*دو اتفاق جالب*
همزمان با شیوع #کرونا در ایران و امریکا دو اتفاق جالب و متفاوت افتاد. در هر دو کشور بخشی از مردم نگران شدند و به دنبال ماسک و... رفتند اما در امریکا علاوه بر هجوم به فروشگاه ها برای خریدهای بهداشتی، صفهای طولانی برای " *خرید اسلحه*" نیز تشکیل شد! اتفاقی که روزنامه امریکایی "لسآنجلس تایمز" درباره آن نوشت: " *مردم آمریکا از نگرانی به وجود آمدن قحطی در اثر# کرونا، جهت خرید اسلحه و دفاع از خود مقابل اسلحه فروشی ها صف بستهاند.*"
پیام این اتفاق ساده این است که آمریکاییها قبل از مبتلا شدن به کرونا، نگرانی مهمتری دارند و آن ترس از غارت شدن منازل و اموالشان توسط خودشان است! در حالی که از همان روزهای اول شیوع کرونا در *ایران، بخشی از مردم شبها مشغول ضدعفونی کردن اماکن عمومی بودند و روزها مشغول ساخت ماسک و تهیه مواد شوینده برای پخش رایگان بین سایر مردم.*
اما این دو رفتار متفاوت، اتفاقی و بدون پشتوانه تاریخی و نظری نیست. امریکای امروز که تحت تحریم هیچ کشوری نیست اما مردمانش از ترس غارت شدن توسط همدیگر، با کوچکترین احساس خطری صف خرید اسلحه تشکیل میدهند نتیجه سالها نظریه پردازی درباره "غارت" است. اساسا وجود خود امریکا نتیجه یک استعمار بزرگ و قتل عام وحشیانه سرخپوستان بومی و مهاجرت اروپایی ها به این سرزمین است و امریکای قرن ۲۱ که خود را رهبر تمدن غرب میداند، در همین چند صد سال قبل پدرانی به نام " *توماس هابز" داشته که عصاره نگاهش به انسان این بوده که "انسان گرگ انسان است."*
جمله معروفی از این فیلیسوف انگلیسی وجود دارد که میگوید: " *هر کس باید از طریق زور یا تزویر بر همه آدمیان تا آنجا که میتواند سلطه بیابد تا حدی که دیگر هیچ قدرتی به اندازه کافی نیرومند نباشد که وی را در خطر بیفکند و این لازمه صیانت ذات آدمی است"* (ص ۱۵۷. لویاتان هابز. ترجمه بشیریه)
حالا این نگاه به انسان را مقایسه کنید با نگاه اسلام که انسان را *"اشرف مخلوقات"* میداند و کشتن حتی یک انسان بی گناه را مساوی با کشتن تمام انسانها توصیف میکند. (سوره مائده، آیه ۳۲)
از این بحث چه نتیجه ای میخواهم بگیرم؟ *دعوای ما با غربی ها دقیقا بر سر همین مفاهیم است. بر سر تمدن سازی است. تمدنی که از نوع نگاهش به انسان تا سایر مفاهیم "متفاوت" است وگرنه کیست که واقعا باور کند دعوای ایران و امریکا بعد ازتسخیر سفارت امریکا یا موضوع هسته ای شروع شد؟ ما در یک نبرد همه جانبه تمدنی با امریکا هستیم که برجام و fatf و... نیز کوچکترین قطعات پازل آن هستند. *حقیقت دعوای ما با این تمدن وحشی و تمامیت خواه، بر سر تعریف انسان و انسانیت است*. ما چهل سال است زیر سخت ترین تحریمها هستیم اما با کرونا نیز خود را نباختیم و نشان دادیم در کمک به هم سبقت میگیریم، درست نقطه مقابل ما وحوشی که با شروع هر بحران، اول صف اسلحه فروشی هایشان شلوغ میشود تا به مثابه گرگهای درنده، آماده دریدن یکدیگر شوند. والسلام : میرزا علینظر ممبینی
رسانه های غربی و عبری و عربی تبلیغات گسترده و پر حجمی را درباره ضرورت این اعزام و نیاز حیاتی ایران به حضور آنان تدارک دیده و با آب و تاب فراوان به آن پرداختند ! و از کشور و کادر درمانی کشورمان ــ با عرض پوزش ــ چهره ای درمانده و وامانده به نمایش گذاشتند !
وی افزود: تا آنجا اطلاع داریم , وزارت بهداشت و وزیر محترم و فداکار آن , آقای دکتر نمکی و معاونین ایشان با اعزام این گروه موافق نبوده اند و بسیاری از متخصصان برجسته و پاکباخته کشورمان نیز حضور آنان را غیر ضروری و حتی اهانت به کادر درمانی ورزیده و جان برکف میهنمان می دانند که مخصوصاً در ماجرای اخیر حماسه ای مثال زدنی از تخصص و تعهد را رقم زده اند . بنابراین سئوال این است که این خطا و یا دستکم , این بی احتیاطی خطرناک نسبت به جان و سلامت مردم را چه کسانی مرتکب شده اند و این پزشکان ظاهراً “بدون مرز “ ! از کدام مرز اجازه ورود گرفته اند و آیا با غرض همراه نیستند ؟!
شریعتمداری در پایان گفت: همین دیروز رهبر معظم انقلاب درباره ادعای کمک آمریکا به ایران برای مقابله با ویروس کرونا , به این نکته دقیق و عالمانه اشاره داشتند که ; “ به آمریکاییها هیچ اعتمادی نیست زیرا ممکن است داروهایی را ارسال کنند که ویروس را در ایران شایعتر و یا ماندگار کند و یا حتی ممکن است افرادی را بهعنوان درمانکننده بفرستند تا ببینند اثرگذاری این ویروسی را که گفته می شود بخشی از آن فقط مخصوص ایران ساخته شده، چگونه بوده و اطلاعات خود را تکمیل و دشمنی خود را بیشتر کنند “ . آمریکا می داند که در ایران جائی ندارد و حضورش ناممکن است ولی آیا فرانسه همواره با توطئه های آمریکا علیه ایران اسلامی همراه نبوده است و آیا مکرون با صراحت اعلام نکرده است که از تمامی طرح های آمریکا علیه کشورمان حمایت می کند ؟!
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، در واکنش به اعزام پزشکان بدون مرز به کشورمان گفت: شاید این برداشت درباره «اعزام پزشکان بدون مرز “ به کشورمان بدبینانه تلقی شود ولی بدبینی اگر برخاسته از احتیاط باشد نه فقط ناشایسته نیست که “ شرط عقل “ نیز هست . کمک رسانی و همدردی با دیگران، هنگامی که پای فاجعهای در میان است یکی از بدیهیترین نشانههای انسانیت و نوعدوستی است و صد البته شایسته تقدیر و تمجید . اما اگر نشانههای قابل توجهی به این احتمال دامن بزند که نوعدوستی و همدردی یاد شده پوششی برای اهداف غیر انسانی است، نباید جانب احتیاط را از دست داد، مخصوصاً هنگامی که پای سلامت و جان انسانها در میان باشد .
شریعتمداری تصریح کرد: دولت فرانسه کارنامه سیاهی در دشمنی و کینه توزی علیه ایران اسلامی و مردم این مرز و بوم دارد که حتی فهرست آن نیز به درازا میکشد . فرانسه در سال ۱۹۷۴ (۱۳۵۵) با دریافت وام یک میلیارد دلاری از ایران متعهد شد که ۱۰ درصد مالکیت کارخانه بزرگ غنی سازی اورانیوم ( اورودیف) را به کشورمان واگذار کند که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تعهد خود را نادیده گرفت و حتی حاضر نشده است بدهی خود را به ایران پس بدهد . فرانسه در جنگ تحمیلی انبوهی از تسلیحات پیشرفته و مدرن را در اختیار صدام گذاشت که جنگنده های پیشرفته میراژ ۲۰۰۰ , سوپر اتاندارد , بمب های شیمیائی از جمله آنهاست و حتی مطابق اسناد موجود به صدام پیشنهاد بمب اتم نیز داده بود .میزان ارسال جنگ افزارهای مدرن از فرانسه به عراق تا آنجا بود که آلن فریدمن نوشته بود اگر ارسال سلاح از فرانسه به عراق متوقف شود , صدام ظرف ۳ هفته نابود خواهد شد .
مدیرمسئول روزنامه کیهان ادامه داد: در سال های ۱۳۶۲ و ۱۳۶۳ انستیتو “مریو “ فرانسه خون های آلوده به ویروس H I V ( ویروس ایدز) به ایران فرستاد که ۹۷۶ بیمار هموفیلی را مبتلا کرده بود ــ توجه کنید که این خون های آلوده در اوج جنگ تحمیلی و در حالی فرستاده شده بود که فرانسه همزمان , مدرن ترین تسلیحات کشتار جمعی را نیز در اختیار صدام گذاشته بود ــ فرانسه به سازمان منافقین که رسماً و علناً به ترور هزاران تن از مردم ایران اعتراف کرده است پناهندگی سیاسی داد و هنوز هم اصلی ترین پایگاه این گروه تروریست است .
وی افزود: هیچ گروه تروریستی و هیچیک از دشمنان ایران اسلامی را نمی توان نام برد که در فرانسه پایگاه و دفتر و دستک نداشته باشد! در جریان فتنه آمریکائی اسرائیلی ۸۸ دولت فرانسه رسما از فتنه گران که آشکارا شعار براندازی می دادند حمایت کرد و نیکلا سارکوزی رئیس جمهور وقت فرانسه اعلام کرد در انتخابات تقلب شده! و فرانسه باهمه توان از جنبش سبز ــ بخوانید پادو های رسماً اعلام شده آمریکا و اسرائیل ــ حمایت می کنیم! دولت فرانسه در جریان مذاکرات هسته ای سخت ترین و کینه توزانه ترین مواضع را علیه ایران داشت . فرانسه در سال ۲۰۱۲ طرح تحریم فرآورده های نفتی ایران را به اتحادیه اروپا پیشنهاد کرد که نهایتا با اصرار فاویوس از سوی این اتحادیه پذیرفته و عملیاتی شد و … دهها نمونه دیگر از کینه توزی ها و دشمنی های آشکار فرانسه علیه ایران و ایرانیان که شرح آن مثنوی هفتاد من کاغذ است و به درازا می کشد .
شریعتمداری گفت: اکنون باید از مسئولانی که با اعزام این گروه به کشورمان موافقت کرده اند پرسید در حالی که فرانسه بارها ــ و در عمل ــ دشمنی و کینه توزی خود علیه مردم ایران را نشان داده است , آقایان با چه تضمینی به گروه اعزامی یاد شده اجازه ورود به کشورمان را داده اند ؟! و با کدام دلیل قابل قبولی حضور آنان را بیرون از دشمنی های پی درپی آنها ارزیابی کرده اند؟! آقایان باید توضیح بدهند با کدام عقل سلیم و نگاه عاقلانه ای می توان به دولتی که بارها علیه جان مردم ایران دست به توطئه زده است اعتمادکرد ؟! آیا تحویل انبوه سلاح های کشتار جمعی به صدام برای قتل عام مردم ایران نبوده است ؟! آیا با ارسال خون های آلوده به ایران قصد جان مردم کشورمان را نداشته اند ؟! آیا حمایت آشکار از تمامی گرو های تروریستی که آشکارا به قتل مردم بی گناه کشورمان اعتراف داشته و دارند, آقایان را در پذیرش این گروه به تردید نینداخته است ؟!
مدیرمسئول روزنامه کیهان ادامه داد: از سوی دیگر , ورود این گروه به ایران در حالی است که پزشکان و کادر درمانی جمهوری اسلامی ایران ضمن آن که در سطح جهان از برجسته ترین ها هستند , در مقابله با ویروس کرونا نیز از آمریکا و اروپا پیش گرفته اند و بسیار بعید است که پزشکان اعزامی تخصصی همپای آنان داشته باشند . آمریکا و اروپا هم اکنون اعتراف می کنند که از توان و تجهیزات لازم برای مقابله با کرونا برخوردار نیستند و حتی در تشخیص بیماران مبتلا به کرونا نیز مشکلات فراوان تخصصی دارند .گفتنی است هنوز تیم پزشکان بدون مرز به ایران اعزام نشده بودندکه
✍نامه صریح سردبیر عصرایران به رئیس جمهور: جان شما از کارمندان عزیزتر است؟ / واقعاً چه در سر دارید؟ چه راهکاری می خواهید رو کنید که دنیا به آن نرسیده؟!
🔹️سردبیر عصرایران در نامه ای خطاب به رئیس جمهور، از اقدامات ناکافی او برای مهار کرونا، به ویژه از عدم تعطیلی ادارات و سازمان های دولتی و عمومی انتقاد کرد.
متن کامل نامه به حسن روحانی چنین است:
🔹️جناب آقای حسن روحانی
رئیس جمهور محترم
سلام
با تبریک سال نو و قدردانی از زحماتی که تا کنون برای مهار کرونا کشیده اید، بی هیچ مقدمه دیگری سراغ اصل مطلب می روم:
- شما جلسات تان را از پاستور به حافظیه منتقل کرده اید تا فضای بزرگ تری داشته باشید و بتوانید با رعایت فاصله بهداشتی مناسب از یکدیگر، بنشینید و کرونا نگیرید.( در عکس ها مشخص است که نزدیک ترین فرد به شما در فاصله دو متری تان نشسته است)
- شما کارهایتان را از طریق ویدئو کنفرانس پیگیری می کنید
- مجلس شورای اسلامی مدت هاست که تعطیل است و تنها دو بار جلسه مجازی برگزار کرده
- مجلس خبرگان رهبری اجلاس اسفندماه خود را به تعویق انداخته است
- مجمع تشخیص مصلحت نظام و شوراهای متعدد موجود در ساختارهای حکومتی تعطیل هستند...
و حالا چند سوال: پس چرا کارمندان دولت را تعطیل نمی کنید؟ جان شما از کارمندان عزیزتر است؟ آیا کارمندان هم می توانند مثل شما در اتاق های بزرگ و با فواصل دو متری از یکدیگر و ارباب رجوع مستقر شوند و با ویدئو کنفرانس کار کنند؟
آیا همه کارمندان مثل شما خودروی اختصاصی دارند تا بدون نگرانی از کرونا، از پارکینگ خانه تا پارکینگ اداره بروند یا اکثرشان مجبورند مسیر خانه تا اداره و بالعکس را با تاکسی و اتوبوس و... طی کنند و در کل مسیر نگران این باشند که نکند از فرد کناری شان کرونا بگیرند؟
🔹️آقای روحانی!
انگلیس، آمریکا، روسیه، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، مجارستان، نیوزیلند، یونان،استرالیا، اردن، گرجستان، آذربایجان، لبنان، تونس، ژاپن، هند و بسیاری دیگر از کشورها، مقررات سختگیرانه ای، از قرنطینه کامل تا مجازات نقدی و حتی بعضا زندان برای ترددهای شهری و غیرشهری وضع کرده اند چون می دانند در شرایطی که نه واکسنی برای کرونا وجود دارد و نه دارویی، تنها راه عقلانی و انسانی برای نجات جان شهروندان شان، همین محدودیت هاست.
اما شما همچنان شرایط را شبه عادی جلوه می دهید، با صراحت می گویید اصلا قرنطینه ای نخواهیم داشت، ادارات را تعطیل نمی کنید، با اصنافی بدون ضرورت فعال اند برخورد نمی کنید، محدودیت ترددهای شهری وضع نمی کنید، جلوی سفرهای بین شهری را نمی گیرید و... .
واقعاً این وضعیت با شرایط قبل ازکرونا چه تفاوتی دارد؟!
تا کی قصد دارید توصیه درمانی کنید؟!
واقعاً چه در سر دارید؟ چه راهکاری می خواهید رو کنید که دنیا به آن نرسیده؟!
مردم از این همه بی عملی نگرانند.
🔹️آقای رئیس جمهور!
شما به عنوان یک روحانی بهتر از من می دانید که بی توجهی به جان مردم که منجر به مرگ شان شود، چه عقوبتی دارد. حتما بیشتر از من نیز به قبر و قیامت باور دارید.
حال از شما می پرسم اگر از بین کارمندانی که امروز بی هیچ نیاز واقعی کشور، مجبور شدند سر کار بروند، حتی یک نفرشان مبتلا به کرونا شده باشد و بمیرد، چه پاسخی در دادگاه الهی خواهید داشت؟!
می دانید که سیستم اداری تا ۲۰ فروردین هر سال عملا کار چندانی انجام نمی دهد. حال بر اساس کدام منطق و محاسبه عقلانی به این نتیجه رسیدید که اگر میلیون ها کارمند و خانواده آنها را در معرض ابتلا به کرونا و مرگ قرار دهید، با صرفه تر از تعطیلی ادارات در اول سال است؟!
شما موظف هستید که توضیح دهید و مردم را قانع کنید آقای حقوقدان!
🔹️رییس جمهور محترم!
اگر خدای ناکرده شما به کرونا مبتلا شوید، قاعدتا بهترین خدمات درمانی را دریافت خواهید کرد اما مردم عادی که این روزها به حکم شما مجبورند از قرنطینه خارج شوند، نگران سرنوشت شان در صورت ابتلا هستند.
کادرهای درمانی خسته اند و امکانات نیز پاسخگوی سونامی کرونا نیست. پس چرا نمی گذارید مردم به توصیه خودتان برای ماندن در خانه عمل کنند؟
چرا از اعلام آمادگی نیروهای مسلح برای کنترل و محدودسازی ترددها استقبال نکردید و از این شرایط برای ارتقاء همدلی ها و همکاری ها بهره نبردید؟
واقعا جان مردم و سلامت روانی شان چقدر برایتان اهمیت دارد؟
🔹️آقای روحانی!
به حکم ضرورت و به حرمت حیات انسان، ادارات و سازمان هایی را که ارائه خدمات شان فوریت ندارد تعطیل کنید و به پویش مردمی #درخانه_بمانيم بپیوندید.
در پناه حق باشید
جعفر محمدی
سردبیر عصر ایران و یکی از دهها میلیون ایرانی که نگران سرزمین شان هستند
تهران - ۵ فروردین ۱۳۹۹
asriran.com
@MyAsriran
👈نظرات مردم در این لینک:
https://www.asriran.com/0031Ns
📎 #بازنشر به مناسبت پخش سریال پایتخت ۶
🔺صدا و سیما و گناه نابخشودنیِ "مرجعیتبخشی" به بازیگران
🔹چرا بازیگران سینما و تلویزیون، به اندازهای مرجعیت اجتماعی یافتهاند که در بزنگاههای مهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقشهای اساسی و بعضا تعیین کننده ایفا میکنند؟ آیا آنان شایستگی چنین جایگاهی را در جامعه دارند؟
🔹پیش از پاسخ به این سوال، باید در شخصیت بازیگران دقیق شویم. بازیگر کیست؟ بازیگر در واقع هنرمندی است که میتواند ذهن خود را در اختیار نویسنده و جوارح خود را در اختیار کارگردان بگذارد تا به دستور آنها بگوید و بجنبد. بازیگر به اختیار خود نه سخنی میتواند بگوید و نه حرکتی میتواند بکند.
اواخر سال ۱۳۹۷ اتفاقی افتاد که اشاره به آن، در لمس بیشتر این معنی به ما کمک میکند. وقتی خشایار الوند، نویسنده سریال پایختت چهره در نقاب خاک کشید، دیدیم که کل پروژه متوقف شد؛ نقی معمولی با رفتن خشایار الوند دچار مرگ مغزی شد و از سیروس مقدم که مسئول تنظیم حرکات جوارح او بود نیز، کاری برای احیایش برنیامد. آقای مقدم حرف جالبی در تلویزیون زد و گفت من تجربه از دست دادن عوامل را در میانه کار دارم و پس از فوت خانم پوپک گلدره، بازیگر دیگری را جایگزین کردم. اما نویسنده را نمیتوان جایگزین کرد و آقای مقدم هم نتوانست. نویسنده خالق همه شخصیتهای فیلم و داستان فیلم است و جایگزین ندارد.
🔹حال پرسش اینجاست که چرا علاقه مردم به شخصیت نقی معمولی-که مخلوق ذهن خشایار الوند است- آقای محسن تنابنده را تبدیل به سلبریتی میکند و او در مسائل گوناگون از موضع و جایگاه نقی معمولی اظهار نظر میکند؟ آیا او این حق را دارد؟ آیا تبدیل شدن بازیگران به صاحبنظران اجتماعی، سوء استفاده و سرقت شخصیت محبوبی نیست که نویسنده خلق کرده است؟
🔹پاسخ این سوالات البته روشن است. اما چه چیزی باعث شده است که بازیگران، به چنین جایگاهی در اجتماع برسند؟ به نظر میرسد مقصر اصلی در این سرقت شخصیتی، سیاستگذاران و تصمیمگیران سازمان صدا و سیما هستند. سازمان صدا و سیما به جای اینکه بیینده را از این وهم در بیاورد که آنچه دیده است، فیلم است و آنکه بازی میکند، در حال اجرای دستورات نویسنده و کارگردان است، در فضای خارج از فیلم بیشتر به وهم اینهمانی معمولی-تنابنده دامن میزند.
وقتی گاه و بیگاه، در برنامههای مناسبتی، بازیگر میهمان است و مجری از علائق و سلایقش تا نظراتش درباره مسائل گوناگون از او سوال میکند، روشن است که این بازیگر دچار توهم صاحبنظر بودن در امور گوناگون جامعه خواهد شد. درباره خوانندگان محترم نیز مسئله همین است. حنجره خوبی دارند و توانستهاند مفهومی که شاعر میسراید و با وزنی که او ساخته، صدایی بسازند، اما گاه شخصیت شاعر را به سرقت میبرند و چنان رفتار میکنند که گویی آنچه خواندهاند، سخن خود آنهاست.
🔹وقتی این توهم، هم در بازیگر و هم در مردم، ایجاد شد، بازیگران یا به استخدام سیاسی درمیآیند و در بزنگاههای سیاسی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، یا اینکه دوز این توهم در جامعه چنان بالا میزند که بازیگران سیاستمدار میشوند.
🔹این وضعیت متوهمانه، حاصل نگاه تفرجگاهی به جای نگاه دانشگاهی به صدا و سیماست. هدف صدا و سیما نباید سرگرم کردن مردم و گذراندن وقت آنها باشد، بلکه هدف باید اعتلای سواد و فهم و درک و آگاهی مردم باشد. سلبریتیپروری و مرجعیتبخشی به آنها، با این اهداف متعالی در تضاد و تناقض است.
🔹خوب است دوستان تصمیمگیر در صدا و سیما، اگر هم بنا دارند به جای دانشمندان و صاحبنظران، عوامل فیلم و سریال را به برنامهها دعوت کرده و از علایق و سلایقشان سوال کنند، به جای بازیگران نویسندگان فیلمنامهها، و به جای خوانندگان، شاعران را دعوت کنند تا درباره آنچه خلق کردهاند با مردم سخن بگویند.
@syjebraily
📌سلام بر هشدارهای کرونا
لطفا با تامل بخوانید...
یک_آیه_یک_تدبر
وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا (7 -فتح)
💥 کرونا!
تو کدامین سرباز نامرئی خدا هستی که در سال موش همه را از ترس جانشان چون موش در لانهی خود پنهان کردهای؟
هر چه هستی و به دست هر که و برای هر چه درست شدهای من نمیدانم، ولی این را میدانم که بدون اذنِ خدا وقتی برگی از درختی نمیافتد تو هم بدونِ اذن خدا نمیتوانی جان یک نفر را بگیری، چه زیرکانه و ماهرانه از دست نخبگان دوران فرار میکنی و در سراسر جهان جولان میدهی.
تو کدامین سرباز نامرئی خدا هستی که همهی خلایق را بدون نگهبان در خانههایشان حبس و زندانی کردهای؟ تو کدامین سرباز خدا هستی که پیشرفته ترین آزمایشگاههای دنیا را در کشتنِ خود عاجز ساختهای؟
وَمَا أَنْتُمْ بِمُعْجِزِينَ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ ۖ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ (22 - عنکبوت)
⚡و شما هرگز خدای قادر مطلق را در زمین و آسمان نمی توانید عاجز کنید و جز خدا نگهبان و یاوری ندارید.
تو کدامین سرباز نامرئی خدا هستی که ما را به یاد خدا و قدرت خدا انداختی؟
يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ
ﺍﻱ ﺍﻧﺴﺎﻥ ! ﭼﻪ ﭼﻴﺰﻱ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﺕ ﻣﻐﺮﻭﺭ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ؟انفطار/۶
تو کدامین سرباز خدا هستی که بیسر و صدا و بدونِ این که چشمی بتواند تو را ببیند در قویترین مکانهای محافظت شده توسط نگهبانانِ مسلح نفوذ میکنی؟
🌘 تو کدامین سرباز خدا هستی که زندگی را بر ما چون روز قیامت نمودهای که مادر از فرزند خویش فرار میکند و پدر از فرزندش با فاصله مینشیند که مبادا بمیرد. عبس/۳۴
يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ
ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺁﺩﻣﻰ ﻓﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ، ﺍﺯ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ….
💥 تو کدامین سرباز خدا هستی که چنین عدالتی داری و در کشتن، فقیر و غنی، رئیس و وزیر، کارگر و گدا نمیشناسی؟
تو کدامین سرباز خدا هستی که ثروتمندان، دیگر ثروتشان در بیمارستان خصوصی هم برای دفعِ شرّ تو کفایتشان نمیکند و برای اولین بار ثروتشان را پشتوانهی زندگی خود نمیبینند.
❄ تو کدامین سرباز خدا هستی که لرزه بر تن سهامداران جهان انداختهای و ثروت و سهامشان را یکباره فرو ریختهای؟
♻ تو آمدهای تا خلایق را به جرمشان در خانههایشان بدست خویش زندانی کنی، زندانی به وسعت دنیا بدون هیچ زندانبانی!
💥 هر زندانی باید در زندان، در خلوت خود رود و به گناهی که انجام داده تا زندانی شده است فکر کند. تو آمدهای تا قدرت خالقت را بر مخلوقاتش نشان دهی. آمدهای پاسخ دهی سؤال و رفعِ شبهه کنی کسانی را که میگفتند اگر پولدار باشی درمان میشوی، تمام بیماریها برای فقرا و تمام نعمتها برای ثروتمندان است، اگر پولدار باشی از دنیا لذت میبری و....
🚫 تو آمدهای تا بچشانی بر ما درد خانه نشینی ایتام و نیازمندان و بستگانی را که در اطراف ما سالهای قبل بودند ولی ما آنها را به هر بهانه ای نمیدیدیم در حالیکه از شرم نداشتنِ لباس نو و شیرینی و تنقلات، عید نوروز در خانه، خودشان را حبس میکردند و از عید نفرت داشتند و زمانِ عید در به روی خود میبستند.
✴ تو آمدهای تا مجلس ختمی بر مردگانمان برگزار نکنیم، در تشییع جنازههای همهی ما، فقط چند نفر باشند. مراسم تشییع جنازه و مجلس ختمی برای مردهای درکار نباشد تا همه مردم در مرگ یکسان بمیرند و فقیر و غنی یکی باشند.
❄ تو آمدهای بزرگترین حقیقت زندگیمان را که مرگمان بود بر ما نزدیک کنی و نشانمان دهی که دست از آرزوهای خود برداریم و بدانیم مردن، زیاد هم دور از ما نیست و برای مردن، همیشه رفتن به میدانِ جنگ نیاز نیست، کافی است اینروزها یکبار بازار بروی و ببینی که بازار میدان جنگ است.
العنكبوت/۵۷
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ
💥 تو آمدهای که بر بشر نعمت سلامتیاش را یاد آوری کنی و بگویی خدایِ تو به تو، بدهکار نیست و ای بنده! این تو هستی که به خدایِ خود تا زندهای شکر نعمتش را بدهکاری.
🌘 تو آمدهای که به یاد بیاوری خدایی را که ما فراموشش کرده بودیم و تا مأموریت خود را در سراسر جهان تکمیل نکنی و ما را متنبّه نسازی و خدا را به یادمان نیاوری و به سوی او دلهایمان را برنگردانی، بعید است از ما خداحافظی کنی! الزمر/۳۶
أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ آیا خدا برای بنده اش کافی نیست! ای انسان به درب خانه چه کسانی میروی؟
آمدنت هشدار بود،
ماندنت یادآوری بود،
رفتنت درس عبرت ازخود بجای خواهی گذاشت!!!
اما میدانم، عبرت گیرندگان کم اند و پس از رفتنت، دوباره فراموش می کنن که آمده اند تا قیمتی زندگی کنند نه به هرقیمتی زندگی کنند.
🔹کانون تخصصی مهدویت
sapp.ir/montazerantolooakhorshid_313