11.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ببینید| ماجرای رفتار پیامبر با یک فرد عصبانی
➕ توصیه به اطرافیان خود درباره جذب مردم
#رهبر_معظم_انقلاب
#امام_خامنه_ای
#ولادت_پیامبر_اعظم
#آغاز_هفته_وحدت
#راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
دیدار جامعه روحانیت با رئیس جمهور
#راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
✨وَ الشَّمْسِ وَ ضُحاها
(سوره شمس، آيه ۱)
حضرت قرآن در آیه اول سوره مبارکه شمس، از قیام حضرت بقیة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به «ضحو شمس» تعبیر می نماید.
حضرت صادق الائمه (علیه اسلام) ذیل شریفه فوق فرمودند:
▫️«وَ الشَّمْسِ وَ ضُحاها» الشَّمْسُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ ضُحَاهَا قِيَامُ الْقَائِمِ لِأَنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ قَالَ «وَ أَنْ يُحْشَرَ النَّاسُ ضُحًى» (سوره طه، آيه ۵۹)
مقصود از شمس، وجود مقدس امیرالمومنین علی (علیه السلام) است و منظور از ضحو (تابش) خورشید، قیام حضرت قائم (علیه السلام) است؛ چرا که خداوند عزوجل در آيه ۵۹ سوره مبارکه طه می فرماید: « و همه مردم آن هنگام که تابش خورشید بلند است، گرد هم جمع شوند»
📓 تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، ص: ۷۷۷؛إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات ؛ ج۵؛ ص۱۹۲؛البرهان في تفسير القرآن، ج۵، ص: ۶۷۲؛إلزام الناصب في إثبات الحجة الغائب عجل الله تعالى فرجه الشريف ؛ ج۱؛ ص۱۰۱
ضحو شمس، زمانی است که ظهور شمس و بهره مندی خلق از تابش آن، تام و تمام می گردد و لذا از قیام حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) که زمان به ظهور و بروز رسیدن ولایت ولی الله الاعظم (علیه السلام) در اتم وجه بر زمین است، به «ضحو شمس» تعبیر شده است.
چنانکه شریفه ۶۹ سوره مبارکه زمر «مُشرق شدن زمین» را به واسطه «ربّ زمین» یعنی وجود مقدس امام معرفی می کند و طبق کلام نورانی حضرات معصومین (علیهم السلام)، این امر با قیام حضرت قائم (علیه السلام) در تام ترین وجه خود به بروز و ظهور می رسد.
وَ أَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها وَ وُضِعَ الْكِتابُ وَ جيءَ بِالنَّبِيِّينَ وَ الشُّهَداءِ وَ قُضِيَ بَيْنَهُمْ بِالْحَقِّ وَ هُمْ لا يُظْلَمُون
(سوره زمر، آیه ۶۹)
إِنَّ قَائِمَنَا إِذَا قَامَ أَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها وَ اسْتَغْنَى الْعِبَادُ عَنْ ضَوْءِ الشَّمْسِ وَ ذَهَبَتِ الظُّلْمَةُ
هنگامی که قائم ما (علیه السلام) قیام نماید، زمین به نور ربّش روشن می شود و مردم از نور خورشید آفاقی بی نیاز شده و ظلمت از بین می رود.
📓 الغيبة (للطوسي)/ كتاب الغيبة للحجة ؛ النص ؛ ص۴۶۸؛ الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد ؛ ج۲ ؛ ص۳۸۱
لذا ضحو شمس در وجه دیگر اشاره دارد به از بین رفتن ظلمت و تاریکی؛ یعنی ازاله اولاد البغایا و اعداء آل محمد (علیهم السلام) که با امر قیام حضرت قائم آل محمد (علیهم السلام) محقق می گردد.
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
#راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
در وجه ای دیگر، ضُحی، زمانی است که شمس در کاملترین صورت ضحو و تابش خود قرار دارد. بدین جهت است که از «ضُحی» به زمان ظهور عام آفاقی تعبیر می شود.
چرا که وجود مقدس امام، مطابق فرمایشی از کلام امیرالمومنین علی (علیه السلام) ، همچون شمسی است که بر قلوب عارفان، اشراق دارد:
الْإِمَامُ .. شَمْسٌ مُشْرِقَةٌ فِي قُلُوبِ الْعَارِفِينَ
📓بحار الأنوار ؛ ج۲۵ ؛ ص۱۷۰
یکی دیگر از وجوه تسمیه دوران ظهور به «ضحی» ، حشر خلق در آن دوران است. مطابق شریفه ۵۹ سوره مبارکه طه «وَ أَنْ يُحْشَرَ النَّاسُ ضُحًى» (سوره طه، آيه ۵۹) گرد هم جمع شدن تمامی خلق به زمان ضحو خورشید موکول شده و حضرت صادق الائمه (علیه السلام)، در بیان وجه تسمیه قیام حضرت بقیةلله الاعظم (ارواحنا فداه) به «ضحی»، به این آیه مبارکه استناد دادند: ضُحَاهَا قِيَامُ الْقَائِمِ لِأَنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ قَالَ «وَ أَنْ يُحْشَرَ النَّاسُ ضُحًى» (سوره طه، آيه ۵۹).
حشر خلق یعنی مبعوث شدن آنان از قبر و حیّ شدن پس از آنکه در حالت موت بوده اند. یکی دیگر از معنای حشر، دور هم جمع شدن و گردآمدن در کنار هم است. حقیقت این امور، با قیام حضرت قائم (علیه السلام) به وقوع می پیوندد ؛ زمانی که قلوب به واسطه اشراق نور معرفت به امام، از حالت موت خارج شده و حیّ می شوند و لذا اهل حق حول حق و اهل باطل حول باطل گردهم جمع شده و متحد می گردند.
چنانکه در احادیث وارد شده آنچه که سبب حیات قلب میّت می شود، حکمت، یعنی معرفت به امام هر عصر و زمانی است:
إنَّمَا ذَلِكَ بِمَنْزِلَةِ الْحِكْمَةِ الَّتِي هِيَ حَيَاةٌ لِلْقَلْبِ الْمَيِّتِ
📓نهج البلاغه،خطبه ۱۳۱
عن أبي عبد الله (عليه السلام): قوله: وَ لَقَدْ آتَيْنا لُقْمانَ الْحِكْمَةَ؟ قال: «اوتي معرفة إمام زمانه.
📓تفسير القمي،ج۲،ص ۱۶۱؛البرهان في تفسير القرآن ؛ ج۴ ؛ ص۳۶۶
با بالا رفتن عقول است که معرفت خلق به وجود مقدس امام بالا می رود و لذا محقق شدن ظهور عام آفاقی، دوران مشرق شدن قلوب با نور معرفت به امام است. احیاء قلوب، همان حشر خلق است که از حالت موت یعنی کفر، به حیات یعنی ایمان، در آمده و در پیشگاه حضرت ربّ الارض محشور شده و قائم می شوند.
وَ عَنَتِ الْوُجُوهُ لِلْحَيِّ الْقَيُّومِ وَ قَدْ خابَ مَنْ حَمَلَ ظُلْما (سوره طه، آیه ۱۱۱)
البته آنان که گوشی برای شنیدن و چشمی برای دیدن و قلبی برای دریافت حقیقت ندارند، در حالت موت باقی مانده و زمان زوال و هلاکت آنان فرا می رسد.
عن أبي جعفر عليه السلام : «أَمْواتٌ غَيْرُ أَحْياءٍ» يعني كفار غير مؤمنين
📓تفسير العياشي ؛ ج۲ ؛ ص۲۵۶؛بحار الأنوار؛ ج۳۱ ؛ ص۶۰۷
بنابراین حضرت قرآن در آیه اول سوره مبارکه شمس که به ضحو شمس، قسم یاد می نماید، در یک بطن و معنا دلالت دارد بر زمان ظهور تام شمس یعنی زمان به ظهور و بروز رسیدن حقیقت توحید بر زمین که همان ولایت ولی الله الاعظم (علیه السلام) می باشد. آن زمان که با بالا رفتن عقول ، تابش انوار معرفت امام بر قلوب خلق تام گردیده و قلوبی که استعدادی برای حیّ شدن داشته باشند، از موت و کفر خارج شده و حیّ می گردند . لذا «ضحی» زمان حشر خلق و محشور شدن آنان است.
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
#راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ نیکوترین الگو | پیوندهای محبت
#رهبر_معظم_انقلاب
#امام_خامنه_ای
#پیامبر_نیکوترین_الگو
@video_khamenei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ: امام خمینی: تحت مراقبت امام زمان (عج) هستید
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
أتى أَمْرُ اللَّهِ فَلا تَسْتَعْجِلُوهُ سُبْحانَهُ وَ تَعالى عَمَّا يُشْرِكُون
(سوره نحل، آيه ۱)
در چندین آیه از آیات حضرت قرآن، خداوند عزوجل حقیقت معنای إتيان و استیفای أمر الله را «قیام و خروج حضرت قائم المنتظر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) معرفی می نماید.
«أتى أَمْرُ اللَّهِ..» :
حضرت جعفر بن محمد الصادق (علیه السلام) ذیل آیه اول سوره مبارکه نحل، بیان نمودند که مقصود از أمر الله، أمر قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است :
هُوَ أَمْرُنَا يَعْنِي قِيَامَ قَائِمِنَا آلَ مُحَمَّدٍ أَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ لَا تَسْتَعْجِلَ بِهِ حَتَّى يُؤَيِّدَهُ اللَّهُ بِثَلَاثَةِ أَجْنَادٍ الْمَلَائِكَةِ وَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الرُّعْبِ وَ خُرُوجُهُ ع كَخُرُوجِ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلم وَ ذَلِكَ قَوْلُهُ تَعَالَى- كَما أَخْرَجَكَ رَبُّكَ مِنْ بَيْتِكَ بِالْحَقِ .
آن امر ماست یعنی امر قیام قائم ما آل محمد (علیهم السلام)، که خداوند امر فرموده که قبل از موعد به وقوع نپیوندد، تا اینکه خداوند عزوجل ایشان را با سه گروه از جنود یعنی ملائکه، مؤمنین و رعب (ترس در دل اعداء) تأیید و یاری ساخته و خروج او همانند خروج رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم) باشد.
📓الغيبة( للنعماني) ؛ النص ؛ ص۱۹۸؛تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة ؛ ص۲۵۶
و نیز فرمودند:
أَوَّلُ مَنْ يُبَايِعُ الْقَائِمَ علیه السلام جَبْرَئِيلُ يَنْزِلُ فِي صُورَةِ طَيْرٍ أَبْيَضَ فَيُبَايِعُهُ ثُمَّ يَضَعُ رِجْلًا عَلَى بَيْتِ اللَّهِ الْحَرَامِ وَ رِجْلًا عَلَى بَيْتِ الْمَقْدِسِ ثُمَّ يُنَادِي بِصَوْتٍ طَلِقٍ تَسْمَعُهُ الْخَلَائِقُ أَتى أَمْرُ اللَّهِ فَلا تَسْتَعْجِلُوهُ
اولین کسی که با ایشان (حضرت بقیة الله الأعظم) بیعت می نماید، جناب جبرئیل است که پس از بیعت، با ندایی بلند که همه خلائق آن را بشنوند، فریاد می زند: «أمر الله فرا رسید ...» (سوره نحل، آیه ۱).
📓كمال الدين و تمام النعمة ؛ ج۲ ؛ ص۶۷۱؛البرهان في تفسير القرآن ؛ ج۳ ؛ ص۴۰۴
لذا ظهور عام آفاقی حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) همان ظهور تام أمر خداوند عزوجل بر روی زمین است.
با این ظهور، آمریت ای که اعداء الله (در ظاهر) بر زمین داشته اند، از آنان سلب شده و مطلقِ أمر، لِلّه می گردد؛ یعنی تمام أمر از آنِ حضرت أمرالله بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) می شود که خود حقیقت معنای أمر الله در مطلق وجه اند.
«و ظَهَرَ أَمْرُ اللَّهِ..» :
در شریفه ۴۸ سوره مبارکه توبه می خوانیم:
لَقَدِ ابْتَغَوُا الْفِتْنَةَ مِنْ قَبْلُ وَ قَلَّبُوا لَكَ الْأُمُورَ حَتَّى جاءَ الْحَقُّ وَ ظَهَرَ أَمْرُ اللَّهِ وَ هُمْ كارِهُون
اعداء الله همواره قبل از این ( قبل از ظهور تام امر الله) سعی در ایجاد فتنه و معکوس جلوه نمودن حقیقت امور داشته اند، تا اینکه حق رسید و امر الله ظاهر گردید در حالی که از آن کراهت داشتند.
و حضرت صاحب العصر و الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در یکی از توقیعات شریفه از ناحیه مقدسه شان به جناب مهزیار، با استناد به این شریفه بیان نمودند:
... ظَنَنْتُمْ أَنَّ اللَّهَ قَدْ قَطَعَ السَّبَبَ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ خَلْقِهِ كَلَّا مَا كَانَ ذَلِكَ وَ لَا يَكُونُ حَتَّى تَقُومَ السَّاعَةُ وَ يَظْهَرُ أَمْرُ اللَّهِ وَ هُمْ كارِهُونَ
آیا گمان نمودید که خداوند عزوجل اتصال مابین خود و خلقش را قطع نموده است!؟ نه اینگونه نبوده و نخواهد بود تا زمان فرارسیدن «الساعة» (که دلالت بر قیام حضرت قائم علیه السلام دارد) و امر الله ظاهر گردد، در حالی که اعداء از آن کراهت دارند
📓بحار الأنوار ؛ ج۵۳ ؛ ص۱۸۵
ظهور تام امر الله بر زمین و جاری و ساری شدن حق، جز با «جاء الحق» ممکن نیست. با بارز شدن حق، پوچ بودن آمریت اعداء و حاکمیت و فرمانروایی و سلطنتی که به ناحق بر زمین پیدا کرده اند، ظاهر گردیده و امر الله ظهور می یابد و حق بر زمین جاری و ساری می شود.
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
#راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
بدین جهت است که در برخی از آیات حضرت قرآن، از ظهور امر الله، به فرارسیدن عذاب و موت بر اعداء تعبیر شده است ، یعنی زهق و نابودی ظلم و باطل.
«يَأْتِيَ أَمْرُ رَبِّكَ..» :
در شریفه ۳۳ سوره مبارکه نحل می خوانیم:
هَلْ يَنْظُرُونَ إِلاَّ أَنْ تَأْتِيَهُمُ الْمَلائِكَةُ أَوْ يَأْتِيَ أَمْرُ رَبِّكَ كَذلِكَ فَعَلَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ ما ظَلَمَهُمُ اللَّهُ وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُون
آیا جز این را انتظار می کشند که ملائکه نازل شده و یا امر پروردگارت فرا رسد، آنانکه پیش از تو بوده اند اینگونه عمل نموده و خداوند به آنان ظلم نفرمود، بلکه خود به خویشتند ظلم کردند (سوره نحل، آيه ۳۳)
ذیل این شریفه بیان شده که مقصود از إتيان امر پروردگار، واقع شدن عذاب و موت بر کفار و خروج حضرت قائم (علیه السلام) است:
هَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا أَنْ تَأْتِيَهُمُ الْمَلائِكَةُ أَوْ يَأْتِيَ أَمْرُ رَبِّكَ من العذاب و الموت و خروج القائم (عليه السلام)
📓البرهان في تفسير القرآن ؛ ج۳ ؛ ص۴۱۹
«أَتاها أَمْرُنا لَيْلاً أَوْ نَهاراً..» :
شریفه ۲۴ سوره مبارکه یونس نیز اشاره می نماید که با إتيان و استیفای امر الله که همان قیام به سیف است، پوچ بودن آمریت و سلطنت و فرمانروایی اعداء به بروز و ظهور رسیده و سراب بودنشان بر همگان اثبات می گردد: حَصيداً كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ .
إِنَّما مَثَلُ الْحَياةِ الدُّنْيا كَماءٍ أَنْزَلْناهُ مِنَ السَّماءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَباتُ الْأَرْضِ مِمَّا يَأْكُلُ النَّاسُ وَ الْأَنْعامُ حَتَّى إِذا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَها وَ ازَّيَّنَتْ وَ ظَنَّ أَهْلُها أَنَّهُمْ قادِرُونَ عَلَيْها أَتاها أَمْرُنا لَيْلاً أَوْ نَهاراً فَجَعَلْناها حَصيداً كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُون
(سوره یونس، آيه ۲۴)
حضرت باقرالعلوم (علیه السلام) ذیل این شریفه فرمودند:
أَمَّا آلُ جَعْفَرٍ فَلَيْسَ بِشَيْءٍ وَ لَا إِلَى شَيْءٍ وَ أَمَّا آلُ الْعَبَّاسِ فَإِنَّ لَهُمْ مُلْكاً مُبْطِئاً يُقَرِّبُونَ فِيهِ الْبَعِيدَ وَ يُبَاعِدُونَ فِيهِ الْقَرِيبَ وَ سُلْطَانُهُمْ عُسْرٌ لَيْسَ فِيهِ يُسْرٌ
در زمان سلطنت اعداءالله، پست ترین افراد، مقرب شده و بالا آورده می شوند؛ در مقابل، مقربان درگاه الهی، دور نگه داشته می شوند؛ سلطنت آنان همواره با سختی همراه است و هیچ آسانی و راحتی در آن نمی باشد
حَتَّى إِذَا أَمِنُوا مَكْرَ اللَّهِ وَ أَمِنُوا عِقَابَهُ صِيحَ فِيهِمْ صَيْحَةٌ لَا يَبْقَى لَهُمْ مَالٌ يَجْمَعُهُمْ وَ لَا رِجَالٌ يَمْنَعُهُمْ وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ حَتَّى إِذا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَها وَ ازَّيَّنَتْ الْآيَةَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ فَمَتَى يَكُونُ ذَلِكَ قَالَ أَمَا إِنَّهُ لَمْ يُوَقَّتْ لَنَا فِيهِ وَقْتٌ ..تَوَقَّعُوا هَذَا الْأَمْرَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً
تا آن زمان که خود را ایمن از مکر خداوند عزوجل می دانند، صیحه ای فرا رسیده و مال و نفرات آنها را از بین می برد ؛ سپس به شریفه ۲۴ سوره مبارکه یونس اشاره نمودند و فرمودند: برای این زمان وقت مشخصی تعیین نشده.. اما شما هر صبح و شام منتظر فرا رسیدن امرالله باشید
📓بحار الأنوار ؛ ج۴ ؛ ص۹۹
و حضرت صادق الائمه (علیه السلام) فرمودند مقصود از اتیان امر الله در این شریفه، قیام حضرت قائم (ارواحنا فداه) است که با سیف بر اعداء ظاهر می گردد:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)، قَالَ: نَزَلَتْ فِي بَنِي فُلَانٍ ثَلَاثُ آيَاتٍ: قَوْلُهُ (عَزَّ وَ جَلَّ):
حَتَّى إِذا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَها وَ ازَّيَّنَتْ وَ ظَنَّ أَهْلُها أَنَّهُمْ قادِرُونَ عَلَيْها أَتاها أَمْرُنا لَيْلًا أَوْ نَهاراً يَعْنِي الْقَائِمَ بِالسَّيْفِ ..
📓دلائل الإمامة؛ ؛ ص۴۶۸
بنابراین زمانی جاری و ساری شدن امر الله در تمام وجوه بر زمین ، امکان پذیر است که پوچ بودن آمریت اعداء و کلمة باطل بر اهل زمین بارز و آشکار شده باشد. چنانکه در ادعیه می خوانیم:
أَتى أَمْرُ اللَّهِ فَلَجَتْ حُجَّةُ اللَّهِ وَ غَلَبَتْ كَلِمَةُ اللَّهِ عَلَى أَعْدَاءِ اللَّهِ الْفَاسِقِينَ وَ جُنُودِ إِبْلِيسَ أَجْمَعِينَ
امر الله فرا رسید و حجت خداوند پیروز شد و کلمه خداوند بر اعداء الله و فاسقین و تمامی جنود ابلیس ، غلبه یافت
📓بحار الأنوار ؛ ج۹۱ ؛ ص۳۵۱
با ظهور عام آفاقی حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) است که امر الله در اتم وجه ، بر زمین جاری و ساری شده و ظاهر و بارز می گردد. لذا حقیقت معنای اتيان و استیفای امر الله در آیات حضرت قرآن، قیام حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) است.
⚜▫️⚜▫️⚜▫️⚜
#راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝