♻️ نقدهای لایحه عفاف و حجاب، حاصل زحمات برخی از کارشناسان و پژوهشگران حوزه عفاف و حجاب است که به تناوب، تقدیم می گردد.
🔴 لایحه عفاف و حجاب و کنار گذاشتن گزارش های مردم در بسیاری از موارد
🔰براساس ماده 35 لایحه عفاف و حجاب (نسخه بارگذاری شده در سامانه متعلق به مجلس)، مردم فقط می توانند موارد ارتکاب جرائم صاحبان حرف، مشاغل و کسب و کارها و عدم رعایت این قانون توسط دستگاه هایی که در این قانون براي آنها تکليف تعيين شده است را به سامانه مردمی فراجا گزارش دهند. یعنی در بسیاری از مکان های عمومی، گردشگری، جاده ها، محله ها، کوچه ها و ... #گزارش_های_مردمی کنار گذاشته شده است.
👈 این درحالی است که پیش از این در یکی از نسخه های مصوب کمیسیون مربوطه در مجلس، برای گزارش مردمی جایگاه ویژه و #گسترده وجود داشت.
🔻گزارش های مردمی در زمینه هنجارشکنی و ولنگاری، موجب می شود که هنجارشکنان، در هر زمان و مکان، احساس #ناامنی کنند و با خود نمی گویند که چون پلیس نیست، پس دیگر آزاد هستیم. همچنین، در مکان هایی که به هر دلیل دوربین وجود ندارد، بسیار حائز اهمیت است.
علاوه بر این، موجب می شود که مردم احساس کنند که در اداره کشور #نقش_مستقیم دارند و تضمینی برای موفقیت ما در این حوزه است.
⚠️ وقتی بی بند و بارها برای ارتکاب گناه و قانون شکنی، از فناوری های نوین استفاده می کنند یا به دنبال حاشیه سازی برای ما هستند و یا در فضای مجازی و برای شبکه های معاند فیلم و تصویر می فرستند و ... چرا ما نتوانیم از این فناوری ها علیه بی بند و باری و قانون شکنی استفاده کنیم؟!
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
⭕️ماجرای تکراری کبریت و آتش
🔻بهتر نیست...؟
🔥 یک نفر کبریتی را شعلهور کرده و به داخل انبار پنبه میاندازد. بعد از تلاش بسیار، جانفشانی و مجروح شدن تعدادی از افراد امدادگر و از بین رفتن حجم بسیاری از پنبهها آتش مهار میشود. آن شخص مجددا کبریت دیگری به داخل انبار میاندازد و مجددا همان ماجرا تکرار میشود. این ماجرا هر روز تکرار میشود.
🔹 بهتر نیست بهجای این که همه هزینه پرداخت کنیم کبریت را از دست آن شخص بگیریم؟
🔹 سربازان گمنام و جان بر کف امام زمان! بعد از دستگیری عوامل ترور و ناامنی و آشوب و خنثی کردن چند ده نقشه برای آشوب و ترور در کشور، چرا به سراغ از بینبردن راههای ارتباطی آنان نمیروید؟ چندین و چند بار در بیانیههایی اعلام کردهاید تلگرام و اینستاگرام و بقیه ابزارهای جاسوسی دشمن پل ارتباطی چنین حرکات آشوبطلبانه و عامل تحمیل هزینههای سرسامآور بر کشور است. آیا همچنان باید در این راه جان خود را فدا کنید تا ژست دفاع از آزادی بیان عدهای به هم نخورد؟
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 ماجرای دستکاری در لایحه عفاف و حجاب و تصریح یک نماینده دیگر به بارگذاری نشدن مصوبه کمیسیون قضایی
🔰حجت الإسلام و المسلمین حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی:
" وقتی لایحه اصل هشتاد و پنجی شد و کمیسیون حقوقی و قضایی ۳ماه روی آن زحمت کشید، باید نظر کمیسیون را محترم میداشتند. کمیسیون قضایی مصوبه را بعد از ۳ماه کار تحویل داده است، ولی آن بارگذاری نشد و چیز دیگری بارگذاری شد. در واقع همان لایحه بارگذاری شد. از بیرون مجلس به ما اعلام کردند اصلاحات آنقدر زیاد بوده که مصوبه دیگر از لایحه بودن خارج شده است و در مجلس تبدیل به طرح شده است؛ به مجلس اعلام کردند در صورتی این مصوبه را قبول دارند که همان لایحه قدیمی باشد، لذا اصلاحات مجلس و کمیسیون اعمال نشد. "/
hamshahrionline.ir/x8KqP
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
⭕️ بسیج سکولار؛
🔸نقطه مقابل دیدگاه امامین انقلاب
💢نیروی مقاومت بسیج که حضرت امام آن را فرمول دفاع همهجانبه از انقلاب اسلامی میدانست، در سایه مشارکت مردم در حل بحرانهای مختلفی که نظام جمهوری اسلامی با آن مواجه بوده است، به رشد و بالندگی رسید.
💢در شرایط کنونی، اینکه مشاهده میشود بسیج با بالغ بر پنجاه و سه هزار پایگاه در سراسر کشور، عملا در مساله برخورد با هنجارشکنیها و ولنگاریهای حوزه عفاف و حجاب هیچ کنش موثری از خود بروز نمیدهد، خبر از رخنه سکولاریسم در یکی از انقلابیترین و مردمیترین نهادهای کشور میدهد.
💢رهبر انقلاب بارها بر نقش مهم بسیج در خنثیکردن توطئههای دشمنان تاکید کردهاند و مطالبه جدی خود را مبنی بر ورود دائمی و فعال نیروهای مردمی بسیج در همه محلههای کشور و استفاده از تجربه کمیتهها در اوایل انقلاب مطرح کردهاند.
💢اما ظاهراً این مطالبات تاثیر چندانی در مسئولینی که مخاطب مستقیم این خطابها هستند نداشته و ظرفیتهای بسیار عظیم نیروهای جوان انقلابی بسیج که در صورت مدیریت درست، توانایی حل معضلات اجتماعی کشور را به بهترین وجه دارا هستند، مغفول مانده است.
💢بسیج با آن ظرفیت عظیم همچون آب پشت سدی است که در مسأله ساماندهی نابهنجاریهای حوزه عفاف و حجاب، عزمی برای استفاده از آن وجود نداشته است. از اینرو در مقام ارزیابی حوزه عملکرد، شوربختانه باید گفت تاکنون تفاوت محسوسی بین انقلابیترین و مردمیترین نهاد جمهوری اسلامی با سایر بخشهای سکولار که ذاتا خود را در این موضوعات مسئول نمیدانند، وجود نداشته است.
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 نقد و پیشنهاد درباره بخش فضای مجازی برنامه هفتم توسعه
🔹فصل 13 برنامه که به شبکه ملی اطلاعات میپردازد، صرفا توسعه فنی و زیرساختی فضای مجازی را مورد توجه قرار داده است. هرچند #شبکه_ملی_اطلاعات به فرموده رهبر معظم انقلاب مهمترین موضوع در حوزه فضای مجازی است اما باید توجه کرد شبکه ملی اطلاعات از منظر ایشان شبکهای است که:
🔻حائز امنیت محتوایی باشد یعنی محتوای غیراخلاقی و معارض با ارزشهای اسلامی در آن اجازه انتشار نداشته باشد؛
🔻حائز امنیت اطلاعاتی باشد یعنی کلاندادهها از کشور خارج نشده و در اختیار بیگانگان قرار نگیرد؛
🔻سرویسهای راهبردی همچون پیامرسان، موتور جستوجو و سیستم عامل در آن بومی شده باشد؛
🔻بالاترین سطح از سلامت و امنیت را داشته باشد؛
و...
این در حالی است که آنچه بهعنوان شبکه ملی اطلاعات در سند برنامه آمده است صرفا توسعه زیرساختی بوده و موارد فوق به کلی مغفول واقع شدهاند.
🔹موارد پیشنهادی که ضروری است در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرند:
1. لازمالاجرا شدن کلیه مصوبات شورای عالی فضای مجازی از جمله سیاستهای پهنای باند که دولت قبل بهدلیل بیتوجهی به آن مورد مؤاخذه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و در این دولت نیز همچنان مغفول واقع شده است؛
2. بومیسازی سرویسهای پرکاربرد و راهبردی همچون سیستم عامل، موتورجستوجو، ابر ملی، رایانامه ملی و ضد بدافزار؛
3. تدوین سند خودکفایی در تولید سختافزارها و نرمافزارهای مورد نیاز در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بهگونهای که هرگونه تحریم در عرصه فضای مجازی نتواند موجب اخلال در زندگی روزمره مردم و فعالیت کاربران شود؛
4. ممنوعیت استفاده از سکوهای خارجی که مشابه استاندارد داخلی دارند؛
5. برنامهریزی برای سالمسازی فضای مجازی بهگونهای که شبکه پایه کشور مبتنی بر اینترنت خانواده باشد؛
6. ساماندهی vpnها بهگونهای که وزارت ارتباطات مکلف شود بهصورت مستمر کلیه فیلترشکنها و vpnها را مسدود کرده و همزمان سازوکار ارائه vpn قانونی به افراد حقیقی و حقوقی واجد صلاحیت را تهیه کند؛
7. توسعه پیامرسانهای بومی در عرصه بینالملل و در تراز سکوهای مطرح جهانی؛
8. امضای پیماننامه و ایجاد اتحادیههای اطلاعرسانی با سایر کشورها بهویژه کشورهای اسلامی بهمنظور ایجاد توازن در عرصه اطلاعرسانی بینالملل؛
9. تدبیر سازوکار لازم در جهت تحقیق، پژوهش و طراحی پروتکل ارتباط بومی- جایگزین پروتکل TCP/IP- تا پایان برنامه هفتم؛
10. ارائه خدمات دولت الکترونیک بهصورت انحصاری در سکوهای داخلی؛
11. تدبیر لازم برای اینکه نسبت ترافیک داخل به بینالملل تا پایان برنامه 80 به 20 (80 درصد ترافیک داخل و 20 درصد ترافیک بینالملل) باشد؛
12. الزام تهیه و تدوین پیوست فرهنگی و امنیتی برای توسعه هرگونه فناوری نوین ارتباطی و اطلاعاتی؛
13. فعالیت سرویسهای پرکاربرد در فضای مجازی، باید بهگونهای باشد که امکان دسترسی به هرگونه محتوای غیراخلاقی، محتوای خلاف اعتقادات و شایعات وجود نداشته باشد.
📍یادداشت اصلی را در #کیهان بخوانید👇👇
https://kayhan.ir/fa/news/272493/
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
♻️ نقدهای لایحه عفاف و حجاب، حاصل زحمات برخی از کارشناسان و پژوهشگران حوزه عفاف و حجاب است که به تناوب، تقدیم می گردد.
🔴 لایحه ای که با اقتدار و آبروی نظام بازی می کند
🔻آنچه با خواندن لایحه عفاف و حجاب به دست می آید این است که ما در زمینه #حجاب، دچار انفعال شده ایم.
🔻این لایحه یعنی اینکه فتنه گران و ولنگاران با به راه انداختن آشوب در کف خیابان توانسته اند #دستاورد کسب کنند.
🔻با این لایحه، به آنها پیام می دهیم که اگر فشار بیاورید، ما از خطوط قرمز عقب نشینی می کنیم، حتی با وضع قانون جدید، به اقتدار پلیس خود حمله می کنیم.
البته این لایحه نه تنها به اقتدار پلیس بلکه به اقتدار نظام ضربه می زند و با آبروی نظام بازی می کند.
🔻با این لایحه می گوییم که از #مواجه_شدن با هنجارشکنان و ولنگاران می ترسیم، زیرا ممکن است داد و فریاد کنند، جنجال رسانه ای علیه ما راه بیفتد و این نگاه، بسیار خطرناک است. این یعنی ضعف اعتماد بنفس و شکست فکری ما!
در همه جای دنیا برخورد با مجرم، طبیعی ترین مسأله است. در کشور ما هم اگر کسی فسق علنی دارد، جامعه را به فساد می کشاند، به حق جامعه و خانواده ها دست درازی می کند، مجرم محسوب می شود.
⏪ باید دانست که این بساط، بدون هزینه دادن جمع نمی شود. ما باید محکم و قاطع بر سر خطوط قرمز خود بایستیم؛ افتخار هم بکنیم؛ نه اینکه به نوعی بخواهیم برای درگیر نشدن با ولنگاران کف خیابان، راه فرار پیدا کنیم.
⚠️اگر ملاک ما درگیر نشدن با آنها باشد، پس باید در برابر نیمه برهنه ها و برهنه ها هم کوتاه بیاییم. زیرا آنها هم با این نقطه ضعف به نوعی از ما باج می گیرند!
🔴 تصریح علی خضریان، نماینده تهران در مجلس، به تخلف و دستکاری صورت گرفته در لایحه عفاف و حجاب
🔰خضریان در پاسخ به سوالی در خصوص دستکاری لایحه عفاف و حجاب پس از تصویب کمیسیون مربوطه و ارسال متنی دیگر به شورای نگهبان، گفت:
🔹براساس قانون، شاکله اصلی لوایح نباید در مجلس تغییر کند. در مورد لایحه عفاف و حجاب نیز که از سوی قوه قضاییه به دولت آمد و دولت به مجلس ارسال کرد. محتوای آن در مجلس و کمیسیون مربوطه به دلیل ضعف محتوا به ناچار تغییرات اساسی کرد. لذا قوه قضاییه به مجلس اعلام کرد این لایحه تغییر پیدا کرده و ما اعتراض داریم.
🔹هیأت رییسه مجلس هم شاید به دلیل کمبود زمانی برای تصویب لایحه پیش از ورود به برنامه هفتم، بدون ارجاع به کمیسیون #تخلف کرد و نظر قوه قضائیه را در محتوای گزارش کمیسیون قضایی #بدون_تصویب کمیسیون مربوطه اعمال نمود.
🔹برخی امروز پیرامون اینکه این مواد لایحه را بهتر کرده و یا بدتر کرده صحبت میکنند، در صورتی که به نظرم اصلأ موضوع این نیست. موضوع این است که کسی حق ندارد در مصوبات کمیسیونها و مجلس دست ببرد و جدای از محتوایی که در آن تغییر ایجاد میشود، اصل این کار #خلاف_قانون است.
https://iusnews.ir/fa/news-details/483298/8
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 نمونه ای از غفلت صورت گرفته در گزارش برنامه هفتم توسعه در عرصه زیرساختی و نرم افزاری فضای مجازی
🔰متأسفانه در گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه (که در سامانه متعلق به مجلس بارگذاری شده است)، مباحث مربوط به فضای مجازی، دارای نقاط ضعف فراوانی است. از جمله اینکه یک برنامه زمان بندی مشخص، جامع، منسجم و الزام آور برای استقلال در برخی عرصه های بسیار مهم زیرساختی و نرم افزاری در آن مشاهده نمی شود.
👈 برای مثال در بخشی از آن در مورد سکوهای مجازی می توان شبیه این موارد را در لایحه گنجاند:
« تا پنج سال آینده، سکوهای پرکاربرد فضای مجازی کشور، بومی سازی و فراگیر شوند؛ به گونه ای که در زمینه شبکه اجتماعی و پیامرسان ها 95 درصد، موتورجستجو 90 درصد، رایانامه 90 درصد و مسیریاب ها 100 درصد استفاده کاربران فضای مجازی در داخل کشور از سکوهای بومی صورت گیرد و نیاز آنها برطرف شود. هر نوع تنظیمگری، مزیت بخشی، حمایت های مالیاتی و ... باید در این جهت باشد. »
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
♻️ نقدهای لایحه عفاف و حجاب، حاصل زحمات برخی از کارشناسان و پژوهشگران حوزه عفاف و حجاب است که به تناوب، تقدیم می گردد.
🔴 برداشته شدن یک قید مهم در مورد مقابله با هنجارشکنی و خلاف عفت در فضای مجازی
🔰ماده 28 لایحه عفاف و حجاب (بارگذاری شده در سامانه مجلس) وظایفی برای نیروی انتظامی برشمرده است. از جمله در شماره 7 گفته شده:
« #رصد هنجارشکنی و عادي سازی رفتارهای خلاف عفت در فضای مجازی و معرفی به قوه قضائيه »
⏪ در حقیقت، این لایحه، اقدامات پلیس در این زمینه را منوط به اجازه و دستور قضایی کرده که خود زمانبر است و اجازه ابتکار عمل و واکنش به موقع را از پلیس می گیرد.
⏪ نکته دیگر این است که اساساً این نوع نگاه به #فضای_مجازی – با توجه به ظرفیت و سطح قابل توجه تولید و نشر مطالب خلاف عفت و هنجارشکنی و ... – اساساً یک نگاه پیش پا افتاده و حاصل عدم آشنایی کافی با مختصات فضای مجازی است.
👈 این در حالی است که پیش از این، در یکی از نسخه های مصوب کمیسیون قضایی، اینگونه مطرح شده بود:
« #مقابله با هنجارشکنی و عادی سازی رفتارهای خلاف عفت در فضای مجازی »
همانگونه که گفته شد، متأسفانه با حذف قید «مقابله»، قدرت ابتکار عمل و واکنش سریع از پلیس گرفته شده است.
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 گزارش برنامه هفتم توسعه و انتظاری که در مورد فضای مجازی برآورده نشده است
🔹در دولت قبلی، در عرصه فضای مجازی متاسفانه به واردات فناوری افتخار می شد، آن را نوعی دستاورد می دانستند و با وجود اینکه با سوء مدیریت صورت گرفته، کشورمان به #استعمار سکوهای مجازی بیگانه درآمد، اما به این قضیه افتخار می شد.
🔹انتظار می رفت که با اهتمام جدی دولت و مجلس فعلی _ که هر دو به انقلابی مشهور شده اند _، در برنامه هفتم توسعه، شاهد یک برنامه ریزی و تحول اساسی در عرصه های گوناگون فضای مجازی باشیم؛ تک تک دستورها و سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در عرصه فضای مجازی طی یک برنامه زمان بندی شده، به عنوان یک تکلیف الزام آور در این برنامه قید شود تا دستگاه ها و نهادها نتوانند از آن شانه خالی کنند یا مطابق میل و افکار خود تفسیر کنند.
🔹متاسفانه در گزارشی که اخیراً از سوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه منتشر شده، این انتظارات برآورده نشده است و در برخی زمینه های مهم اساساً ورود مستقیم صورت نگرفته است.
👈 حال اینکه انتظار ما از دولت و مجلس فعلی چیز دیگری بود. در عرصه فضای مجازی، این نوع برنامه نوشتن یا شبیه به این برنامه را حتی در دولت و مجلس قبلی هم می توانستیم بنویسیم!
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 آیا رهبر انقلاب، صرف فرهنگ سازی را برای مقابله با فساد و ولنگاری کافی می داند؟
🔰برخی افراد در برابر معضلات فرهنگی و اخلاقی جامعه، مدام به اقدامات قانونی حاکمیت، حمله می کنند و به صورت افراطی، حل این مسائل را در فرهنگ سازی می دانند.
👈 این در حالی است که رهبر انقلاب در یکی از سخنرانی هایشان فرمودند:
" باید ضمن فرهنگسازی در خصوص امنیت، با اشاعهی فساد و فساد علنی به صورت مدبرانه و هوشیارانه مقابله و از امنیت فرهنگی و اخلاقی مردم دفاع شود. " https://khl.ink/f/1197
⏪ بر این اساس و با نگاه به سایر سخنان ایشان، این دیدگاه که برای حل ولنگاری و فساد علنی در زمینه فرهنگی و اخلاقی باید فقط فرهنگ سازی کرد، از نظر ایشان مردود است.
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 برنامه هفتم توسعه در عرصه فضای مجازی، در تناسب با آرایش جنگی دشمن تدوین گردد
🔰رهبرانقلاب چند سال پیش به این موضوع اشاره کردند که آرایش دشمن در فضای مجازی، #آرایش_جنگی است. هر چه که زمان گذشت، ما به عمق این سخن بیشتر پی برده ایم.
👈 با نگاه به گزارش لایحه برنامه هفتم توسعه که قرار است در مجلس بررسی شود، برایمان آشکار می شود که در عرصه فضای مجازی، این برنامه متناسب با یک جنگ تمام عیار و ترکیبی نیست.
⏪ عرصه ای که نقش تعیین کننده در مسائل گوناگون کشور دارد، اگر برنامه مناسبی برای آن نوشته شود، کشور را به رشد و تعالی می رساند و اگر برنامه ضعیف برای آن نوشته شود موجب عقب ماندگی کشور خواهد شد.
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136