تربیت و حکمرانی|مرتضی رجائی
اگر حال دارید ناظر به این مطلب، این متن را هم که برگرفته از درس خارج آیت الله سبحانی است، مطالعه کنید:
یکی از برنامههای جهادی اسلام (در حال قتال و جنگ با کافرین) این است که مسلمانان حق گرفتن اسیر را ندارند، یعنی مادامی که مسلمانان در حال جنگ و قتال با کفار به سر میبرند و مشغول جنگ میباشند و تا وقتی که امنیت کامل بر سپاه اسلام حکومت نکرده و تا زمانی که لشکر اسلام پای خود را محکم نکردهاند، حق گرفتناسیر را ندارند، یعنی اسیر باید کشته بشود، کلمه «إثخان» در لغت عرب به معنای غلظت است، ولی در اینجا به معنی استحکام میباشد، در حقیقت معنی آیه مبارکه این میشود: تا وقتی که قدرت و قوت اسلامی ظاهر نشده ،حق گرفتناسیر را ندارند.
پس مادامی که مسلمانان با کفار در حال قتال جنگند و مادامی که اثخان و غلبه اسلام بر کفر ظاهر و آشکار نشده، حق گرفتن اسیر را ندارند.
بله، اگر پیروزی و غلبه اسلام و مسلمین بر کفار ظاهر و آشکار شد هرچند جنگ هنوز ادامه داشته باشد، در یک چنین فرضی گرفتن اسیر مانع ندارد.
به بیان دیگر؛ میزان جنگ و عدم جنگ نیست، بلکه میزان غلبه و عدم غلبه است، به این معنی که اگر غلبه و پیروزی لشکر اسلام بر کفار ظاهر شد و معلوم شد که اسلام در حال قوت و کفار در حال ضعف به سر میبرند، در این فرض اسیرگرفتن هیچ مانعی ندارد، یعنی مسلمانان میتواننداسیر بگیرند و اسیر را نگه دارند.
اما مادامی که غلبه و پیروزی اسلام ظاهر نشده و طرفین در حال مقاتله و جنگند و معلوم نیست که سرنوشت و نتیجه جنگ به کجا میانجامد، در چنین شرائی گرفتن اسیر درست نیست، بلکه ممنوع است.
این هم پیوند برای مشاهده و مطالعه اصل متن درس:
http://eshia.ir/feqh/archive/text/sobhani/feqh/97/971016/
تربیت و حکمرانی|مرتضی رجائی
این هم یه مطلب دیگه در این باره، برگرفته از درس خارج فقه آیت الله جوادی آملی:
مطلب ديگر اين است که حکم اسير در اسلام، حکم مبسوط فقهي دارد؛ اما آنچه به بحث تفسير برميگردد، اين است که چه در سوره مبارکهٴ «انفال» وچه در همين سوره مبارکهاي که به نام حضرت است و مسئله اسارت در آن مطرح شد که فرمود: ﴿فَإِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتَّي إِذَا أَثْخَنتُمُوهُمْ﴾؛[20] بعد از اينکه اين دشمنها را خوب غرق خون کرديد آن وقت اسيربگيريد، براي آن است که يک وقت است در بحبوحهٴ جنگ يک عدّه از جمعيت دور ميمانند واسير ميشوند؛ البته غرض مجاهدان اسيرگيري نبود؛ ولي اتفاق افتاد که آنها به اسارت مسلمانها درآمدند؛ اگر در بحبوحهٴ جنگ کسي اسير شد، چهار حکم دارد و اگر بعد از جنگ که اسلحه را گذاشتند و دارند ميروند يک عدّه اسير شدند، سه حکم دارد؛ در هر دو صورت اگر اين اسيراسلام آورده باشد از قتل مَصون است؛ چه در بحبوحه جنگ اسلام آورده باشد و چه بعد از جنگ که به اسارت رفته، اسلام آورده باشد؛ اگر مسلمان شده ديگر کشته نميشود، اين يک حکم است برای هر دو صورت؛ يعنی چه اسيرگيري در بحبوحهٴ جنگ باشد و چه بعد از اينکه جنگ پايان پذيرفت ﴿تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا﴾، اگر مسلمان شد کشته نميشود؛ ولي اگر مسلمان نشد و در بحبوحهٴ جنگ کسي اسير شد، چهار حکم دارد و اگر بعد از فراق از جنگ کسي اسيرشد، سه حکم دارد؛ در بحبوحه جنگ اگر کسياسير شد و مسلمان نشد يا قتل است يا آزادي رايگان است يا آزادي در قبال پول است يا «إسترقاق» و بردهکردن است؛ اين چهار حکم در صورتي که اسارت در متن جنگ باشد؛ اما اگر﴿تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا﴾ کسي که اسير شد کشته نميشود؛ ولي ﴿فَإِمَّا مَنَّاً بَعْدُ وَ إِمَّا فِدَاءً﴾ « وَ إِمَّا تَبعاً لِلنص إسترقاقاً». اينکه فرمود: ﴿حَتَّي تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا ذلِک﴾ نه يعني کلّ عالم اينچنين بشود، آن روز در حجاز کساني که اسلحه عليه اسلام کشيدند، همان مشرکان مکه بودند، وقتي اينها خلع سلاح شدند ديگر حالا اسيرگيري آزاد است؛ در بحبوحهٴ جنگ اگر اسير گرفتيد ميتوانيد آنها را بکُشيد، آنها هم همين کار را کنند. يک وقت است که وليّ مسلمين مصلحت را در اين ميبيند که ما هم چند تا اسير داريم نزد آنها، اکنون که اسير گرفتيم ـ از باب تبادل اسرا ـ اين زمينهٴ حفظ حيات همکيشان و مؤمنين مجاهداسير شده هست، اين هم برابر مصلحت «امامُ المسلمين» انجام ميشود. فرمود اگر اين کار را کرديد، اسارت در آن بخش است و اگر بخش ديگر باشد اسارتي در کار نيست.
پیوند مشاهده و مطالعه اصل متن درس آیت الله جوادی آملی:
http://eshia.ir/feqh/archive/text/javadi/tafsir/94/950220/
گردانهای عزالدین قسام با صدور بیانیهای در مورد آخرین تحولات میدان نبرد در اطراف غزه اعلام کرد که رزمندگان این گردانها در حال حاضر در ۲۵ نقطه و پایگاه صهیونیستها در اطراف غزه در حال نبرد با دشمن هستند. بر اساس این بیانیه یکی از سنگینترین درگیریها در پایگاه زعیم در جریان است که مقر لشکر غزه در ارتش رژیم صهیونیستی به شمار میرود و بیشترین تلفات و کشتههایارتش کودککش ازهمین پایگاه گرفته شده است.
در همین حال هنوز هم چند شهرک و آبادی در کنترل کامل نظامی مقاومت فلسطین است و به نظر میرسد ما شاهد تداوم درگیریها شب باشیم که نقطه قوت بزرگی برای ارتش فلسطین به شمار میرود. باید دید امشب سرنوشت نبرد به کجا ختم خواهد شد؛ ارتش رژیم صهیونیستی چندین گردان نیروی تازه نفس به منطقه اعزام کرده در حالی که همه نیروی رزمی مقاومت که از این پایگاهها با دشمن میجنگند شاید یک هزار نفر هم نشود.
@syriankhabar
✍ پینوشت:
صبح داشتم به یکی از دوستان میگفتم خیلی مهمه که رزمندگان بتونن درگیری رو دو سه روز ادامه بدن. نویسنده کانال اخبار سوریه هم در بخشی که خودم پررنگ و برجسته کردم، بر این نکته تأکید کرده که امشب شب مهمیه برای رزمندگان مقاومت.
دعا کنیم بر نصرت جبهه اسلام.
🆔️ @rajaaei_ir
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸استراتژی جنگ با صهیونیستها در قرآن : «وارد حصارشان بشوید!»🔸
قرآن در مورد یهودیانِ [دشمن پیامبر] میگوید:
لَا یُقَاتِلُونَکُمْ جَمِیعًا إِلَّا فِی قُرًى مُّحَصَّنَةٍ أَوْ مِن وَرَاءِ جُدُرٍ بَأْسُهُم بَیْنَهُمْ شَدِیدٌ تَحْسَبُهُمْ جَمِیعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّىٰ ذَلِکَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا یَعْقِلُونَ
یعنی اینها «رودررو» نخواهند شد. باید «پشت سلاحهای سنگین» بنشینند و بجنگند. اینها باید «پشت سنگرها» باشند و فعالیت کنند. نمیتوانند رودررو بیایند؛ نمیتوانند از سنگر خودشان خارج شوند؛ باید پشت سنگر خود پنهان شوند تا فعال باشند؛ در «قُرًی مُحَصَّنَه». این را قرآن عیب و نقص یک جنگجو میداند. جنگجویی که تا «قُرًی مُحَصَّنَه» نباشد، پشت دیوار نباشد و قلعۀ سنگی نباشد نمیتواند بجنگد، دچار نقص است. قرآن این را علامت آسیبپذیری و #عامل_شکست میداند.
میگوید تو قلعۀ او را بشکن؛ تسلیم خواهد شد. #وارد_حصارش_بشو ! دستش را بالا میکند. زرهاش را از او بگیر، سلاح سنگینش را بگیر، تسلیم تو خواهد شد. او محال است «قتال» کند، مگر اینکه پشت دیوار باشد. تو دیوار او را خراب کن. این دیگر تسلیم توست.
@haerishirazi
از مسجدالاقصی صدای فتح میآید
۱۰ شعر و عکس برای طوفانالاقصی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35