هدایت شده از بصیرت
♨ شفافیت اقتصادی کلید خورد!
*در روزهای گذشته، دولت دو گام مهم در جهت ایجاد شفافیت اقتصادی برداشت؛ یکی الزام ناشران سازمان بورس اوراق بهادار به انتشار فهرست زمین و ساختمانهایشان و دیگری الزام بانک ملی به انتشار صورتهای مالی. بر اساس این آمارها زیان انباشته بانک ملی ۶۷ هزار میلیارد تومان معادل ۷۳ درصد کل سرمایه بانک است. همچنین صورتهای مالی هفت بانک بورسی، نشان از زیان ۱۱۹ هزار میلیارد تومانی این بانکها در سال ۹۹ دارد.
👈نکات تحلیلی
1⃣ انتشار صورتهای مالی بانک ملی توسط وزیر اقتصاد، نقطه شروعی در ایجاد شفافیت و نظارت بر عملکرد بانکها است که باید بهسرعت به سایر بنگاههای اقتصادی و دیگر سازمانهای دولتی تعمیم داده شود.
2⃣ در خصوص شرکتهای بورسی اگرچه اطلاعی در خصوص داراییهای ثابت و زمین و ساختمان وجود داشت، اما این اطلاعات مبهم و کلی بود. شفافسازی اخیر به تصمیمگیری بهتر سهامداران و جلوگیری از ایجاد رانت و تخلفات حقوقیها در بورس، کمک بزرگی خواهد کرد.
3⃣ اقتصاد در کشور ما بانک محور است. بر همین اساس وظیفه تأمین مالی بنگاهها بر عهده آنها گذاشته شده است؛ اما صورتهای مالی بانکها نشان داده که متأسفانه بانکها با فعالیت گسترده در بخشهای غیرمولد مثل زمین و املاک و ...، از وظیفه ذاتی خود (تأمین مالی بنگاهها) فاصله گرفتهاند؛ لذا به نظر میرسد دولت باید از تکبعدی بودن تأمین مالی اقتصاد فاصله گرفته و به فکر چندوجهی کردن آن باشد. چراکه زیان انباشته بانکها دورنمای مثبتی را نشان نمیدهد.
4⃣ با توجه به عملکرد ضعیف بانکها، باید سهم بازار را در اقتصاد بیشتر کرد. آمارها حکایت از سهم ۲۵ درصدی بازار سرمایه در تأمین مالی اقتصاد دارد که به نسبت ظرفیتی که میتوان در این بازار ایجاد کرد، سهم پایینی است. لذا باید به دنبال تنوع سازی در تأمین مالی بنگاهها پرداخت و محوریت اقتصاد را بر هر دو مقوله بازار و بانک قرار داد.
5⃣ بازار سرمایه نیز گرچه از حیث شفافیت و توانایی تأمین مالی، وضعیت نسبتاً مناسبی دارد؛ اما رویکرد بازارگردانها و عملکرد کارگزاریها در بازار سرمایه انحصاری بوده و نیازمند نظارت بیشتر است.
👈 نکته راهبردی
اقدام دولت در ایجاد شفافیت در بانکها و بورس که با توجه به اعلام نظر توئیتری وزیر اقتصاد، تداوم خواهد داشت، منجر به شفافیت و نظارت بهتر بر عملکرد حلقههای اقتصادی شده و کاهش ریسک سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار در اقتصاد را رقم خواهد زد.
✍ علی محمدی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
هدایت شده از بصیرت
📸 دفاع مقدس؛ مكتب مقاومت و ایستادگی
🔻در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ رژیم بعثی عراق، هجومی همه جانبه به طرف مرزهای ایران را آغاز کرد و آتش جنگی را افروخت که هشت سال ادامه یافت؛ به واقع می توان گفت هشت سال دفاع مقدس يكي از درخشان ترين عرصه هاي دفاع محسوب مي شود؛ هنگامه اي كه ملت ايران در اتحادي بي نظير و يكپارچه به مصاف با دشمن متجاوز رفتند و براي حفظ و پاسداري از خاك وطن، سراسر عشق، ايثار و شجاعت شدند. در ادامه مجموعه تصاویری ناب از دفاع هشت ساله را مشاهده می کنید.
🔗 مشاهده تصاویر بیشتر در لینک زیر 👇
https://basirat.ir/fa/news/333735
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
هدایت شده از بصیرت
♨ تشدید شکاف در آنسوی آتلانتیک
* قرارداد فروش زیردریاییهای پیشرفته به استرالیا که در فرانسه از آن با عنوان «معامله قرن» یاد میشد، تحتفشار ایالاتمتحده، لغو شد. این اقدام، منجر به بحران دیپلماتیک بین پاریس و واشنگتن که هر دو عضو دائم شورای امنیت و ناتو هستند، شده است.
👈 گزاره های تحلیلی
1⃣ قرارداد پیچیده و مهم خرید ۱۲ زیردریایی برقی – دیزلی از گروه صنعتی فرانسوی «ناوال» به ارزش ۵۶ میلیارد یورو، در سال ۲۰۱۶ بین فرانسه و استرالیا امضا شد. ناوال متعهد شده بود، زیردریاییهای «اَتَک» را برای استرالیا بسازد که قرار بود از زیردریاییهای اتمی «باراکودا»ی فرانسوی در آینده تولید شوند. مقابله با فشارهای چین در اقیانوس آرام، یکی از اهداف اصلی و راهبردی استرالیا از خرید زیردریاییهای فرانسوی بود. تشکیل پیمان امنیتی - دفاعی سهجانبه استرالیا، آمریکا و انگلیس موسوم به آکوس (AUKUS)، ازجمله دلایلی است که باعث لغو این قرارداد اعلام شده است. این در حالی است که مقابله با نفوذ رو به گسترش چین نیز هدف اصلی و بنیادین پیمان آکوس در منطقه است.
2⃣ در خصوص اهداف آمریکا از لغو قرارداد موسوم به «معامله قرن» فرانسه، دو گزاره قابلشناسایی است: نخست، نگرانی آمریکا از تحرکات فرانسه در اتحادیه اروپاست. در نشست قبلی اتحادیه اروپا، برای اینکه نشان داده شود کشورهای اروپایی در حال اتخاذ سیاستهای نظامی، امنیتی و سیاسی مستقل از آمریکا هستند، تشکیل ناتوی اروپایی یکی از دستورکارهای مهم بود. با توجه به اینکه مسئول مدیریت و پیشبرد نگاه دیپلماتیک، امنیتی و دفاعی اتحادیه اروپا بر دوش فرانسه است، لذا آمریکا سعی دارد بهنوعی پاریس را به دلیل اتخاذ چنین سیاستی بهشدت تنبیه کند. دوم، انحصارطلبی آمریکا در فروش تسلیحات است؛ با نظر به اینکه استرالیا در پیمان آکوس حضور دارد، آمریکا متعهد شده که تعدادی زیردریایی برخوردار از موتور اتمی (و نه تسلیحات اتمی) ساخت این کشور که فناوری آنها پیشتر در انحصار آمریکا و انگلیس بود را در آینده به استرالیا واگذار کند.
👈 نکته پایانی
وزیر خارجه فرانسه از رفتار آمریکا در فسخ یکجانبه قرارداد، با عنوان «خنجر از پشت» نام برده است. این موضوع در کنار خروج آمریکا از افغانستان، نشان میدهد که آمریکا در چارچوب پیشبرد منافع خود، به متحدان اروپاییاش نیز اعتنا نمیکند. درهرحال هرچه هست، دوران برتری آمریکا رو به اتمام است. فرانسه که بزرگترین قدرت سیاسی، نظامی و امنیتی اتحادیه اروپاست، بهطورجدی و ذیل نگاه «شارل دوگل» وارد روندهایی شده است که در حوزه دفاعی و امنیتی، هم فرانسه و هم اتحادیه اروپا را از آمریکا مستقل کند. برآیندی که از این مسائل دست میدهد این است که روند تشدید فاصله آمریکا با جایگاه هژمونیاش تسریع شده و ایالاتمتحده هرگز به دوران سابق قدرت و هژمونی خویش باز نخواهد گشت.
✍ حمید خوشآیند
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir