هدایت شده از حسینیه هنر
💢 نفت ایران، خونی در رگهای انگلیس
⭕️ گزیدهای از کتاب "سیاست و تاریخ معاصر ایران" مقالات و گفتگوهای مسعود رضایی شریف آبادی به مناسبت سالروز قرارداد ننگین دارسی
▫️ماجرای استعمار نفت ایران به سال ۱۲۸۰ در زمان مظفرالدین شاه بر میگردد که قرارداد دارسی با یک شرکت انگلیسی منعقد شد. طبق این قرارداد انگلیس ۶۰ سال یعنی تا سال ۱۳۴۰ انحصار استخراج نفت و فرآوری و فروش نفت ایران را در دست داشته باشد و به ازای آن تنها ۱۶ درصد از منافع حاصله را به ایران بدهد. با تغییر سوخت از ذغال سنگ به نفت، نفت به یک کالای استراتژیک تبدیل شد و نفت ایران نیز تبدیل به خون در رگهای انگلیس شد که حاضر به چشمپوشی از آن نبود. انگلیس اساسا اجازه نظارت دقیق ایران به میزان تولید و فروش نفت را نمیداد این وضعیت موجب شد صداهایی به مخالفت با قرارداد دارسی در کشور به گوش بخورد رضا شاه نیز با این صداها هم نوا و پس از مدتی خواهان تجدید نظر در قرارداد دارسی شد.
▫️ در پایان این ماجرا با کارگردانی رضاخان در سال ۱۳۱۲ قراردادی با انگلیسی امضا شد که انحصار نفت به ۳۲ سال افزایش یافت یعنی تا سال ۱۳۷۲ و پس از اتمام این دوره نیز شرکت نفت و شرکتهای تابعه آن در مالکیت انگلیس باقی میماندند. در حالی که قرارداد دارسی سال ۱۳۴۰ به اتمام میرسید.
💳 خرید کتاب در عماریار
🔹🔸"حسینیه هنر"
🌐 @Hhonar_com
⭕️مجنونِ همخون
🔴دهمین گفتگوی مجازی(لایو) انتشارات راهیار با موضوع کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» با حضور:
▪️محمدسرور رجایی؛ نویسنده کتاب
▪️علیاصغر مرتضاییراد؛ نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی
♦️جمعه 9 خرداد | ساعت 18
♦️ پخش از صفحه اینستاگرام:
instagram.com/raheyarpub
instagram.com/mohammad.rajaee
🔹کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون»؛ خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس را روایت کرده است.
✅ @raheyarpub
16.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کتاب خوب: «رسم جهاد»
🔷معرفی کتاب «رسم جهاد»؛ تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی در برنامه تلویزیونی «کتاب خوب» شبکه چهار
▫️تماشا در تلوبیون: b2n.ir/338899
➕ کتاب «رسم جهاد» را میتوانید با تخفیف از سایت عماریار تهیه کنید:
b2n.ir/raheyar
🔷 #کدتخفیف: raheyarpub
✅ @raheyarpub
انتشارات راه یار
⭕️مجنونِ همخون 🔴دهمین گفتگوی مجازی(لایو) انتشارات راهیار با موضوع کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجن
🔴لغو شد
متاسفانه به خاطر مشکل اینترنت، مجبور شدیم لایو امروز درباره کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» را لغو کنیم.
طی روزهای آینده این لایو را برگزار خواهیم کرد.
✅ @raheyarpub
🔴تجربه جهادسازندگی و حل معضل غیزانیه
🔷چند سالی هست که در گوشه و کنار کشور با اعتراضات مردمی، آن هم از جنس نیازهای اولیه برای تولید و کار روبهرو هستیم. مردم زیار اصفهان و همین #غیزانیه، از مشکل آب رنج میبرند. خوزستانیها به مالچپاشی دشتهاشان که بدون توجه به زیستبوم منطقهای در حال انجام است، معترضاند. کمی روبناییتر وضعیت مرغداریها یا گوجهکاران است. اینها دردهایی است که باید ریشهای حلش کرد.
این کتاب اشاره به ساختار منطقهای برای توسعه اقتصادی مناطق کشور دارد. ساختاری که طبیعتا بودجه و ردیفهای آن، مانع خدمترسانی با اولویت و سرعت نشود. از طرفی مشارکت گرفتن از خود مردم و گروههای جهادی را امکانپذیر میکند، آن هم با دادن مسئولیتهای واقعی.
آنوقت است که این مشکلات پیش پا افتاده که هیچ، حتی مسئله تولید و ایجاد ثروت هم ولو بدون بودجه، با همراهی خود مردم منطقه حل خواهد شد. بخش آخر البته اشاره به ساختار ستاد پشتیبانی مهندسی جنگ جهاد دارد که ترکیب آن با ساختار منطقهای میتواند در توسعه مناطق کشور مورد استفاده قرار بگیرد. این ساختار، نیازمند مطالعه زیاد است و احتمالا وظیفهاش روی دوش ماها. کتاب #رسم_جهاد را حتما مطالعه کنید.
🔶بخشهایی از کتاب:
♦️توسعه منطقهای، کلید حل مشکل اشتغال کشور
شیوه مدیریت بخشی و منطقهای همیشه دو تفکر در سطح کشور بودند. من فکر میکنم که اگر مدیریت توسعه مناطق کشور منطقهای میشد، این فاجعهای که در وضعیت اشتغال و سطح فناوری در برخی استانها اتفاق افتاده، رخ نمیداد و دیگر روستاهای محروم را نمیدیدیم. یا مهاجرانی که به روستاها رفته بودند، دوباره به روستاها رفته بودند، دوباره به سمت شهرها برنمیگشتند.
♦️توزیع اختیارات در مناطق؛ تصمیمگیری با مردم
بحث عمده بین بچههای جهاد همین بود که باید مدیریت اقتصادی توسعه، منطقهای صورت گیرد. یعنی حتیالامکان اختیارات در مناطق توزیع شده باشد و در همان منطقه تصمیمگیری شود و برنامهریزی برای توسعه صورت گیرد و دولت اطلاعات کلان را به اینها بدهد. اگر دولت میخواهد پول بدهد، باید در همان منطقه تصمیمگیری شود که این بودجه خرج راهسازی شود یا احداث حمام و مشخص شود کدام فعالیت واجبتر است.
مدیریت کلان باید سیاست کلی را بگوید و اطلاعات کلی را بدهد. ولی بعد از آن، تصمیمگیری در منطق صورت بگیرد. این شیوه تصمیمگیری، بوروکراسی و هزینهها را کم میکند، چون اطلاعات وسیعی وجود دارد و پول دولت هم بیدلیل خرج نمیشود.
درون آن ساختار برای پروژههای بزرگ و تخصصی، مطالب فراوان و حرفهای مفیدی وجود دارد. تجربههای ارزشمندی درونش خوابیده است. این ساختار وقتی میخواست سازمان پیدا کند، چه میکرد؟ نیرویش، محیطش، سیستم تقسیمکارش، سیستم اجراییاش، سیستم تصمیمسازیاش در مجموعه چگونه تکامل پیدا کرد؟ اینها خیلی الهامبخش است که به نظر من اگر با سیستم شورایی جهاد استانها تلفیق بشود، شاید بهترین الگوی توسعه و توسعه روستایی در دنیا باشد.
اگر همین الان هم این تفکر به درستی تحلیل و تبدیل به طرح شود و روی کاغذ برود، اشتغال کشور را نجات میدهد و خدمت بزرگی به توسعه فناوری و به صورت کلی، به توسعه کشور میکند و جلوی مهاجرت از روستا به شهر را میگیرد.
✍️علیرضا اکبری دستجردی
instagram.com/p/CAo702Eg3q0
➕ کتاب «رسم جهاد» را میتوانید با تخفیف از سایت عماریار تهیه کنید:
b2n.ir/raheyar
🔷 #کدتخفیف: raheyarpub
✅ @raheyarpub
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ 10 نکته مدیریتی برای فعالان فرهنگی
🔹 از کتاب «ساده رنگ»| خاطرات هنرمند پیشکسوت؛ مجید دلدوزی
➕ کتاب «ساده رنگ» را میتوانید با تخفیف از سایت عماریار تهیه کنید:
b2n.ir/raheyar
🔷 #کدتخفیف: raheyarpub
✅ @raheyarpub
♦️دهانکجی «روزی روزگاری» به هالیوود
🔷نعمتالله سعیدی؛ نویسنده کتاب «سکه تقدیر» در یک گفتگوی مجازی:
🔹«سکه تقدیر» تلاشی بوده تا مبانی ادبی نقد سینما را که در کتاب قبلیام «فیلم، فیگور، فلسفه» مطرح کردم، با توجه به گفتمان انقلاب و باورهای دینی خودمان یک بازنگری کنیم.
🔹هنرمند واقعی همانقدر که باید در بیان کردن مهارت داشته باشد، باید مهارت نگفتن هم داشته باشد. زیرا هر دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند. به طور مثال در تقوا کارهایی که ما نمیکنیم و نه کارهایی که میکنیم مهم است. اوج این ماجرا در سریال «روزی روزگاری» حذف تصاویر مربوط به جنگ «حسام بیک» و «مراد بیک» است که گویی به کل هالیوود دهانکجی میکند.
🔴مشروح گفتگو:
mshrgh.ir/1077877
➕تهیه کتاب «سکه تقدیر»:
b2n.ir/raheyar
✅ @raheyarpub
⭕️«رسم جهاد» چاپ چهارمی شد
♦️درباره کتاب:
🔹هنوز هم دقیق نمیدانیم جهاد سازندگی چگونه شکل گرفت، استمرار پیدا کرد و منحل شد، چه بود و چرا ما دیگر نمیتوانیم نهادی کارآمد، مردمی و فراگیر نظیر آن را ایجاد کنیم.
🔹 #رسم_جهاد با اتکا به روش تجربهنگار و رجوع به خود جهادگران، تجربههای کار جمعی در این نهاد انقلابی را به روایت مرحوم مهندس حسینعلی عظیمی بازخوانی کرده است.
🔹 مهندس عظیمی که مدتی پیش به یاران شهیدش پیوست، از جمله جهادگرانی است که از نزدیک در جریان سازماندهی و طراحی و ساخت بسیاری از دستاوردهای چشمگیر مهندسی جنگ مانند پل بعثت قرار داشت و تجربیات زیادی را در سینه داشت.
🔹 تحقیق و تدوین این کتاب توسط علی مشایخی، محمدرضا حسینی و محسن جعفری صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید:
mehrnews.com/xRYvp
➕تهیه کتاب «رسم جهاد»:
b2n.ir/raheyar
✅ @raheyarpub
⭕️مجنونِ همخون
🔴دهمین گفتگوی مجازی(لایو) انتشارات راهیار با موضوع کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» با حضور:
▪️محمدسرور رجایی؛ نویسنده کتاب
▪️علیاصغر مرتضاییراد؛ نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی
♦️یکشنبه 11 خرداد | ساعت 18
♦️ پخش از صفحه اینستاگرام:
instagram.com/raheyarpub
instagram.com/mohammad.rajaee
🔹کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون»؛ خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس را روایت کرده است.
✅ @raheyarpub
⭕️سینماگر باید با میوهفروش هم اختلاط کند
♦️سینماگر ایرانی لازم نیست جامعهشناس حرفهای صاحبنظر و صاحب مکتب در این زمینه باشد، اما آنقدر باید عقل داشته باشد که ما در این فرهنگ و مملکت، مثلث عشقی نداریم. هزاران سال است که با انباشت تجربیات علمی، روانشناسی و آدمشناسی این را فهمیدهایم.
فهمیدهایم که اگر صد نفر در روستایی عاشق دختر کدخدا شوند تا جواب خواستگار نفر اول مشخص نشده باشد باقی جوانان درباره او فکر هم نمیکنند. باید بفهمد که اگر کار به مثلث بکشد، مربع و مخمص و... هزارضلعی هم خواهد شد.
سینماگر ایرانی واجب نیست چشم برزخی داشته باشد اما لازم است حداقل دو سال سربازی رفته باشد، دو ماه در روستا یا شهرستانی زندگی کرده باشد، لازم است به قهرمانها و ضدقهرمانهای فک و فامیل خودش حداقل دقت کرده باشد.
لازم است بلد باشد یک خواستگاری رسمی برود؛ بهتر است وقتی ترتیب نصف بودجه فارابی را داد، فقط نرود یک گوشه کافیشاپ با نامزدش به صورت ایزوله خلوت کند لااقل وقتی دارد دو کیلو پرتقال میخرد چهار کلام با پیرمرد میوهفروش هم اختلاط کند. حالی از بقال محل بپرسد... مردم که فقط مخاطبان تلویزیونی و خبرگزاریها و آنهایی که برایم کامنت میگذارند نیستند.
💢برشی از کتاب «فیلم، فیگور، فلسفه»؛ نوشته نعمتالله سعیدی؛ صفحه 65-66
➕سفارش آنلاین:
b2n.ir/raheyar
🔻دایرکت به اینستاگرام انتشارات:
instagram.com/raheyarpub
✅ @raheyarpub
انتشارات راه یار
⭕️مجنونِ همخون 🔴دهمین گفتگوی مجازی(لایو) انتشارات راهیار با موضوع کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجن
⭕️در تبوتاب اولین دیدار
♦️محمدسرور رجایی؛ نویسنده کتاب #از_دشت_لیلی_تا_جزیره_مجنون در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است:
📚پدرم در ایران بود که شنیدیم ایران اسلامی درگیر جنگی نابرابر با عراق شده است. علیرغم شدت گرفتن جنگ ایران و عراق، ورود مهاجران افغانستانی به ایران افزایش یافته بود.
سال ۶۱ وقتی چهارده سالم بود، اولین بار به موضوع شهادت مجاهدی افغانستانی در #دفاع_مقدس برخوردم. در آن وضعیت خفقان شهر #کابل، چند نفر از دوستانم که جزو گروه مجاهدان بودند، مجلۀ جهادی «استقامت» را مخفیانه به ما میرساندند.
در یکی از شمارههای همان مجله، عکس و خبری از مجاهدی افغانستانی به نام حسین بخش جعفری دیدم. خواندم که او هزاران کیلومتر دورتر از زادگاهش در منطقۀ عملیاتی بستان شهید شده است. باورش برایم سخت بود. بعدها در پایگاه جهادی و در نشریههای دیگر، به نامهای جدیدی برخوردم؛ حتی به نامهای شهدای ایرانی در جهاد اسلامی افغانستان. شهدایی چون احسان پارسی و ابوالفضل کربلایی پوریزدی. و این نامها بود که من را بیشتر و بیشتر به فکر واداشت. آرزوی آن روزهایم ملاقات با خانوادۀ این شهدا بود...
➕ «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» را میتوانید با تخفیف از عماریار تهیه کنید:
b2n.ir/raheyar
✅ @raheyarpub
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انقلاب رنگها؛ خاطرات یک جوان هنرمند
♦️ کتاب #انقلاب_رنگها به روایت حسن سلطانی؛ نویسنده کتاب:
⭕️ در این کتاب خاظرات جوانی را میخوانیم که علاوه بر کارهای نقاشی و دیوارنویسی وارد فیلمبرداری هم میشود و از بسیاری از وقایع مشهد از نزدیک فیلمبرداری میکند؛ به همین خاطر میتوانیم بگوییم با کتابی رو به رو هستیم که تاریخ انقلاب مشهد را از زبان جوانی که در بسیاری از صحنههای انقلاب مشهد حضور داشته بیان کرده است.
▫️ «انقلاب رنگها» در سه فصل به فعالیتهای علیرضا خالقی در زمینه خطاطی، نقاشی و تصویربرداری در دوران انقلاب و دفاع مقدس در حزب جمهوری اسلامی و تبلیغات جنگ میپردازد که توسط انتشارات «راهیار» وارد بازار نشر شده است.
🔰 تهیه کتاب(سایت عماریار):
b2n.ir/raheyar
🔻دایرکت به اینستاگرام انتشارات:
instagram.com/raheyarpub
✅ @raheyarpub