هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 یک پیام و دو خطبه
🔻 پیام امام خمینی رحمةاللهعلیه در ۲۹ تیرماه ۱۳۶۷ را میتوان در کنار وصیتنامه سیاسی و الهی ایشان یکی از راهنماهای اصلی جهتگیریهای انقلاب اسلامی دانست. جهتگیریهایی که برخاسته از نفس پاک و قدسی خمینی عظیم است.
🔹️ بخشی از این پیام ۹۴۵۰ کلمهای مربوط به تحلیل ایشان از واقعه کشتار حجاج ایرانی در حرم ابراهیمی در اولین سالگرد آن واقعه اختصاص دارد. واقعهای که سال در موسم حج ۱۳۶۶ و توسط عمال آمریکایی و صهیونیستی دستگاه سعودی رقمخورد و در آن جمعی از حاجیان ایرانی به شهادت رسیدند. بخش دیگری از پیام هم مربوط به اعلام پذیرش رسمی قطعنامه ۵۹۸ و تبیین چرایی این تصمیم است.
🔹️ نکته جالب توجه آن است که امام رحمةاللهعلیه اگرچه این پیام را حدود ۱۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار حکومت جمهوری اسلامی نگاشته، نه تنها از اصول و آرمانهای خود در انقلاب بهمن ۵۷ عقبنشینی نکرده و محافظهکارتر نشدهاند بلکه با روحیهای انقلابیتر و با زبانی صریح، وقایع را برای مردم تحلیل و آنها را دعوت به ادامه مبارزه با کفر و شرک میکنند.
🔹️ دو روز بعد از این پیام تاریخی، آیتالله خامنهای امام جمعه تهران، در خطبههای نماز جمعه تهران به تشریح و تحلیل این پیام مهم میپردازد. نکته مهم در این دو موضوع آنکه هم امام خمینی رحمةاللهعلیه و هم آیتالله خامنهای، مردم را مخاطب اصلی خود قرار داده و بهطور مستقیم و به دور از هر واسطه و فاصلهای اقدام به تبیین وقایع برای ایشان کردهاند و مسائل را با آنها در میان میگذارند. اکنون و در سیوچهارمین سالگرد این پیام و آن خطبهها، رسانه KHAMENEI.IR متن بیانات آیتالله خامنهای را منتشر میکند.
🔍 متن کامل بیانات را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=50664
هدایت شده از KHAMENEI.IR
202030_2093808465.mp3
10.4M
🎙 بشنوید | صوت بیانات آیتالله خامنهای در تشریح پیام حج امام خمینی(ره) در ۳۱ تیرماه ۱۳۶۷
🔍 متن کامل بیانات👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=50664
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #تبیین پیام امام درباره کشتار حج۶۶ و قبول قطعنامه، در خطبههای نماز جمعه آیتالله خامنهای:
👈 پیام امام (ره) باید فرهنگ جامعه ما بشود
🔻 [پیام امام خمینی در ۲۹ تیر ۶۷] لوحهى زرّین پاکنشدنى است که بر سردر این انقلاب و بر پیشانى و کتیبهى این نظام عظیم اسلامى تا ابد خواهد ماند. کلمهکلمه و جملهجملهى این پیام قطرهى باران رحمتى است که کام مشتاقان را و جان عاشقان را سیراب خواهد کرد... این پیام باید فرهنگ جامعهى ما بشود.
🔍 متن کامل بیانات👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=50664
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #روایت_دیدار | روایتی از دیدار اخیر رئیس جمهور #روسیه با رهبر انقلاب اسلامی
👈 بیاعتمادی به آمریکا و غرب و تاکید بر افزایش همکاریهای متقابل دو محور مهم دیدارهای گذشته پوتین با رهبر انقلاب بوده است.
💻 Farsi.Khamenei.ir
غرب این روزها دیدنیه
در تابستان داره از فرط گرما جزغاله میشه
وزمستان هم با نبود گاز قراره قندیل ببنده
از اون ورم سایه جنگ هرلحظه سنگین تر
گویی تقاص قرنها استعمار رو خدا یجا میخاد ازشون بگیره
🗣یکی بود یکی نبود
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 https://eitaa.com/raheamin
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
.
اشنباه نکنید! شما اولین کسانی نیستید که محجبهاید اما با حکم الهی الزام به حجاب در ملأعام مخالفید و دنبال حجاب اختیاری هستید و از این کمپین آنطرف آبی حمایت میکنید، قبل از شما مسعود و مریم قجر و زنان منافقین بودند که لچک به سر داشتند اما مثل شما گفتند: #من_محجبهام_و_مخالف_حجاب_اجباریام
پیوندتان مبارک
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 https://eitaa.com/raheamin
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
❌ حالا که بحث #حجاب تو فضای مجازی مطرح شده، خوبه یکبار دیگه سخنان ۳ سال پیش رهبری در جمع فعالان عفاف و حجاب رو مرور کنیم!
لازم به ذکر است این سخنان هیچ گاه از درگاه های رسمی دفتر رهبری منتشر نشد و همان زمان به نقل از یکی از حاضرین در جلسه در چند کانال تلگرامی منتشر شد!
"مسئله حجاب و عفاف را نمی توانیم در عداد مسائل مهم دیگر قرار دهیم بالاتر از آنهاست، من مسأله را اینجوری میفهمم.
مسئله #حجاب و عفاف خیلی مهم است... دستگاههای دولتی برخی عقیده ندارند، بعضی تنبلی می کنند، بعضی هم می ترسند و وارد نمیشوند.
باید با وجود موانع حرکت کرد، از موانع عبور بکنید، هر چه زحمت آن بیشتر اجر آن هم بیشتر... در مسئله #حجاب عقب نشینی وجود ندارد، عقب نشینی نکنید... مطلقاً این مسئله ای نیست که تراجع و عقب نشینی داشته باشد...
حضرت امام در مسئله حجاب قاطع وارد شد، اگر این نمیشد بسیاری از خیرات و برکات که امروز به آن افتخار میکنیم وجود نمیداشت، این همه جوان خوب در دفاع مقدس، این همه زن مؤمنه پشت جبهه، این همه تلاش سیاسی عظیمی که زنان خوب مؤمن ما انجام می دهند...
اگر حجاب در کشور ما به این شکل الزامی و قانونی وجود نداشته باشد مطمئن باشید وضع حجاب در این کشور از همه کشورهای دیگر من جمله ترکیه بدتر خواهد شد!من قبول نمی کنم بعضی در مورد مسأله حجاب دچار تردید شده باشند... ممکن است افراد در مسائل مبنایی نظر دیگری داشته باشند
خود شما هیئت اندیشهورز و کانون مرکزی فکری تشکیل دهید. در مورد تفکرات مبنایی و چگونگی تبلیغ #حجاب و ترویج عملی و محصولات آن با هم به یک نقطه فکری برسید.
باید مسأله حجاب را ترویج کرد، باید بدانیم چگونه تبلیغ کنیم، راههای تبلیغ را پیدا کنیم!بهترین شیوه تبلیغ هم شیوه های هنری است
تبلیغ ناشیانه ممنوع! بخواهیم ابرو درست کنیم چشمش را کور کنیم!
روی رادیو و تلویزیون و سینما باید کار کرد. ما میگوییم شما فیلمهایی که مروج حجاب است را درست کنید درحالیکه گزارش جشنواره فجر را برای من آوردند دیدم فیلمهایی مورد تشویق قرارگرفته است که ضد خانواده و ضد عفت است!"
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 https://eitaa.com/raheamin
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 خط حزبالله ۳۵۰ | سرود امید
🔻 شمارهی سیصد و پنجاهم هفتهنامهی خط حزبالله با عنوان «سرود امید» منتشر شد.
🔹️ خط حزبالله در گزارش این هفته خود، به بهانه پیام اخیر رهبر انقلاب به جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر، نقش و جایگاه سرود در تبیین آرمانها و حضور انقلابی مردم را مرور کرده است.
👈 سخن هفته این شماره خط حزبالله، براساس شعار سال ۱۴۰۱؛ «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین»، نگاهی به ثمرات علمی شدن اقتصاددانشپایه برای مردم و کشور داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله در آستانه ۵مردادماه، سالروز عملیات افتخار آفرین مرصاد به روح مطهر شهید احمد آقابیگی از شهدای این عملیات تقدیم میشود.
📥 نسخه PDF👇
هدایت شده از KHAMENEI.IR
350.pdf
1.9M
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 پلاک | از محنت تا عزت
👈🏼 از مجموعه پوستر «شهدای انقلاب اسلامی»
🔻 رهبر انقلاب: «هواپیماهای دشمن شهر ایلام را بمباران میکردند، مردم میرفتند این بیابانها و جنگلهای اطراف، بعد که تمام شد برمیگشتند. اما شهر را ترک نکردند، ایستادند. در زیر همین بمبارانها و شرائط سخت است که یک نخبهی نابغهای مثل #شهید_رضایی_نژاد تربیت میشود... این دانشمند جوان دورهی کودکیاش را در همین شرایط، در ایلام گذرانده.» ۱۴۰۰/۸/۳۰
🌷 سالروز شهادت دانشمند هستهای، شهید داریوش رضایینژاد
📥 نسخه قابل چاپ👇
https://khl.ink/f/4916
هدایت شده از KHAMENEI.IR
دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدّظلّه العالی) در مشهد برگزار می نماید:
🔸 نقش ایران در تغییر نظم جدید جهانی با نگاهی به دیدار های اخیر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدّظلّه العالی)
📍باحضور: دکتر محمد جواد لاریجانی
▫️زمان: دوشنبه ۳مرداد ساعت ۱۰ صبح
▪️ثبت نام جهت دریافت لینک مجازی با ارسال عدد ۱۵ به سامانه ۱۰۰۰۴۰۰۲۰
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #تحلیل_و_تبیین | #سرود دوباره مورد اقبال مردم قرار گرفته است
🔻 گفتگو با آقای حمید #شاهنگیان پیشکسوت سرود انقلاب درباره پیام اخیر رهبر انقلاب خطاب به فعالان حوزه سرود
🔹 سرود در ابتدای انقلاب یک نوعِ مدرن و جدید و تازهای از گفتمان موسیقایی بود که چون نسبتاً جدید هم بود، استقبال بیشتری از آن در آن زمان میشد. مضاف بر اینکه زمانی سرود خودش را نشان داد و بروز کرد و قدری عمومی شد که جامعه ما با یکدلی واقعاً بینظیری در جهت اهداف الهی و آسمانی و قابل دسترس در حرکت بود.
🔹 به نظر من الآن زمانش رسیده است؛ یعنی دوباره آن زمانی رسیده که دوباره همان نوع موسیقی محبوبیت پیداکرده و الآن گروههای زیادی از جوانان و نوجوانان دستبهکار شدند و عدهای هم دارند تلاش میکنند و شعر، ملودی و آهنگ تهیه میکنند.
🔹 امروز اگر جنگ هست، جنگ فرهنگی و اقتصادی است و ما باید بتوانیم از محمل سرود برای تربیت فرزندانمان و نسلهای امروز استفاده کنیم. جنگ ما امروز جنگ روانی و فرهنگی و اقتصادی است؛ بنابراین، ما باید در این جهت خودمان را تنظیم و بهروز کنیم.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=50630
💫یادی از امیرخلبان سرلشکر شهید عباس دوران 💫
🌷اواخر خردادماه سال 1361 بود. اسرائیل به جنوب لبنان حمله کرد. در نیروهای مسلح اعلام شد هر کس میخواهد برای جنگ با اسرائیل داوطلب شود، بسمالله! همان روز اول اعلام به دفتر عقیدتی سیاسی رفتم تا بهعنوان داوطلب اعزام به لبنان ثبتنام کنم. وقتی اسمم را نوشتم، مسئول عقیدتی گفت: آقای مشیری شما اولین نفری نیستید که ثبتنام کردید!
ادامه داد: نمیخواهی بدانی اولین نفری که اسم نوشت کی بود؟
- هر کس باشد، چه فرقی میکند.
- اگر بگم، شما هم مثل من شوکه میشوید!
حساس شدم بدانم چه کسی است که ایشان را اینطور متعجب کرده است. گفتم: خوب کیه؟
- اولین نفری که برای اعزام به لبنان و جنگ با اسرائیل داوطلب شد، "عباس دوران" بود!
انتظار اسم هرکسی را داشتم جز عباس دوران. اگر شركت در جنگ ایران و عراق وظيفه شغلي عباس و يا حتي روی غیرت و عشق به وطن بود، جنگ با اسرائیل یک جنگ كاملاً مذهبی و یا عقیدتی بود كه هر كس زير بارش نمیرفت و عباس به ظاهر چنین نبود. حاجآقا ادامه داد: آقای مشیری، عباس دوران انسان خاصی است، قدر ایشان را بدانید!
🌿🌷🌿🌷🌿
#ڪانال_شهداےغریـب_شیـراﺯ:
ﺩﺭ سروش:
https://sapp.ir/shohadaye_shiraz
#نشردهیـد یادشهدازنده شـود اجرشهادت ببرید
⭕️ شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی بازداشت شدند
🔹 وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرد: شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی و کلیّهی عناصر عملیاتی بازداشت شدند.
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 https://eitaa.com/raheamin
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
https://eitaa.com/raheamin
Basijnews.ir/fa/news/9446751
هدایت شده از KHAMENEI.IR
♻️ تولید دانش بنیان، نیروی انسانی شاغل را ارتقاء میدهد
🔻 رهبر انقلاب: ما اگر چنانچه تولیدمان را دانشبنیان کردیم، در واقع نوعِ نیروی انسانی شاغل را ارتقاء میدهیم؛ یعنی چه کسی میآید در مجموعهی دانشبنیان کار میکند؟ #جوان تحصیلکردهی ما.
🔹️ امروز بسیاری از جوانان تحصیلکردهی دانشگاهی ما که [جمعیّتشان] یک درصد خیلی بالایی است در رشتههایی کار میکنند که با رشتهی تحصیلی آنها هیچ ارتباطی ندارد؛ این [جور] است دیگر؛ این یک اشکال بزرگی است؛ این در واقع یک نوع بیکاری است. زحمت کشیده، درس خوانده، دولت خرج کرده، عمری مصرف شده امّا از او استفاده نمیشود؛ این یک نوع #بیکاری است.
🔹️ وقتی که ما توانستیم شرکتهای دانشبنیان را توسعه بدهیم، همهی این جوانها به کار جذب میشوند و کیفیّت نیروی انسانیِ دستگاههای کاری ما بالا خواهد رفت، ارتقاء پیدا خواهد کرد؛ نخبگان میآیند [کار] میکنند و دیگر نخبگان ما مجبور نیستند که به مشاغل خدماتیِ کمارزش رو بیاورند و توجّه کنند. ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
🌷 بازخوانی روزانهی توصیهها و تدابیر رهبر انقلاب در موضوعات مختلف | #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مباهله؛ صحنه تمایز حق و باطل
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: روز #مباهله، روزی است که پیامبر مکرم اسلام، عزیزترین عناصر انسانی خود را به صحنه میآورد.
🔹️ نکتهی مهم در باب مباهله این است: «و انفسنا و انفسکم» در آن هست؛ «و نسانا و نساکم»در آن هست؛ عزیزترین انسانها را پیغمبر اکرم انتخاب میکند و به صحنه میآورد برای محاجهای که در آن باید تمایز بین حق و باطل و شاخص روشنگر در معرض دید همه قرار بگیرد.
🔹 هیچ سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین و بیان حقیقت، پیغمبر دست عزیزان خود، فرزندان خود و دختر خود و امیرالمومنین را - که برادر و جانشین خود هست - بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است.
🔺️ یعنی نشان دهندهی این است که بیان حقیقت، ابلاغ حقیقت، چقدر مهم است؛ میآورد به میدان با این داعیه که میگوید بیائیم مباهله کنیم؛ هر کدام بر حق بودیم، بماند، هر کدام بر خلاف حق بودیم، ریشهکن بشود با عذاب الهی.١٣٨٨/٠٩/٢٢
💻 @khamenei_ir
🔵 فضیلت و مراقبات روز مباهله(بیست و چهارم ذیالحجّه)
💎 روزی که رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم با نصاراى نجران مباهله كردند و پيش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفته، حضرت اميرالمؤمنين و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام را زير عبا جا داده و فرمودند: پروردگارا هر پيامبرى را اهل بيتی بوده است، كه مخصوصترين خلق نسبت به او بودند، خدايا اينان اهل بيت من هستند، از ايشان شک و گناه را برطرف ساز و پاک كن ايشان را پاک كردنى كامل، پس جبرئيل نازل شد و آيۀ تطهير را در شأن ايشان فرود آورد، آنگاه رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم آن چهار بزرگوار را براى مباهله به بيرون بردند، چون نگاه نصارى بر ايشان افتاد، و حقيقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و استدعاى مصالحه و قبول جزيه كردند.☘
💎 همچنین در اين روز حضرت اميرالمؤمنين علی عليهالسّلام در حال ركوع انگشتر خود را به سائل دادند، و آيه «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤتُونَ الزَّكاةَ وَ هُم راكِعُونَ» در شأن آن حضرت نازل گشت.🍀
🔹 روز بیست و چهارم ذیالحجّه آداب بسیار ارزشمند و ثوابهای بسیار زیادی دارد:
🔅 اوّل: غسل
🔅 دوّم: روزه
🔅 سوّم: خواندن دو رکعت نماز، که در وقت و کیفیت و ثواب مانند نماز روز عید غدیر است و البتّه “آیت الکرسی” در نماز مباهله باید تا “هم فیها خالدون” خوانده شود. بدین کیفیت:
▫️دو رکعت نماز، حدود نیم ساعت مانده به اذان ظهر بخواند، در هر رکعت:
▪️یک بار سوره «حمد»
▪️ده بار سوره «توحید»
▪️ده بار «آیت الکرسی» (تا هم فیها خالدون)
▪️ده بار سوره «قدر»
▫️براساس روایات، خواندن این نماز ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را دارد و باعث برآمدن حوائچ دنیوی و اخروی با سهولت و عافیت میشود، انشاءالله
🔅 چهارم: خواندن دعای مباهله
▫️ این دعا شبیه به دعای سحر ماه رمضان است، و شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس آن را با اختلاف نقل کردهاند، روایت شیخ طوسی در کتاب"مصباح" در مفاتیح الجنان نقل شده است:
▪️اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ بَهَائِک بِأَبْهَاهُ وَ کلُّ بَهَائِک بَهِی اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِبَهَائِک کلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ جَلالِک بِأَجَلِّهِ وَ کلُّ جَلالِک جَلِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
▫️ از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که میفرمایند، امام باقر علیه السّلام فرمودند:
▪️اگر بگویم اسم اعظم خداوند در دعای روز مباهله میباشد، راست گفتهام و اگر مردم میدانستند این دعا چه اثری در اجابت دعا دارد، با تمام توان برای آموختن آن تلاش میکردند. من نیز (امام باقر علیه السّلام) برای برآورده شدن حاجاتم این دعا را میخوانم و به نتیجه میرسم. آن، همان دعای مباهله است که این آیه در شأن آن نازل شد: "بگو بیایید فرزندان ما و شما، زنان ما و شما، نفسهای ما و نفسهای شما را گرد آوریم و آنگاه مباهله نماییم....". این دعا را جبرئیل برای رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم آورد و فرمود: با وصی، دو نوه و دخترت علیهم السّلام، با آنان مباهله کن و این دعا را بخوان!
▫️دعایی که قرار بود پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در ماجرای مباهله بخوانند تا بر گروه مقابل، عذاب نازل شود، همین دعاست.
🔅 پنجم: دعایی که شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، روایت کردهاند. اول آن دعا “الحمد للّه ربّ العالمین” است.
🔅 ششم: صدقه به تهيدستان به خاطر پيروى از امیرالمؤمنین علی علیه السّلام، مولای همهی مردان و زنان با ايمان
🔅 هفتم: زیارت امیرالمومنین علیه السّلام
🔅 هشتم: خواندن زیارت جامعه
#روز_مباهله
#مناسبتی
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 https://eitaa.com/raheamin
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 https://eitaa.com/raheamin
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی:
⭕️روز مباهله باید زنده بماند/ ضرورت تبیین حقانیت ولایت امام علی (ع)
🔹نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت روز مباهله گفت: روز مباهله باید زنده بماند.
🔹حقانیت اسلام، و نزول آیهای در منزلت اهل بیت دلیل برای حقانیت ولایت امام علی از پیامها و اثرات این روز مهم است.
🔹واقعه مباهله نشان دهنده جایگاه اهل بیت(ع) و به خصوص امام علی(ع) است بر ضرورت تبیین حقانیت ولایت امام علی(ع) است.
🔹حجت الاسلام آل هاشم تأکید کرد: روز مباهله به عنوان یکی از ایامالله نه تنها باید زنده بماند، بلکه باید حقیقت این روز به تمام دنیا برسد و حقانیت اسلام، و نزول آیهای در منزلت اهل بیت دلیل برای حقانیت ولایت امام علی از پیامها و اثرات این روز مهم است.
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
🔵 https://eitaa.com/raheamin
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
Basijnews.ir/fa/news/9446842
هدایت شده از ریحانه
🔰 آیه مباهله از نشانه مهمّ حضرت فاطمهزهرا (سلام اللّه علیها)
🔺رهبرانقلاباسلامی: در آیهی «هل أتیٰ» مسئلهی خدمت بیمنّت است؛ در آیهی مباهله مسئلهی مقابلهی جبههی حق و جبههی کفر و باطل است؛ اینها است؛ اینها نشانههای مهمّ فاطمهی زهرا (سلام اللّه علیها) است.
🗓 ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
🌱 @Khamenei_Reyhanehe
هدایت شده از ریحانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰«نساءنا» فقط فاطمهی زهرا (سلاماللّهعلیها) است
🔺رهبرانقلاباسلامی: در آیهی مباهله: وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُم؛ در حالی که اطراف پیغمبر زنان زیادی بودند ــ همسران پیغمبر بودند، نزدیکان دیگر پیغمبر بودند، شاید آن وقت بعضی از دختران دیگر پیغمبر [هم] بودند ــ امّا «نِساءنا» فقط فاطمهی زهرا (سلام اللّه علیها) است؛ برای چه؟ برای مواجههی جبههی حق با جبههی باطل؛ این [طور] است. فاطمهی زهرا مظهر این حقایق والا و فوقالعاده است. فضائل حضرت زهرا اینها است.
🗓 ۱۴۰۰/۱۱/۳
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
روز 25 ذي الحجه روز خانواده، ياد آور روزي است كه آيات مبارك فوق از سوره هل اتي (دهر) در شأن اهل بيت و مقام و منزلت شان فرود آمد ؛ مقام و منزلتي كه درسايه اعمال صالحه و نيات پاك و والاي آن بزرگواران حاصل شد. چنين روزي از آن رو به " روز خانواده " موسوم شده است كه بهترين تجلي از خانواده اسلامي را به نمايش مي گذارد. خانواده اي كه در آن بندگي حضرت حق و ايثار در راه خدا نصب العين همه افراد است ، از رئيس خانواده تا كوچكترين طفل خانه . خانه اي كه در عين كوچكي ، سادگي تاريخ سازترين است و چون چشمه اي جوشان انسانهاي طول تاريخ را سيراب مي كند .
سوره«هل اتى» يكى ديگر از اسناد مهم فضيلت على (ع) و اهل بيت پيامبر (ص) است، دقت در محتواى اين سوره و تعبيرات آن و همچنين شأن نزولى كه براى آن ذكر شده پرده از روى مسائل زيادى بر مىدارد.درست است كه آيات اين سوره، يك بحث كلى را مطرح مىكند ولى هفده آيه آن كه از آيه ان الابرار يشربون من كأس كان مزاحها كافورا آغاز مىشود و تا آيه 22 ادامه دارد، درباره گروهى به عنوان «ابرار» (نيكان) سخن مىگويد، ولى شان نزولها و روايات متعددى كه در منابع معروف اسلامى وارد شده، نشان مىدهد كه مصداق اتم و اكمل ابرار در اين آيه،على (ع) و فاطمه و حسن و حسين (ع) بودهاند .قابل توجه اينكه در اين آيات هفده گانه از انواع نعمتهاى بهشتى، و برترين و بالاترين آنها اعم از معنوى و مادى - بحث شده است، باغهاى بهشتى، چشمههاى شراب طهور بهشتى، لباسها، زينتها، غذاها، تختهاو سريرها، خدمتكاران، بالاخره نعمتهاى بزرگ و ملك عظيم سخن مىگويد، تنها نعمتى كه در لابه لاى اين همه نعمت به آن اشاره نشده همسران و حوريان بهشتى است كه بعضى از آگاهان به رموز قرآن مىگويند اين امر به احترام بانوى اسلام فاطمه زهرا (س) بوده است .در كمتر سورهاى از سورههاى قرآن اين همه نعمتهاى بهشتى در حد بالا در كنار هم قرار گرفته، و اين نشان مىدهد كه منظور از «ابرار» در اينجا افراد عادى نيستند، بلكه نيكان و پاكان در اوج عظمت و قرب به خدا مىباشند.اين نكته نبز قابل توجه است كه نشانه هايى از «ابرار و نيكان» در ايات 7 تا 10 اين سوره ذكر شده است كه وضع آنها را روشنتر مىسازد، مىفرمايد:«يوفون بالنذر و يخافون يوما كان شره مستطيرا - و يطعمون الطعام على حبه مسكينا و يتيما و اسيرا - انما نطعمكم لوجه الله لانريد منكم جزاء و لا شكورا - انا نخاف من ربنا يوما عبوسا قمطريرا:«ابرار (نيكان) از جامى مىنوشند كه با عطر خوشى آميخته است .از چشمهاى بندگان خاص خدا از آن مىنوشند، و از هر جا بخواهند آن را جارى مىسازند!آنها به نذر خود وفا مىكنند و از روزى كه عذابش گسترده است مىترسند.و غذاى (خود) را با اينكه به آن علاقه -(و نياز شديد) دارند به مسكين و يتيم و اسير مىدهند .(و مىگويند) ما شما را براى خدا اطعام مىكنيم و هيچ پاداش و تشكرى از شما نمىخواهيم .ما از پروردگارمان خائفيم در آن روز كه سخت و شديد است».
حسن و حسین علیهما السلام در کودکی بیمار شدند. رسول خدا صلی الله علیه و آله همراه دو نفر از اصحاب آنها عیادت کرد. یکی از اصحاب به علی علیه السلام عرض کرد: چه خوب بود برای شفای دو فرزندت نذری برای خدا می کردی. حضرت علی علیه السلام فرمود: نذر میکنم اگر خوب شدند سه روز را روزه بگیرم.فاطمه یز چنین گفت. حسن و حسین علیهما السلام هم گفتند: ما نیز سه روز روزه می گیریم.فضه، کنیز آنان، نیز همین نذر را کرد. چندی نگذشت که حسن و حسین علیهما السلام شفا یافتند. همه به نذر خود وفا کردند و روزه گرفتند، اما برای افطار چیزی در خانه نبود. علی علیه السلام نزد یکی از همسایگان یهودی اش که پشمباف بود و شمعون نام داشت رفت و گفت: آیا حاضری دختر محمد مقداری پشم برای تو بریسد و تو در برابرش کمی جو بدهی؟ شمعون گفت: بله. و به او کمی پشم داد. فاطمه علیهاسلام یکسوم آن پشم را ریسید و یک صاع جو از شمعون گرفت. آن را آرد کرد و با آن پنج قرص نان پخت؛ برای هر نفر یک قرص نان. علی علیه السلام نماز مغرب را با پیامبر خدا گزارد و به منزل آمد. سفره را گستردند و هر پنج نفر سر سفره نشستند. هنگامی که امیرالمومنین اولین تکه را کند، ناگاه مسکینی در خانه را زد و گفت: السلام علیکم یا اهل بیت محمد. من مسلمان مسکینی هستم. از آنچه میخورید به من بخورانید. خداوند از نعمتهای بهشت به شما بدهد!» همه اهل خانه هر پنج قرص نان را به مسکین دادند، شب را گرسنه خوابیدند و چیزی جز آب نخوردند.
فردای آن روز را نیز روزه گرفتند. فاطمه سلام الله علیها یک سوم دیگر از پشم را ریسید و یک صاع دیگر از جو را آرد کرد و پنج قرص نان پخت. بعد از نماز مغرب، همین که سر سفره نشستند، یتیمی به در خانه آمد و گفت:
السلام علیکم اهل بیت محمد. من یتیمی مسلمان هستم. از آنچه میخورید به من نیز بدهید. خداوند شما را از نعمت های بهشتی اطعام کند.همه اهل خانه، آن ش