🕋📜🕋📜🕋
📜
🕋
#ماه_مبارک_رمضان
#معرفت_حضرت_قرآن (۱۵)-پایان
☑️ القرآن دليلٌ علي المعروف؛ حضرت قرآن، هاديِ خلق (۶)
ا❁﷽❁ا
«اتَّبِعُوا مَنْ لا يَسْئَلُكُمْ أَجْراً وَ هُمْ مُهْتَدُون»؛
از كسانى پيروى كنيد كه از شما اجر و پاداشى نمى خواهند و خود هدايت يافته اند.
﴿ سوره مبارکه یس، آیه ۲۱ ﴾
ا┅═✧❁ 🕋 ❁✧═┅ا
✍️ حقیقت «هدی»، ولایت است و هر کس به میزانی که حامل ولایت و علم نورانی آل محمد (علیهم السلام) باشد، متصف به صفت «مُهتَد» یعنی هدایت یافته خواهد شد و به همان میزان صاحب شأن «هادی» یعنی هدایت گری برای دیگران خواهد بود و اتباع بندگان از هادی، سبب هدایت یافتن ایشان نیز خواهد شد.
▪️ همانگونه که وفق آیه شریفه ۲۱ سوره یس «مُهتدون» یعنی فرستادگان الهی که وظیفه هدایت قوم خود را بر عهده داشتند، از قبل هدایت یافته بودند. زیرا ایشان، نخست، نزد ذات اقدس الهی، مقرّ به عهد ولایت بوده اند، به این سبب هدایت یافته شدند و مأمور به ابلاغ رسالت نزد قوم خود گشتند.
▪️ چنانچه امام کاظم (علیه السلام) فرمودند:
«إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى حَيْثُ خَلَقَ الْخَلْقَ ... قَالَ: أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ؟ قالُوا: بَلى! شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلِينَ، ثُمَّ أَخَذَ الْمِيثَاقَ عَلَى النَّبِيِّينَ، فَقَالَ: أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ؟ ثُمَّ قَالَ: وَ أَنَّ هَذَا مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ أَنَّ هَذَا عَلِيٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ؟ قَالُوا: بَلَى! فَثَبَتَتْ لَهُمُ النُّبُوَّةُ» (۱).
▪️ و نیز از رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم) مرویست که فرمودند:
«و الّذی نفسی بیده ما تنبّأ نبي قَطّ الا بمعرفته و الاقرار لنا بالولایة» (۲).
👈 بر این اساس، اصطفای فرستادگان الهی، بر اساس اقرار ایشان به عهد ولایت بوده است. و به تبع، درجات ایشان نیز به میزان حمل شان از ولایت بوده است.
👈 به واسطه اقرار به عهد ولایت بوده است که فرستادگان الهی، متصف به شأن مُهتدون شده اند؛ سپس در این دنیا عهده دار هدایت قوم خویش و هادی آنان بوده اند؛ «فهم مهتدون».
رسالت و نبوت پیامبران نیز چیزی جز ادای عهدی که به آن بلی گفته و بر آن اساس جزء «مهتدون» به شمار می روند، نمی باشد. چرا که حضرات والیان امر و صاحب ولایت الله، هادیان مطلق عالم هستند و هر فرستاده الهی، مامور به هدایت مردم به سوی ایشان بوده است.
▪️ چنانچه از امام حسن عسکری (علیه السلام) روایت شده که فرمودند:
«إِنَّ وَلاَيَةَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ هِيَ اَلْغَرَضُ اَلْأَقْصَى وَ اَلْمُرَادُ اَلْأَفْضَلُ، ما خَلَقَ اَللَّهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِهِ وَ لاَ بَعَثَ أَحَداً مِنْ رُسُلِهِ إِلاَّ لِيَدْعُوَهُمْ إِلَى وَلاَيَةِ مُحَمَّدٍ وَ عَلِيٍّ وَ خُلَفَائِهِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ، وَ يَأْخُذَ بِهِ عَلَيْهِمُ اَلْعَهْدَ لِيُقِيمُوا عَلَيْهِ وَ لِيَعْمَلَ بِهِ سَائِرُ عَوَامِّ اَلْأُمَمِ» (۴)؛
ولایت محمد و آل محمد (علیهم السلام) هدف نهایی و برترین مقصود الهی از آفرینش است. خداوند متعال کسی را نیافریده و پیامبری را مبعوث ننموده، مگر برای اینکه آنان را به ولایت محمد و آل محمد (علیهم السلام) دعوت کند. و آن ذات اقدس از همۀ آنان پیمان گرفته که بر عهد خود پایداری کنند، ولایت را اقامه کنند و تودۀ مردم را به سوی آن برانگیزند و به آنان ولایت را تعلیم دهند.
بنابراین تبعیت تنها از کسانی جایز است که خود هدایت یافته باشند و مردم را به حق و حقیقت هدایت یعنی ولایت محمد و آل محمد (علیهم السلام) هدایت کنند.
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱) بحار الأنوار، ج۲۶، ص۲۷۹؛ الكافي، ج۲، ص ۸
(۲) بحارالانوار، ج ۴۰، ص۹۵
(۳) سوره مبارکه یونس، آیه ۳۵
(۴) التفسير المنسوب إلى الإمام العسکري عليه السلام، ج ۱، ص ۳۷۹
🕋
📜
🕋📜🕋📜🕋
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء۱۵
بسم الله الرحمن الرحیم
✨وإِذْ قُلْنَا لَکَ إِنَّ رَبَّکَ أَحَاطَ بِالنَّاسِ وَمَا جَعَلْنَا الرُّؤیَا الَّتِی أَرَیْنَاکَ إِلاَّ فِتْنَةً لِّلنَّاسِ وَالشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِی القُرْآنِ وَنُخَوِّفُهُمْ فَمَا یَزِیدُهُمْ إِلاَّ طُغْیَانًا کَبِیرًا ✨
✨و (یاد کن) هنگامی را که به تو گفتیم: به راستی پروردگارت بر مردم احاطه دارد و آن رؤیایی را که به تو نمایاندیم و (نیز) آن درخت لعنت شده در قرآن را جز برای آزمایش مردم قرار ندادیم و ما آنان را بیم میدهیم، ولی جز بر طغیان بیشتر آنها نمی افزاید✨
📗سوره مبارکه اسرا آیه ۶۰
🔸 از امام صادق (علیه السّلام) روایت شده که پیامبر (صلّی الله علیه و آله) در مدینه در خواب دیدند که چهارده میمون از منبر او بالا میروند یکی بعد از دیگری. وقتی بیدار شدند رؤیایشان را برای یارانشان تعریف کردند. آنها از تعبیر خواب پرسیدند و فرمودند: بعد از من، بر این منبر گروهی از قریش مینشینند که اهل و شایسته آن نیستند. امام صادق (علیه السّلام) فرمود: منظور، بنی امیّه است.
📗البرهان ج ۵ ص ٨٧٧
🔸 طبرسی گفته است: پیامبر (صلّی الله علیه و آله) در خواب دیدند بوزینه هایی از منبر او بالا و پایین میروند. این خواب، او را بسیار غمگین و اندوهناک ساخت. سهل بن سعید این ماجرا را از پدرش تعریف کرده و سپس گفته است: این حدیث از امام محمّد باقر و امام صادق (علیه السّلام) روایت شده است. و گفته اند: بر اساس این تأویل در آیه «وَالشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِی القُرْآنِ» منظور، بنو امیّه است.
📗 مجمع البیان، ج ۶، ص ۲۶۶.
❇️حلَبی از زُراره و حُمران و محمد بن مُسلِم نقل کرده است که گفته اند: از امام صادق (علیه السلام) درباره آیه «وَمَا جَعَلْنَا الرُّؤیَا الَّتِی أَرَیْنَاکَ» پرسیدیم و ایشان فرمود: پیامبر (صلی الله علیه و آله) در خواب دید که مردانی بر روی منبرها میروند و مردم گمراهانه تکرار میکنند: زُرَیق، و زُفَر (لعنه الله علیهما).
📗 تفسیر عیاشی، ج ۲، ص ۳۲۰، ح ۹۵.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء۱۵
بسم الله الرحمن الرحیم
🔆 یوْمَ نَدْعُو کُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ فَمَنْ أُوتِیَ کِتَابَهُ بِیَمِینِهِ فَأُوْلَئِکَ یَقْرَؤُونَ کِتَابَهُمْ وَلاَ یُظْلَمُونَ فَتِیلًا
🔆(یاد کن) روزی را که هر گروهی را با پیشوایشان فرا میخوانیم. پس هر کس کارنامه اش را به دست راستش دهند. آنان کارنامه خود را میخوانند و به قدر نخک هسته خرمایی به آنها ستم نمی شود.
📗سوره مبارکه اسرا آیه ٧۱
💠 از امام صادق (علیه السلام) روایت شده است که فرمود:
⚜️آیا خدا را شکر نمی کنید که روز قیامت هر قومی همراه کسانی که ولایتشان را پذیرفته فرا خوانده میشوند؟ ما به پیامبر پناه میبریم و شما به ما.
📗 مناقب، ج ۳، ص ۶۵.
💠یوسف قَطّان در تفسیر خود از شُعبه، از ابن عباس روایت کرده است که در تفسیر آیه: «یَوْمَ نَدْعُو کُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ» گفته است:
👈🏻وقتی روز قیامت فرا رسد خداوند آن امامان هادی، و روشنگران تاریکیها و اسوههای پرهیزکاری و تقوا، امیر المؤمنین، حسن و حسین (علیهم السلام) را میآورد و سپس به آنها گفته میشود: شما و شیعیانتان از پل صراط بگذرید و بی حساب وارد بهشت شوید،
👈🏻سپس امامان و رهبران فِسق و پلیدی را- که به خدا سوگند! - یزید (لعنه الله علیه) یکی از آنهاست، میآورند و به او گفته میشود: دست یارانت را بگیر و بی حساب به جهنم بروید.
📗 مناقب، ج ۳، ص ۶۵.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨