🌤 امام زمان(عج) اگر غايب می شود، ابتدادر دلها غايب می شود و بعد از آن در جامعه؛
☀️و اگر ظاهر می شود، ابتدا بر
دلها ظاهر می شود و بعد از آن بر جامعه.
"استادحائری شیرازی"
👉 @rahnemaa 📝
🔸وقتي امام عصر به ما میفرماید از ولیّ فقیه اطاعت کنيد «وَ أَمَّا الْحَوَادثُ الْوَاقِعَهُ فَارْجِعُوا فِيهَا إِلَى رُوَاهِ حَديثِنَا» يعني چه؟ يعني من هيچ کمکي به او نميکنم؟!
🔸معنايش اين است: من شما را به او ميسپارم و او را من رعايت ميکنم؛ من از او حمايت ميکنم و روي حمايت و ضمانت من ميتوانيد حساب کنيد؛ چون من ميگويم اينکار را بکنيد.
🔸در حديث ديگر، امام صادق (ع) میفرمايد: «فَلْيَرْضَوْا بِهِ حَكَماً فَإِنِّي قَد جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِماً»؛ من ولی فقیه را حاکم قرار دادم؛ يعني روي اين تضمين، ميتواني حساب کني! خدا که انسان را بدون سرپرست قرار نداده است؛ شما که براي خودت امامي قائل هستي ـ هر چند که غائب هست ـ او را عاجز و ضعيف و ناتوان از تأييد نميداني؛ وقتي او فرمان ميدهد که پيروي کن از ولي فقيه، معنايش اين است [که] من هواي او را دارم؛ او زير نظر من است؛ به دليل نظارت من، تو پيروي کن؛ من متعهدم!»
مرحوم #حائری_شیرازی
👉 @rahnemaa
🔰 آیا میدانستید آمریکا هیچ وقت مستقیم با یک نیروی واقعی وارد جنگ نشده!؟
🔸آنها هرگز با شما به صورت گروهى نمى جنگند جز در دژهاى محکم یا از پشت دیوارها، پیکارشان در میان خودشان شدید است، (اما در برابر شما ضعیف!) آنها را متحد مى پندارى، در حالى که دلهایشان پراکنده است این به خاطر آن است که آنها قومى هستند که تعقل نمى کنند.
📚سوره حشر، آیه ۱۴
🔘 راه و راهنما
👉 @rahnemaa
سخنی طلایی از امام سجاد (ع):
فرزند بهترین نعمت است؛ اگر بماند دعایى است حاضر و چون بمیرد، شفاعت کننده اى است که انسان او را پیشاپیش مى فرستد.
مستدرک الوسائل ج۱۵/ص۱۱۲
دعای فرزند در حق والدینش مستجاب است، در قرآن هم آیاتی با مضمون دعا برای والدین وجود دارد.
🔘 راه و راهنما
👉 @rahnemaa 🌸🍃
💟🌸 امام علی(ع) :
🔸هر کس جز اسلام دینی انتخاب کند، به یقین شقاوت او ثابت و پیوند او با خدا قطع و سقوطش سهمگین خواهد بود و سرانجامش رنج و اندوهی بی پایان و شکنجه ای پر درد می باشد.
📚خطبه ١٦١ نهج البلاغه
👉 @rahnemaa
💠یادداشت آیت الله حائری شیرازی پیرامون انسانشناسی
بسم الله الرحمن الرحیم
.
🔹اگر اطلاعات صحیح «انسانشناسی» در کار باشد، میتوان از روی «شرایط»، ناهنجاریهای آینده را پیشبینی کرد؛ اما آنکه از «انسانشناسی» صحیح تهیدست باشد، اول ناهنجاریها را میبیند و بعد به دنبال علتش میگردد و متأسفانه انسان را متأثر از «شرایط» میبیند بهطوریکه گمان میکند انسان با شرایطی سارق میشود و با شرایطی سالم میگردد. درحالیکه عکس این قضیه صادق است. انسان با نیروهایی که با خود دارد میتواند جهت شرایط را به نفع خود تغییر دهد و اینجا دو انسان مطرح میشود؛ انسانی که در وقت کاستیها میخواهد با عبور از قانون و مقررات، مشکل را حل کند و انسانهایی که میخواهند از راهی صحیح که همه استفاده میکنند، استفاده کنند.
.
🔹آنهایی که انسان را نمیشناسند، همهٔ انسانها را به یک چوب میرانند و میگویند: فقر علت دزدی است پس باید با فقر مبارزه شود و بهترین راه آن این است که هنجارشکن را مدتی بازداشت کنند تا زمینهٔ رفع فقر او فراهم شود و شرایط مناسب برای عبور از فقر را پیدا کنند؛ اما آنها که انسان را به دو دسته تقسیم میکنند میگویند: کسی که میخواهد تردستی کند، با آموزش و تغییر شرایط عوض نمیشود.
.
🔹او باید بداند در مقابل هر هنجارشکنی، مجازاتی متناسب با آن است تا از اول بجای اینکه از راه غیرقانونی وارد شود راه قانونی را انتخاب کنند. این دسته میگویند باید با انسان برخورد شود درحالیکه دسته اول میگویند انسان مقصر نیست و معلول شرایط است و باید شرایط را عوض کرد.
.
🔹نتیجهٔ انسانشناسی، اصلاح برخورد انسان با هنجارشکنان میشود. برای دزد جریمهٔ بازدارنده قائل میشود. زندان جریمهٔ بازدارنده نیست بلکه مرکز فحشا و فساد و کانون میکروبها و ریشهٔ بسیاری از بدبختیهاست. قاچاق انسان همریشه در همین ناهنجاریها دارد. ریشهٔ اصلی، فقر نیست بلکه دوشخصیتی بودن انسان است.
.
✅ انسان تک ذاتی نیست، هم «فطرت» و هم «طبیعت» در انسان ذاتی است و انسان بین این دو کشش زندگی میکند. آنکه وقتی فقیر میشود میخواهد از راه قانونشکنی دارا شود «طبیعتگراست» و آنکه میخواهد از راه قانون مشکل را حل کند «فطرتگرا» است. فطرت گرایی باید تشویقات و ترغیبات لازم را داشته باشد و طبیعتگرایی تهدیدات و مجازات و جریمههای بازدارنده. این نوع انسانشناسی مقدمه ورود به بحثهای علوم انسانی است. متأسفانه هرچه انسان میکشد از خود نشناسی است.
والسلام
محی الدین حائری شیرازی
🔘کانال طلوع
👉 @tolooo
🌸 🌷
♦️هانری کربن :
اگر قرآن خرافى بود و از جانب خداوند نبود، هرگز جرأت نمى کرد که بشر را به «علم» و «تعقّل» و «تفکّر» دعوت کند. هیچ اندیشه اى به اندازه قرآن، انسان را به «دانش» فرا نخوانده است، تا آنجا که نزدیک به نهصد و پنجاه بار در قرآن، از «علم» و «عقل» و «فکر» سخن رفته است.
👉 @rahnemaa 📗
✍️ لئو تولستوی: نویسنده و فیلسوف معروف روسی که آموزه هایش سرمشق رهبران بزرگ سیاسی در جهان همچون گاندی بود ، میگوید:
🔸شخص شخیص پیامبر اسلام سزاوار همه گونه احترام و اکرام میباشد. شریعت پیغمبر اسلام به علت توافق آن با عقل و حکمت در آینده عالمگیر خواهد شد.
📗 دکتر گوستاولوبون، اسلام و عرب، ص ۱۵۴ و ۱۵۹
👉 @rahnemaa 📝
⁉️ اصلاحگر یا فسادگر ⁉️
✨چوﻥ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻓﺴﺎﺩ ﻧﻜﻨﻴﺪ، ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﻓﻘﻂ ﻣﺎ ﺍﺻﻠﺎﺡ ﮔﺮﻳﻢ (بقره، ۱۱)
✨ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﻮﺩ ﺁﻧﺎﻥ ﻓﺴﺎﺩﮔﺮﻧﺪ، ﻭلیﺩﺭک نمی ﻛﻨﻨﺪ.(بقره، ۱۲)
🔘کانال راه و راهنما
👉 @rahnemaa
💠حضرت علی (ع) :
🍒 روزگار بدن ها را کهنه و آرزوها را نو می سازد، مرگ را نزدیک و خواسته ها را دور می کند؛ کسی که به مواهب آن برسد سخت خسته می شود و کسی که به آن نرسد رنج می برد.
📗حکمت ۷۲ نهج البلاغه
👉 @rahnemaa 📝
🔸رمضان، ماه زمامداری فطرت بر طبیعت است.
🔸طبیعت انسان تشنه میشود و میخواهد آب بخورد؛ امّا خدا گفته است صبر کن، که حکم فطرت است.
🔸طبیعت میگوید، بخواب اما فطرت میگوید، برای رضای خدا شبی را احیا بدار و با خدای خودت راز و نیاز کن.
🔸طبیعت میگوید غیبت کن و فطرت میگوید کار دیگری بکن، خدا از این کار خوشش میآید؟
🔸وقتی انسان به نفع فطرت فشار آورد و بر طبیعت حکومت کرد،
مهار اسب وحشی را برای فطرت هموار کرده است.
🔸طبیعت انسان هرچه بیشتر کنترل شود، رامتر میشود و هرچه رهایش کنی، وحشی تر.
📝 استاد حائری شیرازی
🔘کانال راه و راهنما
👉 @rahnemaa