ناشی از شناخت واقعی از صحنه بود. ایران پیش از آغاز جنگ در لبنان، بارها تذکرات لازم را درباره تقویت قوای تروریستها به اسد اعلام کرده و حتی پیشنهاد لازم را بهصورت رسمی به او داده بود اما به این تذکرات توجه نشد.
ادامۀ این روند تا آخرین ساعات سقوط اسد نیز ادامه داشت. حضور بالاترین رده مقامات ایرانی برای مذاکره با اسد نشاندهنده عزم جدی ایران برای تقویت اسد بود اما یک خطای راهبردی سبب شد بشار در سراشیبی سقوط قرار گیرد و آن همان تذکر رهبر انقلاب بود؛ اسد دلخوش به وعدههای جریان عربی و غربی منطقه شد.
ایران نیز زمانی که تمایل نداشتن اسد را برای حمایت میدانی دریافت کرد بنا را بر دخالت نکردن گذاشت اما تلاش خود را برای متقاعد کردن اسد تا آخرین لحظه ادامه داد اما اسد زمانی متوجه توخالی بودن وعدههای دشمنان خود شد که کار از کار گذشته بود.
@rahbaraneee
رهبر انقلاب در آخرین دیدار با بشار اسد چه گفت؟ / سوریه در دام وعدههای توخالی غرب
این گزارش به هشدار رهبر انقلاب در دیدار اخیر با بشار اسد اشاره دارد که در آن رهبر انقلاب بر تهدیدات جدید غرب علیه سوریه تاکید کردند.
رهبر انقلاب به بشار اسد هشدار دادند که غرب اکنون با شیوههای دیگری، از جمله وعدههای غیرواقعی، قصد دارد سوریه را از این معادلات کنار بگذارد.
این هشدار به اخبار اخیر درباره تلاشهای امارات و آمریکا برای توافق با بشار اسد اشاره دارد؛ توافقی که در صورت پشت کردن به متحدان منطقه ای خود به لغو تحریمها علیه سوریه منجر خواهد شد.
رهبر انقلاب با اشاره به تجارب کشورهای دیگر مانند عراق، لیبی و مصر، تاکید کردند که اعتماد به غرب نه تنها نتایج مطلوبی به دنبال نداشته، بلکه امنیت و ثبات داخلی این کشورها را به خطر انداخته است.
@rahbaraneee
✍بیانیه جمعی از همسران شهدای مدافع حرم در پی تحولات اخیر در سوریه
بخشی از متن بیانیه:
خون شهدای مدافع حرم پایمال شدنی نیست.
نقد اهانت آمیز به فرماندهان جبهه مقاومت را محکوم می نماییم .
ضمن رصد تحولات به فرماندهان اعتماد داریم .
تخریب جبهه مقاومت و ایجاد یاس و نا امیدی در مردم ، حربه دشمن است .
مراقب برنامه ریزی برای ایجاد فتنه داخلی باشید .
فرماندهان نگذارند کلام رهبر حکیم بر زمین بماند و به وصیت شهید سلیمانی جامه عمل بپوشانند
@rahbaraneee
✍آنکه فرار میکند آمریکا است، ما یک خروج عزتمندانه تاکتیکی داشتیم!
خروج جمهوری اسلامی از سوریه یک عملیات تاکتیکی هوشمندانه و آگاهانه بود که در آینده زوایای پنهانش بیشتر مشخص میشود و همگان اهمیت آن را بخوبی درک خواهند کرد و خواهند فهمید هیچگونه غافلگیری در کار نبوده است؛ ما نیز ان شاالله درباره این رویداد بیشتر خواهیم نوشت! قدرتها گاهی بر اساس شرایط برای حفظ یک موضعی به شدت هزینه میکنند و گاهی نیز بر اساس شرایط دیگری از آن خارج میشوند، همانطور که آمریکا عرصه افغانستان را پس از سالها هزینه و پافشاری به گروهی چون طالبان سپرد و از آن کشور رفت؛ لیکن خروج تاکتیکی، هوشمندانه و عزتمندانه جمهوری اسلامی از سوریه کجا، و فرار دستپاچه و مفتضحانه آمریکا از افغانستان با آن وضعیت رقت انگیز کجا؟
هر کشوری جای جمهوری اسلامی بود با این همه تهدیدی که علیهش وجود داشته و دارد، اکنون دیگر وجود خارجی نداشت یا اگر خیلی خوش شانس میبود حالا میبایست درون شهرهای خودش با سربازان دشمن میجنگید، اما ایران آنقدر قدرتمند است و با توان بی نظیر خود سطح انتظارات را بالا برده است که منتقدین تازه میگویند چرا از سوریه خارج شده است! کجای این بوی ضعف میدهد؟!
ایران ثابت کرده قدرتی است که از دل تهدیدها فرصت های جدیدی خلق میکند کما اینکه آمریکا صدام را سرنگون و عراق را تصرف کرد، لیکن این ایران بود که توانست با نفوذ خود در آن کشور اتمسفر سیاسی منطقه را تغییر دهد. حالا هم با اندکی صبوری خواهید فهمید این خروج از سوریه سبب چه تحولاتی خواهد شد؛ کافی است مدتی صبور باشیم و ببینیم استراتژیست های جبهه مقاومت چه شگفتانه جدیدی رو خواهند کرد!
@rahbaraneee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هاشم الحیدری: هنوز آغاز جنگ است؛ بعد از سوریه نوبت عراق است.
دبیرکل جنبش عهدالله عراق در دانشگاه امام حسین (ع):
در خصوص حوادث سوریه باید گفت هنوز اول جنگ هست. من از دو سه ماه پیش در سخنرانیها گفتم بعد از لبنان نوبت سوریه است و شد و بعد از سوریه نوبت عراق است.
جنگی بزرگی در عراق در پیش رو داریم. بزرگترین سفارت آمریکا در کل دنیا سفارت آمریکا در بغداد هست، آنها باید اخراج شوند
@rahbaraneee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این صحبت های رهبری سال ۸۷، دقیقا توصیف وضعیت الان سوریه و گوشزدی به مسئولین کشوره
"در مقابل دشمن اگر مسئولین کشور احساس رعب و خوف بکنند؛ بر سر ملت، بلاهای بزرگ خواهد آمد
✍ حالا که بشار اسد نیست چرا کارخانه های صنعتی زیر آتش موشک های رژیم صهیونسیتی است؟
مشخصه که رژیم صهیونسیتی اساساً با بشار مشکلی نداشت،صهیونیست ها به دنبال بی ثباتی در سوریه هستند و نمیخواهند تا دولتی در آنجا مستقر باشد.
علت این است که اگر دولتی مستقر شود، میتواند قانونی در تمام زمینه ها از جمله کشورهای همسایه و حد و حدود اراضی خود تعریف بعمل آورد،در آن دولت که شاکله قانونی و بین المللی به خود میگیرد جایگاه خاصی در نظام بین المللی برای خود شکل خواهد داد و از این رو رژیم را در هر تجاوزی و تصرفی میتوان محکوم کرد ،هم اکنون رژیم صهیونسیتی متهم ردیف اول در تصرف اراضی سوریه و تجاوز به آن میباشد که باید منبعد پاسخگو باشد،البته اگر آن دولت مستقر وابسته به آن رژیم نباشد
@rahbaraneee
رهبر معظم انقلاب دربارۀ تحولات منطقه سخنرانی خواهند کرد
هزاران نفر از اقشار مختلف مردم چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور در حسینیۀ امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار خواهند کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار دربارۀ تحولات اخیر منطقه به سخنرانی خواهند پرداخت
@rahbaraneee