⭕️ده اصل اساسی برای کار فرهنگی چیست؟
🔴چهاردهمین گفتگوی مجازی(لایو) انتشارات راهیار با موضوع کتاب «به اضافه مردم» با حضور:
▪️روحالله رشیدی؛ نویسنده کتاب
▪️علیاصغر مرتضاییراد؛ نویسنده و فعال رسانهای
♦️دوشنبه 23 تیر | ساعت 22
♦️ پخش از صفحه اینستاگرام:
instagram.com/raheyarpub
instagram.com/roohollahrashidi4
✅ @raheyarpub
⭕️ایستگاه صلواتی
🔹چندسالی بود که پدر محمدصالح به خاطر کارش نمیتوانست شبها با ما هیئت بیاید. سال گذشته احساس کردم نبودن پدرش و آمدن به قسمت زنانه برایش کسالتآور شده است و دوست ندارد در چنین فضایی قرار بگیرد.
🔹به ذهنم رسید که ایستگاه صلواتی کوچکی راه بیندازم. یک قابلمه بزرگ فرنی پختم. با محمدصالح میز تاشویی جلوی در گذاشتم. ظرفهای فرنی را روی میز چیدم. یک پرچم هم کنارشان گذاشتم. پسرم پشت میز ایستاد تا فرنیها را پخش کند.
🔹مردم که میدیدند یک پسربچه کوچک تنها ایستاده در ایستگاه صلواتی، از ماشینهایشان پیاده میشدند و از محمدصالح فرنی میگرفتند. میگفتند: «چه قدر نذری گرفتن از دست تو میچسبه». بعد از آن هرسال پسرم منتظر است محرم برسد و ایستگاه صلواتیاش را برپا کند.
📚 کتاب #پرچمدار_کوچک_من(تجربههای خلّاق مادران برای تربیت حسینی کودکان)/ نگارش: فریده الیاسیفرد
🔶سفارش کتاب:
basalam.com/raheyar (با تخفیف)
b2n.ir/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️ تقابل دو گفتمان در «روز آزادی زن»
♦️یادداشت خانم رقیه فاضل؛ پژوهشگر و مدرس دانشگاه درباره کتاب #روز_آزادی_زن؛
🔷«روز آزادی زن»؛ به تاریخ ناگفته و البته مردمی پرداخته و از این جهت ارزشمند است. اتفاقی که در این کتاب روایت شده، در عین اینکه خیلی مهم و جدی است، اما واقعه مشهور و شناخته شدهای نیست. نقشآفرینان این واقعه نیز زنان مذهبی و انقلابی ما هستند و از این جهت، پرداختن به این قیام، اتفاق خیلی مبارکی است.
🔷از طرف دیگر، «روز آزادی زن» دست روی نقطهای گذاشته که پارادوکس درونی و جدی در رژیم پهلوی را درمورد آزادی نشان میدهد. واقعه 17دی 1356، روز عیان شدن پارادوکس آزادی زن بود. از این منظر، این کتاب، کتابی استراتژیک است و یک تاریخ دست اول را روایت میکند...
♦️متن کامل یادداشت:
tn.ai/2304124
🔶سفارش کتاب:
basalam.com/raheyar (با تخفیف)
b2n.ir/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️قرآنی که با بقیه قرآنها فرق دارد
🔷هدی مهدیزاد؛ نویسنده کتاب «دختر تبریز» در مطلبی نوشت:
🔻 آنها که #دختر_تبریز را خواندهاند میدانند، از زیباترین بخشهای کتاب همان جاست که رزمندهی جوانی قرآن خود را میدهد به صدیقه تا بماند به یادگار. بعدها همان جوان میشود فرمانده لشگر عاشورا.
🔻از مخاطبان زیادی شنیدهام، تا به این بخش رسیدهاند غبطه خورده اند و آرزو کردهاند که یکبار با همین قرآن آیات الهی را زمزمه کنند.
🔻قرآنی که صفحاتش ...[آغشته] است به خون سردار #شهید_مهدی_باکری
🔻جایتان خالی، این جلسه مصاحبه تکمیلی با خانم صارمی بسیار خوب و به یادماندنی شد.
🔻من بودم و روی میز قرآنی که سالها آقا مهدی با آن عبادت کرده است و روبرویم زن قهرمانی که از درد دلهایش میگوید. و محیا، دختر شش سالهای که شاید درک خوبی از سختیهای جنگ تحمیلی ندارد، اما عصری که در آن زندگی میکند، عصر ِجنگ برای نابرابریهاست.
🔶سفارش کتاب «دختر تبریز»:
basalam.com/raheyar (با تخفیف)
b2n.ir/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️ انتشارات «راهیار»؛ ناشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی
t.me/raheyarpub
basalam.com/raheyar
eitaa.com/raheyarpub
ble.ir/raheyarpub
instagram.com/raheyarpub
raheyarpub.ir
✅ @Raheyarpub
⭕️خانوادهها را چطور همراه کنیم؟
🔷خیلی وقتها، بچههایی که به مسجد میآیند، پای والدین خود را هم به آنجا باز میکنند. همراهسازي خانوادهها هدف مهمی محسوب میشود و برکات متعددی نیز دارد.
یکی از راههای همراهسازی خانوادهها و تشویق آنها برای تشویق فرزندانشان، سازماندهی بچهها در گروههای هنری است. گروههای هنری با ایجاد فرصت برای عرضه تواناییهای بچهها، برای خانوادهها نیز خوشایند خواهد بود. مثلاً وقتی گروه سرود مسجد برای اجرا در راهپیمایی ۲۲ بهمن در میدان اصلی شهر میایستد، ناخودآگاه خانوادههای بچههای گروه را هم به دنبال خود میآورد برای تماشای هنرنمایی فرزندانشان. بسیار اتفاق افتاده که پدر، مادر، برادر، خواهر، دایی و عموی اعضای گروه، دوربین و گوشی به دست، از اجرای سرود فرزند خود فیلم گرفته و بعدا در جمعهای خانوادگی به بقیه نشان دادهاند. برای گروههای دیگر هم چنین امکانی وجود دارد.
رسیدن به این مرحله، موجب تداوم حضور بچهها از یک سو و مشارکت خانوادهها در امور مسجد از سوی دیگر میشود. خانوادهها به مراکزی اعتماد میکنند که رشد و حرکت و کشف استعداد فرزندانشان را در آن مراکز ببینند.
📚 کتاب «به اضافه مردم» | روحالله رشیدی
🔶سفارش کتاب:
basalam.com/raheyar (با تخفیف)
✅ @Raheyarpub
⭕️کتابی که خواندنش کِیف میدهد
✍️حسن مجیدیان؛
🔷خاطرات خانم صدیقه صارمی این دختر مجاهد و پُرتلاش و پُر دستاورد ِ تبریزی را به نظرم هرکسی که با مدرسه و کانون تربیتی و مسجد و بچههای نوجوان و حتی جوان و دانشجو ارتباط دارد، باید دست بگیرد و بخواند.
🔷کتاب «دختر تبریز» به لحاظ فرم و محتوا در حد و اندازه مقبول است. فرم روایت، شیرین و روان و بدون دستانداز است. قلم خانم هدی مهدیزاد دور از پیچ و اطناب و خودنمایی و اظهار فضلِ اضافی است. محتوا هم جالب و مغتنم و درسآموز است. فراز و فرود خوبی دارد. اشک دارد و سوز. خنده دارد و سوژه. کلماتِ ترکیاش چه صفایی داده به کتاب.شخصیتهای کتاب همه دوستداشتنیاند. اصلاً کتاب، آدم را عاشقِ آذریهایِ عزیز میکند! یاد شهیدان، یاد امامِ عزیز، سختیهای جنگ خاصه پشت جبهه و فضای بیمارستان و امدادگری،عشق به آموختن سواد و دانش و دلسوزی برای محرومین و از پا ننشستن و پیش رفتن در صفحه به صفحه کتاب موج میزند.
مسئولین تبریزی اگر کمی ذوق و سلیقه داشتند، تندیس این زنِ قهرمان را در شهرشان بر میافراشتند!
♦️متن کامل یادداشت:
mshrgh.ir/1094819
🔶سفارش:
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️ایستاده در میدان جنگ
✍️یادداشت محمد علیبخشی در روزنامه قدس درباره کتاب «ابوعلی کجاست» ؛
🔷 این کتاب از نظر کشش، روانی نوشتار و سیر داستان جزو بهترینهایی بود که خواندهام.از نظر محتوا،جای صحبت زیادی دارد اما شاید داستان نگارش و تحقیق کتاب بتواند به عنوان داستانی مجزا چاپ شود. ده ساعت مصاحبه با #شهید_مرتضی_عطایی درباره #شهید_مصطفی_صدرزاده که بعد از شهادت شهید عطایی، تغییر کاربری پیدا کرد و شد داستان زندگی ابوعلی
وقتی گزاره بالا را در زمینه قضاوت ذهنیام میگذارم،به نظرم خیلی نمیشود بابت نقاط در نیامده کتاب، به محقق خرده گرفت.ترجیح میدهم به محمدمهدی رحیمی بابت انتخاب خوبش تبریک بگویم. نقطه مثبت ماجرا اینجاست که محققان تاریخ شفاهی اغلب وقتی راویاش،روایتکننده سوژهای غیر از خود باشد به سراغ زندگی خود راوی نمیروند اما رحیمی اینجا به نحو خوبی عمل و ابوعلی را در تاریخ ثبت کرده است
دیگر نکتهای که به نظرم قابل تقدیر میرسید،آوردن مختصات و اطلاعات دقیق با حفظ لحن یک #سرباز است.بهگونهای که خواننده خودش را در #میدان_جنگ حس میکند و خبری از اتوکشیدگی کلاسیک بعضی روایتهای تاریخ شفاهی نیست.
🔶سفارش کتاب:
b2n.ir/aboa
✅ @Raheyarpub