🍁باغیم که رنج دیده از پاییزیم
با اشک، نمک به زخم خود می ریزیم...
🍁یک عمر به احترام نامت، این بار
باید که به انتظار تو برخیزیم...
#سلام_مولای_غریبم
#امام_زمان♥
♻️ امروز دوشنبه
۱۲ آذر ۱۴۰۳ هجری شمسی
۳٠ جمادی الاول ۱۴۴۶ هجری قمری
ذکر مخصوص روز دوشنبه :
«یا قاضِیَ الحاجات» ۱۰۰ مرتبه
💐زندگی مهدوی در سایه ی دعای عهد
⏺درخواست رجعت
⬅️رجعت به معنای بازگشت دوباره به دنیا، و از اعتقادات شیعه است .در دعای عهدشش فراز به آن اختصاص یافته و دعاکننده این درخواست را از خداوند متعال طلب میکند.
⬅️درخواست رجعت، در زیارات دیگر نیز آمده است: "و ان حال بینی و بین لقائه الموت الذی جعلته علی عبادک حتما و أقدرت به علی خلیقتک رغماً - فابعثنی عند خروجه ظاهراً من حفرتی، مؤتزراً کفنی، حتی أجاهد بین یدیه، فی الصف الذی أثنیت علی أهله فی کتابک، فقلت: «کأنهم بنیان مرصوص»؛ /... و اگر میان من و امام مهدی علیه السلام و ظهور و دیدارش، قانون مرگ که آن را بر بندگانت مقرر و حتمی و برخلاف میلشان بر آنها مسلط ساختی حائل شد، مرا به هنگام ظهور او از آرامگاهم برانگیز؛ در حالی که کفن خویش را بر شانه و کمر بسته ام، تا پیشاروی یاران آن حضرت جهاد کنم و از طلایه داران سپاهی باشم که آنان را در کتاب آسمانی ات این گونه ستودی: «همانند دیواری که اجزایش را با سرب به هم پیوند داده باشند،
میجنگند».
⬅️نیز در زیارت امام مهدی علیه السلام میخوانیم: "و ان أدرکنی الموت قبل ظهورک، فأتوسل بک الی الله سبحانه أن یصلی علی محمد و آل محمد و أن یجعل لی کرة فی ظهورک و رجعة فی أیامک؛ /اگر مرگ، پیش از ظهور شما، مرا دریابد،در پیشگاه خدا به شما توسل میجویم که بر محمد و خاندانش درود فرستد و بار دیگر ما را در عصر ظهور و حکومت عادلانه و باشکوه شما به دنیا بازگشت دهد..."
⬅️منتظر، در زندگی اش باید واقع نگر باشد و آن را با رؤیا و خواب و خیال، سپری نکند. او ظهور ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را انتظار میکشد و دعاگوی تعجیل در فرج حضرت است؛ اما در عین حال، احتمال میدهد که نتواند در دوره عمر خود، ظهور را درک کند.
⬅️آری؛ منتظر، مرگ را واقعیتی نزدیک میداند. در نظر او ظهور هم، نزدیک است؛ اما در عین حال، با این تصور که ممکن است مرگ او زودتر از فرج محقق شود، برای رجعتش در زمان ظهور، دعا میکند.
⬅️نگاه به مرگ در زندگی مهدوی، مانند دیدگاه امیرالمؤمنین علیه السلام است که مرگ را «زائری قریب» دانسته که به زودی سراغش میآید؛ بنابراین فاصله اش را تا مرگ، اندک میداند و برای استقبال از آن، آماده است.
⬅️به بررسی فرازهای این بخش میپردازیم:
💠۱.فَاَخْرِجْنی مِنْ قَبْری؛مرا از قبرم خارج کن.💠
◀️خارج شدن از قبر در دولت امام زمان علیه السلام همان رجعت است.
◀️یکی از برجسته ترین آیات در این باره، این آیه است: "وَ یَوْمَ نَحْشُرُ مِن کلّ أُمَّةٍ فَوْجاً مّمَّن یُکذّبُ بِآیَاتِنَا فَهُمْ یُوزَعُونَ؛ /و [یاد کن] روزی را که از هر امّتی گروهی از کسانی که آیات ما را انکار میکنند، محشور میکنیم؛ پس آنان از پراکنده شدن، منع میشوند.
◀️با توجّه به اینکه در قیامت، همه مردم محشور میشوند ( (وَحَشَرْنَاهُمْ فَلَمْ نُغَادِرْ مِنْهُمْ أَحَدًا) )و آیه مورد بحث میفرماید: «از هر امّتی تنها گروهی را محشور میکنیم»، روشن میشود که این آیه،مربوط به قیامت نیست؛بلکه مربوط به رجعت است که طی آن، قبل از قیامت، گروهی از مردم زنده میشوند.
◀️در قرآن برای زنده شدن در دنیا،نمونههایی آمده است؛ از جمله در سوره بقره میخوانیم: «خداوند به گروهی فرمان مردن داد، سپس آنان را زنده کرد».
◀️یا در جای دیگر میفرماید: «ما شما را بعد از مرگ در همین دنیا زنده کردیم»و به حضرت عیسی علیه السلام میفرماید: «تو با اذن من مردهها را زنده و از قبرها خارج میکنی». و درباره یکی از اولیای خدا میفرماید: «او را برای صد سال میراندیم و بعد از این مدّت، او را زنده کردیم».همچنین در روایات بسیاری نیز وارد شده است که قبل از قیامت، افرادی که در ایمان یا کفر برجستگی دارند، به اراده خداوند، زنده میشوند و با حاکمیّت اهل حقّ، برای مدّتی زندگی میکنند و سردمداران کفر، کیفر میشوند.
اما زمانی که منتظر از خدا طلب رجعت میکند، تلویحاً درخواست میکند که در شمار «خیلی خوب ها» باشد؛ چرا که میداند در رجعت، «خوبان خوب» و «بدان بد» به این عالم برمی گردند. همین دیدگاه موجب میشود تا فرد منتظر، در زندگی اش سیر کمالی را برگزیند و سلوکی پرشتاب را پیش گیرد.
#دعای_عهد
#امام_زمان
#وعده_صادق
💥تحلیل بیطرفانه یا سفیدشوییِ جنایتکاران؟
در جهان رسانهای امروز، شاهد پدیدهای خطرناک هستیم که تحت لوای "روشنفکری" و "بیطرفی" به گسترش بیعدالتی و ترویج مفاهیم اشتباه دامن میزند. برخی از فعالان فضای مجازی، با گرفتن ژستهای روشنفکری و فرهنگی، تلاش میکنند واقعیتهای تلخ را تغییر دهند و چهرهی گروههای تروریستی تکفیری را سفید کنند. این اقدامات، فراتر از یک انحراف فکری، نوعی خیانت به ارزشهای انسانی و اسلامی به شمار میآید.
برای مثال، به جای نامگذاری گروههای تروریستی تکفیری، نظیر داعش یا النصره، به عنوان "جنایتکاران بینالمللی"، از عناوین بیطرفانه و حتی تطهیرکنندهای مانند "پیکارجویان" یا "مخالفان اسد" استفاده میکنند. چنین رویکردی نه تنها جنایات این گروهها را کماهمیت جلوه میدهد، بلکه باعث میشود مخاطبان نسبت به تهدیدات واقعی این جریانها آگاه نباشند.
واقعیت این است که تکفیریها و تروریستهای افراطی، دشمنان بشریت هستند. جنایات آنها نه تنها امنیت منطقهای، بلکه ثبات و همبستگی جهانی را نیز تهدید میکند. سفیدشویی چهرهی این گروهها، تنها ابزار تبلیغاتی برای پیشبرد اهداف آنهاست و در نهایت، به ضرر تمامی مسلمانان جهان تمام میشود.
سوال اینجاست: چرا برخی افراد و رسانهها، به بهانهی انتقاد از نظام جمهوری اسلامی، حاضرند حقیقت را قربانی کنند؟ آیا لجاجت و عناد با یک سیستم سیاسی، توجیهی برای حمایت یا تطهیر دشمنان آشکار مردم است؟ این رویکرد نه تنها اخلاقی نیست، بلکه از نظر عقلی و دینی نیز مردود است. انسان مسلمان و آگاه نمیتواند چشم بر جنایات تروریستها ببندد و حقیقت را وارونه جلوه دهد.
در این میان، وظیفهی ماست که با روشنگری و تبیین منطقی، این انحرافات را اصلاح کنیم. ترویج آگاهی و تقویت نگاه واقعگرایانه، راهی برای حفظ انسجام امت اسلامی و جلوگیری از نفوذ تفکرات افراطی در جامعه است. این مسیر، همان راه امیدبخشی است که در سایهی ایمان و استقامت میتوان به آن دست یافت.
تحلیلهای دقیق، مستند و آگاهیبخش، ابزار اصلی ما در مبارزه با جریانهای سفیدشویی و تحریف حقیقت خواهد بود. وظیفهی همهی ماست که روشنگری را به عنوان یک رسالت دینی و انسانی دنبال کنیم.
✍ #سعید_سپاهی
💐پرسش وپاسخ فقه واحکام مبتلابه💐
💠 ارتداد مرد و باطل شدن عقد ازدواج
💬 سؤال:
میخواستم بدانم اگر مردی قبلاً مسلمان بوده باشد ولی بعداً ادعا کند که از اسلام برگشته است و این دین را دیگر قبول ندارد و هیچ یک از مناسک دینی را نیز انجام ندهد، تکلیف همسر این مرد چیست؟ آیا به حکم اینکه او از دین برگشته است عقد ازدواج آنها باطل است؟ آیا هنوز رابطه زوجیت برقرار است یا به علت انکار اسلام توسط این مرد، همسرش به او حرام میشود؟
✅ پاسخ:
اگر در دادگاه صالح، ارتداد زوج به اثبات رسد و یا همسرش یقین به ارتداد او حاصل نماید، عقد ازدواج آن دو از جهت ارتداد زوج باطل میگردد و زن باید از همسرش جدا شود.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
💠 نماز فرادا هنگام برپایی نماز جماعت
💬 سؤال:
آیا نماز فرادی هنگام برپایی نماز جماعت موجب بطلان نماز میشود؟
✅ پاسخ:
فرادا خواندن اگر تضعيف نماز جماعت و اهانت و بىاحترامى به امام جماعت محسوب شود، جايز نيست والا مانعى ندارد و در هر صورت صِرف آن ضررى به صحت نماز وارد نمىكند.
📚پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنهای
💠جوراب نازک
💬سؤال:
آیا در جایی که نامحرم حضور دارد، پوشیدن جوراب نازک (شیشه ای) یا رنگ پا برای خانم ها اشکال دارد؟
✅پاسخ:
اگر جوراب، پا را نپوشاند و یا موجب جلب توجه نامحرم شود، پوشیدن آن مقابل نامحرم جایز نیست.
💠برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
💬 سوال:
اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
✅ پاسخ:
برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحيح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجدۀ سهو انجام دهد.
📚پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنهای
💠 اتصال جماعت از طریق خانم ها
💬پرسش
اگر در نماز جماعتی، نمازگزاران زن بین دو گروه از نمازگزاران مرد قرار بگیرند و مردان به واسطه زنان به یکدیگر وصل شوند؛ آیا وجود پرده و مانند آن، اتصال بین این دو گروه مردان را قطع می کند؟ آیا در اینکه پرده در محل اتصال خانمها به آقایان باشد یا بر عکس، تفاوتی هست؟
✅پاسخ
بنابر احتیاط واجب در هر دو صورت مانع اتصالِ گروه دوم از نمازگزاران مرد است.
💠 بجا آوردن قضای نماز در اسرع وقت
💬سوال: آیا بجا آوردن قضای نماز، در اسرع وقت واجب است؟
✅ جواب:
🔹#مقام_معظم_رهبری: کسی که نماز قضا دارد، میتواند نمازی که اکنون بر او واجب شده را بخواند؛ ولی احتیاط واجب آن است که اگر فقط یک نماز است ابتدا نماز قضا را به جا آورد؛ به خصوص اگر نماز قضا مربوط به همان روز باشد.
🔹آیت الله #مکارم شیرازی: خواندن نماز قضا محدود به زمان خاصّى نيست و در هر ساعتى از شبانه روز مىتوان آن را بهجا آورد، مگر آنكه يك يا دو نماز قبل از آن قضا شده باشد كه احتياط واجب اين است كه پيش از نماز همان روز آن را قضا كند.