May 11
🔻 رکورد افزایش ناگهانی آمار بستری شکست
🔹 تعداد بیماران بستری در هفته دوم فروردین ۱۴۰۰ نسبت به هفته اول بیش از ۳۵۰۰ نفر افزایش یافت که از ابتدای سال ۹۹ یک رکورد محسوب میشود.
🔹این عدد در ابتدای خیز دوم و سوم به ترتیب ۱۵۰۰ و ۲۳۰۰ بود. در نمودار بالا رنگ قرمز به معنای افزایش آمار بستری یک هفته نسبت به هفته قبل، و رنگ آبی به معنی کاهش آمار است.
🔹شیب تندتر افزایش بستری در خیز چهارم پیامد نسخه جهش یافته انگلیسی، دورهمیها و سفرهای نوروزی، مراسم عروسی و سوگواری است.
🔹 در صورتی که تدابیر جدی از سوی مسوولان و رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم صورت نگیرد باید بهزودی منتظر افرایش شمار مبتلایان و قربانیان خیز چهارم باشیم.
✅ @Rajanews
🔻مسافرتها کار دست مازندران داد
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی مازندران:
🔹مسافرتها و دورهمی ها، مازندران را در خطر وقوع موج چهارم کرونا قرار داده است.
🔹بستری های کرونایی استان از ۲۵ اسفند پارسال تاکنون ۸۰ درصد افزایش یافته است.
✅ @Rajanews
🚨آیا ظهور به انتخابات ربط ندارد؟
🔹واقعیت این است که بخشی از جریان فکری روحانیت علاقه دارد تا مفاهیم سطح بالای دینی دست نخورده باقی بماند و امتداد سیاسی و اجتماعی نیابد. عمدتا هم با این استدلال که بیان این مسائل در کنار ناکارآمدی وضع موجود مردم را دلزده خواهد کرد.
🔹در سوی دیگر اما تفکری است که عیان میگوید «۱۲ فروردین آغاز حکومت الله در زمین است» و «بیعت با امام(ره)» را «همان بیعت با پیامبر(ص)» میداند، عبارت اول از حضرت امام خمینی(ره) و دومی از رهبر معظم انقلاب است. ما چه هراسی داریم از اینکه بگوییم «انقلاب ما طلیعه انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) است» وقتی بنیانگذاران جمهوری اسلامی مکرر این حقیقت را ابراز میکردند و میکنند؟
🔹رهبر انقلاب در جایی فرمودهاند: «در صدر اسلام، آن کسانى که ممدوح واقع شدند بیش از آنچه که به خاطر نماز و عبادتشان ممدوح واقع شدند، به خاطر موضعگیرىهاى سیاسىشان، اجتماعىشان و مجاهدتشان ممدوح واقع شدند. ما ابىذر را، یا عمار را، یا مقداد را، یا میثم تمار را، یا مالک اشتر را کمتر به عبادتشان مدح می کنیم. تاریخ، اینها را به آن مواضعى میشناسد که این مواضع، تعیینکننده بود؛ حرکت کلان جامعه را توانست هدایت کند، شکل بدهد و به پیشرفت این حرکت کمک کند. آنهائى هم که مذمت شدند، همین جور. خیلى از بزرگان که مورد مذمت قرار گرفتند، به خاطر شرب خمر مذمت نشدند، به خاطر بىنمازى مذمت نشدند؛ به خاطر عدم حضور در آنجائى که حضورشان لازم بود، مذمت شدند.»
🔹علامه مصباح(ره) هم در تحلیل شرایط جامعه معتقد بود «برای اینکه جامعهای اسلامی داشته باشیم، باید رفتار سیاسی جامعه را آسیبشناسی کنیم» و درباره ارتباط این مساله با ظهور نیز میگفت «هر قدر جامعه آمادگی بیشتری برای پذیرش حق پیدا کند، در ظهور حضرت تعجیل خواهد شد؛ بنابراین ما باید سعی کنیم تا آنجا که میتوانیم زمینه اجتماعی را برای پذیرش چنین جامعه و حکومتی فراهم کنیم.»
🔹ایشان با نگاه توحیدی و کلان به صحنه سیاست، همواره میفرمود «ما چه پیروز شویم و چه نشویم، چه دولت مطلوبی سر کار بیاید و چه نیاید، هر قدر کاندیدایی با این ویژگیها [کاندیدای اصلح] رأی بیشتری بیاورد نشانه آن است که یک قدم پیش رفتهایم، حتی اگر پیروز هم نشویم. همینکه چنین فکری آرای بیشتری داشته باشد، مردم نسبت به آن بیشتر اقبال کنند و علاقه بیشتری نشان دهند، و از شکست خوردن آن ناراحت شوند، این نشانهی پیروزی است و حاکی از آن است که ما در راهی که باید برویم موفق بودهایم؛ چرا که مردم بیشتری طالب حق شدهاند.»
🔹حالا آقای پناهیان هم همین موضوع را تکرار کرده و گفته که اگر مردم به نقطهای برسند که «درست انتخاب کنند» و این انتخاب درست «در جامعه نهادینه» شود، مقدمه ظهور محقق شده است. این میزان از فریاد وااسلاما برای چیست؟ کسی مقدمات دیگری برای ظهور سراغ دارد؟ در کدام حدیث و روایت شرط اجتماعی ظهور چیزی جز پذیرش و گردن نهادن به حق ذکر شده؟ آیا بهترین نماد بصیرت و حق پذیری مردم در انتخابات نمایان نمیشود؟ آیا خیلی از آقایانی که به پناهیان نقد دارند خودشان در انتخابات ورود تکلیفی و دینی نمیکنند؟ آن هم با بیانیههای دستهجمعی که جمع زیادی از روحانیت و خطبا را نمایندگی میکنند؟ آیا در آن موقعیت به فکر خرج کردن از دین برای سیاست نیستند؟
🔹پناهیان همیشه نشان داده که نقاط دقیقی را هدف میگیرد، حالا هم روی نقطهای دست گذاشته که نه فقط از سوی رسانههای بیگانه، که از سوی کسانی که از اعتبار دینی خود هر روز در عالم سیاست خرج میکنند نیز به او هجمه میشود.
🔹مرز میان «سیاست دینی» و «دین سیاسی» بسیار باریک است. حتما علما و بزرگان دینی وظیفه ورود به سیاست را دارند، اما مراقبت از اینکه دین خرج سیاسیکاری نشود کار پیچیدهای است. مدعا به هیچ وجه این نیست که علما نباید در سیاست ورود کنند، بلکه تلاش باید بر این باشد تا مدل صحیح ورود به سیاست تشریح شود. الگویی که حرف صحیح خود را با صدای بلند میگوید بدون آن که بازیچه سیاسیکاریها شود، از سرزنش و برچسب «خرج کردن از دین برای سیاست» هم نمیهراسد.
✅ @Rajanews_com
🔻 رهبر انقلاب: کسانی که محیط زیست را نابود میكنند از خبیثترین افراد هستند
رهبر معظم انقلاب:
🔹️ لجوجترین، خبیثترین، سرسختترین دشمنان که خصوصیّاتی برایش ذکر میشود؛ یکی از خصوصیّات این است: اِذا تَوَلّی سَعی فِی الاَرضِ لِیُفسِدَ فیها وَ یُهلِکَ الحَرثَ و النَّسل؛ حرث و نسل را از بین میبرد، فاسد میکند؛ کشت را - یعنی تولید گیاهی را و تولید انسانی را - نابود میکند و از بین میبرد.
🔹️ امروز اگر شما نگاه کنید در سیاستهای دنیا میتوانید پیدا کنید کسانی را که همین کار را بالفعل با همهی ملّتها و یا با بسیاری از ملّتها دارند انجام میدهند؛ اِهلاک حرث و اِهلاک نسل؛ این را خدای متعال فساد میداند، بعد هم میفرماید: وَ اللهُ لا یُحِبُّ الفَساد.
🔹️ دهها روایت با مضامین عالی در اسلام، در متون دینی ما دربارهی زمین، دربارهی محیط زیست ما هست؛... که اشاره میکند به فراوردههای روی زمین که همهاش مال بشریّت و متعلّق به شما است؛ قضیّهی محیط زیست خیلی قضیّهی مهمّی است. ۹۳/۱۲/۱۷
✅ @Rajanews
🔻 درخواست دو سناتور دموکرات از بایدن برای بازگشت فوری به برجام
🔹 «کریس مورفی» و «رو کانا» با اشاره به شکست صد درصدی سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ، از بایدن خواستند بدون اتلاف وقت، گامهای اول برای بازگشت به برجام و لغو این سیاست را بردارد.
✅ @Rajanews
May 11
🔻التهابات کرونای انگلیسی در کمتر از ۷ روز ظاهر میشود
کارشناس بهداشت عمومی و اپیدمیولوژیست:
🔹در ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی التهابات ناشی از بیماری و وخامت افراد مبتلا در کمتر از هفت روز ممکن است خودش را نشان دهد.
🔹فاز اول، مرحله ویروسی بیماری کرونا است و در فاز بعدی بیماران دچار التهاب خواهند شد که نیاز به توجه جدی خواهند داشت.
🔹مردم خسته شدهاند و رعایت شیوهنامههای بهداشتی کاهش پیدا کرده که این موضوع نگران کننده است.
✅ @Rajanews
🚨اقدام خلاف امنیت ملی عراقچی در کمیسیون مشترک برجام/ پذیرش «مذاکره» و «بازگشت گامبهگام آمریکا» به توافق هستهای
🔻آیا مجلس و قوه قضائیه این روند را متوقف خواهند کرد؟
🔹جلسه رسمی کمیسیون مشترک برجام با حضور طرفهای عضو توافق درباره بازگشت آمریکا به برجام در فضای مجازی برگزار شد. اما بر خلاف گزارشی که عباس عراقچی از این نشست ارائه داده، بیانیه پایانی این نشست از چند عقبنشینی خطرناک دیگر از خطوط قرمز نظام درباره برجام حکایت دارد.
🔹در بیانیه پایانی این نشست ذکر شده: «طرفها توافق کردند که این جلسه کمیسیون مشترک را هفته آینده در وین از سر بگیرند تا اقدامات اجرایی مربوط به برداشتن تحریمها و [اقدامات] هستهای [ایران] را از جمله با تشکیل جلسات گروههای کارشناسی مربوطه به وضوح مشخص کنند. در این چهارچوب، هماهنگکننده (بورل) همچنین تماسهای جداگانهای را با طرفهای برجام و ایالات متحده در وین افزایش میدهد.»
در این باره چند نکته مهم وجود دارد:
۱. سیاست قطعی نظام که تا کنون سه مرتبه از سوی رهبر انقلاب بیان شده، بازگشت بدون پیششرط آمریکا به برجام با لغو همه تحریمها و راستی آزمایی آن توسط جمهوری اسلامی است. این در حالی است که در این نشست بر آغاز مذاکراتی درباره برداشته شدن تحریمها اشاره شده که به وضوح بر خلاف سیاست قطعی نظام است.
۲. آنچنان که حسن روحانی گفته بود، بازگشت به برجام بدون نیاز به مذاکره و با یک «خط خط» و امضای رئیسجمهور آمریکا اجراشدنی است و همانگونه که ایالات متحده بدون هیچ تشریفاتی از برجام خارج شده، باید بدون مذاکره و هرگونه مقدمات دیگری به توافق بازگردد.
۳. چندی پیش وزیر خارجه در صفحه شخصی خود از طرحی درباره بازگشت تدریجی به برجام سخن گفته بود که طبق گفته او از «کانالهای دیپلماتیک» در حال پیگیری بود. حالا در حقیقت موضع اعلام شده از سوی ریاست این نشست، اجرای طرح «گام به گام» ظریف درباره بازگشت آمریکا و تعلیق اقدامات ایران به صورت مرحله به مرحله است که با خطوط قرمز نظام تعارض روشنی دارد. اصل پذیرش گفتگو درباره مقدمات مربوط به برداشتن تحریمها و اقدامات هستهای ایران، معنایی جز عدول از سیاست قطعی نظام درباره بازگشت بدون پیششرط آمریکا با لغو همه تحریمها و راستی آزمایی آن ندارد.
۴. در پایان نیز به این نکته اشاره شده که برگزاری این نشست در هفته آینده با حضور طرفهای برجام ادامه یافته و هماهنگکننده تماسها با اعضای توافق و «ایالات متحده» را افزایش خواهد داد. این بدان معناست که طرف ایرانی علیرغم ادعای ظریف و عراقچی در باتلاق مذاکرات جدیدی با عنوان «گروههای کارشناسی» فرو خواهد رفت که از قضا آمریکا نیز در آن حضور دارد. با این تفاوت که طبق گفته عراقچی، آمریکا در اتاق مذاکرات ایران حضور ندارد و طبق بیانیه، جوزف بوزل وظیفه هماهنگی اتاقهای مختلف مذاکرات را برعهده دارد.
۵. تاکید ظریف و عراقچی بر اینکه مشورت طرفهای دیگر برجام با آمریکا به خودشان مربوط است و قبلا نیز سابقه داشته، در واقع پاک کردن صورت مساله و باز کردن مسیر ورود غیرمستقیم آمریکا به فرآیند مذاکرات است. این خطا به خصوص وقتی سنگین خواهد بود که موضوع چنین مذاکراتی برداشتن تحریمها و اقدامات هستهای ایران باشد. در واقع اصل وقوع مذاکره درباره برداشته شدن تحریمها به معنای عدول از سیاست قطعی نظام است.
🔹با توجه به موارد گفتهشده به نظر میرسد نمایندگان مجلس و قوه قضائیه باید به طور جدی با روندی که وزارت خارجه با بیتوجهی به سیاستهای کلان نظام و امنیت ملی کشور در پیش گرفته، برخورد قاطع و قانونی داشته باشند. جلوگیری از حضور هیات ایرانی در نشست وین با حضور آمریکا، حداقل اقدامی است که برای قطع رویه غلط وزارت خارجه باید انجام گیرد.
✅ @Rajanews
May 11
کانال خبری رجانیوز
🚨اقدام خلاف امنیت ملی عراقچی در کمیسیون مشترک برجام/ پذیرش «مذاکره» و «بازگشت گامبهگام آمریکا» به
🚨تایید خبر رجانیوز؛ آمریکا «گامبهگام» و «با مذاکره» به برجام بازخواهد گشت/ واشنگتن: عجله نداریم
بیانیه وزارت خارجه آمریکا:
🔹ما برای شرکت در گفتوگوها با شرکای اروپایی، روسیه و چین برای مشخص کردن موضوعاتی که شامل بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام با ایران است، موافقت کردیم.
🔹از آنجا که مذاکرات سختی پیش رو قرار دارد، ما انتظار تحول غیر منتظره فوری نداریم اما معتقدیم که این گامی رو به جلو است.
🔹این گفتوگوها درباره گروههای کاری که اتحادیه اروپا با باقیمانده اعضای برجام از جمله ایران تشکیل میدهد، ایجاد خواهد شد. موضوعات اولیهای که مورد بحث قرار خواهد گرفت گامهای هستهای است که ایران باید در راستای بازگشت به پایبندی به شرایط برجام اتخاذ کند و گامهای کاهش تحریمی است که آمریکا باید در راستای بازگشت به پاینبدی بردارد.
🔹در حال حاضر انتظار نداریم گفتوگوهای مستقیمی میان آمریکا و ایران در این روند انجام شود، اگر چه آمریکا آماده آن است.
✅ @Rajanews