⭕️ نیم نگاهی به اخبار
1️⃣ طی ساعات گذشته، رسانه ها از حمله حزبالله به پایگاه های رژیم صهیونیستی، حمله دوباره آمریکا و انگلیس به غرب یمن،بمباران مواضع کردهای سوریه توسط ترکیه، حمله پهپادی مقاومت عراق به جولان اشغالی و حملات رژیم صهیونیستی به سوریه و لبنان خبر دادند.
2️⃣ «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا در نامهای به «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، خواستار امضای توافقنامه صلح این کشور با جمهوری آذربایجان و پایان درگیریهای چندصدساله میان دو طرف شد.
3️⃣ کاخ سفید طی بیانیهای به طور رسمی اعلام کرد که ۵۰ میلیارد از داراییهای مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین ارسال میشود.
4️⃣ ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان: اوکراین و ناتو میخواهند تمام اروپا را به جنگ با روسیه بکشانند.
5️⃣ سخنگوی کاخ سفید و وزیر دفاع آمریکا مدعی حضور نیروهای کره شمالی در روسیه شدند.
6️⃣ در پی تداوم تنشها در بنگلادش، معترضان برکناری رئیسجمهوری را خواستار شدند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا باید به فلسطین و لبنان کمک کنیم؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر انقلاب: اگر امثال شهید سنوار پیدا نمیشدند که تا لحظهی آخر بجنگند، سرنوشت منطقه یک جور بود، حالا که پیدا شدند یک جور دیگر است.
اگر بزرگانی مثل شهید سیدحسن نصرالله پیدا نمیشدند که جهاد و عقل و شجاعت و فداکاری و از خودگذشتگی را با هم مخلوط کنند و به میدان بیاورند، حرکت یک جور بود، حالا که پیدا شدند، حرکت یک جور دیگر است. ۱۴۰۳/۸/۲
⭕️گروگانگیری در بازار ارز ایران
🔹عمق تراز تجاری ایران و امارات در ۸ سال اخیر ۲۰ برابر منفیتر شد و میزان واردات کالای تهران از ابوظبی در سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۱ میلیارد دلار رسید. این میزان معادل دوسوم همۀ درآمد نفتی کشور در یک سال است.
🔸امارات هماکنون مبدأ واردات یکسوم کالاهای موردنیاز ایران است و اقتصاددان مجید شاکری میگوید که ۸۵ درصد از ارز موردنیاز ایران برای واردات کالا به درهم امارات وابسته است.
🔹بانک مرکزی تاکنون آماری از وابستگی بازار ارز ایران به صرافیهای امارات ارائه نداده اما اخبار غیررسمی بیانگر آن است که واردکنندگان کالا در ایران برای دسترسی به ارزهای رایج از جمله دلار ابتدا باید از طریق صرافیهای اماراتی درهم تهیه کنند.
🔸حالا همزمان با تشدید تنش بین تهران و ابوظبی با محوریت مالکیت جزایر سهگانه، نرخ دلار در تهران روند افزایشی به خود گرفت.
🔹سال ۱۳۹۹ زمانی که صرافیهای امارات در فرآیند حوالههای درهم-دلار اختلال ایجاد کردند، ارز در کف بازارهای ایران جهش کرد.
🔸در یک دهه اخیر ۱۴۰ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران صرف واردات کالا از امارات شده است. این رقم معادل کل هزینۀ توسعه زیرساختهای پایتخت اقتصادی امارات دبی بوده که شامل فرودگاه دبی ورلد سنترال، مترو، جادهها، و مناطق آزاد تجاری مانند منطقه آزاد جبل علی میشود.
🔹تارنمای بینالمللی CFR وابستگی اقتصاد کشور به یک کانال مالی را تهدیدی بزرگ برای اقتصاد دانسته و از این عمل بهعنوان نوعی استثمار در دنیای جدید نام برده است.
📱عراقچی: خورشید در حال طلوع از شرق است، و حقیقتا در حال غروب در غرب
▫️وزیر امور خارجه کشورمان نوشت:
🔹برداشت اصلی: خورشید در حال طلوع از شرق است، و حقیقتا در حال غروب در غرب...
🔸پس از مشورتهای نزدیک با ١١ کشور در عرض کمتر از سه هفته گذشته، رئیس جمهور را در اجلاس سران بریکس در قازان همراهی نمودم.
🔹تبادل نظرهای ثمربخشی با مجموعهای از رهبران کشورها داشتیم، از جمله روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی، امارات و مصر
⭕️هریس: ترامپ ارتشی وفادار به خود میخواهد نه مردم آمریکا
🔹جان کلی رئیس دفتر سابق دونالد ترامپ اعلام کرده است که نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری (ترامپ) یک فاشیست است و ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود گفته بود آدولف هیتلر، رهبر نازیها «اقدامات خوبی انجام داد و او خواهان داشتن ژنرال هایی مانند هیتلر است.
🔸کامالا هریس نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴:اظهارات رئیس دفتر سابق دونالد ترامپ تکان دهنده و غیرقابل قبول بود و نشان داد دونالد ترامپ واقعاً چه کسی است.
🔹این اظهارات از سوی کسانی است که او را بهتر می شناسند و دوش به دوش ترامپ در کاخ سفید خدمت کرده اند.
🔸این بسیار نگرانکننده و فوقالعاده خطرناک است که دونالد ترامپ از آدولف هیتلر استفاده کند. این نشان می دهد که دونالد ترامپ واقعاً چه کسی است.
🔹بیایید روشن کنیم که او چه کسی را دشمن داخلی خود میداند. هرکسی که جلوی او زانو نزند یا جرات انتقاد از او را داشته باشد، در ذهن ترامپ به عنوان دشمن داخلی شناسایی می شود مانند قضات، روزنامه نگاران و مسئولان انتخاباتی غیرحزبی.
🔘بیانات رهبر انقلاب در دیدار دست اندرکاران برگزاری کنگره ملّی بزرگداشت ۹ هزار و ۸۰۰ شهید استان کرمانشاه
▫️حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، کرمانشاه را محل اجتماع و همزیستی نجیبانه اقوام و مذاهب گوناگون و مردم آن را مرزداران صادق و صمیمی ایران خواندند و با تجلیل از آیتالله اشرفی اصفهانی امام جمعه شهید کرمانشاه، گفتند:
🔹مردم و جوانان کرمانشاه به تعبیر رایج خودشان واقعاً پهلوان و آماده دفاع و سینه سپر کردن برای کشور هستند و این ویژگی خود را در مقاطع مختلف از جمله در دفاع مقدس و ایستادگی مقابل تجاوز دشمن بعثی و همچنین قبل از آن در مقابله بهنگام با تجزیهطلبان خائن نشان دادهاند.
🔸ایشان با طرح این سؤال که وظیفه امروز ما در قبال میراث و یاد شهیدان و فداکاری و جانبازی آنان چیست، گفتند: نیاز امروز کشور به روح پیام و نحوه زیست مؤمنانه آن جوانان مخلص کمتر از زمان جنگ نیست چرا که جنگ آن روز جنگی سختافزاری و نمایان بود اما جنگ امروز جنگ ترکیبی است.
🔹رهبر انقلاب با اشاره به پیچیده شدن توطئههای دشمن که ترکیبی از جنبههای سختافزاری و نرمافزاری برای ضربه زدن به ایران است، افزودند: آنها امروز برای مقابله با جمهوری اسلامی هم از سلاح آتشین و هم از عملیات روانی و سلاح فرهنگ استفاده میکنند البته امروز بیتردید صد برابر از زمان جنگ تحمیلی قویتر شدهایم و تواناییهای کشور قابل مقایسه با آن زمان نیست اما صِرف حضور در میدان نظامی و پیشرفتهای خوب در این زمینه کافی نیست بلکه باید بر روی دلها و فکرها و زبانها و جهتگیریها نیز کار مؤثر انجام داد.
⭕️ شکست غرب در تقابل تمدنی پساطوفانالاقصی
🔹تمدنغرب همواره ادعای رعایت حقوق انسانها و حقوق بشر را داشته و دارد. این در حالی است که غرب، تمدن خود را انسانمحور و بر مدار اومانیسم تعریف میکند. در این نگرش، برخی ارزشها و موضوعات همیشه مورد نظر غرب و مردم مغربزمین بوده است. آنان همیشه تأکید داشتهاند که حق حیات انسان ازجمله حقوق عالیه و حق برتر بهشمار میرود. این حق که یک اولویت اساسی است، تحت هیچ شرایط و به هیچ عنوان نباید سلب شود. انسانهای جهان همواره برابر هستند و از حقوق یکسانی برخوردارند.
🔸غرب سالیان سال شعارهای مذکور را تکرار میکرد، اما نکتهای که قابل توجه است نقض این حقوق در یکسال گذشته و طی جنگ اخیر غزه توسط رژیم غاصب صهیونیستی است. در این میان، کشورهای غربی و اروپایی نهتنها اقدامی جهت جلوگیری و ممانعت از جنایات رژیم صهیونیستی نداشتند، بلکه به صراحت از رژیم اشغالگر صهیونیستی و اقدامات تلآویو به شکلی عملی با توجه به تصمیمات و سیاستهاي خود حمایت میکنند و به پشتیبانی صهیونیستهای جنایتکار ادامه میدهند.
🔹در چنین وضعیتی، تمدنی که همیشه شعار انسان و حق حیات سر میدهد و ریشه و اساس خود را انسانمحوری قلمداد میکند، در مواجهه با جنایات علیه مردم غزه و مردم جنوب لبنان و نقض فاحش حقوق بشر، نهتنها اقدامی نداشته بلکه از این حجم از اقدامات وحشیانه نیز حمایت کرده است. از این منظر تمدن غرب با یک بحران و البته پرسش مواجه میشود و آن این است که چرا تمدن غربی که انسان را محور میداند و از حقوق افراد صحبت میکند، مردم غزه و فلسطین را جزو بنیبشر حساب نمیکند و چنانچه حقوق بشر را اولویت و اصل میداند، چرا در راستای احقاق حقوق بشري مردم مظلوم غزه اقدامی انجام نداده و آن را درنظر نگرفته و برعکس آن نيز عمل کرده است. به تعبیری، اتفاقات اخیر تناقضات رفتاری و گفتاری غرب را نشان ميدهد و آن را به چالش ميکشد.
🔸در آن سوی میدان، اگر بخواهیم از تمدن اسلامی سخن بگوییم، تمدن مسلمانان از یک نماد و مؤلفه مهم به نام «هماهنگی» و «همجهتی» برخوردار است. به بیان دیگر، اگر این هماهنگی و همجهتی صورت نگیرد، تمدن اسلامی شکل نخواهد گرفت؛ چرا که امکانش وجود ندارد. وقایع مربوط به فلسطین و غزه در یکسال اخیر موجب شد وحدت و هماهنگی بین مسلمانان ایجاد شود. این رویدادهای تلخ با این حال، مقدمه و زمینهای است تا همگرایی مسلمانان گسترش پیدا کند و در نهایت، بستر و زیرساخت برای تمدن اسلامی فراهم شود.
🖊محمدصادق کوشکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جواد قارایی مستندساز و ایرانگرد:
▫️می خواهم مستندی از ایران با هدف مبارزه با ایران هراسی بسازم و به خاطر عدم حمایت مسئولین، تصمیم به فروش خانهام گرفتهام تا بتوانم هزینهی آنرا تأمین کنم، چون معتقدم "به عنوان یک ایرانی خونم رنگینتر از شهدا نیست"
🔘تكنیك مجادله برای مجادله
🔹یك سنت قدیمی ایرانی هست كه خیلی هم سنت پسندیدهای است و آن هم آشتی دادن آدمهایی است كه با هم اختلاف دارند. اما در حوزه رسانه، یك شگرد رسانهای وجود دارد كه دقیقا بر عكس عمل میكند، یعنی تلاش میكند تا اختلافات معمولی را به دعوا تبدیل كند، این شگرد رسانهای را «مجادله برای مجادله» میگویند.
🧠ذهن خبرنگار رسانههای بیگانه در این شگرد به دنبال قصهگویی است، یعنی همه تلاشاش را میكند تا حوادث غیرمرتبط را به گونهای به یكدیگر ارتباط دهد و از میان آن دعوایی سیاسی درست كند. در شگرد «مجادله برای مجادله» رسانه بیگانه دنبال آن است كه ذهن مخاطب را هر روز با حاشیههایی درگیر كند كه از درون آن نوعی ترس از آینده و نگرانی از بیبرنامگی جامعه بیرون بیاید.