📌تا نفس می کشیم علم!
اوّلين حرف جامعه را عقل ميزند. خدا را عقل ثابت ميکند، پيغمبر را عقل ثابت ميکند، امام را عقل ثابت ميکند، معجزه را عقل ثابت ميکند. اگر عقل معزول شد، جامعه ميشود جامعه جاهلي. وهم و گمان جاي عقل و علم مينشيند، يک؛ هوس به جاي عدل مينشيند، دو؛ پيغمبر(عليه و علي آله آلاف التّحية و الثّناء) آمد عقل را به جاي وهم و خيال نشاند، يک؛ عدل را به جاي هوس و گرايشهاي جناحي گذاشت، دو؛ فرمود در جاهليت ﴿إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَ ما تَهْوَي الْأَنْفُسُ﴾،حاکم در نظام جاهلي دو چيز است: يکي وهم و خيال و گمان محض، يکي هم ميل. فرمود ما يقين را به جاي گمان نشانديم و گفتيم: ﴿إِنَّ الظَّنَّ لا يُغْني مِنَ الْحَقِّ شَيْئاً﴾و عدل را به جاي هوس نشانديم، گفتيم: «أَعْدَي عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيْكَ»اين ميشود تعليم کتاب و حکمت. ديگر بيشتر از اين و بالاتر از اين فرض ندارد. تا نفس ميکشيم علم.
🌱🌱🌱
📝فرازی از #درسگفتار سوره جمعه جلسه ششم (تمام بحث را در صوت فوق گوش کنید)
آیت الله #جوادی_آملی #تفسیر_سوره_جمعه#سوره_جمعه #جمعه
🔅صفحه تفسیر،قرآن شناسی و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#برشی از تفسیر تسنیم جلد دوم نگاشت :(304)
📌گونه هاى متفاوت تبيين معاد
معاد از برخى جهات همتاى توحيد است،؛ يعنى، فطرت انسان هرگز به زوال و نابودى خود فتوا نمى دهد و هيچ گاه به ياوه بودن نظام كيهانى و بيهوده بودن گستره آفرينش حكم نمى كند و ابدا به مساوى بودن موحد و ملحد و يكسان بودن عادل و ظالم و مانند آن راى نخواهد داد. قهرا محكمه عدل و ميز قضاى حق وجود دارد كه به حسابها رسيدگى مى شود و چون چنين داورى عادلانه در دنيا ميسور نيست، در حيات پس از مرگ خواهد بود. اين معنا به طور اجمال در سويداى دل هر صاحبدلى پس از مرگ خواهد بود. اين معنا به طور اجمال در سويداى دل هر صاحبدلى وجود دارد. بر همين اساس، قرآن كريم معاد را همانند مبدا به انحاى گونه گون بازگو مى كند. گاهى بدون ذكر دليل ؛ مانند آيه محل بحث و گاهى با سوگند؛ مانند: (زعم الذين كفروا ان لن يبعثوا قل بلى و ربى لتبعثن ثم لتنبؤ ن بما عملتم) و زمانى با اقامه برهان. قسم اخير بر اثر تنوع براهين به اقسام متعدد به حسب تعدد حدود منقسم مى شود كه هر يك در جاى مناسب خود بيان خواهد شد.
🌱🌱🌱
آیت الله #جوادی_آملی #تسنیم #تفسیر_قرآن #سوره_بقره #بقره
@rahighemakhtoom
روابط انسانی، خانواده، پدرومادر ۱۰.mp3
12.82M
📌و اما باور ما-(قسمت 289)
☑️#روابط انسانی- فرزندان و والدین (جلسه دهم)
🔹بررسی آموزه های دینی با نگاه روایت معرفی اسلام به حضرت علی و خدیجه کبری علیهما السلام)
📙 پیامبر صلی الله علیه و آله برای نخستین بار چه معارفی را به نخستین پذیرندگان اسلام آموختند؟!
📼گفتارهای سید خادم صفحه قرآنی رحیق
🌱🌱🌱
#باور_ما
#باور_دینی #حدیث_خوانی #دینشناسی
🔅صفحه تفسير ،قرآن شناسی و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
📌برداشت از آیات ۳ – ۲ #سوره_غافر
🔰#توبه
#سالک و رهپوی #مقصد الهی باید بداند که خدای تعالی کتاب و قرآن را برای #راهنمایی بندگانش نازل فرموده و کسانی که توبه کنند گناهانش را می بخشد و #توبه آنها را #قبول می کند و کسانی که توبه نکنند و به هدایت های قرآن توجه ننمایند مورد #تعقیب شدید پروردگار واقع می شوند زیرا همه باید به سوی او برگردند.
@rahighemakhtoom
هدایت شده از 🎇تماشاگه راز🎇
امام کاظم علیه السلام
"لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِي كُلِّ يَوْمٍ"
"از ما نیست کسی که هر روز حساب خود را نکند."
📚بحار الانوار، ج ۶۷، ص: ۷۲
🌱🌱🌱
پ ن:
#زیست_مومنانه
📌حسابرسی دفتر روزانه زندگی
🔹 حسابرسی خود، یعنی بررسی و ارزیابی رفتار و گفتار، با فرمول و معادلات الهی.
🔹زمان حسابرسی کلی و موکول شده به سر سال نیست بلکه "روزانه" است.آدم زرنگ و باهوش پایان هر روز کارنامه روابط خودش با خدا و مردم و آفرینش را بررسی می کند و منتظر حسابرسی ارباب قانون و دین نمی ماند!
🔹یکی از مهمترین دستاوردهای حسابرسی روزانه با برنامه زندگی کردن،خود مدیریتی،و دور شدن از واکاوی زندگی و اشکالات و کاستی های دیگرانه!
🔹"لیس منا" جمله ای است که بار منفی زیادی دارد.رها کننده"محاسبه روزانه"خود را از همراهی انسان کامل الهی و رشدیافتگان عالم هستی دور کرده است.
🔹روش اهل بیت پیامبر (ع) و پیروان واقعی آنان محاسبه روزانه است و هرکسی این کار را در برنامه روزانه خویش قرار ندهد، از فرهنگ و آموزه های خردورزان و پاکان روزگار دور مانده است.
🔹در دفتر روزانه تمام اقدامات و کارهای خود را مرور کنیم؛ امروز روز چه گفته ایم؟ برخورد های ما چگونه بوده است؟چه رفتارهایی از ما سرزده است؟ و خلاصه تمام اجزای رفتار و گفتار روزانه...
🔹و صد البته خط کش، اندیشه و انگیزه و روش و منش و گفتار و رفتار عالی ترین و پاک ترین انسان های روزگار (پیامبر خدا و امامان علیهم السلام باشد.
🔅🔅🔅
🔅مجال عیش سخنی از جنس زندگی،صفحه زندگی مومنانه را حمایت کنید.
@majaleezendegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌بیانات آیتالله بهجت قدسسره درباره حضرت ولیعصر (عج)
«النَّظَرُ اِلیَ المُصحَفِ عَبادة؛ نگاه کردن به [آیات] قرآن عبادت است». مصحف (قرآن کریم) عدیل خود حضرت حجت سلامالله علیه است، نظر به آن (قرآن)، نظر به امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف است.
🔹ببینید ما از چه چیزهای به این آسانی تغافل میکنیم و غفلت میکنیم..
#قرآن #قران_كريم #آیت_الله_بهجت #عبادت #امام_عصر
🌱🌱🌱
@rahighemakhtoom
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دکتر_رفیعی
🌷دعایی بسیار سرنوشت ساز برای قنوت و تعقیبات نماز 🌷
@rahighemakhtoom
برداشت از آیه ۵ #سوره_غافر #مومن
📌حرف های بیهوده تاوان دارد
#سالک الی اللّه و #رهپوی مقصد الهی نباید درباره سخنان پیامبران و آیات صریح قرآن به بحث و #جدل بیهوده بپردازد که بخواهد با این شیوه نادرست #حقیقت را از بین ببرد. زیرا در این صورت مورد مجازات پروردگار واقع می شود.
🌱🌱🌱
@rahighemakhtoom
تفسیر 419.mp3
9.58M
💢تفسیر سوره مریم جلسه دوم
☑️حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا رنجبر
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده وکاربردی
#استاد_رنجبر #رنجبر #سوره_مریم #مریم
🌱🌱🌱
🎙انتشار تفسیر صوتی استاد رنجبر روزهای دوشنبه
🔅صفحه تفسير،قرآن شناسی و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
#برشی از تفسیر تسنیم(تفسیر تخصصی) جلد دوم نگاشت :(305)
📌مخلوق بودن بهشت و دوزخ(بهشت و دوزخ هم اکنون وجود دارند)
🔹مخلوق بودن جهنم با استفاده از جمله (أُعدّت للكافرين) و مانند آن بازگو شد و مخلوق بودن بهشت گذشته از جمله (أُعدّت للمتقين) كه قبلاً ارائه شد، از جمله (أنّ لهم جنات) نيز استظهار شده است؛ زيرا پيام جمله اخير اين است كه، هم اكنون بهشت در اختيار مؤمنانِ وارسته است، نه آن كه اكنون معدوم باشد و بعد از پيدايش، ملكِ مؤمن صالح شود. چون ظاهر جمله مزبور ملكيّت بالفعل است و مالك آن نيز بالفعل موجود است، مملوكِ آن نيز بايد بالفعل موجود باشد.
📝تذكّر
✅الف: توقّف برخي آثار بهشت بر اعمال صالح مؤمنان در دنيا با اصل وجود سرزمين بهشت و عناصر اصلي آن منافي نيست و آنچه در معراج مشاهده شد مؤيد مدعاست.
✅ب: گاهي در تفسير (أُعدّت للكافرين) احتمال داده مي شود كه ضمير تأنيث به حجاره برگردد، نه به «نار»[ايجاز البيان، (پاورقي تفسير ابن عربي) ج 1، ص 80.]. بنابراين، نمي توان از عنوان اعداد و آمادگي بر وجود فعلي دوزخ استدلال كرد؛ زيرا طبق اين فرض، حجاره آماده است، نه «نار»؛ ليكن اين احتمال گرچه از ناحيه قرب لفظي مرجع ضمير تأييد مي شود، ولي از لحاظ بُعْدِ معنوي تضعيف خواهد شد؛ زيرا محور اصلي بحثْ «نار» است، نه «حجارة»، و همه خصوصيتها درباره آتش مطرح شد، نه درباره سنگهاي دوزخ. از سوي ديگر آيه: (واتقوا النار التي أُعدّت للكافرين)[سوره آل عمران، آيه 131.]، به صورت صريح مرجع ضمير را «نار» مي داند، نه چيز ديگر؛ زيرا غير «نار» چيز ديگري در آيه نيست تا صلاحيت مرجع ضمير تأنيث را داشته باشد.
🌱🌱🌱
آیت الله #جوادی_آملی #تسنیم #تفسیر_قرآن #سوره_بقره #بقره
@rahighemakhtoom