فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عاملی: لغو اجرای سند ۲۰۳۰ از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔻حدود ۲۹ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای گذشته در دولت قبل بر زمین مانده بود؛ مجموعه این مصوبات در اختیار آیتالله رئیسی، رئیس جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و بعد از طی کردن یک فرآیند، هفت مصوبه ابلاغ و دیگر مصوبات در دست بررسی است
🔻«لغو اجرا سند ۲۰۳۰» از جمله این مصوبات بود که توسط رئیس جمهور به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
❇️◾️❇️◾️❇️◾️❇️
#انسی_با_حضرت_قرآن
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
✨أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ قِیلَ لَهُمْ کُفُّواْ أَیْدِیَکُمْ وَ أَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَ آتُواْ الزَّکَاةَ فَلَمَّا کُتِبَ علَیْهِمُ الْقِتَالُ إِذَا فَرِیقٌ مِّنْهُمْ یَخْشَوْنَ النَّاسَ کَخَشْیَةِ اللّهِ أَوْ أَشَدَّ خَشْیَةً وَ قَالُواْ رَبَّنَا لِمَ کَتَبْتَ علَیْنَا الْقِتَالَ لَوْلا أَخَّرْتَنَا إِلَی أَجَلٍ قَرِیبٍ قُلْ مَتَاع الدَّنْیَا قَلِیلٌ وَ الآخِرَةُ خَیْرٌ لِّمَنِ اتَّقَی وَ لاَ تُظْلَمُونَ فَتِیلاً ✨
▪️آیا ندیدی کسانی را که به آنان گفته شد دست از جنگ بدارید و نماز را برپا کنید و زکات بدهید ولی همین که کارزار بر آنان مقرر شد، بناگاه گروهی از آنان از مردم ترسیدند، مانند ترس از خدا یا ترسی سخت تر و گفتند: پروردگارا! چرا بر ما کارزار مقرر داشتی؟ چرا ما را تا مدتی کوتاه مهلت ندادی؟ بگو: برخورداری (از این) دنیا اندک و برای کسی که تقوا پیشه کرده آخرت بهتر است و (در آن جا) به قدر نخ هسته خرمایی بر شما ستم نخواهد رفت *
📗سوره مبارکه نسا آیه ٧٧
🏴 از محمد بن مسلم، از امام باقر (علیه السلام نقل کرده که فرمود: به خدا سوگند، مثل روز روشن است که عمل حسین بن علی (علیه السلام) حتماً خیر امت اسلام بوده است و به خدا سوگند، آیه «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ قِیلَ لَهُمْ کُفُّواْ أَیْدِیَکُمْ وَأَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّکَاةَ» هم برای این نازل شده که حتماً طاعت و فرمانبرداری از امام منظور است.
آنها خواستار جنگ بودند «فَلَمَّا کُتِبَ علَیْهِمُ الْقِتَالُ» با امام حسین (علیه السلام) «وَقَالُواْ رَبَّنَا لِمَ کَتَبْتَ علَیْنَا الْقِتَالَ لَوْلا أَخَّرْتَنَا إِلَی أَجَلٍ قَرِیبٍ» «نُّجِبْ دَعوَتَکَ وَنَتَّبِع الرُّسُلَ»(سوره مبارکه ابراهیم آیه ۴۴. ) تا دعوت تو را پاسخ گوییم و از فرستادگان (تو) پیروی کنیم] و خواستند این امر تا قیام امام زمان (علیه السلام) به تأخیر بیفتد.
📗 کافی، ج ۸، ص ۳۳۰، ح ۵۰۶.
🏴عبدالله بن جعفر، از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده که:
👈 تفسیر این آیه «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ قِیلَ لَهُمْ کُفُّواْ أَیْدِیَکُمْ» با حسن (علیه السلام) معنا دارد
👈 و «وَأَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّکَاةَ فَلَمَّا کُتِبَ علَیْهِمُ الْقِتَالُ» با حسین (علیه السلام) معنا می یابد.
📗تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۲۸۴، ح ۱۹۵
❇️◾️❇️◾️❇️◾️❇️
راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
#سالروز_شهادت_امام_حسن (سلام الله علیه)
حضرت السید الزکی مولانا امام حسن بن علی (علیهما السلام) ضمن خطبه ای در بيان علل تشريع احكام و ارتباط آن با ولايت اهل بيت عصمت و طهارت (علیهم السلام اجمعین) فرمودند:
«... َ لَوْ لَا مُحَمَّدٌ وَ الْأَوْصِيَاءُ مِنْ وُلْدِهِ كُنْتُمْ حَيَارَى كَالْبَهَائِمِ لَا تَعْرِفُونَ فَرْضاً مِنَ الْفَرَائِضِ وَ هَلْ تُدْخَلُ قَرْيَةٌ إِلَّا مِنْ بَابِهَا»؛
اگر حضرت محمد و جانشينان ایشان نبودند، شما چون بهائم سرگردان بوده، به هيچيك از واجبات الهى آگاهى نداشتيد. آيا مى توانيد به خانهاى غير از در آن وارد شويد؟!
📓 علل الشرائع، ج1، ص 250
راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
❇️🏴❇️🏴❇️
◾️قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) :
وَ أَمَّا الْحَسَنُ فَإِنَّهُ ابْنِي وَ وُلْدِي وَ مِنّی... إِنِّي لَمَّا نَظَرْتُ إِلَيْهِ تَذَكَّرْتُ مَا يَجْرِي عَلَيْهِ مِنَ الذُّلِّ بَعْدِي فَلَا يَزَالُ الْأَمْرُ بِهِ حَتَّى يُقْتَلَ بِالسَّمِّ ظُلْماً وَ عُدْوَاناً فَعِنْدَ ذَلِكَ تَبْكِي الْمَلَائِكَةُ وَ السَّبْعُ الشِّدَادُ لِمَوْتِهِ وَ يَبْكِيهِ كُلُّ شَيْءٍ.. فَمَنْ بَكَاهُ لَمْ تَعْمَ عَيْنُهُ يَوْمَ تَعْمَى الْعُيُونُ وَ مَنْ حَزِنَ عَلَيْهِ لَمْ يَحْزَنْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَحْزَنُ الْقُلُوب وَ مَنْ زَارَهُ فِي بَقِيعِهِ ثَبَتَتْ قَدَمُهُ عَلَى الصِّرَاطِ يَوْمَ تَزِلُّ فِيهِ الْأَقْدَامُ
◾️پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :
«.. و اما حسن (علیه السلام)، او پسرم و فرزندم و از من است.. چون به او بنگرم، به یاد مصائبی می افتم که پس از من بر او وارد آید، یکی پس از دیگری تا آنکه در آخر از روی ظلم و دشمنی ، با سمّ به شهادتش می رسانند. پس ملائکه و آسمانهای هفتگانه و کلّ شیء بر او می گرید ؛.. هر که بر او بگرید، روزی که چشمان کور است، نابینا نخواهد بود ؛ و هرکه بر او محزون شود ، روزی که قلوب محزون است غمگین نخواهد بود؛ و هرکه او را در بقیع زیارت کند، روزی که قدم ها بر صراط می لغزد، ثابت قدم خواهد بود» .
📓بحارالانوار، ج۲۸ ص ۳۷
❇️🏴❇️🏴❇️
راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
♨ سومین گام حرکت تهران بهسوی شرق
*سید ابراهیم رئیسی در نخستین سفر خارجی خود بهعنوان رئیسجمهور ایران، به دوشنبه پایتخت تاجیکستان سفر خواهد کرد. این سفر بنا به دعوت رسمی دولت تاجیکستان که ریاست دورهای سازمان شانگهای را بر عهده دارد، برای شرکت در اجلاس شانگهای انجام میشود. نشست سالیانه سران دولتهای عضو سازمان همکاری شانگهای قرار است ۲۵ و ۲۶ شهریورماه برگزار شود.
👈 گزاره تحلیلی
1⃣ سازمان همکاری شانگهای یک سازمان میاندولتی در نظام بینالملل است که برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان باهدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایهگذاری شد. چین و روسیه نقش اصلی و تعیینکننده در این سازمان دارند و جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۵ عضو ناظر این سازمان است. سازمان همکاریهای شانگهای ازجمله معدود سازمانهایی با ماهیت امنیتی و نظامی و حتی اقتصادی است که «حوزه تمدنی آنگلوساکسونی» به آن راه ندارد.
2⃣ حضور رئیسجمهوری اسلامی ایران در اجلاس شانگهای از این نظر دارای اهمیت است که مراحل عضویت ایران در این سازمان مهم منطقهای را نهایی خواهد کرد. موانع سیاسی برای عضویت ایران در پیمان شانگهای برداشته شده و به گزارش روزنامه کامرسانت چاپ مسکو از مقامهای آگاه روسی، «ایران به عضویت سازمان همکاری شانگهای درخواهد آمد و مراحل عضویت ایران در این سازمان در اجلاس آتی دوشنبه اعلام میشود». سازمان شانگهای یکی از نمونههای موفق ائتلافهای منطقهای در دنیا است؛ نقش موازنهدهنده در صحنه بینالملل بهخصوص در مقابل ناتو و آمریکا دارد؛ از آمریکا خواسته است که تمام نیروها و پایگاههای نظامی خود را از سرزمین تمام کشورهای عضو خارج کند. طبیعی است که حضور دائم ایران در شانگهای که با سیاستهای کلان کشور در حوزه روابط خارجی، بهویژه «احیای نگاه به شرق» منطبق است، دربردارنده فرصتهای راهبردی برای ایران است. کما اینکه با توجه به همکاریهای گسترده اعضای آن در حوزههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی، بازرگانی، پولی- بانکی، انرژی و فرهنگی، قطعاً فضای مناسبتری را برای تعاملات بینالمللی جمهوری اسلامی و رشد و شکوفایی اقتصادی کشور فراهم خواهد آورد.
👈 نکته پایانی
«شکستن انحصار غرب» در روابط خارجی ایران که بهویژه در ۸ سال گذشته تشدید شده و «ایجاد توازن و تنوعبخشی در حوزه روابط خارجی» بهخصوص از طریق احیای نگاه به شرق و گسترش تعاملات خارجی با چین، روسیه، هند و کشورهای آسیایی، یکی از «راهبردهای مهم» است که در دولت رئیسی در دستور کار قرار گرفته است. پس از امضای سند جامع مشارکت راهبردی ۲۵ ساله با چین و آمادگی برای عقد توافق مشابه با روسیه، عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، «گام سوم» تعیینکننده در حرکت تهران در چهارچوب احیای نگاه به شرق محسوب میشود که قطعاً مزایای منحصربهفردی در ابعاد اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی برای ایران خواهد داشت.
✍ حمید خوشآیند
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی