امام حسین علیه السلام مِن دَلائِلِ العالِمِ انتِقادُهُ لِحَديثِهِ وعِلمُهُ بِحَقائِقِ فُنُونِ النَّظَرِ؛
از نشانه هاى دانا ، نقّادى (و بررسى) گفتار خود و آگاهى او از حقايق فنون رأى (و نظر) است.
گزیده تحف العقول، ص 38
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
دل از بیگانه برگیر و بیا.m4a
10.06M
باز خوانی صفحه ای از کتاب چهل حدیث حدیث ۲۷ حضرت امام روح الله خمینی ره در باب فراغت وقت و وقلب برای ارتباط با حضرت دوست..
وقت داشتید گوش کنید
🔈ارائه کننده: خادم صفحه قرآنی #رحیق
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تفسیر #سوره_مدثر #مدثر #المدثر #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره مدّثر
📝نگاشت: (19) تفسیر آیه 31
⭐️⭐️⭐️
وَ مَا جَعَلْنَا أَصحَب النَّارِ إِلا مَلَئکَةً وَ مَا جَعَلْنَا عِدَّتهُمْ إِلا فِتْنَةً لِّلَّذِینَ کَفَرُوا لِیَستَیْقِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَب وَ یَزْدَادَ الَّذِینَ ءَامَنُوا إِیمَناً وَ لا یَرْتَاب الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَب وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ لِیَقُولَ الَّذِینَ فی قُلُوبهِم مَّرَضٌ وَ الْکَفِرُونَ مَا ذَا أَرَادَ اللَّهُ بهَذَا مَثَلاً کَذَلِک یُضِلُّ اللَّهُ مَن یَشاءُ وَ یهْدِی مَن یَشاءُ وَ مَا یَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّک إِلا هُوَ وَ مَا هِیَ إِلا ذِکْرَی لِلْبَشرِ(31)
🔰عدد نوزده ، عدد فرشتگان عذاب است .
🔻در آیات فوق به روشنی عدد خازنان دوزخ را نوزده نفر ، یا نوزده گروه و لشکر معرفی می کند ، و در آیات بعد نیز روی همین مطلب تکیه شده است ، ولی عجب این است که بعضی از فرق انحرافی اصراری بر مقدس بودن این عدد دارند و حتی سعی دارند عدد ماههای سال ، و عدد روزهای ماه را بر خلاف تمام موازین طبیعی و فلکی بر همین محور نوزده تنظیم کنند ! و احکام عملی خود را نیز بر طبق آن قرار داده اند .
🔹و عجبتر اینکه نویسنده ای که شاید بی ارتباط با تشکیلات آنها نباشد ، اصرار عجیب و مضحکی دارد که همه چیز قرآن را بر همین اساس نوزده توجیه کند ، و در بسیاری از موارد که این عدد دلخواه او با واقعیات موجود آیات قرآن هماهنگ نیست به میل خود چیزی کم یا اضافه می کند تا بر عدد نوزده ، و یا مضربهای عدد نوزده هماهنگ گردد که صرف وقت به ذکر مطالب آنها و پاسخگوئی از آن شاید از قبیل اتلاف وقت باشد .
▫️آری یک ((مذهب دوزخی )) باید بر محور ((عدد دوزخی )) دور زند ، و یک جمعیت دوزخی باید خود را هماهنگ با عدد فرشتگان عذاب کنند ! .
⚡️ادامه دارد....
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
تفسیر سوره کافرون.استاد دکتر محمد علی انصاری.mp3
14.53M
#استاد_انصاری #دکتر_انصاری #انصاری #تفسیر_صوتی #تفسیر_عرفانی #تفسیر_ادبی #سوره_کافرون #کافرون#جحد#دین
🌴🌴🌴
⏪ تفسیر سوره کافرون(جحد) استاد دکتر محمد علی انصاری (هر هفته دوشنبه ها این درس ارائه می شود)
🔸بیانی سرشار از نکته های ادبی ؛عرفانی ، تربیتی و اخلاقی
📼یک جلسه
🗓توضیحی کوتاه درباره سوره
«سوره کافرون»؛ نام کافرون از آيۀ اول سوره گرفته شده است که کافران به دستور خدا مورد خطاب قاطع پیامبر قرار میگیرند که به هیچ عنوان بتهای آنان را معبود نخواهد گرفت.
🔹 « الکافرون»؛ نامگذاری سوره به عبارت آغازین آن که در لسان روایات هم بیشتر از این نام استفاده شده است.
🔹 «سوره اخلاص»؛ زیرا این سوره درباره اخلاص عبادت و دین است همانطور که قل هو الله احد در اخلاص توحید است.
🔹 «سوره عبادت»؛ چون مشتمل بر امر الهی به پیامبر صلىاللهعليهوآله است که به مشرکین اعلام نماید که به هیچ عنوان بتها و شریکانشان را عبادت نخواهد نمود.
🔹 «سوره دین»؛ برای تکرار لفظ دین در آیه آخر این سوره به این نام نامیده شده است.
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
#استاد_انصاری #دکتر_انصاری #انصاری #تفسیر_صوتی #تفسیر_عرفانی #تفسیر_ادبی #سوره_کافرون #کافرون#جحد#
#استاد_انصاری #دکتر_انصاری #انصاری #تفسیر_صوتی #تفسیر_عرفانی #تفسیر_ادبی #سوره_کافرون #کافرون #جحد#دین
🌴🌴🌴
☑️اهداف و آموزه ها
هدف اصلى سوره کافرون، اعلام توحيد عبادى است.
☑️محتوا و موضوعات
خداوند متعال در سوره کافرون رسول خدا صلیاللهعلیهوآله را دستور مى دهد به اينكه برائت خود از كيش وثنيت و بتپرستی آنان را علنا اظهار داشته، و خبر دهد كه آنها نيز پذيراى دين وى نيستند، پس نه دين او مورد استفاده ايشان قرار مى گيرد، و نه دين آنان آن جناب را مجذوب خود مى كند، بنا براين نه كفار مى پرستند آنچه را كه آن جناب مى پرستد، و نه تا ابد آن جناب مى پرستد آنچه را كه ايشان مى پرستند، پس كفار بايد براى ابد از سازشكارى و مداهنه آن جناب مايوس باشند.
☑️فضائل، خواص و ثواب قرائت
🔹در حديث ابىبنكعب است كه كسى كه قرائت كند سوره قل يا ايها الكافرون را مانند آن است كه یک چهارم قرآن را قرائت كرده و مريدان شياطين از او دور ميشوند و از شرك مبرّا و از فزع و هول بزرگ در عافيت باشد.
🔹از جبيربنمطعم روايت شده كه گويد: «رسول خدا صلیاللهعلیهوآله به من فرمود ای جبیر! آيا دوست دارى اينكه هر گاه براى سفر بيرون رفتى از بهترين یارانت باشى؟ و بيشترين زاد و توشه را داشته باشی؟. گفتم بلى پدرم و مادرم به فدايت اى رسول خدا، فرمود اين پنج سوره قل يا ايها الكافرون، و اذا جاء نصر اللَّه و الفتح و قل هو اللَّه احد و قل اعوذ برب الناس را با بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ در هر سوره بخوان». جبيربنمطعم میگويد: من مال زياد نداشتم و با آنكه خدا ميخواست بيرون روم بيرون ميرفتم، پس من با همّت ترين آنها و پر زادترين آنها بودم تا از سفرم بر ميگشتم.
🔹شعيبالحداد از امام صادق عليهالسلام روايت كرده كه «پدرم ميفرمود: قل يا ايها الكافرون يك چهارم قرآن است و آن بزرگوار هر گاه از قرائت آن فارغ ميشد ميگفت: اعبد اللَّه وحده اعبد اللَّه وحده (عبادت ميكنم خدا را به یکتایی، عبادت ميكنم خدا را به يكتايى)».
🔹هشامبنسالم از امام صادق عليهالسلام روايت كرده كه فرمود: «هر گاه گفتى لا أَعْبُدُ ما تَعْبُدُونَ ، پس بگو و ليكن اعبد اللَّه مخلصا له دينى، و هر گاه از آن فارغ شدى بگو دينى الاسلام دينى الاسلام دينى الاسلام، نمى پرستم آنچه شما ميپرستيد و ليكن مى پرستم خدا را از روى اخلاص دين من براى اوست، دين من اسلام است سه بار».
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
نحل 11.mp3
8.36M
#استاد_رنجبر #رنجبر #تفسیر_عمومی #تفسیر_روان #سوره_نحل #نحل
💢جلسه یازدهم تفسیر سوره نحل 👈🏼(هر هفته یک جلسه تفسیر از استاد شیرین سخن جناب حجت الاسلام محمد رضا رنجبر)👉🏼
🌱🌱🌱
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام.التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
در این جمله امام سجاد(ع) که فرمودند "أَنَا ابْنُ مَنْ قُتِلَ صَبْرا" قتل صبر به چه معناست؟
▫️ «مصبور» یعنی کسی که به «قتل صَبر» دارند او را می کُشند. به تعبیر جناب زمخشری در کشّاف، می گوید «مصبور» یعنی کسی که به #قتل_صَبر دارند او را می کُشند و دست و پای او را بستند، این شخص با گوشه چشم آن شمشیر را نگاه می کند، هم هراسناک است و هم چشم را بسته است. مستحضرید که «قتل صَبر» در اسلام محکوم است، گفتند اسیر را هم اگر در جنگ گرفتید و خواستید بکشید، با #قتل_صبر نکشید.
▫️ وجود مبارک امام سجاد (سلام الله علیه) فرمود: «أَنَا ابْنُ مَنْ قُتِلَ صَبْراً وَ کَفَی بِذَلِکَ فَخْرا»؛ این فخر ماست که شما پدر ما را با #قتل_صبر کشتید؛ یعنی محاصره کردید و کُشتید، اگر محاصره نبود نمی توانستید بکُشید و اگر دست و پای او را نمی بستید، تمام راه ها را نمی بستید و ورود را ممنوع را نمی کردید، هرگز به هیچ طریقی نمی توانستید فاتح شوید: «أَنَا ابْنُ مَنْ قُتِلَ صَبْراً وَ کَفَی بِذَلِکَ فَخْرا».
▫️ آن جریان تیر زدن و کشتن و سربریدن و اینها را حضرت به عنوان #ستم ذکر می کند، امّا نمی فرماید «وَ کَفَی بِذَلِکَ فَخْرا»، این کلمه «أَنَا ابْنُ مَنْ قُتِلَ صَبْراً وَ کَفَی بِذَلِکَ فَخْرا» برای این است، چون از دستورهای ابن زیاد ملعون به حُر گفته این است که «فَجَعْجِعْ بِالْحُسَینِ»، این «فَجَعْجِعْ بِالْحُسَینِ»؛ یعنی سخت بگیر! هیچ کمک مردمی، طبیعی، عادی و غیر عادی نباشد! نه راه کمک مردمی باشد که کسی بیاید و به او کمک کند، نه کمک طبیعی داشته باشد، وگرنه مطلع هستید که یک مسافر با زن و بچه وقتی می خواهد خیمه بزند کنار نهر خیمه می زند، اجازه ندادند حضرت کنار نهر خیمه بزند! این رود پُر آبی که در شمال شرقی #کربلا در جریان است، اجازه ندادند آنجا چادر بزند! برای اینکه هر وقت خواستند بتوانند بین حضرت و بین آب جدایی بیندازند، وگرنه قافله ای که با زن و بچه می آید نزدیک و کنار آب و کنار درخت خیمه می زند، در وسط آفتاب که خیمه نمی زند! دستور رسمی ابن زیاد ملعون این بود که «فَجَعْجِعْ بِالْحُسَینِ»، حُر هم اصرار داشته که وجود مبارک سیدالشهداء در آفتاب آن بیابان سوزان خیمه بزند.
#پرسمان_حسینی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس تفسیر سوره مبارکه شوری جلسه 36.
🌐 http://news.esra.ir
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌هر نعمتی كه خدا عطا میكند، رحمتی از او است
--------------------------------------------
◼️هر نعمتی كه خدای تعالی به انسان میدهد مصداقی از رحمت خدا است، زيرا حاجتی از انسان را برطرف میسازد، در حالی كه خود انسان استحقاق آن را ندارد و طلبكار از خدای تعالی نيست.
◽️معنای آيه ۹ سوره هود این است که: اگر ما به انسان چيزی از نعمتهايی كه انسان، متنعم به آن است بدهيم و سپس از او بگيريم، دچار ياس و نوميدی میشود، تا اين حد كه گويی بازگشت مجدد آن نعمت را غير ممكن میداند، آن گاه به كفران نعمت ما میپردازد، تو گويی خود را طلبكار ما در آن نعمت میدانسته و آن را حق ثابت خود میپنداشته كه ما محكوم به دادن آن هستيم، و گويا اصلا ما را مالك آن نعمت نمیدانسته، پس انسان طبعا بگونهای است كه هنگامی چيزی از او گرفته میشود مايوس میگردد و كفران میورزد.
◻️انسان وقتی به نعمتی میرسد بر ديگران فخرفروشی میكند، با اينكه فخر، مخصوص كرامت و فضيلتی است كه خود انسان برای خود كسب كرده باشد، نه فضايلی (از قبيل زيبايی، خوشقامتی، سلامت، ثروت و هر نعمت ديگر كه) به انسان داده شده است. پس، از فخرفروشی اينگونه انسانها فهميده میشود كه او نعمت را از خودش و اختيار آن را به دست خودش میداند نه به دست ديگری، و كسی را سراغ ندارد كه نعمت را از او سلب كند، و يا گرفتاريهايی كه داشته به او برگرداند، و به اين جهت است كه به ديگران فخر میفروشد.
-------------------------------
پ.ن : با توجه به فقره ای از تعقیبات نماز مغرب که :اللَّهُمَّ مَا بِنَا مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنْكَ اصولاً تمام نعمت ها از جانب خداست ، پس محلی برای فخر فروشی نیست زیرا کسی که اساس وجودش از خداست ، پس فضیلت های اکتسابی اگرچه به ظاهر شخص کسب کرده اما در باطن آن هم مستند به خدای سبحان است .
👁🗨 @rahighemakhtoom
📚برش هایی از تفسیر المیزان آیات هشتم و نهم سوره مبارکه هود
#محرم
گل وقت نماز.m4a
11.02M
📌نگذار گل نمازت پژمرده شود!
باز خوانی صفحه ای از کتاب چهل حدیث حدیث ۲۷ حضرت امام روح الله خمینی ره در باب فراغت وقت و وقلب برای ارتباط با حضرت دوست..
وقت داشتید گوش کنید🙏
🔈ارائه کننده: خادم صفحه قرآنی #رحیق
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📚تفسیر سوره مدّثر
📝نگاشت: (20) تفسیر آیه 31
⭐️⭐️⭐️
وَ مَا جَعَلْنَا أَصحَب النَّارِ إِلا مَلَئکَةً وَ مَا جَعَلْنَا عِدَّتهُمْ إِلا فِتْنَةً لِّلَّذِینَ کَفَرُوا لِیَستَیْقِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَب وَ یَزْدَادَ الَّذِینَ ءَامَنُوا إِیمَناً وَ لا یَرْتَاب الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَب وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ لِیَقُولَ الَّذِینَ فی قُلُوبهِم مَّرَضٌ وَ الْکَفِرُونَ مَا ذَا أَرَادَ اللَّهُ بهَذَا مَثَلاً کَذَلِک یُضِلُّ اللَّهُ مَن یَشاءُ وَ یهْدِی مَن یَشاءُ وَ مَا یَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّک إِلا هُوَ وَ مَا هِیَ إِلا ذِکْرَی لِلْبَشرِ(31)
31- ماءموران دوزخ را جز فرشتگان (عذاب ) قرار ندادیم ، و تعداد آنها را جز برای آزمایش کافران معین نکردیم ، تا اهل کتاب (یهود و نصاری ) یقین پیدا کنند ، و ایمان مؤمنان افزوده شود ، و اهل کتاب و مؤمنان (در حقانیت این کتاب آسمانی ) تردید به خود راه ندهند ، و کافران بگویند : خدا از این توصیف چه منظوری دارد ؟ (آری ) اینگونه خداوند هر کس را بخواهد گمراه می سازد و هر کس را بخواهد هدایت می کند ، و لشکریان پروردگارت را جز او کسی نمی داند ، و این جز هشدار و تذکری برای انسانها نیست .
⏪تفسیر :
🔰این عدد ماءموران دوزخ برای چیست ؟
🔻همانگونه که در آیات قبل خواندیم خداوند عدد خازنان و ماءموران دوزخ را نوزده نفر (یا نوزده گروه ) ذکر می کند ، و نیز خواندیم که ذکر این عدد سبب گفتگو در میان مشرکان و کفار شد ، و گروهی آن را به باد سخریه گرفتند ، و تعداد کمی آنها را دلیل بر این پنداشتند که غلبه بر آنها کار مشکلی نیست !
آیه مورد بحث که طولانی ترین آیه این سوره است به آنها پاسخ می گوید و حقایق بیشتری را در این زمینه روشن می سازد .
نخست می فرماید : ((ما اصحاب آتش (ماءموران عذاب ) را جز فرشتگان قرار ندادیم )) (و ما جعلنا اصحاب النار الا ملائکة ) .
▪️▪️تعبیر به (اصحاب النار) در آیات قرآن مجید بسیار ذکر شده و همه جا به معنی (دوزخیان) است جز در اینجا که به معنی (خازنان دوزخ) ضمنا ذکر این تعبیر درباره آنها نشان می دهد که (سقر) در آیات گذشته به معنی تمام دوزخ است و نه بخش خاصی از آن▪️▪️
▫️فرشتگانی نیرومند ، پر قدرت و به تعبیر قرآن ((غلاظ)) و ((شداد)) خشن و سخت گیر که تمام گنهکاران در برابر آنها ضعیف و ناتوانند .
▫️سپس می افزاید : ((ما تعداد آنها را جز برای آزمایش کافران قرار ندادیم )) (و ما جعلنا عدتهم الا فتنة للذین کفروا) .
▫️این آزمایش از دو جهت بود : نخست اینکه آنها استهزا می کردند که چرا از میان تمام اعداد عدد 19 انتخاب شده ، در حالی که هر عدد دیگری انتخاب شده بود جای همین سؤال وجود داشت .
▫️از سوی دیگر این تعداد را کم می شمردند ، و از روی سخریه می گفتند ما در مقابل هر یک از آنها ده نفر قرار می دهیم ، تا آنها را در هم بشکنیم !
🔺در حالی که فرشتگان خدا چنان هستند که به گفته قرآن چند نفر از آنها مامور هلاکت قوم لوط می شوند و شهرهای آباد آنها را از زمین برداشته زیر و رو می کنند ، و از این گذشته انتخاب عدد نوزده برای خازنان دوزخ نکته هائی دارد که در ضمن آیات قبل بیان شد .
⚡️ادامه دارد....
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom